Lär dig vad är luftdroppar? 5 fördelar med gratis tokens – Ultimate Guide

Vad är luftdroppar? The Ultimate Guide to Airdrops (Free Tokens) guide

Lästid: 14 minuter

Cryptocurrency airdrops är i grunden gratismynt som släpps direkt i din plånbok. Det är bokstavligen gratis pengar som överlämnas till dig!

Även om det låter ganska fantastiskt, finns det en verklig metod bakom denna galenskap. Airdrops är beräknade marknadsföringsmanövrer som faktiskt sparar företag mycket pengar på lång sikt.

I den här guiden ska vi titta på vad Airdrops är och hur de hjälper företag med sina marknadsförings- och distributionsstrategier.

Vad betyder “Airdrop”?

I sin bokstavliga definition och historiska användning är en airdrop en taktik genom vilken lådor med livsmedel och nödvändiga förnödenheter släpps via flygplan till människor i nöd. Så när du ser gamla krigsfilmer av soldater släppa lådor med mat / förnödenheter etc., är det i grunden en luftfällighet.

The Ultimate Guide to Airdrops (Free Tokens): Vad är Airdrops? The Ultimate Guide to Airdrops (Free Tokens)

Bildkredit: Millitary.com

I kryptovalutor får detta dock en helt ny innebörd.

Om du är inblandad i kryptorummet måste du ha stött på den här termen tidigare. Syftet med denna artikel är att rensa upp all förvirring som du kan ha kring denna term. Förhoppningsvis kommer du också att lära dig hur du försiktigt dissekerar luftdroppar för att göra dig till en ganska snygg vinst från dem!

Airdrops är i grunden en process där ett företag distribuerar sina tokens till vissa användares plånböcker helt gratis. Så, den mest uppenbara frågan som du funderar på just nu är, varför kommer företag helt enkelt att ge bort sina tokens?

Vad är luftdroppar? Och varför företag gör det

Vad är luftdroppar? The Ultimate Guide to Airdrops (Free Tokens)

Det finns faktiskt flera anledningar till att företag kanske vill genomföra lufttryck:

 • Skapa medvetenhet
 • Förstå användarna
 • Samlar in pengar
 • Belönande eller inspirerande lojalitet
 • Bredare distribution av poletter
 • Hårda gafflar

# 1 Skapar medvetenhet

En av de viktigaste rollerna för luftdroppar är att skapa medvetenhet. ICO har samlat in mer än 7 miljarder dollar 2018, men faktum är att en stor del av dessa medel samlades in av en handfull projekt. På grund av det stora antalet projekt där ute får de flesta lovande ICO inte ens den uppmärksamhet de förtjänar.

Så istället för att potentiella användare smärtsamt går igenom ICO, jagar bra projekt och investerar i dem, vad händer om dessa projekt ger dig några av deras tokens? Tja, du kommer automatiskt att få en andel i det systemet, eller hur? I det ögonblick du gör det, om du är en erfaren investerare, vill du lära dig mer om projektet.

Det i sig skapar mycket medvetenhet i projektet.

Plus, när du söker efter Airdrops på Twitter kommer du alltid att stöta på fler projekt, så här:

The Ultimate Guide to Airdrops (Free Tokens): Vad är Airdrops? The Ultimate Guide to Airdrops (Free Tokens)

# 2 Förstå användarna

För att delta i vissa luftdroppar måste du fylla i ett formulär så här:

Vad är luftdroppar? The Ultimate Guide to Airdrops (Free Tokens)

Så, vad är syftet med att fylla i ett sådant formulär?

Genom att fylla i dem kommer företaget att få mer information om dig, en potentiell användare som hjälper dem att skapa mer fokuserade marknadsföringslösningar mot sin idealiska publik..

# 3 Samla in pengar

EOS airdrops har faktiskt visat sig vara en bra insamlingsmetod. Så, hur kommer det att fungera? Låt oss kolla upp det.

