Hyperledger vs Ethereum Training: Vilken är bättre?

Hyperledger vs Ethereum: Två av de hetaste jobben på blockchain-marknaden är “Ethereum-utvecklare” och “Hyperledger-utvecklare”. Medan det finns många fler plattformar som kommer runt, har dessa två ganska mycket erövrat sfären av offentlig blockchain respektive tillstånds blockchain

Lästid: 14 minuter

Så varför ska du lära dig Ethereum och Hyperledger och vilka fördelar kan du få av att lära dig dem? Det är fokus för dagens guide.

Hyperledger vs Ethereum

Offentliga och tillåtna blockkedjor

Ethereum-utveckling eller Hyperledger-utbildning? Hyperledger vs Ethereum

Det finns två typer av blockkedjor där ute:

 • Offentliga blockkedjor
 • Privata / tillåtna blockkedjor

Innan vi går in på individuella definitioner och ser vad som skiljer dem åt, ska vi gå in på likheterna. Så, vad är likheterna mellan offentliga och privata blockchains?

 • Eftersom de båda är peer-to-peer-nätverk erbjuder de båda ett decentraliserat ekosystem.
 • Varje enskild deltagande nod måste ladda ner en kopia av blockchain.
 • Blockchain hålls uppdaterad genom konsensusprotokoll.
 • Båda blockkedjorna garanterar oföränderlighet.

Offentliga kedjor

Alla blockkedjor som vi känner till är offentliga blockchain. Bitcoin och Ethereum har ganska mycket förespråkat orsaken till offentliga blockchains. Du måste ha ganska gissat varför de kallas offentliga blockchains. De är helt öppna ekosystem där vem som helst kan delta i ekosystemet. Nätverket har också en inbyggd incitamentsmekanism som belönar deltagarna för att delta mer ingående i systemet.

Så, vad är den största fördelen med offentliga blockkedjor? Det ligger i deras förmåga att störa våra dagliga aktiviteter! Tänk på någon ekonomisk innovation som kan komma nära Bitcoins förmåga att störa.

Tänk på hur störande decentraliserade applikationer eller DApps kan vara. I själva verket är detta ett så viktigt ämne som vi kommer att undersöka djupare i framtiden

Men med detta sagt är offentliga blockchains extremt opraktiska för företagsändamål. Låt oss berätta varför.

 • För det första, som har varit extremt väldokumenterad, har blocken i bitcoin och ethereum ett lagringsproblem. Bitcoin har drygt 1 MB utrymme per block vilket helt enkelt inte räcker för att köra den typ av transaktioner och lagra den typ av data som företag behöver.
 • Sedan har vi genomströmningsproblemen som har varit ganska väldokumenterade. bitcoin kan knappt hantera 7-8 transaktioner per sekund. Blockbekräftelsestiden är 10 minuter vilket bara ökar latensen. Stora företag måste hantera miljontals transaktioner per dag med nästan 0 latens.
 • Offentliga blockkedjor, speciellt de som följer arbetsprotokollet som bitcoin kräver enorm mängd beräkningskraft för att lösa hårda pussel.
 • Slutligen är öppenheten hos de offentliga kedjorna i sig en nackdel. Tänk på det. Om du har ett företag som kör på en blockchain som kan nås av skadliga aktörer och troll, skulle du verkligen vilja integrera ett sådant system?

På grund av dessa skäl är offentliga blockkedjor inte en praktisk metod att gå framåt för företag.

Privata / tillåtna kedjor

Till skillnad från de offentliga blockkedjorna är privat blockchain inte öppen för alla. Människor som vill delta i den privata kedjan måste få tillstånd. Detta är anledningen till att dessa typ av blockchains också kallas “tillstånd blockchains.”

På grund av detta finns det begränsningar för den typ av människor som faktiskt kan delta i konsensusen. Tillgång för nya deltagare kan ges av följande:

 • De befintliga deltagarna som deltar i ekosystemet.
 • En reglerad myndighet.
 • Ett konsortium.

Dessa tillåtna kedjor har utformats speciellt för företagets behov och erbjuder många funktioner.

Nödvändiga funktioner i tillåtna blockkedjor

# 1 Hög prestanda

Som vi redan har sagt, närmar sig offentliga kedjor inte ens 100 transaktioner per sekund. När du tänker på det faktum att de flesta företag som telekom och kreditprocessorer behöver 10 000 – 100 000 ton, är det inte det mest idealiska av scenarier.

