Hvordan bli en “høyt verdsatt” Ethereum-utvikler

Så, du vil bli en Ethereum-utvikler? Denne guiden skal hjelpe deg å komme nærmere dette målet.

Ideen med denne guiden er å lære deg det grunnleggende om Ethereum. I denne guiden vil du lære:

 • Hva er Ethereum?
 • Hvordan fungerer Ethereum-gruvedrift?
 • Hva er smarte kontrakter?
 • Hva er Ethereum Virtual Machine?
 • Hva er eter og gass?
 • Hva er soliditet?
 • Dapps og ICO.
 • Hvordan fungerer Ethereum lommebok?

På slutten av denne guiden, bør du være godt kjent med Ethereum nok til å få grunnlaget som kreves for å bli utvikler.

MERK: Mye av din suksess som utvikler vil være avhengig av ditt eget initiativ og hvor mye arbeid du personlig legger ned. Du må hele tiden utdanne deg med de siste oppdateringene..

Ethereum Developer: How To Become One, Guide

Slik definerer Ethereums nettsted seg selv:

“Ethereum er en desentralisert plattform som kjører smarte kontrakter: applikasjoner som kjører akkurat som programmert uten mulighet for nedetid, sensur, svindel eller tredjepartsinnblanding. Disse appene kjører på en spesialbygd blockchain, en enorm kraftig delt global infrastruktur som kan flytte verdi og representere eierskapet til eiendom. ”

Men i enklere termer planlegger Ethereum å være fremtidens ultimate programvareplattform. Hvis fremtiden er desentralisert og dAPPs blir vanlig sted, må Ethereum være fronten og sentrum av den.

Mens Bitcoin er den første applikasjonen av blockchain-teknologien, er den fortsatt bare en valuta. Ethereum bringer med seg hele omfanget av hva som kan være mulig i en blockchain-teknologi.

Som Ethereum-medstifter Dr. Gavin Wood uttrykker det:

“Bitcoin er først og fremst en valuta; dette er en spesiell applikasjon av en blockchain. Det er imidlertid langt fra den eneste applikasjonen. For å ta et tidligere eksempel på en lignende situasjon, er e-post en spesiell bruk av internett, og bidro helt sikkert til å popularisere den, men det er mange andre. “

Hvordan fungerer Ethereum Mining?

Fra nå av bruker Ethereum den samme Proof-of-Work-protokollen som Bitcoin bruker. Ethereum planlegger imidlertid snart å flytte til Proof-of-stake, og de skal bruke Casper-protokollen for å gjøre denne overgangen.

Ethereum Developer: How To Become One, Guide

Så hva er forskjellen mellom bevis på innsats og bevis på arbeid?

Bevis for arbeid: Dette er protokollen som de fleste kryptovalutaer som Ethereum og Bitcoin har fulgt så langt. Dette betyr at gruvearbeidere “mine” kryptovalutaer ved å løse kryptopuslespill ved hjelp av dedikert maskinvare.

 • Bevis for innsats: Denne protokollen vil gjøre hele gruveprosessen virtuell. I dette systemet har vi validatorer i stedet for gruvearbeidere. Slik det fungerer er at du som validator først må låse noe av eteren din som innsats. Når du har gjort det, begynner du å validere blokker, noe som i utgangspunktet betyr at hvis du ser noen blokker som du tror kan legges til blockchain, kan du validere det ved å satse på det. Når og hvis blokken blir lagt til, vil du få en belønning proporsjonal med innsatsen du har investert. Hvis du imidlertid satser på feil eller ondsinnet blokk, vil innsatsen du har investert bli tatt fra deg.

For å implementere “bevis på innsats” vil Ethereum bruke Casper-konsensusalgoritmen. I begynnelsen kommer det til å være et hybridstilsystem hvor flertallet av transaksjonene fortsatt vil bli gjort bevis på arbeidsstil mens hver 100. transaksjon vil være bevis på innsatsen. Hva dette vil gjøre er at det vil gi en virkelig verdensprøve for bevis på innsatsen på Ethereums plattform. Men hva betyr det for Ethereum, og hva er fordelene med denne protokollen? La oss ta en titt.

