Introduksjon til MakerDAO: Stablecoin (Blockgeeks del 2)

Velkommen til andre del av vår guide om MakerDAO!

Introduksjon til MakerDAO: Stablecoin (Blockgeeks del 2)

Introduksjon til MakerDAO: Stablecoin (Blockgeeks del 2)

I del 1 forklarte vi deg:

 • Hva stablecoins er og hvorfor de er viktige?

 • De forskjellige typer pinnene.

 • Hindringene som stallmynt møter.

I denne guiden skal vi snakke om MakerDAO. Før vi gjør det, må vi imidlertid ta en titt på Tether.

Hvorfor?

Vel, for det første er det tilfeldigvis det mest brukte stablecoin i verden, og det skjer også å være ekstremt kontroversielt. Vi føler at dette vil bidra til å gi en nyttig kontrast for MakerDAO.

Så, la oss gå inn i Tether!

Hva er Tether?

Tether (USDT) er en stablecoin som er sikret Fiat.

Fiat sivile stablecoins er den enkleste måten å skape en stabil valuta på. En viss mengde fiatvaluta deponeres som sikkerhet, og mynter utstedes 1: 1 mot disse fiatpengene.

Selv om denne metoden er enkel og robust, krever den en sentral part (depot) som garanterer utstedelse og innløsbarhet av stablecoin. Det er behov for regelmessige revisjoner for å sikre at stablecoin faktisk er full sikkerhet.

I følge deres nettsted,

“Tether konverterer kontanter til digital valuta, for å forankre eller” tether “verdien av mynten til prisen på nasjonale valutaer som amerikanske dollar, euro og yen.”

I utgangspunktet er hver USDT støttet av et tilsvarende antall amerikanske dollar, som betyr 1 USDT = 1 USD. (eller EUR Yen osv.)

Å være en stablecoin, er hovedformålet med Tether å gi stabilitet i kryptomarkedet. Det er en ekstremt enkel måte å få likviditet for kryptobørser som Bitfinex og Binance. Den interessante delen er at du kan flytte eierandelen i disse børsene til Tether. Dette vil holde deg trygg fra de vanlige temperamentsfulle krypto humørsvingningene.

Det er imidlertid ikke den eneste fordelen.

De fleste børser som Binance og Bitfinex gir handelspar med USDT. Dette lar deg ganske mye kjøpe krypto direkte med din fiat-valuta. Dette fullstendig negerer volatiliteten du hadde møtt hvis du brukte noe som Bitcoin og Ether som grunnvaluta.

Det viser seg imidlertid at ikke alt er rosenrødt med Tether.

Problemer med tether

Det er mange problemer med Tether:

# 1 Sentralisering

Menneskene som driver Tether er de samme menneskene som driver Bitfinex. Siden den er knyttet til den amerikanske dollaren, som er en sentralisert eiendel, er det bekymringer for at den gir mye kraft til Bitfinex-teamet, som igjen sentraliserer eiendelen.

# 2 Er Peg Real?

En stor bekymring er mangelen på åpenhet som Bitfinex / Tether viser i saken. Tenk på dette et øyeblikk: Den sirkulerende forsyningen for Tether er akkurat nå på 2.207.140.814 USDT, noe som betyr at den er knyttet til 2.207.140.814 USD. 2,2 milliarder dollar er mye penger, og folk tror ikke at Bitfinex / Tether har så mye penger.

I tillegg har Bitfinex / Tether eksplisitt uttalt at de ikke skal avsløre bankopplysningene sine og legge til ytterligere drivstoff til spekulasjonene..

Introduksjon til MakerDAO: Forstå stablecoins (del 1)

Bildekreditt: Hackernoon

# 3 BTC-prismanipulering?

Et av de største problemene med Tether er at de har blitt beskyldt for å “kunstig støtte” verdien av bitcoin. Dette rapportere studerte bitcoin-prisene nøye i en bestemt periode og viser noen ganske fordømmende resultater:

 • For det første fant de ut at den totale økningen på 50% av BTC fant sted innen 2 timer etter en ny levering av Tethers.

