Topp fire smarte kontraktplattformer: En grundig analyse

I denne dype dykkeguiden til Smart Contract Platforms Comparison, skal vi sammenligne fire av de mest lovende smarte kontraktplattformene der ute – Ethereum, EOS, Cardano og RSK. Så før vi går inn på å sammenligne disse plattformene, la oss få en rask forståelse av smarte kontrakter. 

Smarte kontrakter kan ende opp med å bli en av de viktigste oppfinnelsene gjennom tidene. I dag er det tusenvis av distribuerte kontrakter på flere smart-kontrakt plattformer. 

Hva er smarte kontrakter?

En smart kontrakt er som en vanlig juridisk kontrakt, men den er skrevet på et formelt språk og håndheves av datamaskiner. Mens en normal kontrakt krever rettssystemet og rettshåndhevelse som en siste ressurs for å utføre handlingene som utløses av kontrakten, kan den smarte kontrakten direkte utløse handlinger på det digitale domenet, for eksempel å foreta en betaling eller overføre eierskap til en digital eiendel..

Også noen juridiske kontrakter krever en bobestyrer (noen ganger en advokat eller et advokatfirma) som en tredjepart som utfører visse handlinger på bestemte tidspunkter, vanligvis når kontrakten innebærer samtidig varebytte. Smarte kontrakter kan etterligne bobestyrerens rolle og erstatte den med et dataprogram. Så lenge alle programinngangene og -utgangene er i det digitale området, kan en smart kontrakt være fullstendig automatisert og selvutførende. 

Sammenligning av smarte kontraktplattformer: RSK vs Ethereum vs EOS vs Cardano

Sammenligning av smarte kontraktplattformer

# 1 Ethereum

I 2013 ga en ung russisk-kanadisk programmerer Vitalik Buterin ut Ethereum-papiret og introduserte verden for smarte kontraktplattformer. Siden da har Ethereum vokst styrke til styrke og har samlet seg for å bygge et av de sunneste utviklermiljøene i kryptorommet..

Årsak til skapelsen

Mens Buterin ble fascinert av Bitcoin og dets potensielle nytteverdi, følte han at blockchain hadde mye mer å tilby enn bare å være et betalingssystem. Han så for seg en fremtid der utviklere kunne lage sine applikasjoner på blockchain. Ethereum skulle være en desentralisert global superdatamaskin som ville leie ut datakraft eller “gass” til utviklerne for å lage sine desentraliserte applikasjoner eller dApps.

Riktig utvikling av Ethereum startet tidlig i 2014 gjennom et sveitsisk selskap, Ethereum Switzerland GmbH (EthSuisse). Ethereum holdt sitt første mynttilbud fra 20. juli til 2. september 2014 og samlet inn $ 18,4 millioner.

Konsensusalgoritmer

Ethereum bruker en variant av Nakamoto Consensus, som er basert på proof-of-work, og derfor blir det generelt referert til som POW-konsensus. I den forbindelse er Ethereum relativt lik Bitcoin. I løpet av den siste fasen vil den imidlertid bli oppgradert til en ny konsensusprotokoll kalt Casper FFG, som vanligvis kalles Proof-of-Stake eller POS.

I POW har vi visse noder som kalles gruvearbeidere som eier spesialutstyr. Denne typen utstyr (ASIC og GPU) bruker beregningskraft i virkeligheten og konkurrerer om å løse kryptografisk harde gåter. Hvis du løser puslespillet før resten, vinner du konkurransen. Så får du legge blokken din til blockchain og bli belønnet tilsvarende.

Ethereum planlegger å gå videre til POS-protokollen fordi den er mer skalerbar og mindre bortkastet. 

Et POS-system gjør hele gruveprosessen virtuell. I et POS-system låser gruvearbeiderne (aka validatorer) en del av myntene sine som en innsats i systemet. Minearbeiderens hashkraft er direkte proporsjonal med størrelsen på deres innsats. Etter det satset validatorene på en bestemt blokk. Hvis innsatsen er vellykket, får de en blokkbelønning proporsjonalt med den totale innsatsen.

Ethereum vil implementere POS via Casper-protokollen. I denne protokollen blir en ondsinnet validator straffet ved å få deres innsats kuttet.

For en mer detaljert forklaring på Casper, sjekk ut vår guide.

