Trading Ethereum – En grundläggande guide för nybörjare

Den här guiden hjälper dig att lära dig lite om projektet, och sedan visar vi dig hur du kan ta händerna på några av Ether-tokens för handel med Ethereum.

Att lära sig att köpa och sälja Ethereum kan vara väldigt enkelt, förutsatt att du har grunderna rätt. Att vara det näst största myntet från marketcap kan Ethereum enkelt köpas i börser runt om i världen.

Vad är Ethereum?

Vitalik Buterin, ett rysk-kanadensiskt underbarn, var fascinerat av konsekvenserna av blockchain-tekniken och Bitcoin. Han kände emellertid att blockchain hade mycket mer potential än att bara vara en underlättare för betalningsprotokoll. Han såg en värld där utvecklare från hela världen kunde skapa applikationer på en global superdator baserad på blockchain-tekniken. Det viktigaste att notera om dessa applikationer är att ett enda centralt företag inte äger dem. Det är därför dessa applikationer också kallas decentraliserade applikationer eller “dApps.” Detta tänkande var den främsta motivationen bakom skapandet av Ethereum.

Buterin gick sedan ut på egen hand och skapade sitt eget projekt som heter “Ethereum.” År 2014 ägde Ethereums publikförsäljning eller ICO (initialt myntoffer) rum, som samlade in cirka 18 miljoner dollar på 42 dagar. Plattformen gick sedan i drift den 30 juli 2015.

Bitcoin vs Ethereum

Så innan vi går djupare in i varför du ska handla Ethereum, låt oss jämföra det med sin största konkurrent – Bitcoin. Varför ska du ta chansen på dina surt förvärvade pengar och investera i Ethereum? Ska du inte bara nöja dig med det säkra alternativet och investera i Bitcoin?

För att förstå varför du bör överväga att investera i Ethereum måste du veta skillnaderna mellan de två. Bitcoin är ett rent betalningsprotokoll. Du kan genomföra transaktioner med Bitcoin eller bara köpa och hålla kvar dem som en investering. Med Ethereum kan du göra detsamma, men som vi nämnde tidigare är att vara en kryptovaluta en liten del av vad Ethereum har att erbjuda.

Ethereum syftar till att skapa en världsomspännande, decentraliserad superdator, som kommer att bestå av noder från hela världen. Det kommer att skapa en plattform där utvecklare kan hyra resurser från systemet och bygga sina egna decentraliserade applikationer eller dApps. Men det verkligt fascinerande att tänka på här är att var och en av dessa dApps kan ha en intern ekonomi och sina egna tokenomics..

Så inte bara kommer Ethereum att ha sin egen interna ekonomi, det kan teoretiskt upprätthålla flera mikroekonomier ovanpå sin kedja. Det är här det verkliga värdet av Ethereum kommer in. Mer än att vara “bara en kryptovaluta” är det framtidens decentraliserade superdator som kommer att hyra ut sina resurser till utvecklare för att skapa egna applikationer..

Dessa dApps är baserade på ritningar som kallas “smarta kontrakt”, som är automatiserade, självförverkande avtal mellan parter. Dessa smarta kontrakt kodas av utvecklare med ett språk som kallas “soliditet”. Varje kommando i dessa kontrakt kostar en viss mängd resurser som kallas ”gas” att utföra. Innan du kör ett smart kontrakt måste användaren ange en gasgräns innan de skickar den till Ethereums gruvarbetare. Om gasgränsen inte räcker för att täcka kontraktet, återgår den till sitt ursprungliga tillstånd och användaren måste betala gasavgifterna till gruvarbetarna.

Dessa gasavgifter betalas i den ursprungliga Ethereum-valutan som heter “Ether”.

Vad är Ether?

Många gör misstaget med att anta att Ethereum är namnet på kryptovalutan. Ethereum är faktiskt projektets namn. Dess ursprungliga valuta kallas “Ether”. Ether har flera verktyg inom och utanför Ethereums ekosystem. Några av dess viktigaste funktioner är:

 • Ett betalningssätt.
 • En värdeförråd.
 • Att belöna gruvarbetarna för deras tjänster.
 • Staking (inom en snar framtid).

Tillsammans med detta finns det flera funktioner som gör eterhandel både spännande och unik.

 • Ether är inte fiat: Liksom alla offentliga, decentraliserade kryptovalutor ägs Ether inte av en regering eller ett konsortium. Som ett resultat finns det inte en enda regering eller ekonomi som kontrollerar valutan.
 • Öppet 24/7: Till skillnad från aktiemarknaderna är kryptomarknaden öppen 24/7. Anledningen till att aktiemarknaderna är specifika för det land de är verksamma i och återspeglar vanligtvis det landets arbetstid. Vem som helst kan köpa eter på de flesta börserna. Det finns hundratals börser runt om i världen som fungerar 24/7.
 • Volatilitet: Ether som de flesta kryptovalutor möter snabba prisfluktuationer. En skicklig näringsidkare kan utnyttja detta och tjäna enkla pengar.

Handelsstrategier för Ether

Handelsstrategier för Ether faller till stor del i två kategorier:

 • Innehav.
 • Aktiv handel.

# 1 Holding

Att hålla eller “hodling” som samhället gillar att kalla det är den enklaste handelsstrategin som används av investerare eftersom den är den som kräver minst ansträngning. Inom aktiehandel är innehav en långsiktig strategi. Tanken är att investeraren köper en viss mängd aktier i ett starkt och ansedd företag. De håller sedan fast på dessa aktier när företaget växer i värdering, vilket gör dem rika på processen. På kryptomarknaden är Bitcoin och Ethereum de två marknadsledande inom rymden. Många tidiga investerare i rymden har förvärvat enorma rikedomar över tid.