För att nå dessa nivåer av tps måste blockchains anta ett arkitektoniskt tillvägagångssätt som:

 • Effektiviserar olika uppgifter effektivt.
 • Använder asynkrona flöden.
 • Använder snabbare konsensusprotokoll.
 • Använder parallellisering
 • Utför sig i optimerade miljöer.

# 2 Hög motståndskraft

Företagets blockchains måste kunna komma tillbaka från scenarier för stillestånd och potentiella fel. För att säkerställa hög tillgänglighet måste de kunna undvika problem som kan leda till stora avbrott. För att ha denna nivå av motståndskraft bör systemet anta att fel kommer att hända och måste vara beredda att hålla systemet igång under dessa situationer.

Tänk på hur traditionell företagsprogramvara överlever systemfel. De använder ofta replikering och redundans av tjänster för att se till att de inte går igenom låg tillgänglighet. På samma sätt bör företagskedjor distribuera överflödiga peer-noder, klustrade beställningstjänster och replikera andra fungerande blockchain-nätverkskomponenter för att fungera sömlöst utan några fel..

# 3 Sekretess

Sekretess och säkerhet är uppenbarligen ett stort behov av blockchains på företagsnivå. Eftersom detta är blockkedjor för tillstånd är alla medlemmar kända enheter och noggrant kontrollerade innan de går in i ekosystemet.

Enligt Denna artikel av Coindesk:

Digitala signaturer som tillämpas på alla nätverksmeddelanden gör det möjligt för alla noder och klienter att verifiera avsändaren och validera meddelandets integritet. Detta är kopplat till transportsäkerhet för att autentisera kommunikationsändpunkterna och kryptera meddelandetrafiken.

Vidare kompletterar automatiskt tillämpning av kryptering för den lagrade datan de bästa metoderna för kryptering av data under transport och i vila. När den här grunden används transparent och genomgripande för all säker kommunikation och lagrad redovisningsinformation är det ett stort steg framåt för att upprätthålla integriteten och säkerheten i blockchain-nätverket, vilket förhindrar de flesta hackingattacker.”

Eftersom vi ska undersöka en offentlig blockchain (Ethereum) och en tillstånds blockchain (Hyperledger) trodde vi att du borde veta vad som är skillnaden mellan de två.

Ethereum: Smart Contract Platform

Ethereum-utveckling eller Hyperledger-utbildning? Hyperledger vs Ethereum

Medan bitcoin visade potentialen i blockchain-teknologin som ett peer-to-peer-decentraliserat betalningsnätverk, började många undra om det var omfattningen av blockchain-tekniken. En av dessa människor var en rysk-kanadensisk programmerare Vitalik Buterin. Han grundade Ethereum, en decentraliserad smart kontraktsplattform.

Utvecklare från hela världen kan använda Ethereums virtuella maskin för att utföra sina smarta kontrakt och därmed köra sina DApps.

Vad är smarta kontrakt?

Ethereum-utveckling eller Hyperledger-utbildning? Hyperledger vs Ethereum

Smarta kontrakt är automatiserade kontrakt. De körs själv med specifika instruktioner skrivna på koden som körs när vissa villkor görs.

Du kan lära dig mer om smarta kontrakt i vår djupgående guide här.

Smarta kontrakt är hur saker och ting görs i Ethereums ekosystem. När någon vill göra en viss uppgift i Ethereum initierar de ett smart kontrakt med en eller flera personer.

Smarta kontrakt är en serie instruktioner, skrivna med programmeringsspråket “hållfasthet”, Som fungerar på grundval av IFTTT-logik aka den OM-DET-DEN-SÅ logiken. I grund och botten, om den första uppsättningen instruktioner är klar, utför sedan nästa funktion och därefter nästa och fortsätt upprepa tills du når slutet av kontraktet.

Det bästa sättet att förstå det är att föreställa sig en varuautomat. Varje steg du tar fungerar som en utlösare för nästa steg för att utföra sig själv. Det är ungefär som dominoeffekten. Så, låt oss undersöka stegen du kommer att ta när du interagerar med varuautomaten:

Steg 1: Du ger automaten lite pengar.

Steg 2: Du slår in knappen som motsvarar det objekt du vill ha.

Steg 3: Föremålet kommer ut och du samlar det.

Titta nu på alla dessa steg och tänk på det. Kommer något av stegen att fungera om den tidigare inte utfördes? Var och en av dessa steg är direkt relaterad till föregående steg. Det finns ytterligare en faktor att tänka på, och det är en integrerad del av smarta kontrakt. Du förstår, under hela din interaktion med varuautomaten arbetade du (begäraren) enbart med maskinen (leverantören). Det var absolut inga tredje parter inblandade.

Så varför ska du lära dig Ethereum?