Utvikler på Ethereum

For å forstå hvordan smarte kontrakter fungerer på toppen av Ethereum, må vi forstå begrepet gass.

Smarte kontrakter i Ethereum er kodet i programmeringsspråket Solidity. Soliditet er ganske lik JavaScript og er Turing komplett. Et språk fra Turing Complete er et som teoretisk kan løse ethvert problem forutsatt at det har nok tid og ressurser. Det er derfor det er viktig å integrere en stoppmekanisme i systemet, som vil stoppe den smarte kontrakten når det er nødvendig. Ethereum bruker en “ressursmåler” -type stanseanordning som kalles “gassavgifter”. Gass er en enhet som måler mengden beregningsinnsats det vil ta for å utføre visse operasjoner. Enkelt sagt koster hvert trinn i kontrakten bensin, og når gasskostnaden overstiger det forhåndsbetalte gebyret, blir kontrakten drept.

For å bedre forstå hvordan gass fungerer i Ethereum, la oss bruke en analogi. Anta at du skal på biltur. Før du gjør det, går du gjennom disse trinnene:

 • Du går til bensinstasjonen og angir hvor mye bensin du vil fylle opp i bilen din.
 • Du blir fylt med bensin i bilen din.
 • Du betaler bensinstasjonen mengden penger du skylder dem for bensinen.

La oss nå trekke paralleller med Ethereum.

Bilen er operasjonen du vil utføre, som en gass eller en smart kontrakt.

Gassen er bra … .gass.

Bensinstasjonen er gruvearbeideren din.

Pengene du betalte dem er gruvearbeidsavgiftene.

Alle operasjonene som brukerne vil utføre i ethereum, må gi gass for følgende:

 • For å dekke sine data, altså egen gass.
 • For å dekke hele beregningen.

styresett

RSK

Følgende flytskjema hentet fra Fjern blokkering skal gi deg en ide om hvordan hele styringsprosessen fungerer.

Mens Ethereum har noe styring på kjeden på grunn av konsensusprotokollen, gjør det et flertall av styringen utenfor kjeden via Ethereum Improvement Proposals (EIP). EIP er vanligvis detaljerte designdokumenter som gir forslag til forbedring av Ethereum blockchain. Disse prosessene blir ikke presentert, registrert, bestått eller stemt på selve blockchain.

I henhold til Ethereums retningslinjer må følgende huskes når det gjelder EIPer:

 • EIP-er må støttes av teknisk kunnskap og spesifikasjoner.
 • EIP-forfatteren må ha innflytelse eller samle nok støtte til å få EIP bestått uten å forårsake en rift i samfunnet.
 • Den viktigste delen av prosessen er at alle synspunkter kreves for å bli hørt og vurdert.
 • Du kan se EIP-dokumentasjonen og alle diskusjonene rundt den for å se fremdriften omfattende.

EIP-er kan også stamme fra Ethereum Request for Comments (ERCs). I så fall følges den samme prosedyren også.

Hva er ERCs?

ERC er forslag til forbedringsforslag som sendes for fagfellevurdering gjennom Ethereum. ERC-20-tokenstandarden oppsto som et resultat av en ERC. Når en ERC viser nok løfter om å forbedre Ethereum-økosystemet, blir de diskutert videre i samfunnet og senere endret til EIP.

EIP-diskusjonsfasen

I dette stadiet vil utviklerne som jobber med Ethereum holde uttømmende diskusjoner og møter om hvorvidt den aktuelle EIP er god nok til implementering i den virkelige verden. Disse utviklerne er dypt involvert i Ethereums utvikling. GitHub har et helt rom dedikert til styring og utvikling av Ethereum på GitHub, hvor de hengir seg til en sanntidsdiskusjon. Hvis utviklerne føler at kodeoppgraderingen vil ha en positiv innvirkning på økosystemet, da og først da blir koden implementert.

Mer enn da er diskusjonsfasen ofte et dødsfall for de fleste EIP-er. Utviklerne er motvillige til å implementere enhver endring som kan være litt for ekstrem for å unngå et bråk som Ethereum Classic hardgaffel..

Det er både ulemper og fordeler med denne prosessen. Det største hinderet er selvfølgelig at denne prosessen tar lang tid. Den største fordelen er at hver EIP blir undersøkt så grundig, at oftere EIP som blir bestått, bringer inn en positiv endring i økosystemet.

