Säkerhetspolicyer förklarade: Regulations och STO’S

”Säkerhetspolicyer förklarade” eller “STO” är veckans stora ämne. Det finns en chans att de kan överträffa ICO under det kommande året.

Säkerhetspolicyer förklarade: Föreskrifter och STO'S

När det gäller betydelsen av STO: er, säger Overstock VD, Patrick M. Byrne,

”ICO-mani förra året skapade en giftig avfallshantering av finansiella tillgångar. För mig är den världen av ICO: er en Superfund-webbplats. Det vi utvecklar är en mekanism så att det kommer att finnas ett lagligt sätt att gå framåt och inte skapa något nytt giftigt avfall. ”

Så, vad är STO: er och hur fungerar de? Låt oss ta reda på mer i den här artikeln.

Contents

ICO: s uppkomst

När ICO: n först startade revolutionerade de begreppet offentlig finansiering och publikförsäljning. Vanligtvis, i börsintroduktioner eller börsintroduktioner, måste ett företag gå igenom mycket byråkrati för att kvalificera sig för en offentlig försäljning. ICOs störde dock detta system genom att låta utvecklare samla miljontals dollar i utbyte mot bara en vitbok.

Så här fungerar ICO

ico-cykel

Steg 1: Generera skapande av Hype och vitbok

För det första kommer utvecklarna att meddela sin avsikt att göra projektet för att skapa hype och intresse för projektet. Detta steg är mycket viktigt eftersom första intryck är allt.

Sedan kommer utvecklarna att skapa en vitbok.

En vitbok är ett dokument som utfärdats av utvecklarna som belyser deras projekt och de specifika funktionerna i det projektet som gör det lockande för potentiella investerare.

Även om det är sant att vitböcker ska vara ett försäljnings- och marknadsföringsverktyg, är de inte i närheten av lika prickiga och överdrivna som en broschyr eller ett försäljningsbrev. Whitepapers skrivs på ett akademiskt sätt och det specifika syftet är att locka investerarna genom att visa dess potential och funktioner. De är tänkta att vara rent informativa.

Därefter kommer de att köra vitboken genom framstående medlemmar i blockchain-communityn för att få sitt stöd. Att få detta stöd är avgörande eftersom det är här de får den trovärdighet som krävs för att fortsätta med projektet.

Steg 2: Token Generation

Nu måste de skapa de tokens som de ska byta mot Bitcoin eller ETH i token-försäljningen. Utvecklare måste bestämma gränsen för antalet tokens och det belopp som de vill ta ut för varje token.

Vanligtvis är priset på dessa tokens mycket lågt i början av ICO. Det är nödvändigt att ställa in ett tak på antalet tokens eftersom ett begränsat utbud av tokens automatiskt ökar deras efterfrågan (enligt lagen om utbud och efterfrågan).

Tillsammans med taket på antalet utgivna tokens, måste utvecklare bestämma en tidpunkt då de vill hålla sin ICO. Att välja tid och hur lång tid det går under är kritisk och detta kommer att behandlas i detalj senare. Utöver det måste de också bestämma taket för hur mycket pengar de ska ta in.

När alla dessa har beslutats väljer utvecklarna en plattform där de kan marknadsföra sin ICO.

Steg 3: Försäljningen

ICO

Försäljningen är ganska enkel.

Om någon vill köpa tokens skickar de en viss mängd eter till publikens försäljningsadress. När kontraktet bekräftar att denna transaktion är klar får de motsvarande belopp tokens. Eftersom allt är decentraliserat anses en ICO vara en framgång om den är ordentligt fördelad och en majoritet av dess bit inte ägs av en enhet.

År 2017 samlade ICO 5,6 miljarder dollar medan de 2018 samlade in >20 miljarder dollar.

Problemet med ICO: er

Där det finns rök, finns det eld.

ICO har samlat in så mycket pengar att de alltid alltid har lockat till sig massor av bedragare. Faktum är att antalet scammy och falska ICO har ökat så mycket att det har påverkat det totala värdet på den globala ICO-marknaden.