 • Rapporten hevder at det er sannsynlig at Tether blir brukt til å manipulere Bitcoin-priser.

 • 80% av Bitcoins nåværende verdi kan stamme fra Tether-basert prismanipulering.

Som det kan sees, har Tether mange problemer, og derfor vil alle ha en stallkasse som kan være like lett tilgjengelig som Tether uten å ha noen av dens feil..

Gå inn i MakerDAO.

Hva er MakerDAO?

MakerDAO er selskapet bak Dai stablecoin. Dai er verdsatt til 1 USD, omtrent som Tether, og i likhet med Tether er det også uutholdelig.

Imidlertid slutter sammenligningen. Dai er en kryptokollateralisert i motsetning til Tether. Det er mange ting man trenger å gå gjennom for å få hodet pakket rundt hvordan Dai fungerer. Men før det, la oss møte teamet!

MakerDAO-teamet

Introduksjon til MakerDAO: Stablecoin (Blockgeeks del 2)

MakerDAO ledes av Rune Christensen, konsernsjef og grunnlegger. Han studerte International Business fra Copenhagen Business School. Tidligere Amazon-programvareingeniør Andy Milenius er CTO for selskapet.

Teamet ser ut til å være ekstremt engasjert overfor prosjektet, og de har også et sunt og blomstrende samfunn.

En fortelling om to poletter

Før vi går inn på hvordan Dai fungerer, må vi vite om tokens. Maker Platform har to mynter: Makercoin (MKR) og Dai (DAI).

 • Makercoin (MKR): Dette tokenet er ikke en stablecoin. Hovedformålet er å styre produsentplattformen.

 • Dai (DAI): Stablecoin som er egnet for betaling, sparing eller sikkerhet.

Vi vil komme nærmere inn på detaljene i fremtidige seksjoner.

Samhandler med MakerDAO-plattformen

Så nå kommer vi til den morsomme delen. Hvordan får du faktisk tak i Dai? Husk, som vi sa tidligere, er Dai en kryptokollateral eiendel, noe som betyr at du må utnytte noe av kryptoen din (Ethereum for nå) og låse den som sikkerhet.

Når du samhandler med MakerDAO-systemet, låser du opp Etheren din i en “sikkerhetsstillet gjeldsposisjon” eller forkortet CDP. CDP er en “smart kontrakt”, Og hele systemet fungerer på grunn av det. Så det er fornuftig å ta en liten avstikker og forstå hva en smart kontrakt er og hvordan den fungerer før vi fortsetter videre.

Hva er en smart kontrakt?

Introduksjon til MakerDAO: Stablecoin (Blockgeeks del 2)

Smarte kontrakter er hvordan ting blir gjort i Ethereum-økosystemet. Når noen ønsker å få gjort en bestemt oppgave i Ethereum, starter de en smart kontrakt med en eller flere personer. Smarte kontrakter er en serie instruksjoner, skrevet ved hjelp av programmeringsspråket “soliditet”, som fungerer på grunnlag av IFTTT-logikken, aka IF-THIS-THEN-THAT-logikken. I utgangspunktet, hvis det første settet med instruksjoner er gjort, så utfør neste funksjon og deretter den neste og fortsett å gjenta til du når slutten av kontrakten.

Den beste måten å forstå det på er å forestille seg en salgsautomat. Hvert trinn du tar fungerer som en utløser for neste trinn for å utføre seg selv. Det er som dominoeffekten. Så la oss undersøke trinnene du vil ta mens du kommuniserer med salgsautomaten:

Trinn 1: Du gir automaten litt penger.

Steg 2: Du slår inn knappen som tilsvarer varen du vil ha.

Trinn 3: Varen kommer ut og du samler den.