Fordeler med bevis på innsatsen

 • Senker de totale energi- og monetære kostnadene: Verdens bitcoin-gruvearbeidere bruker rundt $ 50 000 per time på strøm. Det er $ 1,2 millioner per dag, $ 36 millioner per måned og ~ $ 450 millioner per år! Bare legg hodet rundt tallene og mengden strøm som blir kastet bort. Ved å bruke “Proof-of-stake” gjør du hele prosessen fullstendig virtuell og kutter ned alle disse kostnadene.
 • Ingen ASIC-fordel: Siden hele prosessen vil være virtuell, vil det ikke avhenge av hvem som har bedre utstyr eller ASIC (applikasjonsspesifikk integrert krets).
 • Gjør 51% angrep hardere: 51% angrep skjer når en gruppe gruvearbeidere får mer enn 50% av verdens hashkraft. Bruk av bevis på stav negerer dette angrepet.
 • Skadefrie validatorer: Enhver validator som har midlene låst i blockchain, vil sørge for at de ikke legger til feil eller ondsinnede blokker i kjeden, fordi det vil bety at hele deres investerte eierandel blir tatt fra dem.
 • Blokkering: Gjør opprettelsen av nyere blokker og hele prosessen raskere.
 • Skalerbarhet: Gjør blockchain skalerbar ved å introdusere begrepet “sharding” (Mer om dette senere.)

Selv om det har vært forskjellige forenklede implementeringer av Proof of Stake før, er det som skiller Casper fra resten at det oppmuntrer de ærlige gruvearbeiderne og straffer de uærlige. Hvis du har satt din innsats på en ondsinnet blokk, vil innsatsen bli tatt fra deg. Det vil straffe alle som ikke spiller etter reglene.

Slik forklarer Vitalik det:

“Tenk deg 100 mennesker som sitter rundt et sirkulært bord. En person har et papirpakke, hver med en annen transaksjonshistorikk. Den første deltakeren plukker opp en penn og signerer en, og sender den videre til neste person, som tar et lignende valg. Hver deltaker får bare $ 1 hvis de signerer transaksjonshistorikken som de fleste av deltakerne til slutt signerer. Hvis du signerer en side og senere signerer en annen side, brenner huset ditt ned, ”

Han la til at dette sannsynligvis er et godt insentiv til å signere riktig papir!

Hva er smarte kontrakter?

Smarte kontrakter er automatiserte kontrakter. De er selvutførende med spesifikke instruksjoner skrevet på koden, som blir utført når visse forhold er gjort.

Ethereum Developer: How To Become One, Guide

Du kan lære mer om smarte kontrakter i vår grundige guide her.

Smarte kontrakter er hvordan ting blir gjort i Ethereum-økosystemet. Når noen ønsker å få gjort en bestemt oppgave i Ethereum, starter de en smart kontrakt med en eller flere personer.

Smarte kontrakter er en serie instruksjoner, skrevet ved hjelp av programmeringsspråket “soliditet”, som fungerer på grunnlag av IFTTT-logikken, aka HVIS-DEN-DEN-DEN logikken. I utgangspunktet, hvis det første settet med instruksjoner er gjort, så utfør neste funksjon og deretter den neste og fortsett å gjenta til du kommer til slutten av kontrakten..

Den beste måten å forstå det på er å forestille seg en salgsautomat. Hvert trinn du tar fungerer som en utløser for neste trinn for å utføre seg selv. Det er som dominoeffekten. Så la oss undersøke trinnene du vil ta mens du kommuniserer med salgsautomaten:

 • Trinn 1: Du gir automaten litt penger.
 • Trinn 2: Du slår inn knappen som tilsvarer varen du vil ha.
 • Trinn 3: Varen kommer ut og du samler den.

Nå ser på alle disse trinnene og tenk på det. Vil noen av trinnene fungere hvis den forrige ikke ble utført? Hver og en av disse trinnene er direkte relatert til forrige trinn. Det er en faktor til å tenke på, og det er en integrert del av smarte kontrakter. Ser du, i hele interaksjonen med automaten jobbet du (forespørselen) utelukkende med maskinen (leverandøren). Det var absolutt ingen tredjeparter involvert.

