Smarte kontrakter: Blockchain-teknologien som vil erstatte advokater

En nybegynnerveiledning for smarte kontrakter

TLDR: En smart kontrakt er en dataprotokoll ment å digitalisere, verifisere eller håndheve forhandlingene eller gjennomføringen av en kontrakt. Smarte kontrakter tillater utførelse av pålitelige transaksjoner uten tredjeparter.

En av de beste tingene med blockchain er at fordi det er et desentralisert system som eksisterer mellom alle tillatte parter, er det ikke nødvendig å betale formidlere (Middlemen), og det sparer deg tid og konflikt. Blockchains har sine problemer, men de er utvilsomt rangert, raskere, billigere og sikrere enn tradisjonelle systemer, og det er derfor banker og regjeringer henvender seg til dem.

Nyt en gratis leksjon fra Blockgeeks Library!

I 1994, Nick Szabo, en juridisk lærd, og kryptograf innså at den desentraliserte hovedboken kunne brukes til smarte kontrakter, ellers kalt selvutførende kontrakter, blockchain-kontrakter eller digitale kontrakter. I dette formatet kan kontrakter konverteres til datakode, lagres og replikeres på systemet og overvåkes av nettverket av datamaskiner som kjører blockchain. Dette vil også resultere i tilbakemeldinger fra hovedboken, for eksempel å overføre penger og motta produktet eller tjenesten.

Hva er smarte kontrakter?

Smarte kontrakter hjelper deg med å bytte penger, eiendom, aksjer eller noe av verdi på en gjennomsiktig, konfliktfri måte, mens du unngår tjenester fra en mellommann.

Den beste måten å beskrive smarte kontrakter på er å sammenligne teknologien med en salgsautomat. Vanligvis vil du gå til en advokat eller en notarius, betale dem og vente mens du får dokumentet. Med smarte kontrakter slipper du ganske enkelt en bitcoin i salgsautomaten (dvs. hovedbok), og sperringen din, førerkortet eller hva som helst faller inn på kontoen din. I tillegg definerer smarte kontrakter ikke bare reglene og straffene rundt en avtale på samme måte som en tradisjonell kontrakt, men håndhever også automatisk disse forpliktelsene. Hvis du leter etter en mer detaljert gjennomgang av smarte kontrakter, kan du sjekke ut våre blockchain-kurs om smarte kontrakter.

hvordan smarte kontrakter fungerer

Hva er Blockchain Technology? En trinnvis guide enn noen kan forstå

Som Vitalik Buterin, den 22 år gamle programmereren av ethereum, forklarte det på et DC Blockchain Summit, i en smart kontrakttilnærming, blir en eiendel eller valuta overført til et program “og programmet kjører denne koden og på et tidspunkt automatisk validerer en betingelse, og den bestemmer automatisk om eiendelen skal gå til den ene personen eller tilbake til den andre personen, eller om den umiddelbart skal tilbakebetales til personen som sendte den eller en kombinasjon av den. ”I mellomtiden lagrer også den desentraliserte hovedboken og replikerer dokumentet som gir det en viss sikkerhet og uforanderlighet.

Eksempel

Anta at du leier en leilighet av meg. Du kan gjøre dette gjennom blockchain ved å betale i kryptovaluta. Du får en kvittering som holdes i vår virtuelle kontrakt; Jeg gir deg den digitale inngangsnøkkelen som kommer til deg innen en spesifisert dato. Hvis nøkkelen ikke kommer i tide, frigjør blockchain en refusjon. Hvis jeg sender nøkkelen før leiedatoen, holder funksjonen den som frigjør både gebyret og nøkkelen til henholdsvis deg og meg når datoen kommer. Systemet fungerer på If-Then-premissen og er vitne til av hundrevis av mennesker, så du kan forvente en feilfri levering. Hvis jeg gir deg nøkkelen, er jeg sikker på at jeg blir betalt. Hvis du sender et visst beløp i bitcoins, mottar du nøkkelen. Dokumentet blir automatisk kansellert etter tiden, og koden kan ikke forstyrres av noen av oss uten at den andre vet det siden alle deltakerne blir varslet samtidig.