Eftersom de faktiska kraven för att skapa ICO är så obefintliga är det väldigt enkelt för vem som helst att skapa en lockande vitbok och samla in miljontals dollar med liten eller ingen ansvarighet.

De flesta av dessa bedrägerier faller under följande kategorier:

 • Ponzi-scheman: Kommer du ihåg Bitconnect? Bitconnect var ett av de mest ökända Ponzi-programmen genom tiderna. Ett Ponzi-system liknar ett pyramidschema där det genererar avkastning för äldre investerare, förutsatt att de förvärvar nya investerare. Det lovar en hög avkastning med liten eller ingen risk.

  Om du tycker att det här är lite för bra för att vara sant, då beror det på att det är det.

  Ponzi-schemat är en av de äldsta bedragningsmetoderna som vi känner till, men investerare fortsätter att bli offer för dem.

  Många bedragare har utnyttjat denna godtro för att utnyttja Ponzi-system till deras fördel.

 • Front Running: I det här fallet köper ett företag eller en person en stor bit av tokens innan någon annan investerare ens får chansen att göra det. I det ögonblick som priset på poletterna stiger säljer de omedelbart allt.
 • Pump och dump: Detta händer när en grupp handlare samarbetar i förväg för att köpa en massa tokens och höja priset högt innan de säljer dem alla i börser. Detta är en av de vanligaste bedrägerierna i kryptovärlden. Detta kallas en “pump and dump”.
 • Washed Trades: I det här fallet håller en grupp investerare bara handelspengar mellan sig för att skapa en illusion av tillgångslikviditet.

Sammantaget har ICO-världen varit något som liknar den “vilda västern”. Med bristen på regler och byråkrati har vi haft fantastiska framgångshistorier, som Ethereum ICO medan vi också har haft direkta bedrägerier som Bitconnect.

För att skydda investerarnas intressen har dock regler trätt in på marknaden och skapat en ny typ av token-erbjudande för att göra token-emittenterna mer ansvariga för sina handlingar. Dessa erbjudanden är kända som säkerhetstokenerbjudanden.

STO: Säkerhetspolicyer förklarade 

STO, liksom ICO, är insamlingsverktyg, men de har vissa regler som håller token-emittenterna ansvariga för sina handlingar. Till skillnad från vanliga verktygstoken genererar STO “säkerhetstoken” som är digitala tillgångar i realtid som fungerar inom lagliga gränser.

Så för att förstå STO: er måste du undersöka vad en säkerhetstoken är.

En token klassificeras som säkerhet när man förväntar sig vinst från andras ansträngningar. Om ICO inte följer vissa regler kan de bli föremål för påföljder. Men om alla regler uppfylls ordentligt, har dessa tokens oerhört kraftfulla användningsfall.

Säkerhetstoken = Investeringsavtal

I själva verket är en säkerhetstoken ett investeringsavtal som representerar lagligt ägande av en fysisk eller digital tillgång som fastigheter, ETF osv. Detta ägande måste verifieras inom blockchain.

Efter att ägandet har verifierats kan innehavare av säkerhetstoken:

 • Byt bort sina tokens för andra tillgångar
 • Använd dem som säkerhet för ett lån
 • Förvara dem i olika plånböcker

Med detta sagt ligger det verkliga värdet i säkerhetstoken i hur de helt kan omdefiniera innebörden av “ägande”. De kan demokratisera tillgångar och distribuera dem bland människor över hela världen. För att ge ett mycket grovt exempel, istället för att äga ett guldmynt, som kan vara utanför en hel del folks budget, är det nu möjligt för 100 personer att äga bråkdelar av det guldmyntet.

Vilka regler omfattas av säkerhetspoletter?

Anthony Pompliano gör ett beundransvärt jobb med att förklara vilken typ av regler som säkerhetstoken kommer att utsättas för i Denna artikel.

