Introduktion till MakerDAO: Stablecoin (Blockgeeks del 2)

Välkommen till andra delen av vår guide om MakerDAO!

Introduktion till MakerDAO: Stablecoin (Blockgeeks del 2)

Introduktion till MakerDAO: Stablecoin (Blockgeeks del 2)

I del 1 förklarade vi dig:

 • Vad Stablecoins är och varför de är viktiga?

 • De olika typerna av pinnar.

 • Hinder som stablecoins möter.

I den här guiden ska vi prata om MakerDAO. Innan vi gör det måste vi dock titta på Tether.

Varför?

För det första råkar det vara det mest använda stablecoin i världen, och det råkar också vara extremt kontroversiellt. Vi anser att detta kommer att bidra till att ge MakerDAO en bra kontrast.

Så, låt oss gå in i Tether!

Vad är Tether?

Tether (USDT) är ett stabilt mynt som är säkerställt av Fiat.

Fiat säkerställda stablecoins är det enklaste sättet att skapa en stabil valuta. En viss mängd fiatvaluta deponeras som säkerhet och mynt utfärdas 1: 1 mot dessa fiatpengar.

Även om den här metoden är enkel och robust kräver den en central part (depå) som garanterar utfärdandet och inlösen av stablecoin. Regelbundna revisioner behövs för att säkerställa att stablecoin verkligen är helt säkerställd.

Enligt deras hemsida,

“Tether konverterar kontanter till digital valuta, för att förankra eller” tether “myntets värde till priset på nationella valutor som US-dollar, Euro och Yen.”

I grund och botten backas varje USDT av ett motsvarande antal US-dollar, vilket betyder 1 USDT = 1 USD. (eller EUR Yen etc.)

Att vara en stablecoin är huvudsyftet med Tether att ge stabilitet i kryptomarknaden. Det är ett extremt enkelt sätt att få likviditet för kryptobörser som Bitfinex och Binance. Det intressanta är att du kan flytta dina innehav i dessa börser till Tether. Detta skyddar dig från de vanliga temperamentsfulla krypto humörsvängningarna.

Det är dock inte den enda fördelen.

De flesta börser som Binance och Bitfinex ger handelspar med USDT. Detta låter dig ganska mycket köpa krypto direkt med din fiat-valuta. Detta kompletterar den volatilitet som du hade haft om du använde något som Bitcoin och Ether som basvaluta.

Visar sig dock att inte allt är rosigt med Tether.

Problemen med tether

Det finns många problem med Tether:

# 1 Centralisering

De som driver Tether är samma människor som driver Bitfinex. Eftersom den är kopplad till den amerikanska dollarn, som är en central tillgång, finns det farhågor om att det ger mycket kraft till Bitfinex-teamet, som i sin tur centraliserar tillgången.

# 2 Är Peg Real?

En stor oro är den brist på öppenhet som Bitfinex / Tether visar i frågan. Tänk på det här en stund: Cirkulationsförsörjningen för Tether är just nu på 2 207 140 814 USDT, vilket innebär att den är kopplad till 2 207 140 814 USD. 2,2 miljarder dollar är mycket pengar och folk tror inte att Bitfinex / Tether har så mycket pengar.

Plus, Bitfinex / Tether har uttryckligen sagt att de inte kommer att avslöja sina bankuppgifter som ger ytterligare bränsle till spekulationen.

Introduktion till MakerDAO: Förstå stablecoins (del 1)

Bildkredit: Hackernoon

# 3 BTC-prismanipulation?

Ett av de största problemen med Tether är att de har anklagats för att “artificiellt stödja” värdet av bitcoin. Detta Rapportera studerade noggrant bitcoinpriserna under en viss tidsperiod och visar några ganska fördömande resultat:

 • Först fick de reda på att 50% av BTC: s totala ökning ägde rum inom två timmar efter en ny leverans av Tethers.

 • Rapporten hävdar att det är troligt att Tether används för att manipulera Bitcoin-priser.

 • 80% av Bitcoins nuvarande värde kan härledas från Tether-baserad prismanipulation.

Som man kan se har Tether många problem, varför alla vill ha ett stallmynt som kan vara lika lättillgängligt som Tether utan att ha några av dess brister.

Gå in i MakerDAO.

Vad är MakerDAO?

MakerDAO är företaget bakom Dai stablecoin. Dai värderas till 1 USD, ungefär som Tether och, precis som Tether, är det också oöverkomligt.