Så hvordan ville denne transaksjonen ha sett ut hvis den skjedde i Ethereum-nettverket?

Anta at du nettopp har kjøpt noe fra en salgsautomat i Ethereum-nettverket, hvordan vil trinnene se ut da?

 • Trinn 1: Du gir automaten litt penger, og dette blir registrert av alle nodene i Ethereum-nettverket, og transaksjonen blir oppdatert i hovedboken..

 • Steg 2: Du slår inn knappen som tilsvarer varen du vil, og registrerer den som blir oppdatert i Ethereum-nettverket og hovedboken.

 • Trinn 3: Varen kommer ut og du samler den, og dette blir registrert av alle nodene og hovedboken.

Hver transaksjon du gjør gjennom smarte kontrakter blir registrert og oppdatert av nettverket. Hva dette gjør er at det holder alle involverte i kontrakten ansvarlige for sine handlinger. Det tar bort menneskelig ondskap ved å gjøre alle handlinger som blir synlige for hele nettverket

Hva er Ethereum Virtual Machine?

Før vi forstår hva Ethereum Virtual Machine (EVM) er, må vi forstå hvorfor en “Virtual Machine” er nødvendig.

Så la oss gå tilbake til smarte kontrakter.

Hva er de ønskelige egenskapene vi ønsker i vår smarte kontrakt?

Alt som kjører på en blockchain må være uforanderlig og må ha muligheten til å løpe gjennom flere noder uten å gå på kompromiss med integriteten. Som et resultat av dette må smart kontraktfunksjonalitet være tre ting:

 • Deterministisk.
 • Kan avsluttes.
 • Isolert.

Funksjon nr. 1: Deterministisk

Et program er deterministisk om det gir samme utgang til en gitt inngang hver eneste gang. F.eks. Hvis 3 + 1 = 4, så vil 3 + 1 ALLTID være 4 (forutsatt samme base). Så når et program gir samme utgang til samme sett med innganger på forskjellige datamaskiner, kalles programmet deterministisk.

Det er forskjellige øyeblikk når et program kan handle på en ikke-deterministisk måte:

 • Kaller ikke-deterministiske systemfunksjoner: Når en programmerer kaller en ikke-deterministisk funksjon i programmet sitt.
 • Ikke-deterministiske dataressurser: Hvis et program skaffer seg data i løpet av kjøretiden, og den datakilden er ikke-deterministisk, blir programmet ikke-deterministisk. F.eks. Anta et program som anskaffer de 10 beste Google-søkene til et bestemt søk. Listen kan endres.
 • Dynamiske anrop: Når et program kaller et annet program, kalles det dynamisk anrop. Siden anropsmålet bare bestemmes under utførelse, er det ikke-deterministisk.

Funksjon nr. 2: kan avsluttes

I matematisk logikk har vi en feil som kalles “halting problem”. I utgangspunktet står det at det er en manglende evne til å vite om et gitt program kan utføre funksjonen i en tidsfrist eller ikke. I 1936 utledet Alan Turing, ved hjelp av Cantors Diagonal Problem, at det ikke er noen måte å vite om et gitt program kan fullføre innen en tidsgrense eller ikke.

Dette er åpenbart et problem med smarte kontrakter, fordi kontrakter per definisjon må kunne sies opp innen en gitt tidsfrist. Det er noen tiltak som er tatt for å sikre at det er en måte å eksternt “drepe” kontrakten og ikke inngå en endeløs sløyfe som tømmer ressurser:

 • Turing ufullstendighet: En Turing ufullstendig blockchain vil ha begrenset funksjonalitet og ikke være i stand til å hoppe og / eller løkker. Derfor kan de ikke gå inn i en endeløs løkke.
 • Trinn- og avgiftsmåler: Et program kan ganske enkelt holde oversikt over antall “trinn” det har tatt, dvs. antall instruksjoner det har utført, og deretter avslutte når en bestemt trinntelling er utført. En annen metode er avgiftsmåleren. Her utføres kontraktene med et forhåndsbetalt gebyr. Hver instruksjonskjøring krever et bestemt gebyr. Hvis gebyret som er brukt overstiger det forhåndsbetalte gebyret, avsluttes kontrakten.
 • Timer: Her holdes en forhåndsbestemt tidtaker. Hvis gjennomføringen av kontrakten overskrider fristen, avbrytes den eksternt.