Enligt honom, eftersom säkerhetspolicyer är föremål för federala säkerhetsbestämmelser, överensstämmer de från första dagen i sig. Så i USA måste säkerhetstoken följa dessa regler:

 • Regel D
 • Regel A+
 • Regel S

Regel D

Regel D tillåter att ett visst erbjudande undviker att registreras av SEC förutsatt att “Form D” har fyllts i av skaparna efter att värdepappren har sålts. Den person som erbjuder denna säkerhet kan begära erbjudanden från investerare i enlighet med avsnitt 506C.

Så vad kräver avsnitt 506C?

Det kräver verifiering att investerarna verkligen är ackrediterade och att informationen som har lämnats under uppmaningen är ”fri från falska eller vilseledande uttalanden.

Regel A+

Detta undantag gör det möjligt för skaparen att erbjuda SEC-godkänd säkerhet till icke-ackrediterade investerare genom en allmän uppmaning för upp till 50 miljoner dollar i investering.

För att kravet ska registreras på säkerheten kan utfärdandet av förordning A + ta mycket mer tid jämfört med andra alternativ. Av samma anledning kommer utgivningen av regel A + att vara dyrare än något annat alternativ.

Regel S

Detta händer när ett säkerhetserbjudande utförs i ett land utom USA och därför inte omfattas av registreringskravet enligt avsnitt 5 i 1993 års lag. Skaparna är fortfarande skyldiga att följa säkerhetsbestämmelserna i det land där de ska köras.

NOTERA: Som Anthony Pompliano noterar i sin artikel är ovanstående sammanfattningar bara hans tolkning. De ska inte tolkas som juridiska eller investeringsråd och du bör rådfråga en advokat för alla frågor du har.

Om du är intresserad av att dyka djupare in i lagar och förordningar förknippade med blockchain och STO, kolla in vår Blockchain för lag Accelerator Program!

Exempel på säkerhetstoken är:

 • Sia Funds (Sia har två polletter, Sia-mynt som är ett verktygstoken och Sia Funds)
 • Bcap (Blockchain Capital)
 • Science Blockchain

Utility Tokens vs Security Tokens

Okej, så låt oss se hur dessa två tokens går ihop.

STO vs ICO

Säkerhetspolicyer förklarade: Föreskrifter och STO'S

Så varför har STO fått så mycket uppmärksamhet?

Om du marknadsför ditt företag effektivt via en STO-plattform kan det vara ett extremt kraftfullt och effektivt verktyg för att skaffa kapital.

“Men det är detsamma för ICO!”

Rätt, men tänk på det här:

 • Eftersom säkerhet måste genomgå så många regler vet du med säkerhet att din investering är i rätt händer.
 • En ICO-investerare får vinster på sin investering genom att använda företagets plattform eller genom att värdet på symbolen värderas. En STO-investerares investeringsvärde är dock direkt knutet till företagets värde. De får kassaflöde i framtiden och får potentiell utdelning eller någon potentiell rösträtt som följer med säkerheten.
 • Eftersom säkerhetstoken stöds av externa tillgångar ger det dem värde så snart de utfärdas. Verktygstoken får å andra sidan värde genom enbart spekulation tills plattformen som den bygger på har utvecklats.
 • En ICO är mer som en Kickstarter- eller en “Go fund me” -kampanj, medan värdepapper liknar professionella aktieoptioner.
 • STO kan på allvar förbättra kryptomarknadens image när det gäller crowdfunding. De kan skapa dedikerade svarta och vitlistor som hjälper till att hjälpa till med penningtvätt och kunskapskunder..
 • Säkerhetstoken är knuten till verkliga värdepapper som mest representerar tokeniserade tillgångar. Som sådan är de mycket mer stabila och trovärdiga än ICO.
 • Eftersom säkerhetskoder redan är kompatibla behöver de inte drabbas av regeringsstörningar i framtiden.

STO: s fyra lager

De fyra STO-lagren är som följer:

 • Blockchain-protokoll
 • Smarta kontrakt
 • Emissionsplattformar
 • Utbyten

Blockchain-protokoll

Protokollet är den underliggande tekniken som ett visst projekt bygger på. T.ex. Golems protokoll är Ethereum. Även om ethereum fortfarande är det mest populära protokollet med tusentals utvecklare och kontrakt som löper ovanpå dem, har det funnits många fler protokoll som har kommit in på denna marknad. Vi har protokoll som EOS som har blivit extremt populärt bland DApps för spel och spel.