Där slutar dock jämförelsen. Dai är en kryptosäkerhet i motsats till Tether. Det finns många saker som man behöver gå igenom för att få huvudet lindat kring hur Dai fungerar. Men innan det, låt oss träffa laget!

MakerDAO-teamet

Introduktion till MakerDAO: Stablecoin (Blockgeeks del 2)

MakerDAO leds av Rune Christensen, dess VD och grundare. Han studerade International Business från Copenhagen Business School. Tidigare Amazon-mjukvaruutvecklare Andy Milenius är CTO för företaget.

Teamet verkar vara extremt engagerat i projektet och de har också en hälsosam och blomstrande gemenskap.

En berättelse om två poletter

Innan vi går in på hur Dai fungerar måste vi veta om tokens. Maker Platform har två mynt: Makercoin (MKR) och Dai (DAI).

 • Makercoin (MKR): Denna token är inte en stablecoin. Dess huvudsyfte är att styra tillverkarplattformen.

 • Dai (DAI): Stalecoin som är lämplig för betalningar, besparingar eller säkerheter.

Vi kommer att läsa mer om detaljerna i framtida avsnitt.

Interagerar med MakerDAO-plattformen

Så nu kommer vi till den roliga delen. Hur får du faktiskt tag på Dai? Nu, kom ihåg, som vi sa tidigare, Dai är en kryptosäker tillgång, vilket innebär att du kommer att behöva utnyttja en del av din krypto (Ethereum för tillfället) och låsa den som säkerhet.

När du interagerar med MakerDAO-systemet låser du din Ether i en ”säkerhetsskuldsposition” eller kortfattat CDP. CDP är en “smart kontrakt”, Och hela systemet fungerar på grund av det. Så det är vettigt att ta en liten omväg och förstå vad ett smart kontrakt är och hur det fungerar innan vi fortsätter vidare.

Vad är ett smart kontrakt?

Introduktion till MakerDAO: Stablecoin (Blockgeeks del 2)

Smarta kontrakt är hur saker och ting görs i Ethereums ekosystem. När någon vill göra en viss uppgift i Ethereum initierar de ett smart kontrakt med en eller flera personer. Smarta kontrakt är en serie instruktioner, skrivna med programmeringsspråket “soliditet”, som fungerar på grundval av IFTTT-logiken aka IF-THIS-THEN-THAT-logiken. I grund och botten, om den första uppsättningen instruktioner är klar, utför sedan nästa funktion och därefter nästa och fortsätt att upprepa tills du når slutet av kontraktet.

Det bästa sättet att förstå det är att föreställa sig en varuautomat. Varje steg du tar fungerar som en utlösare för nästa steg för att utföra sig själv. Det är ungefär som dominoeffekten. Så, låt oss undersöka stegen du kommer att ta när du interagerar med varuautomaten:

Steg 1: Du ger automaten lite pengar.

Steg 2: Du slår in knappen som motsvarar det objekt du vill ha.

Steg 3: Föremålet kommer ut och du samlar det.

Titta nu på alla dessa steg och tänk på det. Kommer något av stegen att fungera om den tidigare inte utfördes? Var och en av dessa steg är direkt relaterad till föregående steg. Det finns ytterligare en faktor att tänka på, och det är en integrerad del av smarta kontrakt. Du ser, i hela din interaktion med varuautomaten arbetade du (begäraren) enbart med maskinen (leverantören). Det var absolut inga tredje parter inblandade.

Så, hur skulle denna transaktion ha sett ut om den hände i Ethereum-nätverket? Antag att du precis har köpt något från en varuautomat i Ethereum-nätverket, hur kommer stegen att se ut då?

Steg 1: Du ger automaten lite pengar och detta registreras av alla noder i Ethereum-nätverket och transaktionen uppdateras i huvudboken.

Steg 2: Du slår in knappen som motsvarar det objekt du vill ha och registrerar det som uppdateras i Ethereum-nätverket och storboken.

Steg 3: Objektet kommer ut och du samlar in det och detta registreras av alla noder och huvudboken.

Varje transaktion som du går igenom smarta kontrakt registreras och uppdateras av nätverket. Vad detta gör är att det håller alla involverade i kontraktet ansvariga för sina handlingar. Det tar bort mänsklig ondska genom att göra varje åtgärd som är synlig för hela nätverket

Tl; dr: Smarta kontrakt är automatiserade kontrakt. De körs själv med specifika instruktioner skrivna på koden som körs när vissa villkor görs.