Antag att vi skapar en på EOS blockchain och den här DApp använder ASD-tokens. Vi har utfärdat 100 miljoner ASD-tokens och efter lanseringen av projektet kommer varje ASD-token att värderas till $ 0,10.

Så det totala marknadspriset för dina tokens är 100 miljoner * 0,10 = 10 miljoner dollar.

Så snart du startar bestämmer du dig för att tilldela 20 miljoner av dessa tokens för EOS-droppar. Om du gör matematik är det 20 miljoner * 0,1 = 2 miljoner dollar som du bara fördelar gratis. Så ditt totala kapital minskar från 10 miljoner dollar till (10-2) 8 miljoner dollar.

Men när din airdrop-kampanj fortsätter och sociala medier översvämmas av nyheter om din token och du får fler ögon på ditt projekt. Förutsatt att du har en bra modell kommer du att få fler att skriva om dig och studera vad du har att erbjuda. Detta ökar det upplevda värdet av dina tokens.

Även om värdet på varje ASD-token stiger med $ 0,04 kommer det totala värdet på dina tokens att gå upp till (0,04 * 80) = $ 11,2 miljoner.

Så genom att ge bort 20% av dina tokens har du samlat in (11,2 -10) = 1,2 miljoner dollar utan att ens sälja en enda token! Så fungerar insamling i airdrops.

# 4 Belönande eller inspirerande lojalitet

Lojalitet bland kryptoanvändare är en mycket sällsynt sak. Den genomsnittliga användaren vill tjäna så mycket pengar som möjligt och hur de gör det är att ständigt springa bakom “nästa stora token” och lämna nykomlingarna bakom. Vissa AirDrops är konstruerade på ett sådant sätt att ju fler tokens du har, desto mer får du i efterföljande AirDrops. Så om en användare faktiskt är lojal mot en token och håller en stor del av den i sin plånbok, kan de belönas med fler tokens av företaget.

Samtidigt kan AirDrops inspirera till lojalitet bland användarna eftersom de nu faktiskt stimuleras att köpa och behålla tokens.

# 5 Bredare distribution av poletter

En av de värsta saker som kan hända en ICO är en fientlig övertagande av valar. Så, vad är valar exakt? En val är en riktigt rik investerare som köper många poletter i en ICO och inte låter någon annan få sin bit paj.

Låt oss arbeta igenom ett ökänt exempel.

BAT ICO hade mycket hype eftersom det var Brendan Eich’s hjärnbarn. Brendan Eich råkar vara samma kille som skapade JavaScript och Mozilla Firefox. När BAT ICO inträffade tog en val kontroll över 20,7% av BAT-symbolerna som fanns. Kolla bara BAT-token-distributionen nedan:

The Ultimate Guide to Airdrops (Free Tokens)

Det visar sig att 5 konton äger mer än 50% av de BAT-tokens som finns! Kan du gissa varför detta är ett problem?

Tanken med kryptovalutor är att de ska vara decentraliserade. Men vad händer om en majoritet av polletterna övertas av några få personer? Det kommer inte riktigt att vara decentraliserat nu, eller hur??

Så kan det utfärdande företaget göra något för att se till att deras tokens är jämnt fördelade och verkligen decentraliserade? Tja, ja AirDrops kan hjälpa till där användare släpps tokens i proportion till deras befintliga innehav.

Airdrops är en ganska effektiv metod för att uppnå bred och jämn distribution. Alla dessa företag och Dapps är byggda på en överordnad blockchain, som EOS, Ethereum etc. Dessa blockkedjor är relativt väl distribuerade. Företagen kan dra fördel av den distributionen genom att airdroppa sina tokens till innehavarna av moderblockchain-token.

Varför är den här metoden så effektiv?

Låt oss ta ett exempel. Kommer du ihåg alla de saker som du brukade få gratis med dina koppnudlar?

The Ultimate Guide to Airdrops (Free Tokens)

Det var en anledning bakom det.

Cupnudlar är en ganska efterfrågad produkt och är ganska väl distribuerade. Det är därför, när någon kommer med helt ny choklad eller kex, sluter de en affär med nudelföretaget för att ge bort sin produkt gratis (eller det kan vara en ny produkt som företaget bakom nudlarna gör).