# 2 Smarte kontraktplattformer – EOS

Sammenligning av smarte kontraktplattformer: RSK vs Ethereum vs EOS vs Cardano

EOS er basert på EOSIO-programvaren som ble bygget av block.one. Block.one ledes av Brendan Blumer og Dan Larimer. Hvis du har vært involvert i kryptorommet, vil du vite hvem Larimer er. Han er skaper av delegerte proof-of-stake og desentraliserte autonome organisasjoner, også kalt DAO. Han er også mannen bak BitShares og Steem.

Årsak til skapelsen

Mens Ethereum banet vei for smarte kontraktplattformer, forblir faktum at det er en veldig treg plattform. På grunn av utformingen kan den bare administrere 15-20 transaksjoner per sekund. En plattform med så høy ventetid kan ikke støtte moderne dapps. Det er som å spille et moderne spill som GTA 5 på Windows 98-datamaskinen.

Eos har som mål å støtte desentraliserte applikasjoner i industriell skala. Måten de skal gjøre på er ved å nærme seg smarte kontrakter fra en annen vinkel enn Ethereums. I stedet for å være en desentralisert superdatamaskin, planlegger Eos å være et desentralisert operativsystem. Brukere i Eos vil eie ressurser i bytte for sin eierandel. Så hvis du eier 1/1000 av eierandelen i EOS, vil du ha eierskap til 1/1000 av den totale beregningskraften og ressursene i EOS.

Konsensusalgoritmer

EOS delegerer validering av blockchain til 21 medlemmer av en konsensuskomité, under en delegert proof-of-stake (DPOS) konsensusmekanisme. 

I DPOS kan alle som har tokens på en blokkjede integrert i EOS-programvaren, velge blokkprodusenter gjennom et kontinuerlig godkjenningssystem. Alle kan delta i blokkprodusentvalget, og de vil få en mulighet til å produsere blokker proporsjonalt med det totale antallet stemmer de mottar i forhold til alle andre produsenter.

Hvordan virker det?

 • Blokker produseres i rundene på 21.
 • Ved starten av hver runde velges 21 blokkprodusenter. Topp 20 velges automatisk mens den 21. velges proporsjonalt med antall stemmer i forhold til de andre produsentene. Produsentene blandes deretter rundt ved hjelp av et pseudorandom-nummer hentet fra blokkeringstiden. Dette gjøres for å sikre at balansert tilkobling til alle andre produsenter opprettholdes. For å sikre at vanlig blokkproduksjon opprettholdes og at sperretiden holdes til 3 sekunder, straffes produsentene for ikke å delta ved å bli fjernet fra vurderingen. En produsent må produsere minst en blokk hver 24. time for å være i betraktning.

Utvikling på EOS

Som allerede nevnt bruker EOS en styringsmodell. Når du satser på EOS-tokens, har du rett til egne ressurser som RAM, nettverksbåndbredde og CPU-båndbredde i retur. Når det er sagt, er disse ressursene veldig knappe, og det er derfor du bare kan holde på EOS-tokens uten å bruke dem i en periode på 3 år. Innehavere som ikke bruker tokens, får kontoen sin avsluttet.

EOS bruker WebAssembly (WASM) til å utvikle smarte kontrakter. Mens WASM ikke er et programmeringsspråk, men det vil gi utviklere å kode på språket de ønsker og kompilere til en bytekode som kan kjøres i en støttet nettleser.

Årsakene til at EOS valgte WASM er som følger:

 • Fleksibilitet: Utviklere kan kode på språket de ønsker.
 • Hastighet og effektivitet: WebAssembly kjøres med normal hastighet ved å dra nytte av vanlige maskinvarefunksjoner tilgjengelig på et bredt spekter av plattformer.
 • Åpen og feilsøkbar: Den er designet for å være ganske trykt i et tekstformat for feilsøking, testing, eksperimentering, optimalisering, læring, undervisning og skriving av programmer for hånd.
 • Sikker: WebAssembly beskriver et minnesikkert utføringsmiljø med sandkasser som til og med kan implementeres i eksisterende virtuelle JavaScript-maskiner.

styresett

I EOS opprettholdes styringen ved å etablere jurisdiksjon og lovvalg sammen med andre gjensidige aksepterte regler. Dette gjøres vanligvis via den juridisk bindende forfatningen. Hver eneste transaksjon i EOS må inkludere hash av konstitusjonen i signaturen. Dette binder brukerne til grunnloven.