Feature # 3: Isolert

I en blockchain kan alle og enhver laste opp en smart kontrakt. Imidlertid kan kontraktene bevisst og uvitende inneholde virus og feil.

Hvis kontrakten ikke er isolert, kan dette hindre hele systemet. Derfor er det viktig at en kontrakt holdes isolert i en sandkasse for å redde hele økosystemet fra eventuelle negative effekter.

Nå som vi har sett disse funksjonene, er det viktig å vite hvordan de utføres. Vanligvis kjøres smarte kontrakter ved hjelp av ett av de to systemene:

 • Virtuelle maskiner: Ethereum bruker dette.
 • Docker: Fabric bruker dette.

La oss sammenligne disse to og avgjøre hva som gir et bedre økosystem. For enkelhets skyld skal vi sammenligne Ethereum (Virtual Machine) med Fabric (Docker).

Ethereum Developer: How To Become One, Guide

Så, som det fremgår, gir virtuelle maskiner bedre deterministisk, sluttbart og isolert miljø for smarte kontrakter. Dockers har imidlertid en klar fordel. De gir kodespråkfleksibilitet mens man i en virtuell maskin (VM) som Ethereum trenger å lære et helt nytt språk (soliditet) for å lage smarte kontrakter.

EVM er den vitale maskinen der alle smarte kontrakter fungerer i Ethereum. Det er en enkel, men likevel kraftig Turing Complete 256-biters virtuell maskin. Turing Complete betyr at gitt ressurser og minne, kan ethvert program utført i EVM løse ethvert problem.

For å kode smarte kontrakter i EVM, må man lære programmeringsspråket Solidity.

Hva er Solidity?

For alle som vil lære å lage smarte kontrakter, er soliditet et absolutt must. Vi har allerede en detaljert guide om den som du kan lese her. Men her skal vi gi deg en grunnleggende oversikt. Soliditet ble utviklet av Gavin Wood, Christian Reitwiessner, Alex Beregszaszi, Yoichi Hirai og flere tidligere Ethereum-kjerne bidragsytere for å muliggjøre skriving av smarte kontrakter på blockchain-plattformer som Ethereum.

Soliditet er et målrettet slanket, løst skrevet språk med en syntaks som ligner på ECMAScript (Javascript). Det er noen viktige punkter å huske fra Ethereum Design Rationale-dokumentet, nemlig at vi jobber innenfor en stack-and-memory-modell med en 32-byte instruksjonsordstørrelse, EVM (Ethereum Virtual Machine) gir oss tilgang til programmet ” stack “som er som et registerrom hvor vi også kan feste minneadresser for å lage Program Counter loop / jump (for sekvensiell programkontroll), et utvidbart midlertidig” minne “og en mer permanent” lagring “som faktisk skrives inn i det permanente blockchain, og viktigst av alt, EVM krever total determinisme innenfor smarte kontrakter.

MERKNAD: Ethereum planlegger å til slutt gå videre fra Solidity til Viper.

Så før vi fortsetter, la oss sjekke ut et grunnleggende eksempel på soliditetskontrakt. (Koder hentet fra github).