Nå ser på alle disse trinnene og tenk på det. Vil noen av trinnene fungere hvis den forrige ikke ble utført? Hver og en av disse trinnene er direkte relatert til forrige trinn. Det er en faktor til å tenke på, og det er en integrert del av smarte kontrakter. Ser du, i hele interaksjonen med automaten jobbet du (forespørselen) utelukkende med maskinen (leverandøren). Det var absolutt ingen tredjeparter involvert.

Så hvordan ville denne transaksjonen ha sett ut hvis den skjedde i Ethereum-nettverket? Anta at du nettopp har kjøpt noe fra en salgsautomat i Ethereum-nettverket, hvordan vil trinnene se ut da?

Trinn 1: Du gir salgsautomaten litt penger, og dette blir registrert av alle nodene i Ethereum-nettverket, og transaksjonen blir oppdatert i hovedboken.

Steg 2: Du slår inn knappen som tilsvarer varen du vil, og registrerer den som blir oppdatert i Ethereum-nettverket og hovedboken.

Trinn 3: Varen kommer ut og du samler den og dette blir registrert av alle nodene og hovedboken.

Hver transaksjon du gjennomgår smarte kontrakter blir registrert og oppdatert av nettverket. Hva dette gjør er at det holder alle involverte i kontrakten ansvarlige for sine handlinger. Det tar bort menneskelig ondskap ved å gjøre alle handlinger som blir synlige for hele nettverket

Tl; dr: Smarte kontrakter er automatiserte kontrakter. De er selvutførende med spesifikke instruksjoner skrevet på koden, som blir utført når visse forhold er gjort.

Ok, nå er vi tilbake til Dai.

Genererer Dai via CDP

Brukere låser opp Etheren sin i CDPer i form av Pooled Ether (PETH). CDP genererer deretter Dai for brukerne mens den beregner renter på den samlede eteren over tid. Denne interessen er kjent som “stabilitetsavgift”. Hvis en bruker ønsker å trekke sin ETH fra CDP, må de tilbakebetale tilsvarende beløp av Dai.

Merk: I begynnelsen vil Pooled Ether (PETH) være den eneste typen sikkerhet som er akseptert på Maker. Etter at produsentplattformen er oppgradert for å støtte flere typer sikkerhet, vil PETH bli fjernet og erstattet av ETH sammen med de andre nye sikkerhetstypene.

Husk nå hva vi sa i den første delen når det gjaldt kryptokollateral stablecoins.

Pinnen som brukes er en kryptovaluta, og vi vet alle at kryptovalutaer er ustabile, i motsetning til fiat-valuta (relativt), så hvordan fungerer dette systemet?

Svaret på det spørsmålet er “over-collateralization.” Så hvis du vil ha stablecoins for 100 dollar, må du sette inn eter på 200 dollar. Det er ikke et rettferdig 1: 1-forhold.

Dette gjelder også CDP-er; de er alltid over-collateralized. Vi vil se et fungerende eksempel på dette senere.

Samhandler med CDP

Samhandling med CDP er en firetrinnsprosess. Innholdet i trinnene er hentet rett fra Dai Whitepaper.

# 1 Opprette CDP og deponere sikkerhet

CDP-brukeren sender først en transaksjon til Maker for å opprette CDP, og sender deretter en annen transaksjon for å finansiere den med beløpet og typen sikkerhet som skal brukes til å generere Dai. På dette tidspunktet anses CDP som sikkerhetsstillelse.

# 2 Genererer Dai fra Collateralized CDP

CDP-brukeren sender deretter en transaksjon for å hente beløpet Dai de ønsker fra CDP, og til gjengjeld påløper CDP en tilsvarende gjeld, og låser dem utenfor tilgangen til sikkerheten til den utestående gjelden er betalt.