Konstitusjonen og protokollen kan endres ved følgende prosess:

 • Endringen er foreslått av blokkprodusenten som oppnår en godkjenningsgrad på 17/21
 • 17/21 godkjenningen må opprettholdes i 30 strake dager.
 • Alle brukere er pålagt å signere sine transaksjoner med hashen i den nye grunnloven.
 • Blokker produsenter vedta endringer i kildekoden for å gjenspeile endringen i grunnloven og foreslå den til blockchain ved hjelp av hash av en git commit.
 • Blokkprodusenter må igjen opprettholde 17/21 godkjenning i 30 påfølgende dager.
 • Etter det får fulle noder en hel uke til å tilpasse seg de nye endringene.
 • Enhver node som ikke følger den nye protokollen, blir automatisk slått av.

Denne prosessen kan skynde seg i en nødsituasjon.

# 3 Smarte kontraktplattformer – Cardano

Sammenligning av smarte kontraktplattformer

Cardano er et av de mest omtalte prosjektene i kryptorommet og tilbyr skalerbarhet og sikkerhet gjennom en lagdelt arkitektur. Det ble konseptualisert av en av medstifterne av Ethereum, Charles Hoskinson. Det var tidligere tre organisasjoner som jobbet heltid for å ta seg av Cardanos vedlikehold.

 • The Cardano Foundation.
 • IOHK.
 • Emurgo.

I oktober 2018, IOHK og Emurgo skiltes med Cardano Foundation på grunn av Foundation manglende ytelse.

Årsak til skapelsen

Cardanos tilnærming er unik i selve rommet siden den er bygget på vitenskapelig filosofi og fagfellevurdert akademisk forskning.

Cardano-teamet ønsker å følge et sett med prinsipper og filosofier. De la ikke ut med en skikkelig veikart eller et hvitt papir. I stedet fokuserte de på å omfatte en “samling av designprinsipper, tekniske fremgangsmåter og muligheter for leting.

Følgende er disse prinsippene, og de er hentet direkte fra Cardano-nettstedet.

 • Separasjon av regnskap og beregning i forskjellige lag.
 • Implementering av kjernekomponenter i svært modulær funksjonskode.
 • Små grupper av akademikere og utviklere som konkurrerer med fagfellevurdert forskning.
 • Tung bruk av tverrfaglige team, inkludert tidlig bruk av InfoSec-eksperter
 • Rask iterasjon mellom whitepapers, implementering og ny forskning som kreves for å rette opp problemer som ble oppdaget under gjennomgangen.
 • Bygge inn evnen til å oppgradere etter distribuerte systemer uten å ødelegge nettverket
 • Utvikling av en desentralisert finansieringsmekanisme for fremtidig arbeid
 • Et langsiktig syn på å forbedre utformingen av kryptovalutaer slik at de kan jobbe på mobile enheter med en rimelig og sikker brukeropplevelse
 • Å bringe interessenter nærmere drift og vedlikehold av kryptovalutaen sin
 • Erkjenner behovet for å redegjøre for flere eiendeler i samme hovedbok
 • Abstrakte transaksjoner for å inkludere valgfrie metadata for å bedre imøtekomme behovene til eldre systemer
 • Lære av de nesten 1000 altcoins ved å omfatte funksjoner som gir mening
 • Vedta en standarddrevet prosess inspirert av Internet Engineering Task Force ved hjelp av et dedikert fundament for å låse den endelige protokolldesignen
 • Utforsk de sosiale elementene i handel
 • Finn en sunn mellomgrunn for regulatorer til å samhandle med handel uten å gå på kompromiss med noen hovedprinsipper som er arvet fra Bitcoin.

Konsensusalgoritme

Ouroborous er den første fagfellevurderte konsensusalgoritmen i kryptorommet. Ouroboros ser på fordelingen av poletter i økosystemet, og fra en kilde til tilfeldige tall, deler den verden i epoker. Hver epoke er delt inn i spor og varer i ~ 20 sekunder.

RSK vs Ethereum vs EOS vs Cardano

Hver spilleautomat får deretter sin egen spilleautomatleder, som er tilfeldig valgt.