“Att lära sig Ethereum” är en mycket vag sak att säga. Genom att lära Etheruem från utvecklarens synvinkel menar vi att lära oss hur man skapar smarta kontrakt med soliditet, huggorm etc. Det smarta kontraktet är koden bakom decentraliserade applikationer eller DApps.

Så när du frågar varför du ska “lära dig Ethereum” frågar du faktiskt, “varför ska jag lära mig att skapa DApps?”

Det finns flera skäl att göra det:

# 1 Decentralisering är framtiden

Centralisering av användardata är ett stort problem när det gäller aktuella applikationer. Man behöver inte leta längre än Facebook-debaklet för att förstå vad vi pratar om.

Ethereum-utveckling eller Hyperledger-utbildning? Hyperledger vs Ethereum

Skandalen inträffade i början av 2018 när det upptäcktes att Facebook sålde sina användardata till det brittiska politiska konsultföretaget Cambridge Analytica. Miljontals användare fick helt enkelt sälja sina privata uppgifter till företaget utan deras vetskap.

Olika politiska organisationer använde information från dataintrånget för att försöka påverka allmänheten. Vet du vilka politiska beslut som fattades via informationen från Cambridge Analytica?

 • Brexit
 • Trumps val

Bokstavligen två av de största politiska händelserna de senaste åren.

Det är viktigt att förstå att den enda anledningen till att detta hände var att all denna information lagrades i ett centraliserat organ, i detta fall Facebook.

Nu är frågan att tänka på här, vad skulle ha hänt om uppgifterna inte ägdes av en enda enhet utan i stället ägdes av ett brett nätverk? Detta skulle helt ha tagit bort makten från en centraliserad institution som Facebook.

Så med tanke på detta är det mycket tydligt att applikationer som har en decentraliserad modell är framtiden.

# 2 Inbyggt betalningssystem:

I nuvarande applikationer måste de integrera sina DApps med en betalningsplattform från tredje part som Paypal eller Stripe, vilket inte bara komplicerar deras utveckling utan också gör dem utsatta för dessa parters nyck. T.ex. om Stripe går ner kommer applikationen inte att kunna acceptera betalningar för den tidsperioden.

DApps skapar en intern ekonomi i sitt system via inbyggda tokens. Alla transaktioner som sker i deras ekosystem sker via utbyte av inbyggda tokens.

# 3 Öppenhet

Ett annat intressant inslag i blockchain-tekniken är transparens. Transparens betyder i princip att vad du än lagrar i blockchain kommer att vara synligt för alla.

Så, hur är det här användbart??

Eftersom DApps använder smart kontraktskod som sin back-end-logik, tillåter blockchains transparens alla och alla makt att inspektera och verifiera koden. Detta hjälper utvecklare att hitta och avslöja sårbarheter. Detta hindrar hackare från att stjäla pengar och / eller data.

Okej, så nu vet du fördelarna med att lära dig Ethereum. Men nu ska vi titta på Hyperledger.

Hyperledger: Enterprise Blockchains

Ethereum-utveckling eller Hyperledger-utbildning? Hyperledger vs Ethereum

Till skillnad från Ethereum hänvisar “Hyperledger” inte till en specifik typ av teknik. Hyperledger är namnet på ett bannerprojekt av Linux Foundation för flera blockkedjor och DLT-teknik. Exemplet på dessa hyperledger-projekt är:

 • Hyperledger tyg
 • Hyperledger Sawtooth
 • Hyperledger Iroha
 • Hyperledger Indy
 • Hyperledger Burrow

Hyperledger Fabric är det mest populära av alla dessa projekt, så vi kommer att fokusera på det i den här artikeln. Även om Ethereum kan användas för att skapa projekt för B2C-ändamål är B2b mer en domän för Fabric. De tillhandahåller en tillåten blockchain-infrastruktur som ger en modulär arkitektur som vi kommer att prata om lite senare.

Fabric-nätverket utför smarta kontrakt, kedjekod, i golang, Javascript och Java, vilket gör kodning mycket mer flexibel än Ethereum. Deras nätverk består av ”peer nodes” och syftar främst till att skapa blockchains för företag. Exempel på branscher som använder Fabric är försörjningskedjan, sjukvård, bankverksamhet etc. Tyg har inte en inbyggd token, men kedjekoderna kan bygga en egen inbyggd token.

Så varför ska du välja att lära dig Hyperledger Fabric? Det finns flera anledningar:

# 1 Vad är ditt fokus?

För det första måste du fråga dig själv vad du fokuserar på. Letar du efter att vara anställd av ett välkänt äldre företag som vill integrera blockchain-tekniken i sin verksamhet? Om ja, bör du definitivt lära dig Hyperledger Fabric.