La oss kjøre en enkel mens løkke i soliditet:

kontrakt BasicIterator

{

adresse skaperen; // reserver en "adresse"-skriv spot

uint8 [10] heltall; // reservere en mengde lagring for 10 8-biters usignerte heltall i en matrise

funksjon BasicIterator ()

{

skaperen = msg.sender;

uint8 x = 0;

// Seksjon 1: Tilordne verdier

mens (x < heltall.lengde) {

heltall [x] = x;

x ++;

}}

funksjon getSum () konstant retur (uint) {

uint8 sum = 0;

uint8 x = 0;

// Seksjon 2: Legge til heltallene i en matrise.

mens (x < heltall.lengde) {

sum = sum + heltall [x];

x ++;

}

retur sum;

}

// Avsnitt 3: Drap kontrakten

funksjon drepe ()

{

hvis (msg.sender == skaperen)

{

selvmord (skaperen);

}

}

}

Så la oss analysere koden. For enkel forståelse har vi delt koden i 3 seksjoner.

Seksjon 1: Tilordne verdier

I det første trinnet fyller vi opp en matrise kalt “heltall” som tar inn 10 8-biters usignerte heltall. Måten vi gjør det på er via en stund-løkke. La oss se på hva som skjer inne i mens loop.

mens (x < heltall.lengde) {

heltall [x] = x;

x ++;

}

Husk at vi allerede har tildelt verdien 0 til heltallet x. Mens loop går fra 0 til heltall. Lengde. Integers.length er en funksjon som returnerer matrisens maksimale kapasitet. Så hvis vi bestemte oss for at en matrise vil ha 10 heltall, vil arrayname.length returnere en verdi på 10. I sløyfen over går verdien på x fra 0 – 9 (<10) og tilordner verdien av seg selv også til heltall-arrayet. Så på slutten av løkken vil heltall ha følgende verdi:

0,1,2,3,4,5,6,7,8,9.

Seksjon 2: Legge til matriseinnhold

Inne i getSum () -funksjonen skal vi legge til innholdet i selve matrisen. Måten vi skal gjøre det på er ved å gjenta den samme loop som ovenfor og bruke variabelen “sum” for å legge til innholdet i matrisen.

Seksjon 3: Drap kontrakten

Denne funksjonen dreper kontrakten og sender de resterende midlene i kontrakten tilbake til kontraktstiller.

På spørsmål om hva som var inspirasjonen og motivasjonen bak å skape soliditet, sa Dr. Gavin Woods dette:

“Det [Solidity] var ment å være et sofistikert verktøy for å utvikle kontrakter som til slutt kunne gi både utviklere og brukere god informasjon om hva koden gjorde. For å hjelpe dette sammen utviklet jeg NatSpec, et kontraktsvennlig dokumentasjonsformat, og gjorde det til en førsteklasses borger i Solidity. Jeg foreslo også en formell korrekturspråkundersett (ennå ikke implementert) for å maksimere den slags korrekthetsgarantier som kan gis.

Jeg introduserte hendelser som en førsteklasses borger i Soliditetsspråket for å gi en fin abstraksjon for LOG-er som ligner i form for funksjonssamtaler. Inspirasjon for det kom fra Qt meta-objektsystemets “signaler”.

En senere funksjon som Christian R. og jeg skjønte sammen var funksjonsendringer; som gjør at attributter plassert som en del av en funksjonssignatur kan gjøre noen endringer i den tilsynelatende funksjonsdelen. Å være et veldig deklarativt uttrykksmiddel, er det et uttrykk som faller pent inn i det kontraktsorienterte programmeringsområdet. “

Hvis du er interessert i å lære soliditet, kan du melde deg på soliditetskurset vårt her.

Hva er eter og gass?

Eter er hovedtegnet i økosystemet. Det er det som stimulerer spillerne til å gjennomføre slutten på den smarte kontrakten.

Gass er mengden drivstoff som kreves for å oppfylle alle behovene til en gitt kontrakt.

Når noen sender inn en smart kontrakt, har den en forhåndsbestemt gassverdi. Når kontrakten gjennomføres krever hvert trinn i kontrakten en viss mengde gass å utføre.

Dette kan føre til to scenarier:

 • Gassen som kreves er mer enn den angitte grensen. Hvis det er tilfelle, blir kontrakttilstanden tilbakeført til sin opprinnelige tilstand og all gassen er brukt opp.
 • Gassen som kreves er mindre enn den angitte grensen. Hvis det er tilfelle, blir kontrakten fullført og restgass blir gitt til kontraktsetteren.