RSK vs Ethereum vs EOS vs Cardano

Slotslederen fungerer som gruvearbeidere gjør i en POW-protokoll i den forstand at det er de som velger blokkene som blir lagt til blockchain. De kan imidlertid bare legge til en blokk.

Sammenligning av smarte kontraktplattformer

Hvis en spilleautomatleder på en eller annen måte savner sjansen sin og ikke velger blokken, savner de muligheten og må vente til de blir spillelederledere igjen. Det er ok at en eller flere spor forblir tomme (uten genererte blokker), men flertallet av blokkene (minst 50% + 1) må genereres i løpet av en periode.

Som du ser har slotslederne en viktig rolle å spille i økosystemet. For å bli vurdert for kvalifisering, må man eie en 2% eierandel i Cardano. Disse interessentene kalles velgere, og det er de som velger spillelederne for neste epoke i løpet av den nåværende epoken. Jo mer innsats interessenten har i systemet, jo større sjanse får de til å bli valgt som spillelederledere.

Utvikling på Cardano

Cardano har valgt Haskell og Plutus som valgspråk. Haskell vil bli brukt til å kode Cardano, mens Plutus vil bli brukt til å opprette smarte kontrakter. Begge er funksjonelle språk.

Når det gjelder programmeringsspråk, er det to familier:

 • Avgjørende.
 • Funksjonell.

Imperative programmeringsspråk

I en tvingende tilnærming må koderen sekvensielt legge ned alle trinnene som datamaskinen må ta for å nå et mål. Alle våre tradisjonelle programmeringsspråk som C ++, Java og til og med Solidity er viktige programmeringsspråk. Denne typen programmeringstilnærming kalles også algoritmisk programmering.

La oss ta et eksempel på hva vi mener med det. La oss se på C ++. Anta at vi vil legge til 5 og 3.

int a = 5;

int b = 3;

Int c = a + b;

Så, som du ser, tar tilleggsprosessen flere trinn, og hvert trinn endrer kontinuerlig programtilstanden ettersom de alle blir utført hver for seg..

En tilleggsprosess tok fire trinn, og trinnene er:

 • Deklarerer et heltall a og tilordner verdien 5 til det.
 • Deklarerer et heltall b og tilordner verdien 3 til det.
 • Deklarere et helt tall c og legge til verdiene til og b og lagre dem i c.

Funksjonelle programmeringsspråk

Denne stilen av programmering ble opprettet for å bygge en funksjonell tilnærming til problemløsing og kalles også deklarativ programmering.

Så hvordan fungerer funksjonell programmering?

Anta at det er en funksjon f (x) som vi vil bruke til å beregne en funksjon g (x), og så vil vi bruke den til å jobbe med en funksjon h (x). I stedet for å løse alle disse i en sekvens, kan vi ganske enkelt klubbe dem alle sammen i en enkelt funksjon som denne:

h (g (f (x)))

Dette gjør den funksjonelle tilnærmingen lettere å resonnere matematisk. Dette er grunnen til at funksjonelle programmer skal være en sikrere tilnærming til smarte kontraktopprettelser. Dette hjelper også til enklere formell verifisering, som ganske mye betyr at det er lettere å matematisk bevise hva et program gjør og hvordan det fungerer. Dette gir Cardano eiendommen “High Assurance Code”.

Dette er nettopp hvorfor den funksjonelle tilnærmingen er så ønskelig, og det er akkurat det Cardano bruker Haskell for å kode deres økosystem og Plutus for sine smarte kontrakter.. 

styresett

Som vi har sagt før, er det institusjoner som IOHK og Emurgo som tar seg av Cardanos styring. I tillegg til det, for å sikre at protokollen utvikles kontinuerlig over tid, vil Cardano ha et stemmesenter for oppdateringer. Forslag om oppdatering av programvare og protokoll vil bli lagt ut for avstemning. Vekten av en brukers stemmer er direkte proporsjonal med innsatsen de har låst i systemet. Brukere kan også delegere stemmerett til en pålitelig stake pool.