# 3 Betale ned gjeld og stabilitetsavgift

Når brukeren vil hente sikkerhet, må de betale ned gjelden i CDP, pluss stabilitetsavgiften som kontinuerlig påløper gjelden over tid. Stabilitetsavgiften kan bare betales i MKR. Når brukeren sender den nødvendige Dai og MKR til CDP, og betaler ned gjeld og stabilitetsavgift, blir CDP gjeldfri.

# 4 Å trekke sikkerhet og stenge CDP

Når gjelds- og stabilitetsgebyret er betalt, kan CDP-brukeren fritt hente hele eller deler av sikkerheten tilbake i lommeboken ved å sende en transaksjon til Maker.

Risikoparametere for CDPer

CDP har flere risikoparametere som håndhever hvordan de kan brukes. La oss gå gjennom noen av dem.

 • Gjeldstak: Gjeldstak er det maksimale gjeldsbeløpet som kan opprettes av en enkelt type CDP. Når taket er nådd av en CDP, blir det umulig å lage flere med mindre eksisterende CDP-er lukkes.

 • Likvidasjonsforhold: Likvidasjonsforhold er ganske enkelt rasjonen mellom sikkerhet og gjeld, der CDP blir sårbar for avvikling. Lav likvidasjonsforhold betyr lav volatilitet og omvendt.

 • Stabilitetsgebyr: Når en CDP er laget, påløper en stabilitetsavgift over tid. Det er en årlig prosentvis avkastning og må betales av CDP-brukeren. Dette kan bare betales av MKR og MKR blir umiddelbart brent etter at det er betalt.

 • Penalty Ratio: Hvis likvidasjonsmekanismen ikke er effektiv nok, kommer Penalty Ratio til spill. Den brukes til å bestemme den maksimale mengden Dai hentet fra en likvidasjonsauksjon. (Mer om auksjonen i neste avsnitt).

La oss se et eksempel på hvordan dette fungerer:

Eksemplet og diagrammene er hentet fra Gregory DiPrisco’s Medium artikkel.

La oss anta at Ether er verdt $ 100. Som nevnt før, er CDP alltid over-collateralized for å kompensere for kryptopinnens volatilitet. For dette eksemplet, la oss anta at sikkerhetsforholdet er 150%, noe som betyr at du vil få 66 Dai for eter på 100 dollar..

Så eteren du har satt som sikkerhet, forblir låst til du betaler tilbake 66 Dai. Når du betaler tilbake Dai, blir Dai-tokens brent.

Følgende flytskjema viser deg hvordan denne prosessen foregår.

Bildekreditt: Medium.

Hvordan forblir prisen stabil?

Nå er det to ting som kan skje som kan svinge verdien av 1 DAI fra $ 1. Disse to er:

 • Verdien av Ether går ned.
 • Dai handler for mer eller mindre enn målprisen.

La oss se på begge disse sakene.

Verdien av eter går ned

Hvis verdien av Ether går ned, er det mindre verdt enn Dai at den skulle være støttet av den. Dette vil åpenbart få Dai til å miste verdien som vil kollapse stablecoin-systemet.

I tilfelle et slikt scenario avvikler Maker CDPene ved å auksjonere bort eteren som er låst inne i den før den blir mindre enn mengden Dai som blir støttet av den.

I enklere termer, hvis CDP indikerer at verdien av Ether har gått under en viss terskel, si 125%, blir CDP likvidert og eteren auksjoneres bort for Dai til det er nok Dai til å betale tilbake den opprinnelige verdien som var hentet fra CDP.

Følgende flytskjema viser hvordan det fungerer:

Introduksjon til MakerDAO: Stablecoin (Blockgeeks del 2)

Bildekreditt: Medium.

# 2 Dai Trades for > eller < Målprisen

Verdien av Dai går >$ 1 når det er mer etterspørsel etter Dai og ikke nok tilbud. Omvendt går verdien <$ 1 når det ikke er nok etterspørsel og for mye tilbud.