Følgende er en graf som viser den gjennomsnittlige gassprisen i Wei.

Ethereum Developer: How To Become One, Guide

Bildekreditt: Etherscan

Gass er livsnerven til Ethereum.

Alle transaksjonene i Ethereum er validert av gruvearbeiderne. I utgangspunktet må de manuelt plassere hver eneste transaksjon i blokkene de har utvunnet for at transaksjonen skal bli validert. I bytte for sine tjenester samler de inn en viss mengde transaksjonsgebyrer.

Vanligvis blir smarte kontrakter med høye gassavgifter foretrukket fordi gruvearbeiderne har sjansen til å samle inn høyere avgifter der. Avgiften som er samlet inn er likevel ganske nominell sammenlignet med bitcoin.

Denne grafen sammenligner transaksjonsfess av Bitcoin med Ethereum.

Ethereum Developer: How To Become One, Guide

Bildekreditt: Bitinfocharts

Faktisk, som du kan se, ble bare 0,00000000000002 Ether i denne transaksjonen på 0,01 Ether samlet som transaksjonsgebyrer, som er <$ 0,000001.

Ethereum Developer: How To Become One, Guide

Bildekreditt: Etherscan

Så, som du kan se, samler gruvearbeiderne i Ethereum, veldig nominelle transaksjonsgebyrer. Åpenbart samle inn transaksjonsgebyrer er en sekundær rolle for det gruvearbeidere, det viktigste jobben er å … vel … mine!

Opprette Dapps og ICOs

En av de mest spennende funksjonene i Ethereum er åpenbart plattformen den presenterer for brukerne sine for å lage sine egne dAPPer.

Hvem som helst, hvor som helst, kan lage sin egen dAPP og få midler til det via en ICO (Intial Coin Offering) bare ved å presentere en whitepaper!

Dette er en av de mest spennende og farlige egenskapene til Ethereum. Faktisk er sjansen stor for at du allerede har sett noen av de galne beløpene som disse ICO-ene har tjent nylig.

Ethereum har sett utbredt adopsjon på grunn av støtten fra visse bedriftens tungvektere og populariteten til sine ICO-er. Som et resultat av dette har antall noder i Ethereum-nettverket økt eksponentielt. Faktisk er det kryptovalutaen med flest noder og dermed mest desentralisert.

Faktisk, i mai 2017 hadde Ethereum 25.000 noder sammenlignet med Bitcoins 7000 !! Det er mer enn tre ganger. Faktisk øker antall noder fra april til mai med 81% … det er nesten dobbelt!

Ethereum Developer: How To Become One, Guide

Bilde med tillatelse: Tillitsnoder.

Det er noen interessante ICOer som fortjener en skikkelig undersøkelse:

 • Augur.
 • Bancor.
 • Golem.
 • WeiFund.

Jeg vil utvikle en Dapp

Det er mange måter du kan koble til Ethereum-nettverket, en av de enkleste måtene er å bruke den opprinnelige Mist-nettleseren. Mist gir et brukervennlig grensesnitt & digital lommebok for brukere å handle & lagre Ether samt skrive, administrere, distribuere og bruke smarte kontrakter. Som nettlesere gir tilgang og hjelper folk med å navigere på internett, gir Mist en portal til en verden av desentraliserte blockchain-applikasjoner.

Det er også MetaMask-nettleserutvidelsen, som gjør Google Chrome til en Ethereum-nettleser. MetaMask lar alle enkelt kjøre eller utvikle desentraliserte applikasjoner fra nettleseren sin. Selv om den opprinnelig ble bygget som et Chrome-plugin, vil MetaMask til slutt støtte Firefox og en rekke andre webplattformer.

Mens det fremdeles er tidlige dager, ser Mist, MetaMask og en rekke andre nettlesere ut til å gjøre blockchain-baserte applikasjoner tilgjengelige for flere enn noen gang før. Selv personer uten teknisk bakgrunn kan nå potensielt bygge blockchain-apper. Dette er et revolusjonerende sprang for blockchain-teknologi som kan bringe desentraliserte applikasjoner inn i mainstream.