Okej, nu är vi tillbaka till Dai.

Generera Dai via CDP

Användare låser sin Ether i CDP i form av Pooled Ether (PETH). CDP genererar sedan Dai för användarna medan räntan beräknas på den sammanslagna etern över tiden. Detta intresse kallas ”Stabilitetsavgift”. Om en användare vill ta ut sin ETH från CDP måste de återbetala motsvarande belopp Dai.

Obs! Först kommer Pooled Ether (PETH) att vara den enda säkerhetstyp som accepteras av Maker. Efter att Maker-plattformen har uppgraderats för att stödja flera typer av säkerheter kommer PETH att tas bort och ersättas av ETH tillsammans med de andra nya säkerhetstyperna.

Kom nu ihåg vad vi sa i den första delen när det gällde kryptosäkra stallmynt.

Pinnen som används är en kryptovaluta och vi vet alla att kryptovalutor är instabila, till skillnad från fiatvaluta (jämförelsevis), så hur fungerar det här systemet?

Svaret på den frågan är “överkollateralisering”. Så om du vill ha $ 100 stablecoins måste du sätta in eter till ett värde av $ 200. Det är inte ett enkelt 1: 1-förhållande.

Detta gäller även CDP: er; de är alltid alltför säkerställda. Vi kommer att se ett fungerande exempel på detta senare.

Interagerar med CDP

Att interagera med CDP är en process i fyra steg. Innehållet i stegen tas direkt från Dai Whitepaper.

# 1 Skapa CDP och sätta in säkerheter

CDP-användaren skickar först en transaktion till Maker för att skapa CDP och skickar sedan en annan transaktion för att finansiera den med det belopp och typ av säkerhet som kommer att användas för att generera Dai. Vid denna tidpunkt anses CDP som säkerhet.

# 2 Generera Dai från Collateralized CDP

CDP-användaren skickar sedan en transaktion för att hämta det belopp Dai de vill ha från CDP, och i gengäld samlar CDP upp en motsvarande mängd skuld och låser dem bort från säkerheten tills den utestående skulden har betalats.

# 3 Betala ner skulden och stabilitetsavgift

När användaren vill hämta sina säkerheter måste de betala ner skulden i CDP, plus den stabilitetsavgift som kontinuerligt tillfaller skulden över tiden. Stabilitetsavgiften kan endast betalas i MKR. När användaren skickar erforderlig Dai och MKR till CDP, betalar ner skulden och stabilitetsavgift, blir CDP skuldfri.

# 4 Återkalla säkerheter och stänga CDP

Med betalad skuld- och stabilitetsavgift kan CDP-användaren fritt hämta hela eller en del av sin säkerhet tillbaka till sin plånbok genom att skicka en transaktion till Maker.

Riskparametrar för CDP

CDP har flera riskparametrar som styr hur de kan användas. Låt oss gå igenom några av dem.

 • Skuldtak: Skuldtak är det maximala beloppet som kan skapas av en enda typ av CDP. När taket har uppnåtts av en CDP blir det omöjligt att skapa fler om inte befintliga CDP stängs.

 • Likvidationsförhållande: Likvidationsförhållande är helt enkelt rationen mellan säkerheter och skulder, där CDP blir sårbar för likvidation. Lågt likvidationsförhållande betyder låg volatilitet och vice versa.

 • Stabilitetsavgift: När en CDP har gjorts, ackumuleras en stabilitetsavgift över tiden. Det är en årlig procentuell avkastning och måste betalas av CDP-användaren. Detta kan endast betalas av MKR och MKR bränns omedelbart efter att det har betalats ut.

 • Penalty Ratio: Om likvidationsmekanismen inte är tillräckligt effektiv, kommer Penalty Ratio att spela. Den används för att bestämma den maximala mängd Dai som samlats in från en likvidationsauktion. (Mer om auktionen i följande avsnitt).

Låt oss se ett exempel på hur detta fungerar:

Exemplet och diagrammen har tagits från Gregory DiPriscos Medium artikel.

Låt oss anta att Ether är värt $ 100. Som nämnts tidigare är CDP alltid alltför säkerheter för att kompensera för kryptopegens volatilitet. Låt oss anta att säkerhetsgraden är 150%, vilket innebär att du får 66 Dai för eter till ett värde av 100 USD..