Du kan bruke smarte kontrakter for alle slags situasjoner som spenner fra finansielle derivater til forsikringspremier, brudd på kontrakter, eiendomsrett, kreditthåndhevelse, finansielle tjenester, juridiske prosesser og crowdfunding-avtaler..

Et smart eksempel på kontrakt

Her er koden for en grunnleggende smart kontrakt som ble skrevet på Ethereum blockchain. Kontrakter kan kodes på hvilken som helst blockchain, men ethereum brukes mest siden det gir ubegrenset prosesseringsevne.

smart-kontrakt-kode

Et eksempel på smart kontrakt på Ethereum. Kilde: https://www.ethereum.org/token

Kontrakten bestemmer at skaperen av kontrakten skal få 10.000 BTCS (dvs. bitcoins); det tillater alle med nok balanse til å distribuere disse BTC-ene til andre.

Slik kan du bruke smarte kontrakter

jerry-cuomo-smarte kontrakter

Jerry Cuomo, visepresident for blockchain-teknologier i IBM, mener smarte kontrakter kan brukes over hele kjeden, fra finansielle tjenester til helsetjenester til forsikring. Her er noen eksempler:

Myndighetene

Innsidere garanterer at det er ekstremt vanskelig for vårt stemmesystem å bli rigget, men ikke desto mindre vil smarte kontrakter dempe alle bekymringer ved å tilby et uendelig sikrere system. Ledger-beskyttede stemmer må dekodes og krever overdreven datakraft for å få tilgang. Ingen har så mye datakraft, så det vil trenge Gud å hacke systemet! For det andre kan smarte kontrakter øke den lave valgdeltakelsen. Mye av tregheten kommer fra et famlende system som inkluderer å stille opp, vise identiteten din og fylle ut skjemaer. Med smarte kontrakter kan frivillige overføre avstemning på nettet, og tusenvis vil vise seg masse for å stemme på deres Potus.

Ledelse

Blockchain gir ikke bare en enkelt reskontro som en kilde til tillit, men barberer også mulige ulemper i kommunikasjon og arbeidsflyt på grunn av nøyaktighet, gjennomsiktighet og automatiserte system. Vanligvis må forretningsdriften tåle frem og tilbake mens de venter på godkjenninger og på interne eller eksterne problemer for å ordne seg. En hovedbokshovedbok strømlinjeformer dette. Det kutter også avvik som vanligvis oppstår ved uavhengig behandling, og som kan føre til kostbare søksmål og forsinkelser i forliket.

Sakshistorie  

I 2015 ble depository trust & Clearing Corp. (DTCC) brukte en blockchain-hovedbok til å behandle mer enn 1,5 milliarder dollar verdipapirer, som representerer 345 millioner transaksjoner.

Forsyningskjede

Smarte kontrakter fungerer på If-Then-premissen, for å legge inn Jeff Garziks ord,

jeff-garzik-smart-kontrakter

“UPS kan utføre kontrakter som sier: ‘Hvis jeg mottar kontanter ved levering på dette stedet i et voksende marked, vil dette andre [produktet], mange, mange kobler opp i forsyningskjeden, utløse en leverandør som oppretter en ny vare siden den eksisterende varen ble bare levert i det utviklende markedet. ‘”Alt for ofte blir forsyningskjeder hindret av papirbaserte systemer, der skjemaer må passere gjennom mange kanaler for godkjenning, noe som øker eksponeringen for tap og svindel. Blockchain annullerer dette ved å tilby en sikker, tilgjengelig digital versjon til alle parter i kjeden og automatiserer oppgaver og betaling.