# 4 Smarte kontraktplattformer – RSK

RSK vs Ethereum vs EOS vs Cardano

Rootstock (RSK) er en smart kontraktplattform som er koblet til Bitcoin blockchain gjennom sidekjede-teknologi. Rootstock ble født for å være kompatibel med Ethereums applikasjoner (web3 / EVM / Solidity-modellen), men brukte bitcoin som den underliggende kryptovalutaen. Ideen bak etableringen av RSK var for å gi Bitcoin blockchain smarte kontraktsfunksjoner. I sin kjerne er Rootstock en kombinasjon av:

 • En Turing-komplett ressursregistrert deterministisk virtuell maskin (for smarte kontrakter) er kompatibel med Ethereums EVM.
 • En toveis festet Bitcoin sidekjede (for handel med BTC) basert på en sterk føderasjon.
 • En SHA256D-konsesjonsprotokoll for sammenslåing av gruvedrift (for konsensus-sikkerhet avhengig av Bitcoins gruvearbeidere) med 30 sekunders blokkeringsintervall. (for raske betalinger).

Årsaker til skapelsen

Bitcoin-blockchain har flere fordeler. Det er langvarig med bevist sikkerhet, bred distribusjon og bevissthet. I tillegg har det også et sunt samfunn med sterk hashkraft. RSK vil at brukerne skal nyte fordelene med Bitcoin som en verdi-verdi og samtidig tilby smarte kontraktsfunksjonaliteter og høyere skalerbarhet.

Sidekjeden

Så hvordan samhandler Rootstock med Bitcoin? Via sidekjedemekanismer. Rootstock-kjeden er koblet til Bitcoin-blokkjeden via en 2-veis plugg. Brukerne låser opp BTC og får en tilsvarende mengde RBTC i sidekjeden. Disse myntene kan brukes til å distribuere eller samhandle med smarte kontrakter og dApps på Rootstock blockchain. RSK Federation sikrer RSK toveis pinne og blokk konsensus er sikret ved sammenslåing. 

RSK sidekjeden har 15 aktive funksjonærer og trenger signaturer fra åtte av dem for å frigjøre BTC. Sidekjeden bruker egendefinerte maskinvaresikkerhetsmoduler (HSM) for å lagre de private nøklene, og RSK-føderasjonsfunksjonærene har lov til å revidere både HSMs fastvare og maskinvare.

Den opprinnelige token i RSK sidekjeden er RBTC. RBTC kan ikke forhåndsutvinnes, preges, eller mynt, det er inflasjon på RSK. Denne 2-veis plugg mellom Bitcoin blockchain og RSK blockchain sørger for en fast konvertering mellom BTC og RBTC. (1 RBTC = 1 BTC). Prosessen med å overføre BTC til RSK er som følger:

 • Avsenderen må sørge for at bitcoinsene som skal overføres, er låst i en P2PKH-adresse. Hvis ikke, må de overføres til en P2PKH-adresse i en transaksjon Tx1.
 • Bitcoins overføres fra P2PKH-adresse til Federation multisig-adressen i en transaksjon Tx2.
 • Etter at føderasjonen har bekreftet denne transaksjonen, låser blockchain umiddelbart det tilsvarende antallet RBTC til en adresse som kontrolleres av avsenderen.

Konsensusalgoritme

Bitcoin bruker POW-konsensusmekanismeprotokollen, som allerede er diskutert ovenfor. Selv om protokollen har visse problemer, er den for øyeblikket den eneste som pålitelig beskytter blockchain fra omorganiseringer og dobbeltbruk ved å oppnå sannsynlig finalitet med en termodynamisk garanti..

Finalitet, i veldig løse termer, betyr at når en bestemt operasjon er utført, vil den for alltid bli etset i historien, og ingenting kan tilbakevise denne operasjonen. Dette er spesielt viktig innen felt som omhandler økonomi. Tenk deg at Alice eier en bestemt mengde av en eiendel i et selskap. Bare gi noen feil i selskapets prosesser, hun trenger ikke å si om eierskapet til eiendelen.

Så, hvordan gir POW finalitet? Sjekk ut følgende diagram.

RSK vs Ethereum vs EOS vs Cardano

Så, la oss se på hva som skjer her. Den blå kjeden er den viktigste blockchain. Den røde kjeden er en gruppe ondsinnede gruvearbeidere som vil overkjøre hovedkjeden og overta systemet. I POW vil dette være ekstremt upraktisk på grunn av en grunn – kostnad. POW er en kostbar prosess. Derfor blir ikke gruvearbeiderne økonomisk stimulert til å gå mot systemet fordi det kan være dyrt.

