Lær hvordan du handler Bitcoin: [Den mest omfattende hurtigstartguiden]

La oss komme i gang med å lære å handle bitcoin!

Bitcoin-handel er faktisk ganske grei når du først har fått tak i det. Å være den fremste kryptovalutaen er det ganske greit å kjøpe og selge dem når og når du vil. Bitcoin har en historie med volatilitet som har ført til mange handelsmenn og medieinteresse i økosystemet. 

Hvordan handle Bitcoin: Hurtigstartveiledning

Hver gang Bitcoins pris stiger, vil nye investorer og spekulanter ha sin andel av fortjenesten. Det er ekstremt enkelt for alle å handle med Bitcoin da barrieren for inngang er så lav. Så hvordan får du stykket av kaken? ?

Vel, denne guiden vil hjelpe deg med å ta dine handelsbeslutninger. Så før du går inn i “hvordan”, la oss begynne med “hvorfor”.

Hvorfor bør du handle Bitcoin?

Årsaken til at du bør investere i Bitcoin, og kryptovalutaer generelt, er fordi det ikke er noe som ligner på det. Det er flere funksjoner som gjør Bitcoin-handel både spennende og unik.

Bitcoin er ikke Fiat

Bitcoin er ikke fiat-valuta, det vil si at den ikke er under kontroll av en enkelt regjering. Så, i stedet for at en enkelt økonomi har et kvelertak over prisen på eiendelen, har Bitcoins pris reagert på et bredt spekter av hendelser.

La oss se på noen hendelser de siste årene som har påvirket prisen på Bitcoin.

Ledger Nano S - Den sikre maskinvarelommeboken

# 1 Brexit

Storbritannias beslutning om å melde seg ut av EU har forårsaket en god scene med deres lokale økonomi. Som et resultat av dette hadde børsgigantene Binance uttalt at de har blitt “overveldet” av registreringer for sin nye Jersey-baserte handelsplattform på grunn av vanvittig etterspørsel. Binance Jersey tillater brukere å handle euro og britiske pund med bitcoin og ethereum og få tilgang til tjenester for digital kapitalforvaltning.

# 2 Indias demonisering

Demonetisering var et trekk fra den indiske statsministeren Narendra Modi som gjorde Rs. 500 og Rs. 1000 sedler ikke-lovlig betalingsmiddel. Bare 18 dager etter demonetiseringserklæringen gikk Bitcoins pris på Zebpay, en av Indias ledende børser, opp fra $ 757 til $ 1 020 (. Den gang trendet BTC for $ 770 i USA.

# 3 Trumps valg

Rett etter Trumps seier begynte markedene å falle. Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq stupte alle sammen. Ganske lignende tapte australske markeder 30 milliarder dollar. Imidlertid var Bitcoin en helt annen historie. Rett før valgkvelden gikk det opp til $ 740 på grunn av problemer den meksikanske pesoen møtte. Etter det gikk det ned til $ 705 og gikk deretter til $ 739 så snart Trump ble valgt.

Fra alle disse tre tilfellene kan vi trekke en enkel og åpenbar konklusjon. Folk har en tendens til å investere i Bitcoin når de møter ustabile markeder og hindringer for fiat-valutaer

Bitcoin er åpen døgnet rundt

I motsetning til aksjemarkedene, er Bitcoin åpen 24X7. Årsaken til at aksjemarkedene er spesifikke for landet de opererer i og gjenspeiler vanligvis arbeidstiden i det landet. Alle kan kjøpe bitcoin på de fleste børsene. Det er hundrevis av børser rundt om i verden som opererer 24/7. !

Bitcoin er flyktig

Bitcoin og kryptokurver er generelt beryktet for sine raske og hyppige prisbevegelser. Denne volatiliteten kan hjelpe handelsmenn til å tjene en enkel, rask penge.

Hvordan fungerer Bitcoin?