Smarta kontrakt

Smarta kontrakt är automatiserade kontrakt. De körs själv med specifika instruktioner skrivna på koden som körs när vissa villkor görs.

Smarta kontrakt är hur saker och ting görs i Ethereums ekosystem. När någon vill göra en viss uppgift i Ethereum initierar de ett smart kontrakt med en eller flera personer.

Smarta kontrakt är en serie instruktioner, skrivna med programmeringsspråket “hållfasthet”, Som fungerar på grundval av IFTTT-logik aka den OM-DET-DEN-SÅ logiken. I grund och botten, om den första uppsättningen instruktioner är klar, utför sedan nästa funktion och därefter nästa och fortsätt att upprepa tills du når slutet av kontraktet.

Det bästa sättet att förstå det är att föreställa sig en varuautomat. Varje steg du tar fungerar som en utlösare för nästa steg för att utföra sig själv. Det är ungefär som dominoeffekten. Så, låt oss undersöka stegen du kommer att ta när du interagerar med varuautomaten:

Steg 1: Du ger automaten lite pengar.

Steg 2: Du slår in knappen som motsvarar det objekt du vill ha.

Steg 3: Föremålet kommer ut och du samlar det.

Titta nu på alla dessa steg och tänk på det. Kommer något av stegen att fungera om den tidigare inte utfördes? Var och en av dessa steg är direkt relaterad till föregående steg. Det finns ytterligare en faktor att tänka på, och det är en integrerad del av smarta kontrakt. Du förstår, under hela din interaktion med varuautomaten arbetade du (begäraren) enbart med maskinen (leverantören). Det var absolut inga tredje parter inblandade.

I en mer teknisk mening skapas de kod på protokollet som fungerar som en plan för den decentraliserade applikationen.

Utgivningsplattformar

Emissionsplattformarna är ansvariga för att ha kompatibla, reglerade smarta kontrakt för token-emissionen. Exempel på dessa plattformar är följande:

# 1 Polymath

Säkerhetspolicyer förklarade: Föreskrifter och STO'S

Polymath är ett blockchain-protokoll som hjälper till med utfärdande och distribution av lagligt kompatibla tokenbaserade värdepapper. Det hjälper till att effektivisera processen för att lansera finansiella produkter på blockchain genom att se till att de nya säkerhetstoken är ekonomiskt säkra.

På Polymat-plattformen kommer du att kunna handla säkerhetstoken, autentisera investerare, ansluta till lagliga delegater och komma åt utvecklarnas marknadsplats. Den inbyggda token Poly hjälper till att bränna detta system.

# 2 hamn

Säkerhetspolicyer? Erbjudanden och bestämmelser

Harbor är en öppen källkodsplattform som hjälper till med sömlös migrering från traditionella investeringsklasser till blockchain. De tillhandahåller en Reg D-kompatibel privat försäljning som integrerar KYC / AML, skatteregler, rapporteringsinformation och ackrediteringsstatus i varje ny token som formuleras genom systemet.

# 3 Securitize

Säkerhetspolicyer förklarade: Föreskrifter och STO'S

Securitize är en lagstadgad molntjänstlösning för tokenisering av värdepapper. Tjänsterna som tillhandahålls av plattformen inkluderar:

Upprätta den lagliga och reglerande beredskapen för emittenterna och deras juridiska team, effektivisera investerarregistreringen i enlighet med KYC / AML-ackreditering eller andra lagliga krav, anpassa smarta kontrakt för att matcha emittenternas unika krav och säkerhetstokendata under hela säkerhetstidens livstid.