Så, etern som du har ställt upp som säkerhet förblir låst tills du betalar tillbaka 66 Dai. När du betalar tillbaka Dai blir Dai-tokens brända.

Följande flödesschema visar hur denna process sker.

Bildkredit: Medium.

Hur förblir priset stabilt?

Nu finns det två saker som kan hända som kan variera värdet på 1 DAI från $ 1. Dessa två är:

 • Värdet på Ether går ner.
 • Dai handlar för mer eller mindre än målpriset.

Låt oss titta på båda dessa fall.

Värde för eter går ned 1

Om Ether-värdet går ner, är det mindre värt än Dai att det ska stödjas av det. Detta skulle självklart få Dai att förlora sitt värde vilket skulle kollapsa stablecoin-systemet.

I händelse av ett sådant scenario avvecklar Maker CDP: erna genom att auktionera bort etern som är låst inuti den innan den blir mindre än den mängd Dai som får stöd av den.

I enklare termer, om CDP indikerar att Ether-värdet har gått under ett visst tröskelvärde, säg 125%, likvideras CDP och etern auktioneras ut för Dai tills det finns tillräckligt med Dai för att betala tillbaka det ursprungliga värdet som var erhållits från CDP.

Följande flödesschema visar hur det fungerar:

Introduktion till MakerDAO: Stablecoin (Blockgeeks del 2)

Bildkredit: Medium.

# 2 Dai Trades för > eller < Målpris

Värdet av Dai går >$ 1 när det finns mer efterfrågan på Dai och inte tillräckligt med utbud. Omvänt går dess värde <$ 1 när det inte finns tillräckligt med efterfrågan och för mycket utbud.

”Utbud och efterfrågan” är grundläggande ekonomi 101. Mer efterfrågan och mindre utbud mer kommer att vara priset på produkten. Utbudsefterfrågan ser ut så här:

Introduktion till MakerDAO: Stablecoin (Blockgeeks del 2)

Den söta fläcken där båda kurvorna skär var jämvikt

I situationer som dessa Maker bekämpar genom att använda Target Rate Feedback Mechanism. Så då, hur fungerar Target Rate Feedback Mechanism (TRFM)?

TRFM är en mekanism som justerar målräntan för att få marknadskrafterna att upprätthålla stabiliteten i Dai-priset. Under perioder med allvarlig instabilitet, TRFM sparkar in. När det händer bryts den fasta pinnen i Dai men den behåller fortfarande samma valör.

Målräntan bestämmer förändringen av målpriset över tiden, med andra ord, under normala tider när TRFM inte är engagerad, är målräntan fastställd till 0%.

Men när TRFM är engagerad kan målfrekvensen bestämma målpriset över tiden till antingen:

 • Gör det tillräckligt tilltalande för att användare ska hålla Dai.

 • Få användarna att låna mer Dai.

Vid TRFM-aktivering, Tariff Rate och Target Price, enligt Dai whitepaper,

”Ändra dynamiskt för att balansera utbudet och efterfrågan på Dai genom att automatiskt justera användarincitament för att generera och hålla Dai. Återkopplingsmekanismen driver marknadspriset på Dai mot det variabla målpriset, dämpar dess volatilitet och ger realtidslikviditet under efterfrågechocker. “

Så, låt oss se vad som händer när marknadspriset för Dai ligger under och över riktpriset.

# 1 När Dai < Målpris

När Dai ligger under målpriset händer följande:

 • Målhastigheten ökar.

 • Detta får målpriset att öka i högre takt.

 • Detta gör att Dai-generationen via CDP blir dyrare.

 • Den ökade målräntan orsakar en ökning av Dai-efterfrågan.

 • Kombinationen av minskat utbud och ökad efterfrågan orsakar en ökning av Dais priser som driver det mot riktpriset.

# 2 När Dai > Målpris

I det här fallet fungerar mekanismen i omvänd ordning.

 • Målfrekvensen minskar.

 • Målpriset sjunker.

 • Dai-generation via CDP blir billigt.

 • Minskad hastighet orsakar minskad Dai-efterfrågan.

 • Det ökade utbudet och den minskade efterfrågan driver värdet ner mot målpriset.

Som vitboken uttrycker det, “Denna mekanism är en negativ återkopplingsslinga: Avvikelse från målpriset i en riktning ökar kraften i motsatt riktning.”

Så, vad avgör storleken på denna ändring av målfrekvensen? Parametern som bestämmer detta kallas “Sensitivity Parameter”.