Genom att göra detta ser de till att en ganska väl distribuerad och diversifierad grupp människor testar sina produkter. De sparade mycket pengar som de skulle behöva använda i sin marknadsföring genom att utnyttja distributionssystemet och trovärdigheten hos en redan väletablerad produkt.

# 6 hårda gafflar

Så, vad är hårda gafflar?

En gaffel är ett tillstånd där blockkedjans tillstånd avviker i kedjor där en del av nätverket har ett annat perspektiv på transaktionens historia än en annan del av nätverket. Det är i grund och botten vad en gaffel är, det är en avvikelse i perspektivet av blockkedjans tillstånd.

Nu finns det två typer av gafflar:

 • Mjuk gaffel
 • Hard Fork

Mjuk gaffel

När en kedja behöver uppdateras finns det två sätt att göra det: en mjuk gaffel eller en hård gaffel. Tänk på soft fork som en uppdatering i programvaran som är bakåtkompatibel. Vad betyder det? Anta att du kör MS Excel 2005 på din bärbara dator och att du vill öppna ett kalkylark inbyggt i MS Excel 2015, du kan fortfarande öppna det eftersom MS Excel 2015 är bakåtkompatibelt.

MEN, efter att ha sagt att det är en skillnad. Alla uppdateringar som du kan njuta av i den nyare versionen visas inte i den äldre versionen. Återgå till vår MS Excel-analogi igen, antar att det finns en funktion som gör att du kan lägga in GIF i kalkylbladet i 2015-versionen, du kommer inte att se dessa GIF i 2005-versionen. Så i princip ser du all text men kommer inte att se GIF.

Hard Fork

Den primära skillnaden mellan en mjuk gaffel och hård gaffel är att den inte är bakåtkompatibel. När den väl har använts går det absolut inte tillbaka. Om du inte går med i den uppgraderade versionen av blockchain får du inte tillgång till några av de nya uppdateringarna eller interagerar med användare av det nya systemet alls. Tänk PlayStation 3 och PlayStation 4. Du kan inte spela PS3-spel i PS4 och du kan inte spela PS4-spel på PS3.

The Ultimate Guide to Airdrops (Free Tokens)

Andreas Antonopoulos beskriver skillnaden mellan hård och mjuk gaffel så här: Om en vegetarisk restaurang skulle välja att lägga fläsk till menyn skulle det anses vara en hård gaffel. om de skulle besluta att lägga till veganska rätter, kan alla som är vegetarianer fortfarande äta vegan, du behöver inte vara vegan för att äta där, du kan fortfarande vara vegetarian för att äta där och köttätare kan äta där också så det är en mjuk gaffel.

Så i samband med en hård gaffel kan användare av det ursprungliga myntet få de nya mynten till följd av en airdrop.

Detta är vad som hände med Bitcoin Cash (BCH). Efter gaffeln fick alla BTC-innehavare BCH i en 1: 1-proportion. Eftersom BTC-token är så väl distribuerad, fick BCH också dela distributionen.

Hur man deltar i luftdroppar

Du kan engagera dig när du vill. Det finns bara tre saker du behöver för att komma igång:

 • Plånbok för kryptovaluta
 • Base-tokens
 • Tillgång till information

# 1 Cryptocurrency Wallet

The Ultimate Guide to Airdrops (Free Tokens)

En kryptovalutaplånbok är en digital plånbok som du kan använda för att lagra, skicka och ta emot olika kryptovalutor.

Plånboken är inte precis en plånbok i klassisk mening. Du ”lagrar” inte dina pengar precis som en verklig plånbok gör. Istället sparar det dina offentliga och privata nycklar vilket i sin tur hjälper dig att skicka och ta emot pengar.

Detta är det första du behöver göra eftersom du behöver en plats för att behålla alla dina tokens.