# 2 Bransch som stör blockkedjor

Fler och fler industrier förstår kraften i blockchain-teknik. På grund av sin oföränderlighet och decentralisering har blockchain gjort informationsutbyte mellan företag extremt enkelt och enkelt.

Ett perfekt exempel på detta är finansinstitut. Normalt, om du vill öppna ett nytt bankkonto, måste du göra din KYC från grunden. Men genom att införliva en blockchain kan bankerna helt enkelt dela KYC-data mellan dem.

Låt oss inte ens komma igång med hur blockkedjor kan störa försörjningskedjebranschen och vårdindustrin. Sammantaget öppnar sig fler och fler industrier för blockchainindustrins potential.

# 3 Offentliga blockkedjor är inte idealiska

Som vi redan har nämnt tidigare är offentliga blockchains inte idealiska för företagsanvändning. De två största problemen med offentliga blockkedjor är skalbarhet och integritet. Anledningen är ganska enkel:

 • Företag hanterar miljontals transaktioner varje sekund. Det är långt över vad offentliga blockchains kan hantera just nu.
 • De hanterar mycket känslig data så att de inte bara kan låta någon gå med i deras nätverk.

# 4 Modulär arkitektur som stöder plugin-komponenter

Hyperledger Fabric har en modulär arkitektur. Det betyder att det sparar utvecklare enorma mängder tid och ansträngning eftersom de inte behöver bygga från grunden, vilket är en stor fördel. Ett av de mest populära områdena för modularitet är “identitetshantering”. Många företag använder en identitetshanteringsmodul istället för att bygga den från grunden.

Varför ska du välja Blockchain-jobb?

Okej, så nu när du vet fördelarna med att lära dig Ethereum och Hyperledger är frågan, Varför ska du spendera din värdefulla tid på att lära dig en ny färdighet? Varför ska du ändra ditt karriärfokus och gå in i blockchain-utrymmet? Låt oss utforska några fler skäl till varför du ska välja ett blockchain-jobb. (Innehållsidén och graferna för detta avsnitt har hämtats från Angel.co.)

# 1 Bättre lön

Ethereum-utveckling eller Hyperledger-utbildning? Hyperledger vs Ethereum

Eftersom detta är ett så ungt område och den tillgängliga talangen är ganska begränsad är lönerna som erbjuds inom både tekniska och icke-tekniska områden 10-20% högre än lönerna som erbjuds i ett normalt jobb.

Dessutom är det värt att notera att vinstdelningsmodellerna i kryptojobb är mycket bättre och incitamenten mycket högre.

# 2 Fjärrflexibilitet

Fjärrjobb ökar och fler och fler människor undviker snabbt begreppet “kontor” och väljer platsflexibilitet. Detta är ett annat område där kryptoföretag överträffar sina äldre kamrater.

Kom också ihåg att kryptoföretag är mycket mer benägna att ge dig alternativet “arbete hemifrån” och kräver att du bara kommer till jobbet på specifika dagar..

# 3 Anställdes likviditet

Ethereum-utveckling eller Hyperledger-utbildning? Hyperledger vs Ethereum

Detta är en fördel som är begränsad till token-företag. Vanligtvis, vid en start, får anställda eget kapital och måste vänta på en likviditetshändelse för att sälja aktier och få Fiat-valuta. Detta kan i sig vara en mycket komplex process och i många scenarier är bidrag från företag mycket restriktiva vilket blockerar sekundära transaktioner.

I blockchain-företag får anställda vanligtvis tokens som fungerar som en aktieliknande ersättning. Dessa tokens, till skillnad från aktier, är till sin natur likvida, även om vissa av dem fortfarande kan ha begränsningar för dem.

Hyperledger vs Ethereum-certifiering

På Blockgeeks ger vi certifieringar i båda Ethereum och Hyperledger.

Ethereum-certifiering

Genom att ta vårt Ethereum-acceleratorprogram kommer du att:

 • Kunna driva din egen ICO
 • Ha en fullständig förståelse för Ethereums utveckling, blockchain och dess historia
 • Skapa och distribuera smarta kontrakt
 • Var arbetsklar och bygg upp relationer med branschpersonal

Fördelning av banan

Låt oss titta på en fördelning av acceleratorprogrammet varje vecka.