Før du investerer i en eiendel, bør du i det minste vite hvordan den fungerer. Vi har dekket mekanikken bak kryptoen flere ganger her i detalj. For uinnvidde vil vi imidlertid gi en kort oversikt. Hvis du allerede er kjent med mekanikken, kan du hoppe til neste avsnitt.

Blockchain-teknologi

Slik handler du Bitcoin: Hurtigguide

Bitcoin ble opprettet av en ukjent programmerer som går under pseudonymet “Satoshi Nakamoto.” Bitcoin er drevet av blockchain-teknologi.

Blockchain er en tidsstemplet serie med en uforanderlig registeroppføring som administreres av en klynge datamaskiner som ikke eies av en enkelt enhet. Hver av disse datablokkene (dvs. blokken) er sikret og bundet til hverandre ved hjelp av kryptografiske prinsipper (dvs. kjede). Ok, så hva betyr det i enkle termer?

Tenk deg en universell hovedbok som alle kan laste ned og skrive inn. Alle som har en kopi av hovedboken kan:

 • Kontroller postene som er logget inn i hovedboken.
 • Kontroller tidspunktet da disse postene ble logget.
 • Kan ikke tukle med noen av de tidligere oppføringene fordi hovedboken er uforanderlig. Denne egenskapen til “uforanderlighet” er en av de viktigste funksjonene i blockchain og den får den gjennom kryptografiske hashfunksjoner.

Det er det Bitcoin ga oss, den første riktige implementeringen av en teknologi som kan fungere som en uforanderlig og gjennomsiktig hovedbok. Denne innovasjonen gir oss et system som er helt uforgjengelig og fritt for menneskelig korrupsjon, siden hver eneste transaksjon som er gjort i blockchain kan kontrolleres..

Hvordan fungerer transaksjoner?

En av de mest verdifulle tingene med Bitcoin er at du ikke trenger å gå gjennom en bank for å sende en transaksjon. Som samfunnet liker å si “du er din egen bank.” Så hvordan klarer de å gjøre det? Gjennom kryptering av offentlig nøkkel.

Hver Bitcoin-bruker har en privat nøkkel og en offentlig adresse som begge er matematisk hentet fra hverandre. Så hvordan fungerer det? Det er faktisk ganske greit. Den offentlige adressen er som kontonummeret ditt, og den private nøkkelen er som din PIN-kode. Når du mottar Bitcoins, vil folk sende den til din offentlige adresse. Du kan deretter sende Bitcoins til hvem som helst via din private nøkkel.

Så etter denne forklaringen kan vi gjøre to observasjoner:

 • Du bør avsløre din offentlige adresse for alle.
 • Du bør aldri fortelle din private nøkkel til noen.

Det er virkelig så enkelt som det.

Dette skal gi deg en kort ide om hva Bitcoin er og hvordan det fungerer. Dette er grunnen til at Bitcoin har blitt en så stor avtale. La oss nå se på hvordan vi kan få tak i noen, !

Børser: Gateway to Cryptos

Børsen fungerer som en av de mest kritiske funksjonene i kryptoøkosystemet. Det fungerer som en portal mellom Fiat-verdenen og kryptoverdenen. En kryptovaluta-utveksling ligner på en børs, men med fokus på kryptovaluta-tokens i stedet for aksjebehandlinger. Enkelt sagt, en kryptobørs er en plattform der kunder kan kjøpe og selge kryptovalutaaktiva.

En utveksling kan utformes med visse mål:

 • For å gjøre prosessen så nybegynnervennlig som mulig.
 • Å tilby konkurransedyktige priser.
 • Gi en plattform for erfarne og profesjonelle kryptohandlere.

I det store og hele er det to former for kryptobørs:

 • Fiat-til-krypto-utveksling.
 • Krypto-til-krypto-utveksling.

Fiat til Crypto

Fiat til Crypto-børser hjelper deg å kjøpe Cryptocurrency i bytte for Fiat-penger. Disse børsene er designet for å være så nybegynnervennlig som mulig. Kraken og Coinbase og Bitbuy er perfekte eksempler på fiat-til-krypto-utveksling. Du kan bruke BitBuy til å kjøpe Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Ripple og Litecoin direkte.