“Tilbud og etterspørsel” er grunnleggende økonomi 101. Mer etterspørsel og mindre tilbud vil mer være prisen på produktet. Utbuds-etterspørselsgrafen ser ut slik:

Introduksjon til MakerDAO: Stablecoin (Blockgeeks del 2)

Det søte stedet hvor begge kurvene krysser hverandre er likevekten

I situasjoner som disse Maker bekjemper ved å bruke Target Rate Feedback Mechanism. Så hvordan fungerer Target Rate Feedback Mechanism (TRFM)?

TRFM er en mekanisme som justerer målraten for å få markedskreftene til å opprettholde stabiliteten til Dai-prisen. I perioder med alvorlig ustabilitet sparker TRFM inn. Når det skjer, bryter den faste pinnen til Dai, men den opprettholder fortsatt den samme pålydende.

Målraten bestemmer endringen av målprisen over tid, med andre ord, under normale tider når TRFM ikke er engasjert, er målraten fast til 0%.

Når TRFM er engasjert, kan imidlertid målraten bestemme målprisen over tid til enten:

 • Gjør det tiltalende nok til å få brukerne til å holde Dai.

 • Gjør brukerne ønsker å låne mer Dai.

Ved aktivering av TRFM er målraten og målprisen, ifølge Dai-papiret,

“Endre dynamisk for å balansere tilbudet og etterspørselen av Dai ved automatisk å justere brukerinsentivene for å generere og holde Dai. Tilbakemeldingsmekanismen skyver markedsprisen på Dai mot den variable målprisen, demper volatiliteten og gir likviditet i sanntid under etterspørselssjokk. “

Så la oss se hva som skjer når markedsprisen på Dai er under og over målprisen.

# 1 Når Dai < Målprisen

Når Dai under målprisen skjer, skjer følgende:

 • Målraten øker.

 • Dette fører til at målprisen øker med en høyere hastighet.

 • Dette fører til at Dai-generering via CDP blir dyrere.

 • Den økte målraten fører til en økning i Dai-etterspørselen.

 • Kombinasjonen av redusert tilbud og økt etterspørsel fører til en økning i Dais priser som skyver den mot målprisen.

# 2 Når Dai > Målprisen

I dette tilfellet fungerer mekanismen i revers.

 • Målraten synker.

 • Målprisen synker.

 • Dai-generering via CDP blir billig.

 • Redusert hastighet fører til reduksjon i Dai-etterspørsel.

 • Det økte tilbudet og reduserte etterspørselen skyver verdien ned mot målprisen.

Som papirboken uttrykker det, “Denne mekanismen er en negativ tilbakemeldingssløyfe: Avvik fra målprisen i en retning øker kraften i motsatt retning.”

Så, hva bestemmer størrelsen på denne målhastighetsendringen? Parameteren som bestemmer dette kalles “Sensitivity Parameter”.

MKR-holdere setter sensitivitetsparameteren når markedet er normalt, men i krisetider bestemmes målprisen og målraten av markedsdynamikken..

Rød alarm! Global Settlement

Hvis alt annet mislykkes, er siste utvei Global Settlement. Det stenger i utgangspunktet og avvikler MakerDAO-plattformen mens den sørger for at alle Dai-holdere og CDP-brukere mottar nettoverdien av eiendeler som de har rett til.

Prosessen er desentralisert, og bare MKR-holdere kan sette i gang den for å sikre at denne metoden ikke utnyttes og kun brukes i en ekstrem nødsituasjon. Eksempler på slike nødsituasjoner er: langsiktig markeds irrasjonalitet, hacking, systemoppgraderinger osv.

The Global Settlement følger tre trinn, ifølge whitepaper Dai:

Trinn 1: Global Settlement er aktivert

Hvis nok aktører som er utpekt som globale bosettere av Maker Governance, mener at systemet er utsatt for et alvorlig angrep, eller hvis et globalt oppgjør er planlagt som en del av en teknisk oppgradering, kan de aktivere Global Settlement-funksjonen. Dette stopper opprettelse og manipulering av CDP og fryser prisstrømmen til en fast verdi som deretter brukes til å behandle proporsjonale krav for alle brukere.