Hvis du er interessert, kan du lære hvordan du lager din første Dapp ved hjelp av vår grundige guide her.

Bruke Ethereum lommebøker

Hvis du vil bli en Bitcoin-utvikler, må du definitivt vite hvordan ethereum-lommebøker fungerer.

Uten tvil er den sikreste måten å lagre kryptovaluta ved å bruke en papirlommebok. Ved å følge noen få tips nedenfor, kan du sette opp en helt gratis. Dette gjør deg virkelig til mesteren for investeringen din, og hvis forholdsregler følges, er det ingen mulighet for at dine private nøkler blir kjent av noen andre.

Dette betyr selvfølgelig at det er enda viktigere å føre oversikt over dem. Hvis du mister private nøkler, mister du hele innholdet i papirlommeboken (men igjen, det gjelder for hver lommebok der ute.)

Hva er en papirlommebok?

For å holde det veldig enkelt, er papirlommebøker en frakoblet metode for å lagre kryptovaluta. Det inkluderer utskrift av offentlige og private nøkler på et papir som du deretter lagrer og lagrer på et sikkert sted. Nøklene skrives ut i form av QR-koder som du kan skanne i fremtiden for alle transaksjonene dine. Årsaken til at det er så trygt er fordi det gir full kontroll til deg, brukeren. Du trenger ikke å bekymre deg for velvære til en maskinvare, og du trenger heller ikke å bekymre deg for hackere eller noe skadelig programvare. Du trenger bare å ta vare på et stykke papir.

Sette opp en papirlommebok

Papirlommebøker dannes ved å bruke et program for å tilfeldig generere en offentlig og privat nøkkel. Tastene vil være unike, og programmet som genererer dem er åpen kildekode. De med avansert kunnskap om koding kan sjekke backend av programmet selv for tilfeldighet i resultatene. I tillegg genererer vi nøklene våre offline. Dette utrydder eksponeringen for online trusler, og sletting av det enkle programmet etter bruk vil ødelegge spor etter dem.

Ikke bekymre deg hvis det høres forvirrende ut, det er det ikke. Du trenger ingen spesifikk kunnskap om koding eller kryptering. Alt du trenger er en datamaskin, en internettforbindelse, noe å registrere nøklene på.

Så, la oss gå gjennom trinnene.

 • Gå først til MyEtherWallet.com.
 • Klikk deretter på hjelpefanen.
 • Rull ned og klikk på alternativ 5:
 • Åpne nå lenken
 • Last deretter ned denne zip-filen til datamaskinen din:
 • Åpne nå zip-filen på datamaskinen din og klikk på index.html-filen. Før du gjør det, må du slå av internett slik at du er frakoblet.
 • Opprett nå et nytt passord og generer lommeboken din, vær sikker på at du legger inn et sterkt passord:
 • Nå må du laste ned keystore-filen, som i utgangspunktet er lommebokfilen din. Husk å ta sikkerhetskopi av denne filen. Når du er ferdig med det, klikker du på “Jeg forstår. Fortsette.”
 • Og der går du, lommeboken din er generert. Det du ser her er din private nøkkel. IKKE del dette med noen.
 • Nå skal du skrive ut lommeboken din ved å klikke på “Skriv ut” -knappen. Dette er hva du får. Legg merke til at du kan se både dine private og offentlige nøkler her:

Og der går du. Slik lager du en Ethereum-papirlommebok.

Konklusjon: Ethereum Developer: How To Become One, Guide

Så der har du det, alt du trenger å vite for å komme i gang på reisen. Dette er lett på de mest spennende feltene der ute akkurat nå, og det kommer bare til å bli større.

I følge Opparbeidet, blockchain-relaterte jobber er den raskest voksende sektoren i 4. kvartal 2017. Stadig flere leter etter utviklere og kodere i rommet.

Hvis du tror du vil dykke dypere, kan kurset vårt være perfekt for deg. Registrer deg for det i dag, så vil vi veilede deg mot reisen din til å bli en Ethereum-utvikler.

Bli med oss ​​i dag

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me