MKR-innehavare ställer in känslighetsparametern när marknaden är normal, men under krisperioder bestäms målpriset och målräntan av marknadsdynamiken..

Rött larm! Den globala bosättningen

Om allt annat misslyckas är den sista utvägen Global Settlement. I grund och botten stängs av och lossar MakerDAO-plattformen samtidigt som man ser till att alla Dai-innehavare och CDP-användare får nettovärdet av tillgångar som de har rätt till.

Processen är decentraliserad och endast MKR-innehavare kan initiera den för att se till att denna metod inte utnyttjas och endast används under en extrem nödsituation. Exempel på sådana nödsituationer är: långvarig marknads irrationalitet, hacking, systemuppgraderingar etc..

Den globala förlikningen följer tre steg, enligt Dai whitepaper:

Steg 1: Global bosättning är aktiverad

Om tillräckligt många aktörer som har utsetts till globala bosättare av Maker Governance anser att systemet utsätts för en allvarlig attack, eller om en global uppgörelse planeras som en del av en teknisk uppgradering, kan de aktivera funktionen Global Settlement. Detta stoppar skapande och manipulation av CDP och fryser prisflödet till ett fast värde som sedan används för att behandla proportionella anspråk för alla användare.

Steg 2: Globala avvecklingsanspråk behandlas

Efter att Global Settlement har aktiverats krävs en tidsperiod för att göra det möjligt för innehavare att behandla de proportionella anspråken från alla Dai- och CDP-innehavare baserat på det fasta matningsvärdet. När denna bearbetning är klar kommer alla Dai-innehavare och CDP-innehavare att kunna göra anspråk på en fast mängd ETH med sina Dai- och CDP-enheter..

Steg 3: Innehavare av Dai och CDP gör anspråk på säkerheten med sina Dai och CDP.

Varje Dai- och CDP-innehavare kan anropa en anspråkfunktion på tillverkarplattformen för att byta ut sina Dai och CDPs direkt mot ett fast belopp på ETH som motsvarar det beräknade värdet på deras tillgångar, baserat på Dai.

T.ex. Om Dai-målpriset är 1 amerikansk dollar är ETH / USD-priset 200 och en användare har 1000 Dai när Global Settlement är aktiverad, efter bearbetningsperioden kommer de att kunna göra anspråk på exakt 5 ETH från Maker Platform. Det finns ingen tidsgräns för när det slutliga anspråket kan göras.

Vi har hört många MKR-innehavare och MKR-väljare fram till nu. Innan vi går vidare, låt oss bekanta oss med den andra token som används i Maker-ekosystemet, MKR.

Vad är MKR?

MKR, i skarp kontrast till Dai, är inte en stablecoin. Det har ett flyktigt pris på grund av sin roll i MakerDAO-plattformen och dess unika leveransmekanik. Det finns totalt 1 miljard MKR-tokens i plattformen. MKR kan användas som både ett verktygstoken och en styrningstoken.

MKR som ett verktygstoken

MKR behövs för att betala de stabilitetsavgifter som ackumuleras på CDP: erna som har använts för att generera Dai. Dessa avgifter kan endast betalas av MKR och så snart betalningen är klar bränns den betalade MKR helt och hållet bort från leveransen.

Vad innebär det?

Det innebär att om antagandet och efterfrågan på Dai och CDP ökar kommer efterfrågan på MKR att öka också (eftersom de kommer att behöva betala avgifterna). Eftersom MKR bränns i samma ögonblick som det används minskar det dessutom också det totala utbudet av MKR.

MKR som en styrningstoken

MKR-innehavare kan också rösta i Maker-plattformen via MKR-tokens. En av de frågor som de röstar om är ”Risk Management” vilket är avgörande för plattformens framgång. Omröstningen sker på specifika riskparametrar för varje säkerhetstillgång och CDP-typ. Riskparametrarna för CDP har redan diskuterats ovan.

Röstningsprocessen för styrningen sker genom kontinuerlig godkännande. Enkelt uttryckt kan alla MKR-innehavare rösta på valfritt antal förslag med MKR som de innehar. De kan också lägga fram ett nytt förslag eller avge eller återkalla sin röst när som helst de vill. Förslaget med högsta röster från MKR-innehavare blir toppförslaget och kan aktiveras för att implementera eventuella förändringar i MakerDAO-plattformen.