Du kan titta på följande plånböcker för att hjälpa till att lagra din krypto:

 • Trezor
 • Ledger Nano S
 • MyEtherWaller
 • Exodus

# 2 Baspoletter

The Ultimate Guide to Airdrops (Free Tokens)

EOS, Ethereum och Bitcoin är alla exempel på bastoken.

Anledningen till att vi kallar dem bastoken är att en majoritet av de projekt som byggs i kryptospacen antingen skapas ovanpå eller är gafflade från dessa tre.

Så om du vill delta i airdrops måste du ha dessa tokens.

Du kan gå till valfri utbyte just nu och handla för dessa tre. De är ganska mycket tillgängliga överallt. Coinbase är ett bra ställe att börja på.

Tänk på att du kommer att få dina airdrop-tokens i proportion till din insats (antalet bastoken du har).

# 3 Tillgång till information

The Ultimate Guide to Airdrops (Free Tokens)

Okej, så nu när du har din plånbok och bastoken är nästa sak du behöver göra att veta när och var exakt sker dessa lufttryck.

För en tid tillbaka är det enda sättet att du kunde ha koll på alla luftdroppar genom att på ett klokt sätt gå igenom forum som BitcoinTalk, men processen är mycket enklare och okomplicerad nu.

Det finns flera webbplatser som är dedikerade bara till luftdroppar och olika sociala mediekanaler som specifikt rapporterar om dessa olika luftdroppar.

För att komma igång är det här du behöver göra:

 • Följ relevanta Twitter-konton
 • Gå med i relevanta Telegram-grupper och airdrop-forum online
 • Använd onlinetjänster som Airdropaddict och Icodrosids som kommer att meddela dig om överhängande luftdroppar.

Typer av Airdrops

Det finns olika typer av luftdroppar som kräver en annan uppsättning åtgärder för att låsa upp. Så, låt oss gå igenom några av de olika typer av luftdroppar:

 • Standard Airdrop
 • Bounty Airdrop
 • Hållare Airdrop
 • Hardfork Airdrop
 • Exklusiv Airdrop

Standard Airdrop: Dessa airdrops kräver att du registrerar dig för ett nyhetsbrev eller olika uppdateringar. Du registrerar dig helt enkelt med ditt namn och e-post-ID och blir kvalificerad för airdrop.

Bounty Airdrop: I det här fallet måste du utföra en aktivitet för att kvalificera dig till airdrop. Den vanligaste aktiviteten inkluderar tweeting om projektet. Du kommer att belönas för dina handlingar.

Hållare Airdrop: Denna typ av airdrop händer när du håller vissa specifika tokens i din plånbok. Så, en EOS-baserad krypto kommer att släppa några gratis tokens till dig, förutsatt att du håller EOS-tokens i din plånbok.

Hardfork Airdrop: När ett myntfungerar från sitt ursprungliga protokoll är innehavarna av det ursprungliga myntet också kvalificerade för det nya myntets lufttryck. Som vi har nämnt tidigare är Bitcoin Cash airdrop på Bitcoin-innehavare ett perfekt exempel.

Exklusiva luftdroppar: Antag att du är en lojal / VIP-medlem i ett visst projekt, en webbplats, en klubb etc. Du kan kvalificera dig för exklusiva airdrops som alla andra kanske inte är med om. Som namnet antyder är denna airdrop endast reserverad för en specifik gemenskap.

Hur man inte blir lurad

Med lockelsen av gratis pengar kommer många intresserade investerare att anmäla sig till flygdropparna. Men på grund av just denna anledning kommer det att finnas några bedragare där ute som hoppas kunna tjäna några enkla pengar från dessa investerare. Om du vill registrera dig för en airdrop bör du vidta alla nödvändiga åtgärder för att se till att du inte faller för en bluff.

Detta artikel beskriver de olika typerna av airdrop-bedrägerier där ute.