Crypto til Crypto

Disse børsene hjelper deg med å bytte visse kryptoer som BTC, ETH, BCH, etc. for andre kryptovalutaer. Binance er et godt eksempel på en krypto-til-krypto-utveksling. Dette er børsene som er mer rettet mot de erfarne handelsmennene enn nybegynnerne.

Kryptobørser håndterer vanvittig mye penger hver dag. Sjekk faktisk ut hvor mye de 5 største børsene (rangert i henhold til transaksjonsvolum de siste 24 timene) måler:

Slik handler du Bitcoin: Hurtigguide

Når du legger til alt, har disse fem børsene hatt et svimlende $ 9,544,591,940 transaksjonsvolum de siste 24 timene! OK, så det er mange tall. Så hvor nøyaktig kommer du i gang?

Hvis du er kanadisk, er svaret ganske grei. Bitbuy.

Bitbuy – Premier Canadian Exchange

Lær hvordan du handler Bitcoin: Den mest omfattende hurtigstartguiden

Bitbuy er en kanadisk eid og drevet digital valuta-plattform. Bitbuy ble grunnlagt i 2013 og har konsekvent gitt kanadiere en pålitelig og pålitelig plattform for å kjøpe og selge sine kryptovalutaer. Som allerede forklart var Bitbuy en fiat-til-krypto-utveksling hvor du kan sette inn kanadiske dollar direkte på deres nettside for å byttes mot digital valuta. Hovedkvarteret deres ligger i Toronto, Ontario, og deres tjenester er tilgjengelige for kanadiske handelsmenn over hele landet.

Bitbuys kjøp og betalingsmåter

Bitbuy.ca godtar følgende betalingsmetoder:

 • Bankoverføring
 • Interac Online
 • Interac e-overføring
 • Flexepin-kuponger
 • Express Interac e-overføring

Slik handler du Bitcoin: Hurtigguide

En annen interessant funksjon ved Bitbuy er at det ikke er noen gebyrer for å ta ut kryptovalutaen din. Du kan sende kryptoen din til en privat lommebok gratis. Dette gjør det ideelt for langsiktige investorer som ønsker å gå videre til kryptovalutaen sin.

Førstegangs kjøp vil bli holdt i en til tre virkedager av sikkerhetsgrunner. Hvis du har en bekreftet konto og har gjort mer enn tre transaksjoner på Bitbuy, vil midlene dine være tilgjengelige i sanntid.

Kraken – Premier American Exchange

Hvis du er amerikaner, er svaret ganske grei. Kraken

Kraken er en veletablert internasjonal kryptokursutveksling, opprinnelig basert i San Francisco. Kraken tillater brukere å finansiere sine kontoer i kanadiske dollar og har flere handelspar. Kraken driver et lite kontor i Halifax, Nova Scotia, som håndterer deres kanadiske operasjoner og støtte.

Kraken har begrensede finansieringsalternativer sammenlignet med andre kanadiske børser. Foreløpig er den eneste måten å sette inn kanadiske dollar på Kraken via bankoverføring, noe som betyr at du må reise fysisk til banken din og behandle en bankoverføring for å kunne bruke tjenesten. Absolutt ikke den mest praktiske finansieringsmetoden, men hvis du er villig til å fullføre prosessen, er Kraken en god plattform for avanserte funksjoner.

Kanskje den beste funksjonen deres, Kraken tillater brukere å marginhandel, noe som betyr at brukere kan låne penger til å kjøpe digitale eiendeler. Dette er en avansert taktikk som kan være vanskelig, men det kan være lønnsomt hvis du vet hva du gjør.