Vecka 1: Introduktion till Ethereum

 • Peer to Peer Network
 • Hur bitcoin fungerar
 • Kryptografi
 • Konsensus och gruvdrift
 • Bevis på insats
 • Länka block och Merkle-bevis
 • Ethereums historia

Vecka 2: Smarta kontrakt

 • Escrow-kontrakt
 • Auktionsavtal
 • Valavtal
 • Parity Wallet Hack
 • Spelavtal
 • Webinar: SpankChain Hack
 • Projekt: Skriv ERC20 och CrowdSale-kontrakt

Vecka 3: DApp-utveckling

 • Introduktion till Dapps
 • Tryffelmigrationer
 • Truffel UI
 • Tryffel JavaScript-testning
 • Truffle Solidity Testing
 • Tryffeldistribution
 • Projekt: Belöningspoängssystem

Vecka 4: Produktion och säkerhet

 • Buddy Works för CI
 • Förstå Ethereum Gas
 • Smart kontraktssäkerhet
 • Projekt: Crypto-kitty Clone

Bonusmaterial

 • En live-lektion varje vecka med våra lärare
 • Direkt tillgång till lärare och dedikerat stöd
 • Veckovis frågesporter med feedback
 • Veckovisa uppdrag och projekt med feedback
 • Slutlig Blockdegree-examen (Få 90% eller högre och få en personlig icke-fungibel ERC-721-token som kommer att identifiera dig som Blockgeeks Verified Blockchain-utvecklare)

Vad säger folk om Ethereum Accelerator?

Ethereum-utveckling eller Hyperledger-utbildning? Hyperledger vs Ethereum

Genom att ta vårt Ethereum-acceleratorprogram kommer du att:

 • Kunna bygga ditt eget offentliga blockchain-projekt
 • Skapa din egen blockchain “identitet”
 • Lär dig grunderna för att skapa ett privat blockchain-nätverk med Hyperledger Fabric
 • Skapa ett blockchain-notariatjänst-API på Hyperledger Fabric som kan användas för att säkra digitala tillgångar

Fördelning av banan

Låt oss titta på en fördelning av acceleratorprogrammet varje vecka.

Vecka 1: Hantera din Blockchain-identitet

 • Peer to Peer Network  
 • Kryptografi
 • Cryptoeconomics of Bitcoin
 • Incitament på Blockchain
 • Konsensus och gruvdrift
 • Projekt: Skapa din egen blockchain “identitet”

Vecka 2: Skapa din egen privata blockchain & Notariuservice

 • Ethereums historia
 • Bitcoins historia
 • Offentliga och privata kedjor
 • Introduktion till Hyperledger Fabric
 • Miljöinställning
 • Hyperledger Fabric Network
 • Implementera ditt första nätverk
 • Projekt: Skapa ett blockchain-notariatjänst-API på Hyperledger Fabric

Vecka 3: Arkitektur, försörjningskedja & Datagranskning

 • Kedjekod för utvecklare
 • Kedjekod för operatörer
 • Projekt: Skapa din egen fullständiga nod- och gränssnitts back-end-tjänster
 • Projekt: Ändra din kedjekod för att stödja ägarbyte

Vecka 4: Capstone Project

 • Projekt: Bygg ditt eget offentliga blockchain-projekt

Bonusmaterial

 • En live-lektion varje vecka med våra lärare
 • Direkt tillgång till lärare och dedikerat stöd
 • Veckovis frågesporter med feedback
 • Veckovisa uppdrag och projekt med feedback
 • Slutlig Blockdegree-examen (Få 90% eller högre och få en personlig icke-fungibel ERC-721-token som kommer att identifiera dig som Blockgeeks Verified Blockchain-utvecklare)

Vad säger folk om Hyperledger Accelerator?

Efter att ha läst allt, om du tror att det här programmet kommer att vara värdefullt för dig, då klicka här och registrera dig.

Om du väljer dessa program?

 • På grund av karaktären av vårt program är det inte lämpligt för alla sökande. Därför kommer inte alla sökande att accepteras i programmet. Vi gör inte detta för att vara onda, men vi vill bara spara tid, pengar och frustrationer. Därför rekommenderas det starkt att du har någon form av tidigare programmeringsgrunder, oavsett om det är javascript, python eller något annat.
 • Vi begränsar också platserna i programmet till 25 kvalificerade personer den här terminen. Vi gör detta för att se till att alla studenter lyckas i programmet

Hyperledger vs Ethereum: Slutsats

Så där har du det. Har vi övertygat dig om att flytta in i blockchain-utrymmet om du inte redan skulle göra det? Tror du att detta kommer att vara en intressant färdighet att lägga till i din arsenal?

Om ja, kom igen och gå med i våra kurser. Oavsett om det är Ethereum eller Hyperledger, vi har täckt dig!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me