Fördelar

 • Sparar mycket tid och energi. Du behöver bara köpa Ether och förvara dem på ett säkert ställe.
 • Du behöver inte ständigt hålla koll på nyheter, information, prishistorik och andra grundläggande nyheter för att veta om priset kommer att tillfälligt sjunka eller inte.
 • Lågt portföljunderhåll.
 • Eftersom du inte behöver göra täta affärer är de totala transaktionsavgifterna du måste betala låga.

Nackdelar

 • Långsiktiga innehavare kommer inte att kunna dra nytta av kortsiktiga prisfluktuationer.
 • Långsiktigt innehav kan vara riktigt riskabelt när det gäller kryptovalutor. Du måste välja dina mynt med mycket omsorg och forskning. Du vill inte vara “den killen som investerade i Bitconnect.”

En av de viktigaste aspekterna av innehavet är den eventuella försäljningen. Med andra ord, när lämnar du din position och fäster dina vinster? Ska du sälja alla mynt på en gång, eller ska du sälja dem i bitar? Detta beror igen på myntet och hur mycket tro du har på dess potentiella påverkan.

# 2 Aktiv handel

Aktiva handlare gräver djupt in på marknaden och har mer kunskap och erfarenhet om tillgångar och prisåtgärder än långsiktiga innehavare. De använder teknisk och grundläggande analys för att kontinuerligt övervaka marknadens resultat.

För dessa killar är målet att köpa lågt och sälja högt. Tänk på följande diagram.

I exemplet ovan skulle en utbildad, aktiv näringsidkare komma in på marknaden på $ 160-nivå och vänta tills priset steg till $ 191. Efter det skulle de lämna marknaden och få en vinst på $ 30 / eter. Naturligtvis är detta ett mycket enkelt exempel. Om du vill veta mer om teknisk analys och handel, kolla in vår guide här

Trading Ethereum - En grundläggande guide för nybörjare

Fördelar

 • Aktiv handel gör att du kan dra nytta av de kortsiktiga prisfluktuationerna.
 • Om du har de kunskaper som krävs för att läsa marknaden korrekt, kommer du att kunna identifiera korta pumpar i irrelevanta mynt och göra dina vinster därefter.

Nackdelar

 • För vissa kan detta vara ett heltidsjobb och kräver noggrann planering och strategi.
 • Varje gång du säljer dina innehav kan du behöva ta ut dina innehav till ditt bankkonto. Detta kan självklart ta lång tid och medföra många avgifter. Det är därför som handlare använder stablecoins som Tether för att hålla sina investeringar.

Okej, så hur kommer jag igång att handla Ethereum

Så du vet hur Ethereum fungerar och hur enkla handelsstrategier ser ut, låt oss titta på hur du faktiskt kan få tag på några av dessa mynt. Lyckligtvis är Ethereum ett topprankat mynt och finns tillgängligt i alla större börser. Vi kommer att visa dig hur du kan få Ether på Kraken, ett av de mest populära och nybörjarvänliga börserna i världen. Innan vi gör det, låt oss dock prata lite om P2P-utbyten och särskilt LocalCryptos.

LocalCryptos

LocalCryptos är ett peer-to-peer-utbyte som gör att du direkt kan köpa och sälja kryptovalutor genom utbytet. Den viktigaste fördelen här är att den är helt decentraliserad och ärlighet upprätthålls i hela systemet via smarta kontrakt. Local Cryptos har köpare och säljare runt om i världen. Handlarna kan handla med varandra genom att betala kontant eller skicka pengar via banköverföring eller PayPal eller SEPA eller direkt bankinsättning eller vad som helst som säljaren vill ha. Registrering i börsen kräver bara att du använder ditt e-post-ID. Men om du verifierar din identitet kommer du att öka ditt förtroende mellan handlare.

Trots att det är ett mycket livskraftigt alternativ är faktum att nybörjare kan bli rädda av P2P-aspekten av utbytet. De kanske vill ha något mer traditionellt och liknar börser. Det är därför Kraken är en utmärkt startpunkt för kryptovalutainvesterare.

Kraken

kraken

Kraken grundades av VD Jesse Powell redan i juli 2011 och lanserades officiellt för allmänheten i september 2013. Medan de är baserade från San Francisco, USA, har de fortfarande en av de största Euro-till-kryptomarknaderna i världen. Kraken är tillgängligt för invånare i USA, Kanada, Japan och olika europeiska länder. Det låter dig också hantera flera fiatvalutor som US-dollar, kanadensisk dollar, euro, brittiskt pund och japansk yen. Kraken accepterar för närvarande inte insättningar via kreditkort, betalkort, PayPal eller liknande tjänster.

Okej, så vad alla kryptor är tillgängliga för handel här?

Förutom Ethereum tillhandahåller de också Bitcoin, Monero (XMR), Dash (DASH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Stellar / Lumens (XLM), Ethereum Classic (ETC), Augur REP tokens (REP), ICONOMI (ICN), Melon (MLN), Zcash (ZEC), Dogecoin (XDG), Tether (USDT), Gnosis (GNO) och EOS (EOS).

År 2014 blev Kraken världens främsta börs när det gäller Euro-volymen. De var också pionjärer för det första verifierbara kryptografiska beviset för reservgranskningssystemet och noterades också på Bloomberg Terminal inom samma år..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me