Kraken tilbyr også rabatter til tradere med høyt volum, noe ikke mange andre børser tilbyr. Selv om Kraken tilbyr noen av de beste funksjonssettene og et utvalg av mange altcoins, lider det av manglende popularitet i Canada. Noen av CAD-parringene de tilbyr har lavt handelsvolum, noe som betyr at hvis du planlegger å kjøpe et stort beløp, kan du støte på prisfall og betale en høyere pris enn du hadde håpet på den digitale valutaen din. Kraken drar nytte av å være en topp internasjonal børs og har god støtte samt konstante oppgraderinger.

Fordeler:

 • Lave avgifter
 • Marginhandel
 • Avansert handelsplattform med mange funksjoner

Ulemper:

 • Begrensede finansieringsalternativer
 • Lavt volum for Altcoin / CAD-sammenkoblinger

Ok, så hvordan blir jeg et bekreftet medlem?

I det øyeblikket du blir et bekreftet medlem, har du rett til å bruke hvilken som helst betalingsmåte du vil finansiere Bitbuy-kontoen din. For verifisering må du sende inn de nødvendige KYC-detaljene. Dokumentene du må sende inn er:

 • En fargekopi av passet eller førerkortet.
 • En kopi av en kontoutskrift eller en regning som viser navn og adresse.
 • Et bilde av deg selv som holder din regjeringsutstedte ID.
 • Hvis kontoen er en forretningskonto, skal det sendes inn ytterligere dokumenter som viser at “autoriteten til å handle på vegne av et selskap”.

Hele bekreftelsesprosessen tar vanligvis mellom en og tre virkedager.

Kundesupport i Bitbuy

Bitbuy har også veldig rask kundesupport. Du kan gjøre følgende for å motta støtte på spørsmålet ditt:

 • Gå til supportsiden på nettstedet og bruk knappen “Send inn en forespørsel”.
 • Bruk live chat-støtten.
 • Kontakt dem via e-post eller telefon.
 • Hvis du bor i Toronto, kan du bare gå til kontoret deres om nødvendig.

Hvor trygt er Bitbuy?

Bitbuy er en divisjon av First Ledger Corp, som er et Toronto-basert blockchain- og digitalvalutaselskap. De har uttalt at børsen er i samsvar med alle kanadiske lover. De har også tatt følgende forholdsregler for å holde dataene dine trygge:

 • Bitbuy bruker Secure Socket Layer (SSL) teknologi for å beskytte brukere.
 • De bruker også tofaktorautentisering for ekstra sikkerhet.
 • Bitbuy.ca opererer med en 95% fryselagerreserve for alle digitale valutaer som holdes på nettstedet og utfører daglig krypterte og distribuerte sikkerhetskopier for å unngå implikasjoner eller angrep..

Fordeler og ulemper med Bitbuy

Fordeler

 • Kjøp kryptovalutaer direkte med kanadiske dollar.
 • Søker etter konkurransedyktige priser på flere børser.
 • Express Interac e-Transfer gir mulighet for to timers finansiering
 • Brukere kan velge mellom flere betalingsalternativer.
 • Bank Wire betalingsmåte gir høye innskuddsgrenser.
 • Kalkulator for prissetting av transaksjon.
 • Tillater raske CAD-uttak.

Ulemper

 • Den tilbyr bare BTC, BCH, ETH, XRP og LTC.

Hvis du er kanadisk statsborger, kan du gå til Bitbuy akkurat nå og opprette din egen konto for å begynne å handle. Klikk her for å opprette kontoen din.

Hvordan handle Bitcoin

Det er mange måter du kan handle på Bitcoin og kryptokurver, og det er helt avhengig av hva du vil tjene på investeringene dine og hvor mye tid du er villig til å gi til handel. Iht IG, det er fire hovedtyper av handel:

 • Daghandel
 • Svinghandel
 • Skalpering
 • Passiv handel

MERK: Diagrammer i dette avsnittet er tatt fra IG.

Daghandel

Slik handler du Bitcoin: Hurtigguide

Daghandlere åpner og lukker sin posisjon innen en enkelt handelsdag.