Sakshistorie

Barclays Corporate Bank bruker smarte kontrakter for å logge eierskifte og automatisk overføre betalinger til andre finansinstitusjoner ved ankomst

Bil

Det er ingen tvil om at vi går fra dovne virveldyr fra mennesker til supersmarte roboter. Tenk på en fremtid der alt er automatisert. Googles vei dit med smarttelefoner, smarte briller og til og med smarte biler. Det er der smarte kontrakter hjelper. Et eksempel er de selv-autonome eller selvparkerende kjøretøyene, hvor smarte kontrakter kunne sette i spill en slags ‘orakel’ som kunne oppdage hvem som hadde feil i et krasj; sensoren eller driveren, samt utallige andre variabler. Ved å bruke smarte kontrakter kan et bilforsikringsselskap ta betalt avgifter på forskjellige måter, basert på hvor og under hvilke betingelser kundene driver kjøretøyene sine.

Eiendom

Du kan få mer penger gjennom smarte kontrakter. Vanligvis, hvis du ønsket å leie leiligheten din til noen, må du betale en mellommann som Craigslist eller en avis for å annonsere, og igjen må du betale noen for å bekrefte at personen betalte husleie og fulgte opp. Hovedbok reduserer kostnadene dine. Alt du gjør er å betale via bitcoin og kode kontrakten din på hovedboken. Alle ser, og du oppnår automatisk oppfyllelse. Meglere, eiendomsmeglere, långivere med harde penger og alle som er tilknyttet eiendomsspillet, kan tjene på det.

Helsevesen

Personlige helseregistre kan kodes og lagres på blockchain med en privat nøkkel som bare gir tilgang til bestemte personer. Den samme strategien kan brukes for å sikre at forskning utføres via HIPAA-lover (på en sikker og konfidensiell måte). Mottak av operasjoner kan lagres i en blockchain og sendes automatisk til forsikringsleverandører som leveringsbevis. Hovedboka kan også brukes til generell helsetjenester, for eksempel tilsyn med medisiner, overholdelse av forskrifter, testresultater og administrering av helsevarer..

hvordan smarte kontrakter fungerer

Smarte kontrakter er kjempebra!

Dette er hva smarte kontrakter gir deg:

Autonomi – Du er den som inngår avtalen; det er ikke nødvendig å stole på en megler, advokat eller andre mellommenn for å bekrefte. For øvrig utelukker dette også faren for manipulasjon av en tredjepart, siden kjøring administreres automatisk av nettverket, snarere enn av en eller flere, muligens partiske, individer som kan ta feil.

Tillit – Dokumentene dine er kryptert på en delt reskontro. Det er ingen måte noen kan si at de mistet det.

Sikkerhetskopiering – Tenk om banken din mistet sparekontoen din. På blockchain har hver og en av vennene dine ryggen. Dokumentene dine dupliseres mange ganger.

Sikkerhet – Kryptografi, kryptering av nettsteder, holder dokumentene dine trygge. Det er ingen hacking. Det ville faktisk ta en unormalt smart hacker å knekke koden og infiltrere.

Hastighet – Du må vanligvis bruke biter av tid og papirer for å behandle dokumenter manuelt. Smarte kontrakter bruker programvarekode for å automatisere oppgaver, og derved barbere timer fra en rekke forretningsprosesser.

Besparelser – Smarte kontrakter sparer penger siden de slår ut et mellomledd. Du vil for eksempel måtte betale en notarius for å være vitne til transaksjonen din.

Nøyaktighet – Automatiserte kontrakter er ikke bare raskere og billigere, men unngår også feilene som skyldes manuell utfylling av massevis av skjemaer.

smarte kontrakter-er-kjempebra

Slik beskrev Jeff Garzik, eier av blockchain-tjenester Bloq, smarte kontrakter:

“Smarte kontrakter … garanterer et veldig, veldig spesifikt sett med resultater. Det er aldri noen forvirring, og det er aldri noe behov for søksmål. “