Utbyten

Utbytet fungerar som en av de mest kritiska funktionerna i kryptoekosystemet. Det fungerar i grunden som en portal mellan Fiat-världen och kryptovärlden. Det finns vanligtvis två typer av utbyten:

 • Fiat till Crypto
 • Crypto to Crypto

Fiat till Crypto

Fiat till Crypto-utbyten hjälper dig att köpa Cryptocurrency i utbyte mot Fiat-pengar. Coinbase är ett perfekt exempel på denna typ av utbyte. Coinbase hjälper dig att köpa BTC, BCH, LTC och ETH i utbyte mot Fiat-valuta.

Crypto to Crypto

Sedan har vi Crypto to Crypto-utbytena. Dessa utbyten hjälper dig att byta ut vissa kryptor som BTC, ETH, BCH etc. mot andra kryptovalutor. Binance är ett bra exempel på ett krypto-till-krypto-utbyte.

Viktiga STO-statistik

Innan vi går vidare måste vi ge en shoutout till den här artikeln för all statistik. (Notera: Diagrammen beräknades till oktober 2018).

Allt fler STO: er

Säkerhetspolicyer? Erbjudanden och bestämmelser

I diagrammet ovan, från januari 2018 till oktober 2018, har antalet STO per månad ökat ganska stadigt från månad till månad. Eftersom motarbetet mot ICO har ökat har övergången från ICO till STO varit ganska märkbar.

STO: er efter bransch

Säkerhetspolicyer? Erbjudanden och bestämmelser

Den bransch som har mest STO är ”Investeringar och handel” med över 20% av den totala marknaden. Efter detta följer ”Technology” och “Financial Services”. Roligt nog ledde finansiella tjänster paketet i ICO-nummer.

STO Token Standard

Inte överraskande, ERC20 leder detta med bekväma 68%.

Säkerhetspolicyer förklarade: Föreskrifter och STO'S

Framgång

Säkerhetspolicyer? Erbjudanden och bestämmelser

Fram till oktober 2018 slutfördes 99% av STO: erna framgångsrikt.

Förmåner som tillhandahålls av STO: er

Okej, så nu när vi har all statistik och detaljer, låt oss titta på fördelarna med STO. Det finns tre huvudfördelar enligt följande:

 • Överlägsna likviditetsoptioner
 • Minskad kostnad mot börsintroduktioner
 • Segmenterat ägande

Överlägsna likviditetsalternativ

Fullt licensierade utbytesplattformar kommer nu snart att finnas tillgängliga för handel med säkerhetstoken. Detta kommer att öka handelns förtroende avsevärt på grund av ökad trovärdighet. Eftersom en verklig tillgång kan representeras via säkerhetstoken, kommer det att göra det möjligt för investerare att avveckla säkerhetstoken mot vilken produkt som helst.

Minskade kostnader mot börsintroduktioner

I den icke-kryptovärlden blir bara en handfull företag offentliga eftersom den övergången i första hand kräver mycket pengar. Som sådan har investerare möjlighet att köpa aktier i ett fåtal företag.

STO: er kan å andra sidan startas direkt eftersom de är mycket billigare än offentliga företag. De minskar kostnaderna genom att helt ta bort alla mellanhänder. Att ha fler STO kommer också att göra det möjligt för fler att investera i aktierna i fler företag.

Segmenterat ägande

Som vi har nämnt tidigare kommer säkerhetstoken att göra dyra tillgångar mycket mer tillgängliga för den vanliga mannen. Säkerhetstoken kan enkelt segmentera en tillgång i mindre underavdelningar vilket gör det möjligt för en investerare att äga en bråkdel av tillgången istället för hela produkten.

Slutsats: Säkerhetspolicyer förklarade 

Som du kan se kan STO bli det föredragna sättet för publikfinansiering inom en snar framtid. De är mycket mer reglerade och säkrare än ICO medan de är mycket billigare än börsintroduktioner. STO har också potential att öppna tillgångsägande för ett stort antal människor. Med alla dessa saker i åtanke kan du se varför STO har fått så mycket hype?

Kan de leva upp till det?

Vi måste vänta och titta.

Vill du lära dig mer om Blockchain Laws and Regulation?

Kolla in Blockchain Law Accelerator 

Här är en genomgång av programmet:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me