Hva er Web 3.0? Utviklingen av Internett

Web 3.0 er planlagt å være det nye paradigmet i nettinteraksjon og vil markere en grunnleggende endring i hvordan utviklere lager nettsteder,

Du har sannsynligvis hørt begrepet “web 3.0” flyte rundt på internett. Enkelt sagt, web 3.0 er den nye fasen av internettets utvikling. Endringene som web 3.0 bringer til internett, vil ta det til et helt nytt nivå. Dataforskere og internetteksperter mener at disse endringene vil gjøre internett smartere og våre liv lettere. Så for å forstå disse paradigmeskiftende endringene, la oss først se på utviklingen av internett slik vi kjenner det.

Nett 1.0 -> Web 2.0 -> Web 3.0: Evolusjonen

Hva er Web 3.0? Utviklingen av Internett

Bildekreditt: Research Hubs

Som vi snart skal se, har internett utviklet seg sammen med våre behov og bruksområder.

Nett 1.0

Hva er Web 3.0? Utviklingen av Internett

Tro det eller ei, det pleide å være en versjon av internett som eksisterte før sosiale medier og videostreaming! Dette var en tid før Google midt på slutten av 90-tallet. Internett var tidligere dominert av AltaVista og Netscape. På den tiden eksisterte internett for kun å annonsere for murstein-og-mørtel-selskapene. Disse nettstedene var “skrivebeskyttet nett”, noe som betyr at du bare fikk lov til å søke etter informasjon og lese den.

De fleste e-handelsnettsteder er fremdeles web 1.0 i naturen siden konseptet bak dem er enkelt. Presentere produkter for kundene og ta penger fra de som er interessert. Disse nettstedene er vanligvis veldig glatte og raske, men nivået på brukerinteraksjon er minimalistisk.

Web 2.0

Hva er Web 3.0? Utviklingen av Internett

Den neste iterasjonen av internett ble kalt “web 2.0” eller “read-write” web. Nå var brukerne ikke bare ledige besøkende, de kunne lage sitt eget innhold og laste det opp til et nettsted. Begynner omtrent rundt 2003 da begrepet ble laget av Dale Dougherty, visepresident i O’Reilly Media, og web 2.0 har tatt over verden med storm. På litt over et tiår har den fullstendig omdefinert markedsføring og forretningsdrift.

Instagram Influencers kan lage eller bryte et merke ved å legge ut ett enkelt bilde, Yelp korrekturlesere kan ødelegge en restaurant med en enkelt negativ anmeldelse. Publikumsanmeldelser er kritiske når det gjelder kjøpsbeslutninger. I følge en undersøkelse stoler 90 prosent av kundene på nettanmeldelser før de kjøper, og 88 prosent av dem stoler på dem like mye som en personlig anbefaling.

Web 2.0s hovedmål var å gjøre internett mer demokratisk og gjøre det så brukertilgjengelig som mulig.

Web 3.0

Hva er Web 3.0? Utviklingen av Internett

Sjansen er at du allerede er ganske kjent med konseptet med web 3.0. Virker dette kjent for deg?

Hva er Web 3.0? Utviklingen av Internett

Hver gang du kjøper noe på Amazon, vil nettstedets algoritme se på de andre elementene som folk som har kjøpt produktet ditt, kjøpte og anbefaler det til deg. Så, tenk på hva som skjer her. Nettstedet lærer av andre brukere hva dine foretrukne valg kan være, og bruk det til å anbefale deg hva du kan like. I hovedsak lærer nettstedet i seg selv og blir mer intelligent.

Det, i et nøtteskall, er selve filosofien bak web 3.0. Web 1.0 ble primært drevet av innhold som kom fra virksomheten eller institusjonen for sine kunder. Web 2.0 tok ting litt lenger ved å la brukerne laste opp og dele innholdet sitt på selve nettstedet. Web 3.0 lar applikasjoner og nettsteder på nettet motta informasjon som er på nettet og gi ny informasjon / data til brukerne.