Steg 2: Globale oppgjørskrav behandles

Etter at Global Settlement er aktivert, er det nødvendig med en periode for å tillate holdere å behandle proporsjonale krav fra alle Dai- og CDP-holdere basert på den faste fôrverdien. Etter at denne behandlingen er ferdig, vil alle Dai-holdere og CDP-holdere kunne kreve et fast beløp på ETH med sine Dai- og CDP-er..

Trinn 3: Dai- og CDP-innehavere hevder sikkerheten med sine Dai- og CDP-er.

Hver Dai- og CDP-innehaver kan ringe en kravfunksjon på produsentplattformen for å veksle sine Dai- og CDP-er direkte mot et fast beløp på ETH som tilsvarer den beregnede verdien av deres eiendeler, basert på målprisen på Dai.

F.eks. Hvis Dai-målprisen er 1 amerikanske dollar, er ETH / USD-prisen 200 og en bruker har 1000 Dai når Global Settlement er aktivert, etter behandlingsperioden vil de kunne kreve nøyaktig 5 ETH fra Maker Platform. Det er ingen frist for når det endelige kravet kan fremsettes.

Vi har hørt mange MKR-holdere og MKR-velgere til nå. Før vi går videre, la oss gjøre oss kjent med det andre symbolet som brukes i Maker-økosystemet, MKR.

Hva er MKR?

MKR, i sterk kontrast til Dai, er ikke en stablecoin. Den har en ustabil pris på grunn av sin rolle i MakerDAO-plattformen og den unike forsyningsmekanikken. Det er en total forsyning på 1 milliard MKR-tokens i plattformen. MKR kan brukes som både et verktøytoken og et styringstoken.

MKR som et Utility Token

MKR er nødvendig for å betale stabilitetsavgiftene som påløper på CDP-ene som har blitt brukt til å generere Dai. Disse avgiftene kan bare betales av MKR, og så snart betalingen er gjort, blir den betalte MKR fullstendig brent..

Hva innebærer det?

Det innebærer at hvis adopsjonen og etterspørselen etter Dai og CDP øker, vil etterspørselen etter MKR også øke (fordi de blir pålagt å betale gebyrene). I tillegg, siden MKR blir brent i det øyeblikket det brukes, reduserer det også den totale tilgangen på MKR.

MKR som et styretegn

MKR-innehavere kan også stemme i Maker-plattformen via MKR-tokens. En av sakene de stemmer om er “Risikostyring”, som er avgjørende for at plattformen skal lykkes. Stemmegivningen skjer på spesifikke risikoparametere for hver sikkerhet og CDP-type. Risikoparametrene for CDP har allerede blitt diskutert ovenfor.

Avstemningsprosessen for styring skjer gjennom kontinuerlig godkjenning. Enkelt sagt kan enhver MKR-innehaver stemme på et hvilket som helst antall forslag med MKR som de har. De kan også sende inn et nytt forslag eller avgi eller trekke tilbake sin stemme når som helst de vil. Forslaget med maksimalt antall stemmer fra MKR-holdere blir toppforslaget og kan aktiveres for å implementere eventuelle endringer i MakerDAO-plattformen.

I et ideelt tilfelle, der MKR-innehaverne alle er svært kompetente, vil CDPene alltid forbli over-collateralized.

For å gjøre systemet pålitelig, må det imidlertid være en beredskap for worst case-scenarier. Det kan være mulig at deler av sikkerhetsporteføljen blir underpant.

Når det skjer, utløser MKR-tokens en “automatisk rekapitalisering” gjennom tvungen MKR-fortynning. Hva betyr det?

Dette betyr at MakerDAO-systemet automatisk oppretter nye MKR-tokens og selger dem på markedet. Dette tjener to formål:

 • For det første bringer det inn litt etterlengtet likviditet.