Rootstock bruker en teknikk som kalles “fusjonere gruvedrift”Å bruke samme gruvedrift som den viktigste Bitcoin-blockchain, og faktisk opprettholder den for tiden rundt 30% av Bitcoins hashing-kraft, noe som gjør RSK til den sikreste smarte kontraktplattformen. La oss få en oversikt over hvordan fusjonere gruvedrift virker:

 • Under gruveprosessen er den kryptografiske hasjen til en nylig utvunnet blokk fra den sekundære blokkjeden (RSK) innebygd i den primære blokkjeden (Bitcoin).
 • Hashen til den sekundære blokken er prefikset av en “tag” for merge mining. Denne taggen er en kort beskrivende tekst, aka “magiske byte.”
 • En blokk fra den viktigste Bitcoin-blockchain kan bare knyttes til, på det meste, en blokk fra RSK blockchain. Dette sørger for at det ikke er noen forvirring når det gjelder merkeplassering.
 • Hovedsikkerhetskravet for sammenslåing av gruvedrift er at det må være vanskeligere å lage en primær-blockchain-blokk som kan assosieres med to blokker fra samme sekundære blockchain enn å utvinne to forskjellige primære blockchain-blokker..

Det er en spesifikk del om sammenslåing av gruvedrift på RSKs nettsted som forklarer insentivene for gruvearbeidere.

Utvikling på RSK

De smarte kontraktene i RSK blir utført inne i den virtuelle RSK-maskinen (RVM). Hovedtrekkene i RVM er som følger:

 • På op-kodenivå er RVM kompatibel med EVM, noe som betyr at den kan RSK kan utføre Ethereum-kontrakter..
 • Brukere vil kunne kjøre Ethereum DApps med sikkerheten til Bitcoin blockchain. I hovedsak nyter det beste fra begge verdener.
 • RSK-samfunnet vil kontinuerlig foreslå en forbedringspipeline dokumentert i mange RSKIP-er (RSK-forbedringsforslag).

Dette er en genial tilnærming som er tatt i bruk av RSK. I stedet for å lage sitt eget språk og tvinge utviklere til å jobbe på en bestemt måte, vil de tillate dem å bruke det mest populære smarte kontraktsspråket (Solidity) for å lage dApps.

styresett

Mens Rootstock for tiden bruker et lokalsamfunn-drevet forbedringsforslagssystem (RSKIPs) foreslår RKSs originale vitenbok en langsiktig styringsmodell som tar sikte på å representere alle aktørene i samfunnet, og gir et styresett bestående av 5 seter:

 • Gruvearbeidere vil kunne stemme med hashing-kraft (1 stemme)
 • Bitcoin og Rootstock-brukere vil stemme med Proof-of-Stake (1 stemme)
 • Børs og web-lommebøker vil stemme gjennom deres deltakelse i Føderasjonen (1 stemme)
 • Rootstock og Bitcoin Core-utviklere vil ha et spesielt terskelavstemningssystem (1 stemme)
 • Den siste avstemningen kan bli tilbudt en ideell etablert Bitcoin-institusjon, som kan representere det største økosystemet. En institusjonell stemme kan også tilbys organisasjonen med det formål å standardisere verktøykjeden EVM / Solidity / Web3. 

Sammenligning av smarte kontraktplattformer – Konklusjon

Akkurat nå vil det være et tullete ærend å velge den “beste smarte kontraktplattformen” blant disse fire. Alle har sine egne fordeler og ulemper. Det som er viktig å huske på er å velge en plattform som fungerer best for deg. 

 • Hvis du vil ha en plattform som har et sterkt utviklerfellesskap, går du for Ethereum. 
 • Hvis du vil ha en plattform som legger vekt på hastighet og ikke bryr deg mye om desentralisering, er EOS den for deg. 
 • Hvis du vil ha en vitenskapelig og akademisk forsket plattform, så er Cardano det du vil velge. 
 • Til slutt, hvis du tror at Bitcoin som en verdi-verdi vil dominere DeFi i det lange løp, og du vil ha en plattform som lar deg utnytte Ethereums smarte kontrakter mens du nyter Bitcoins sikkerhet, så vil RSK være din ideelle plattform.

La oss gjøre en endelig sammenligning av de fire plattformene:

RSK vs Ethereum vs EOS vs Cardano

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me