I ett idealfall, där MKR-innehavarna alla är mycket kompetenta, kommer CDP: erna alltid att vara för säkerställda.

Men för att göra systemet pålitligt måste det finnas en beredskap för värsta fall scenarier. Det kan vara möjligt att delar av säkerhetsportföljen blir under-säkerhet.

När det händer utlöser MKR-tokens en “automatisk rekapitalisering” genom tvingad MKR-utspädning. Vad betyder det?

Detta innebär att MakerDAO-systemet automatiskt skapar nya MKR-tokens och säljer dem på marknaden. Detta tjänar två syften:

 • För det första tar det in mycket välbehövlig likviditet.

 • För det andra straffar det MKR-innehavarna och väljarna för dåligt styre.

Så som vi har nämnt tidigare är MKR-styrningens huvudfokus på riskhantering. Låt oss titta på det.

Riskhantering av MakerDAO-plattformen

MKR-innehavare kan rösta om följande riskhanteringsfaktorer:

 • De kan skapa en ny CDP med en unik uppsättning riskparametrar.

 • Ändra riskparametrarna för vissa befintliga CDP.

 • Ändra känsligheten för Target Rate Feedback Mechanism (TRFM).

 • Ändra målhastigheten därefter.

 • Välj en uppsättning betrodda oracle-noder. Vi kommer att ta reda på vad Oracles är i följande avsnitt.

 • Ändra prismatningskänsligheten.

 • Välj uppsättning globala bosättare för global bosättning.

Externa skådespelare i MakerDAO-ekosystemet

Medan MakerDAO mestadels bygger på en smart kontraktsinfrastruktur, finns det några externa aktörer i ekosystemet. Nämligen:

 • Keepers.

 • Orakel.

 • Globala bosättare.

Keepers

Keepers är oberoende aktörer som uppmuntras av vinstmöjligheter att bidra till decentraliserade system. De har två syften:

 • De deltar i skuldauktioner och säkerhetsauktioner när CDP: er likvideras.

 • Keepers tjänar också på Dai-handel.

Orakel

Orakler har en kritisk funktion i Maker-ekosystemet. Realtidsinformation om marknadspriserna på tillgångar som ska användas som säkerhet i CDP: er behövs eftersom den låter plattformen veta när den ska utlösa likvidationer.

Plus, MakerDAO-plattformen behöver information om marknadspriset på Dai och dess avvikelse från målpriset för att justera målfrekvensen om TRFM måste utlösas.

För att ta hand om detta väljer MKR-väljarna en uppsättning pålitligt orakel för att ge dem information i realtid.

Globala bosättare

Global Settlement är den sista försvarslinjen som MakerDAO har. Globala bosättare är aktörer som väljs av MKR-väljarna som har befogenhet att utlösa global bosättning i krissituationer. Bortsett från detta har de inget annat syfte att tjäna i ekosystemet.

Risker med MakerDAO-plattformen

Ingen plattform är perfekt, och Maker har också något problem. Några av dem är ganska uppenbara:

 • Skadligt hackningsförsök: Eftersom det är en smart kontraktsplattform kommer den alltid att vara öppen för potentiella hack.

 • Komplexitet: Som du kanske har gissat nu. Maker-plattformen är inte riktigt enkel. Nya användare kan bli överväldigade och gå vidare till något som Tether som är ganska enkelt att använda även om det har många brister.

 • Irrationella marknadsåtgärder: Om marknaden agerar irrationellt under en lång tidsperiod kan det förstöra Maker-systemet.

 • Team misslyckande: Medan Maker-teamet är extremt bra och har tjänat mycket respekt. Du kan aldrig räkna ut mänskliga fel.

 • Black Swan Event: Det mest intressanta och grandiosa (på ett dåligt sätt) som kan hända Dai är en svart svanhändelse. Dai, åtminstone just nu, är knuten till Ethereum. Om Ethereum går igenom en allvarlig krasch och misslyckas helt kommer det uppenbarligen också att påverka Dai.

Slutsats

I den första delen av vår guide har vi gjort det ganska tydligt varför Stablecoins krävs. Det finns många projekt där ute som verkar ge en beundransvärd lösning, men Dai verkar vara mest lovande för partiet. MakerDAO är ett briljant team och dess system överensstämmer med andan av decentralisering. Låt oss se hur de utvecklas vidare i framtiden. En välgjord stablecoin kan vara en sak som driver kryptovaluta till vanlig adoption.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me