 • For det andre straffer det MKR-holdere og velgere for dårlig styring.

Så som vi har nevnt tidligere, er hovedfokuset for MKR-styring på risikostyring. La oss se på det.

Risikostyring av MakerDAO-plattformen

MKR-innehavere kan stemme på følgende risikostyringsfaktorer:

 • De kan lage en ny CDP med et unikt sett med risikoparametere.

 • Endre risikoparametrene til noen eksisterende CDP.

 • Endre følsomheten til Target Rate Feedback Mechanism (TRFM).

 • Endre målfrekvensen tilsvarende.

 • Velg et sett med pålitelige oracle-noder. Vi vil komme inn på hva Orakler er i det følgende avsnittet.

 • Endre følsomheten for prismatingen.

 • Velg settet med globale bosettere for global bosetting.

Eksterne aktører i MakerDAO Ecosystem

Mens MakerDAO hovedsakelig er basert på en smart kontraktinfrastruktur, er det noen eksterne aktører i økosystemet. Nemlig:

 • Keepere.

 • Orakler.

 • Globale bosettere.

Keepere

Keepere er uavhengige aktører som blir stimulert av profittmuligheter til å bidra til desentraliserte systemer. De har to formål:

 • De deltar i gjeldsauksjonene og sikkerhetsauksjonene når CDPer blir avviklet.

 • Keepere tjener også på Dai-handel.

Orakler

Orakler utfører en kritisk funksjon i Maker-økosystemet. Informasjon i sanntid om markedsprisene på eiendeler som skal brukes som sikkerhet i CDP-er er nødvendig fordi den lar plattformen vite når den skal utløse likvidasjoner.

I tillegg trenger MakerDAO-plattformen informasjon om markedsprisen på Dai og dens avvik fra målprisen for å justere målraten hvis TRFM må utløses.

For å ivareta dette velger MKR-velgerne et sett med pålitelig orakel for å mate dem sanntidsinformasjon.

Globale bosettere

Global Settlement er den siste forsvarslinjen som MakerDAO har. Global Settlers er aktører valgt av MKR-velgerne som har autoritet til å utløse Global Settlement i krisesituasjoner. Bortsett fra dette, har de ingen andre formål å tjene i økosystemet.

Risiko med MakerDAO-plattformen

Ingen plattform er perfekt, og Maker har også noe problem. Noen av dem er ganske åpenbare:

 • Skadelig hackingsforsøk: Siden det er en smart kontraktplattform, vil den alltid være åpen for potensielle hack.

 • Kompleksitet: Som du kanskje har gjettet nå. Maker-plattformen er egentlig ikke grei. Nye brukere kan bli overveldet og gå videre til noe som Tether, som er ganske greit å bruke, selv om det har mange feil..

 • Irrasjonelle markedshandlinger: Hvis markedet handler irrasjonelt i lang tid, kan det ødelegge Maker-systemet.

 • Lagsvikt: Mens Maker-teamet er ekstremt bra og har tjent mye respekt. Du kan aldri telle ut menneskelige feil.

 • Black Swan-begivenhet: Det mest interessante og storslåtte (på en dårlig måte) som kan skje med Dai er en svart svanehendelse. Dai, i det minste i det minste, er knyttet til Ethereum. Hvis Ethereum går gjennom en alvorlig krasj og mislykkes helt, vil det selvsagt også påvirke Dai.

Konklusjon

I den første delen av guiden har vi gjort det ganske klart hvorfor stablecoins kreves. Det er mange prosjekter der ute som ser ut til å gi en beundringsverdig løsning, men Dai ser ut til å være mest lovende av partiet. MakerDAO er et strålende team, og systemet er i samsvar med ånden av desentralisering. La oss se hvordan de utvikler seg videre i fremtiden. En godt utformet stablecoin kan være den eneste tingen som presser kryptovaluta inn i vanlig adopsjon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me