Som Gian Gonzaga, Ph.D., seniordirektør for forskning og utvikling på datingsiden eHarmony, sier, “Internett kan gi noe tilbake som ikke var kjent tidligere. Web 3.0 lærer og forstår hvem du er og gir deg noe tilbake. ”

De 4 egenskapene til Web 3.0

For å forstå nyansene og finessene i Web 3.0, la oss se på de fire egenskapene til Web 3.0:

 • Semantisk nett
 • Kunstig intelligens
 • 3D-grafikk
 • Allestedsnærværende

Eiendom nr. 1: Semantisk nett

Et av nøkkelelementene i Web 3.0 er “semantisk nett”. Tim Berners-Lee laget betegnelsen på et nett med data som kan behandles av maskiner. Berners-Lee uttrykte opprinnelig sin visjon om det semantiske nettet slik:

“Jeg har en drøm for nettet [der datamaskiner] blir i stand til å analysere alle dataene på nettet – innholdet, koblingene og transaksjonene mellom mennesker og datamaskiner. Et “semantisk nett”, som gjør dette mulig, har ennå ikke kommet, men når det gjør det, vil de daglige mekanismene for handel, byråkrati og hverdagen vår bli håndtert av maskiner som snakker med maskiner. De “intelligente agentene” folk har spionert i evigheter, vil til slutt materialisere seg. “

Ok, så hva betyr det på enkelt språk? Hva betyr egentlig semantikk?

Hva er forskjellen mellom “Jeg elsker Bitcoin” og “Jeg <3 Bitcoin ”?

Syntaksen mellom de to setningene er forskjellig, men semantikken mellom de to er identisk. Semantikk håndterer betydningen eller følelsen som formidles av dataene, og i vårt tilfelle uttrykker begge disse setningene den samme følelsen.

Semantisk nett sammen med kunstig intelligens er de to hjørnesteinene i web 3.0. Det semantiske nettet vil bidra til å lære datamaskinen hva dataene betyr, og som vil utvikle kunstig intelligens som kan bruke den informasjonen. Kjerneideen er å lage et edderkoppnett av kunnskap over internett som vil hjelpe det å forstå betydningen av ord for å generere, dele og koble innhold gjennom søk og analyse..

Takket være semantiske metadata vil Web 3.0 hjelpe deg med å få større tilkobling mellom data. Som et resultat utvikler brukeropplevelsen seg til et annet nivå av tilkobling som utnytter all tilgjengelig informasjon.

Eiendom nr. 2: Kunstig intelligens

Neste gang har vi kunstig intelligens. For tiden, sammen med blockchain-teknologien, er AI den hotteste og mest forstyrrende teknologien der ute. I følge Wikipedia, “Innen datavitenskap er kunstig intelligens, noen ganger kalt maskinintelligens, intelligens demonstrert av maskiner, i motsetning til den naturlige intelligensen som mennesker og andre dyr viser.” Som sådan vil kunstig intelligens hjelpe maskiner å bli mer intelligente for å tilfredsstille brukernes behov.

AI vil tillate nettsteder å filtrere og gi brukerne best mulig data. For tiden i web 2.0 har vi begynt å ta brukermeninger for å hjelpe oss med å forstå kvaliteten på et bestemt produkt / aktivum. Tenk på et nettsted som Rotten Tomatoes der brukere får stemme på en liste over filmer. Filmer med høyere rangering betraktes vanligvis som “gode filmer”. Lister som disse hjelper oss med å komme til de “gode dataene” uten å gå gjennom “dårlige data.”

Peer reviews, som vi allerede har nevnt, er et av de største bidragene til Web 2.0. Men som kjent er ikke menneskelige anbefalinger uforgjengelige. En gruppe mennesker kan komme sammen og gi positive karakterer til en ufortjent film, og øke klassifiseringen. Kunstig intelligens kan lære å skille det gode fra det dårlige og gir oss pålitelige data.

Eiendom # 3: 3D-grafikk

Web 3.0 kommer til å endre internettets fremtid utvikler seg fra det enkle 2D-nettet til en mer realistisk tredimensjonal nettverden. Den tredimensjonale designen blir brukt mye i nettsteder og tjenester i Web 3.0 som online spill, e-handel, eiendomsbransjen osv..