Patrick Hubbard, Head Geek, SolarWinds“Smarte kontrakter er der gummien møter veien for bedrifter og blockchain-teknologi. Mens noen få svært spesialiserte distribuerte finansielle tjenester bruker saker for blockchain har dukket opp – for eksempel betalingsbokstjenester for Yangon Stock Exchange i Myanmar. Dens tjenester på toppen av blockchain som er veldig interessante. I Yangon Exchange løser det problemet med distribuert avregning i et handelssystem som bare synkroniserer handler to ganger om dagen. Men de autonome gjennomføringskapasitetene til smarte kontrakter utvider transaksjonssikkerhetssikringen av blockchain til situasjoner der det kreves komplekse, utviklende kontekstoverganger. Og det er denne muligheten som har Amazon, Microsoft Azure og IBM Bluemix til å rulle ut Blockchain-as-a-Service (Baas) fra skyen. ” – Patrick Hubbard, Head Geek, SolarWinds

Nå for problemer

Smarte kontrakter er langt fra perfekte. Hva om feil kommer inn i koden? Eller hvordan skal myndighetene regulere slike kontrakter? Eller hvordan ville myndighetene skattlegge disse smarte kontraktstransaksjonene? Husk husleiesituasjonen min som eksempel?

Hva skjer hvis jeg sender feil kode, eller som advokat Påpeker Bill Marino, Jeg sender riktig kode, men leiligheten min blir fordømt (dvs. tatt til offentlig bruk uten mitt samtykke) før leiedagen ankommer? Hvis dette var den tradisjonelle kontrakten, kunne jeg oppheve den i retten, men blockchain er en annen situasjon. Kontrakten utfører, uansett hva.

Listen over utfordringer fortsetter og fortsetter. Eksperter prøver å løse dem, men disse kritiske spørsmålene fraråder potensielle brukere å logge på.

Og her er To the Future of Smart Contracts …

En del av fremtiden for smarte kontrakter ligger i å forveksle disse problemene. I Cornell Tech, for eksempel har advokater, som insisterer på at smarte kontrakter kommer inn i hverdagen vår, viet seg til å undersøke disse bekymringene.

Når det gjelder smarte kontrakter, går vi faktisk inn i en sci-fi-skjerm. IT-ressurssenteret, Search Compliance, antyder at smarte kontrakter kan påvirke endringer i visse bransjer, for eksempel lov. I så fall overfører advokater fra å skrive tradisjonelle kontrakter til å produsere standardiserte smarte kontraktmaler, i likhet med de standardiserte tradisjonelle kontraktene som du finner på LegalZoom. Andre bransjer som kjøpere, kredittfirmaer og regnskapsførere kan også bruke smarte kontrakter for oppgaver, for eksempel sanntidsrevisjon og risikovurderinger. Nettstedet Blockchain Technologies ser faktisk smarte kontrakter smelter sammen til en hybrid av papir og digitalt innhold der kontrakter blir verifisert via blockchain og underbygget av fysisk kopi.

Blokkjeder der du kan behandle smarte kontrakter

Bitcoin: bitcoin er flott for behandling av Bitcoin-transaksjoner, men har begrenset evne til å behandle dokumenter.

Sidekjeder: Dette er et annet navn for blokkjeder som kjører ved siden av bitcoin og gir mer muligheter for behandling av kontrakter.

NXT: NXT er en offentlig blockchain-plattform som inneholder et begrenset utvalg av maler for smarte kontrakter. Du må bruke det som er gitt; du kan ikke kode dine egne.

Ethereum: ethereum er en offentlig blockchain-plattform og den mest avanserte for koding og behandling av smarte kontrakter. Du kan kode hva du måtte ønske, men måtte betale for datakraft med “ETH” -tegn.

Når det gjelder potensialet i smarte kontrakter, er det ingen slutt på rekke næringer det kan påvirke, fra helsetjenester til biler til eiendom og lov. Listen fortsetter og fortsetter. Sier ethereum CTO, Gavin Wood

gavin-wood-smart-kontrakter

“Potensialet for [smarte kontrakter] til å endre aspekter av samfunnet er av betydelig størrelse. Dette er noe som vil gi et teknisk grunnlag for alle slags sosiale endringer, og det synes jeg er spennende.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me