Denne strategien fungerer for handelsmenn som ønsker å dra nytte av kortsiktige muligheter i Bitcoin-markedet som kan oppstå i lys av utvikling av nyheter eller nye mønstre..

Swing Trading

Slik handler du Bitcoin: Hurtigguide

Swing-handelsmenn fanger trender i prisbevegelser i det øyeblikket de dannes og holder fast i den til trenden opplever en reversering. Denne strategien er flott hvis du vil dra nytte av markedsmomentet.

Skalpering

Slik handler du Bitcoin: Hurtigguide

Foreta flere handler om mindre kursbevegelser. Hvis du er den typen handelsmann som vil tjene flere små hyppige fortjenester i stedet for å vente på en stor mulighet,

Passiv handel

Hvis du er en langsiktig holder eller bare vil komme inn i kryptomarkedet og prøve ut hånden din, kan passiv handel være ideell for deg. Ideen er like grei som den er tidløs. Vent til prisen faller til et visst nivå og buy-in. Vent til prisen går opp til et visst nivå og kjøper ut.

Slik handler du Bitcoin: Hurtigguide

I motsetning til andre former for handel, kan tidslengden mellom kjøp og salg vare i flere dager, uker, måneder og til og med år.

Grunnleggende analyse vs teknisk analyse

De to viktigste verktøyene du må huske på når du handler, er grunnleggende analyse og teknisk analyse.

Grunnleggende analyse

Denne analysen ser på det store bildet i stedet for prisbevegelser. Når du gjør en grunnleggende analyse av en mynt, ser du på:

 • Utviklerens aktivitet rundt mynten. Hvor mange prosjekter eller positive utviklinger gjennomgår prosjektet. Nylig steg Cardanos verdi med et betydelig beløp etter at de ga ut mainnet-versjonen 1.5.
 • Den vanlige integrasjonen av mynten. Er det noe selskap eller en vanlig plattform som integrerer mynten? Hvis ja, vil det påvirke prisen betydelig. Stellar XLM fikk nesten 50% i mars 2019 etter IBM kunngjort lanseringen av World Wire, en modell for grenseoverskridende betalinger ved hjelp av Stellar-protokollen.
 • Betydelige verdenshendelser kan endre prisen på kryptovalutaen, så vel som det allerede er diskutert i denne guiden.

Å holde deg oppdatert på alle aktuelle hendelser er avgjørende for solid grunnleggende analyse.

Teknisk analyse

Teknisk analyse er et verktøy eller en metode som brukes til å forutsi den sannsynlige fremtidige kursbevegelsen til et valutapar, et kryptovalutapar eller en aksje. Det kan være kreativt og dynamisk som hjelper deg med å få et veldig dypt perspektiv på mynten.

Kjerneforutsetningen bak teknisk analyse er således: Uavhengig av hva som for øyeblikket skjer i verden, prisbevegelser snakker for seg selv, og forteller en slags historie som hjelper deg å forutsi hva som vil skje videre.

Du kan lese første del av vår todelte guide på teknisk analyse for å få mer innsikt.

Bitcoin Trading: Vanlige feil å unngå

# 1 Har en kløende handelsfinger

På grunn av kryptos volatilitet og allmennhetens FOMO, har folk en tendens til å overtrade. En ting du trenger å forstå er at handel med kryptovaluta er ganske som gambling og ikke er en eksakt vitenskap. Ikke overspill hånden din spesielt når du mangler disponibel inntekt. Klart du kan tjene mye, men du kan også tape mye.

# 2 Blind Trading

Å handle uten noen strategi er et tullete ærend. Ta deg god tid og gjør litt undersøkelser. Lær om myntene og lær om visse handelsstrategier. Lær om utvekslingene og velg den som vil være til fordel for deg.

Folk pleier også å investere i de samme myntene som vennene deres investerer i. Selv om det ikke er noe å ta råd, bør du kombinere råd med din egen forskning..