Så fremmed som dette konseptet høres ut, forblir faktum at det er tusenvis av mennesker rundt om i denne verdenen som allerede samhandler i dette rommet. Tenk på nettspill som Second Life eller World of Warcraft hvor brukere er langt mer interessert i velvære for sine online-avatarer enn deres virkelige verden.

Philip Rosedale, grunnleggeren av Second Life, tror at virtuelle identiteter vil bli like populære som e-postadresser og mobiltelefoner. Dette kan virke langt hentet, men husk at bare en håndfull mennesker eide e-postadressene sine for bare 20 år siden i 1997. Det er enhver sjanse for at mengden mennesker med 3D-identiteter kommer til å øke.

Eiendom nr. 4: allestedsnærværende

Allestedsnærværende betyr ideen om å eksistere eller være overalt, spesielt samtidig, dvs. allestedsnærværende. Vi har allerede fått denne funksjonen i Web 2.0. Tenk på nettsteder på sosiale medier som Instagram, brukere fanger bilder på kameraet, og de kan laste opp og distribuere det online der de blir deres intellektuelle eiendom. Bildet blir dermed tilgjengelig overalt, alias allestedsnærværende.

Utvikling av mobile enheter og internettilgang vil gjøre web 3.0-opplevelsen tilgjengelig hvor som helst når som helst. Internett vil ikke lenger bare være på skrivebordet ditt som med Web 1.0, eller smarttelefonen din, som Web 2.0. Det vil være allmektig. Web 3.0 kan like godt kalles nettet for alt og overalt, ettersom det meste rundt deg er koblet på nettet, aka Internet of Things.

Vi når sakte dette nivået, men vi kommer stadig dit.

Utfordringer ved Web 3.0-implementering

La oss se på noen av de største utfordringene ved implementering av Web 3.0:

 • Storhet: Internett er ENORM. Den inneholder milliarder sider og SNOMED CT medisinsk terminologi ontologi alene inkluderer 370 000 klassenavn, og eksisterende teknologi har ennå ikke vært i stand til å eliminere alle semantisk dupliserte termer. Ethvert resonnementsystem som kan lese alle disse dataene og forstå funksjonaliteten deres, må kunne håndtere store mengder data.
 • Uklarhet: Brukerspørsmål er ikke helt spesifikke og kan være ekstremt vage i de beste tider. Uklar logikk brukes til å håndtere uklarhet.
 • Usikkerhet: Internett tar for seg usikre verdier. For eksempel kan en pasient presentere et sett med symptomer som tilsvarer mange forskjellige distinkte diagnoser, hver med forskjellig sannsynlighet. Probabilistiske resonnementsteknikker brukes generelt for å takle usikkerhet.
 • Uoverensstemmelse: Inkonsekvente data kan føre til logisk motsetning og uforutsigbar analyse.
 • Bedrageri: Selv om AI kan hjelpe til med å filtrere data, hva om alle oppgitte data er med vilje feil og misvisende. Kryptografiteknikker brukes for tiden for å stoppe dette problemet.

Fordeler og ulemper ved Web 3.0

Fordelene med Internett 3.0:

 • Økt informasjonskobling: Semantisk nett vil hjelpe til med tilkoblingen av online data.
 • Effektiv søking
 • Bedre markedsføring.
 • Mer effektiv surfing.
 • Effektiv kommunikasjon.
 • Endre menneskelig interaksjon.

Ulempene med Web 3.0:

 • Mindre avanserte enheter vil ikke kunne håndtere Web 3.0.
 • Web 1.0-nettsteder vil virke så mye mer foreldede
 • Det kan være veldig komplisert for nykommere å forstå.

Konklusjon

Så der har du det. Vi er på randen til en ekte internettrevolusjon. Selv om det er sant at det er flere utfordringer med implementering av Web 3.0, er den enorme innovasjonen det kan gi livene våre virkelig utrolig. Selv om det er mye spreng, trenger vi fortsatt noen praktiske bruksområder av Web 3.0 for å virkelig forstå de positive endringene det kan bringe i våre liv.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me