 • Dumpa Airdrops
 • Privata nyckelbedrägerier
 • Informationstrolling
 • Agn och omkopplare

Dumpa Airdrops

Dump airdrops handlar … ja … allt om pump och dumpar. Så här fungerar de:

 • Skapa kortvarig hype via ständiga inlägg på sociala medier
 • När intresset växer ökar värdet på tokens
 • När tokens är tillgängliga i börserna dumpar (säljer) utvecklarna snabbt alla sina tokens för en bra vinst.
 • Så snart dumpningsprocessen är klar försvinner utvecklarna från jordens yta och projektet dör.

Låt oss titta på ett verkligt exempel. Presenterar för dig … EDOGE!

The Ultimate Guide to Airdrops (Free Tokens)

EDOGE eller Ether Doge var ett projekt som skulle blåsa nytt liv i Dogecoin genom att skapa en version av den på Ethereum blockchain. Utvecklarna kunde generera en surr genom att airdroppa 5 miljoner EDOGE-tokens. Så snart deras token träffade börserna, runt den 24 oktober 2017, dumpade de alla sina token. Priset på tokens föll dramatiskt, som du kan se i diagrammet ovan. Utvecklarna försvann och projektet övergavs.

Så, hur ser du en dumpning? Tja, det är inte lätt, men det är genomförbart.

 • Först måste du ta en titt på projektets webbplats och leta upp teammedlemmarna. Kolla in vad de har gjort tidigare och hur deras tidigare projekt gick.
 • Efter det måste du läsa deras whitepaper. Se vad projektet gör och om det ger verkligt värde till ekosystemet
 • Du måste också bedöma om företaget behöver en token eller inte. Ett värdelöst tecken är värdelöst

Privata nyckelbedrägerier

Det finns en mycket enkel bluff och vi säger upprepade gång på gång.

Låt oss klargöra en sak: Dela ALDRIG dina privata nycklar.

Den privata nyckeln är som ditt PIN-nummer. Kommer du bara att ge bort ditt PIN-nummer till slumpmässiga främlingar? Naturligtvis kommer du inte att göra det, så varför ska du ge bort dina privata nycklar?

Vissa scammy airdrops kommer att be om dina privata nycklar i formuläret. Om de gör det, vet du säkert att de är en bluff. De behöver uppenbarligen din offentliga adress för att skicka tokens, men de har inget företag som ber dig om dina privata nycklar.

Informationstrolling

Eftersom majoriteten av luftdropparna har tillgång till en del av din personliga information som e-post-id, telegramhandtag, twitterhandtag etc. kan de samla all denna information och sälja den till andra marknadsförare för att skräpposta dig med marknadsföringsinnehåll..

Om det inte räcker kan de gå ett steg längre och försöka phisha dig. Var mycket försiktig med dessa nätfiskeförsök. Ge dem inte ditt e-postlösenord eller känsliga privata uppgifter. För att undvika trolling av information måste du än en gång göra din forskning. Du måste se om projektet har någon legitimitet eller inte.

Agn och omkopplare

Slutligen har vi något som kallas bete och växla luftdroppar. Tanken är att lura dig att registrera dig för andra partnerluftsdroppar, medan du registrerar dig för en. Detta görs så att bedragaren tyst kan hämta lite remiss. De kan till och med få dig att gå med i pump och dumpa telegram eller splittringsgrupper. Medan dessa inte kostar några pengar är de säkerligen irriterande och slöseri med tid och sinnesutrymme. När en airdrop ber dig att registrera dig för en annan airdrop eller att gå med i en social mediegrupp, undvik dem.

Vad är luftdroppar: slutsats

Så där har du det.

Airdrops är ett briljant verktyg som hjälper företag att öka sin produkt och att användarna också får ett litet öre i processen. Det verkar som en ganska vinn-vinn-situation, men som med allt i kryptovärlden finns det bedragare där ute som försöker dra nytta av naiva investerare.

Kom alltid ihåg: Utbilda dig själv och gör din egen forskning.

Om du gör dina läxor ordentligt kan du faktiskt tjäna en ganska anständig summa pengar varje månad från airdrops.

Om du är ett företag så hjälper airdrops dig att nå en användarbas och distribution långt bortom din fantasi. Om du utför dem ordentligt kan du definitivt skörda frukterna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me