# 3 Å gi etter for følelser

Frykt og grådighet er de to vanligste følelsene når det gjelder investorer. Frykt kan føre til at du ikke dykker ned i en mynt når den er klar, eller det kan føre til at du forlater handelen for tidlig. Omvendt kan grådighet føre til at du har blind og grunnløs tro på en bestemt mynt, eller det kan føre til at du holder fast i en handelsvei forbi utløpshandelen. Ikke gi etter for følelser, hold deg så rasjonell som mulig.

# 4 Ikke lære av feil

Det spiller ingen rolle om du er nybegynner eller ekspert, du vil gjøre feil. Det som skiller profesjonelle handelsmenn fra nybegynnere er imidlertid evnen til å lære og vokse fra disse feilene. Hvis du leser feil på et mønster første gang, er det en ærlig feil. Hvis du feilles det samme mønsteret en gang til, så er det helt på deg.

# 5 Holde kryptoen din i utvekslingen

Egentlig gir dette punktet en ganske fantastisk del av vår neste seksjon som er ….

Hva er Cryptocurrency Wallets?

Hver børs har sin egen lommebok, men det er ikke den tryggeste av alternativene. Hvis du planlegger å holde på kryptoen din i lang tid, bør du se på kalde lommebøker. De to typene kalde lommebøker som vi vil anbefale, er hardware-lommebøker og papirlommebøker.

Hardware lommebøker

Slik handler du Bitcoin: Hurtigguide

Maskinvarelommebøker er fysiske enheter der du kan lagre kryptovalutaen din. De kommer i noen få former, men den vanligste er USB-pinnestilen som er typisert av Nano Ledger-serien. Selv om mange sverger til dem, er hardware-lommebøker fortsatt utsatt for kompromisser. For det første stoler du på at selskapet som laget lommeboken din ikke har logget alle private nøkler med en plan om å raide lommebøker i fremtiden. Dette gjelder de som er kjøpt fra selskapet selv, men spesielt hvis en hardware-lommebok er anskaffet brukt. Under ingen omstendigheter skulle noen noen gang bruke en brukt maskinvarepungebok.

Selv om tap eller skade kan stave katastrofe for uforberedte, kan maskinvarelommebøker gjenopprettes. Derfor er det like viktig å sikkerhetskopiere maskinvarelommeboken, som det er dine online hot lommebøker. Du bør oppbevare restaureringsdetaljer på et trygt sted som bare du og alle du planlegger å legge igjen pengene å vite om. Husk at detaljene for restaurering åpner lommeboken. Tenk veldig nøye over hvem (hvis noen) du deler dem med. Det er også veldig viktig at du overfører alle mynter til en ny lommebok, hvis det skulle skje noe uheldig mellom deg og andre som kjenner dine private nøkler (ektefelle osv.)

Her er noen hardware lommebøker du kan bruke:

Papir lommebøker

Papirlommebøker er en offline fryselagermetode for å spare kryptovaluta. Det inkluderer utskrift av offentlige og private nøkler på et papir som du deretter lagrer og lagrer på et sikkert sted. Nøklene skrives ut i form av QR-koder som du kan skanne i fremtiden for alle transaksjonene dine. Årsaken til at det er så trygt er at det gir deg full kontroll over deg, brukeren. Du trenger ikke å bekymre deg for velvære til en maskinvare, og du trenger heller ikke å bekymre deg for hackere eller noe skadelig programvare. Du trenger bare å ta vare på et stykke papir.

Du trenger ikke betale penger for å lage papirlommebøker. Dette gjør det til et økonomisk levedyktig alternativ. Du kan gå til Lommebokgenerator for å lage din egen Bitcoin papirlommebok.

Konklusjon: Hvordan handle Bitcoin

Uansett hva du har lært i denne guiden, kan det hjelpe deg med å komme i gang med handelen. Du må imidlertid fortsette å lære og å få mer og mer kunnskap. Når det er sagt, bør du i det minste være klar til å gjøre din første enkle handel. Så hvorfor ikke du hopp videre til Bitbuy akkurat nå og handel med bitcoin!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me