Hva er Monero? [Den mest omfattende trinnvise veiledningen]

Ifølge Moneros nettsted: Monero er et sikkert, privat og lite sporbart valutasystem. Monero bruker en spesiell type kryptografi for å sikre at alle transaksjonene forblir 100% unlinkable og untraceable. I en stadig mer gjennomsiktig verden kan du se hvorfor noe som Monero kan bli så ønskelig. I denne guiden vil vi se mekanikken bak Monero og se hva som gjør det så spesielt.

Opprinnelsen til Monero XMR

Tilbake i juli 2012 ble Bytecoin, den første implementeringen av CryptoNote, lansert. CryptoNote er applikasjonslagsprotokollen som gir drivstoff til forskjellige desentraliserte valutaer. Selv om det ligner på applikasjonslaget som kjører bitcoin i mange aspekter, er det mange områder der de to skiller seg fra hverandre.

Mens bytecoin hadde lovet, la folk merke til at mange skyggefulle ting foregikk, og at 80% av myntene allerede var publisert. Så det ble bestemt at i april 2014 vil bytecoin blockchain gaffles, og de nye myntene i den nye kjeden vil bli kalt Bitmonero, som til slutt ble omdøpt til Monero som betyr “mynt” på esperanto. I denne nye blockchain vil en blokk utvinnes og legges til annenhver minutt.

Monero ledes av et kjerneutviklingsteam bestående av 7 utviklere, hvorav 5 har valgt å være anonyme mens to har kommet ut offentlig. De er – David Latapie og Riccardo Spagni, aka “Fluffypony”. Prosjektet er open source og crowdfunded.

Hva er Monero? The Ultimate Beginners Guide

Bilde med tillatelse: Coinsutra

Spesielle egenskaper ved Monero XMR

Så hva er det med Monero som gjør det så varmt og etterspurt. Hva er de unike egenskapene som CryptoNote-algoritmen gir den? La oss sjekke det ut.

Eiendom nr. 1: Valutaen din er din

Du har full kontroll over transaksjonene dine. Du er ansvarlig for pengene dine. Fordi identiteten din er privat, vil ingen kunne se hva du bruker pengene dine på.

Eiendom nr. 2: Det er soppbart

En annen interessant egenskap det får, takket være personvernet, er at det virkelig er soppbart. Hva er soppbarhet? Investopedia definerer soppbarhet som følger:

“Fungibilitet er en vare eller eiendel som kan byttes ut med andre individuelle varer eller eiendeler av samme type.”

Så, hva er soppbart og hva som ikke er soppbart.

Anta at du lånte $ 20 fra en venn. Hvis du returnerer pengene til ham med EN ANDRE $ 20-regning, er det helt greit. Faktisk kan du til og med returnere pengene til dem i form av 1 $ 10 regning og 2 $ 5 regninger. Det er fortsatt greit. Dollaren har fungible egenskaper (ikke hele tiden skjønt).

Men hvis du skulle låne en persons bil til helgen og komme tilbake og gi dem en annen bil i retur, vil personen sannsynligvis slå i ansiktet. Faktisk, hvis du gikk bort med en rød Impala og kom tilbake med en annen rød Impala, så er det ikke en ferdig avtale. Biler, i dette eksemplet, er en ikke-fungerbar eiendel.

Så, hva er avtalen med soppbarhet når det gjelder kryptokurrency?

La oss se på bitcoin for eksempel. bitcoin er stolt av å være en åpen hovedbok og en åpen bok. Men hva det også betyr er at alle kan se transaksjonene i det, og enda viktigere, alle kan se sporet av den transaksjonen. Hva dette egentlig betyr er at anta at du eier en bitcoin som en gang ble brukt i noen ulovlige transaksjoner, f.eks. kjøpe narkotika, vil det for alltid være innprentet i transaksjonsdetaljene. Hva dette egentlig gjør, er at det “tapper” bitcoin.

I visse bitcoin-tjenesteleverandører og børser vil disse “smittede” myntene aldri være verdt så mye som “rene” mynter. Dette dreper soppbarhet og er en av de mest brukte kritikkene mot bitcoin. Tross alt, hvorfor skulle du lide hvis en av de tidligere eierne av bitcoin-en din brukte den til å gjøre noen ulovlige kjøp?

Det er her Monero kommer inn. Siden alle dataene og transaksjonene deres er private, kan ingen vite hvilke transaksjoner Monero har gått gjennom før, og de kan heller ikke vite hva som ble brukt til å kjøpe med Monero. Siden transaksjonshistorikken aldri kan være kjent, betyr det også at “transaksjonssporet” ikke eksisterer. Som et resultat av dette, eksisterer ikke begrepet “smittet” Monero og “rent” Monero, og derfor er de soppbare!

Eiendom nr. 3: Dynamisk skalerbarhet

Problemet med skalerbarhet i bitcoin har vært et veldig hett tema i kryptosirkler de siste månedene. Så, for å gi dere alle en kjennetegn på situasjonen, ble bitcoin opprettet med en selvpålagt 1 Mb blokkstørrelsesgrense. I sin tidlige utvikling hadde bitcoin ingen grense for blokkstørrelse, men for å forhindre spam-transaksjoner ble størrelsesgrensen håndhevet.

Monero bruker en gratis blokkstørrelsesmekanisme uten “forhåndsinnstilt” størrelsesgrense. Dette betyr imidlertid også at ondsinnede gruvearbeidere kan tette systemet med uforholdsmessig store blokker. For å forhindre at dette skjer, er det innebygd en belønningsstraff i systemet. Slik fungerer det:

For det første tas medianstørrelsen på de siste 100 blokkene som kalles M100. Anta nå at gruvearbeiderne minet en ny blokk, og den har en bestemt størrelse som kalles “NBS”, altså New Block Size. Hvis NBS > M100, så blir blokkbelønningen redusert i kvadratisk avhengighet av hvor mye NBS overstiger M100.

Dette betyr at hvis NBS er [10%, 50%, 80%, 100%] større enn M100, blir blokkbelønningen redusert med [1%, 25%, 64%, 100%]. Vanligvis er blokker større enn 2 * M100 ikke tillatt, og blokker <= 60 kB er alltid fri for belønning.

Eiendom # 4: ASIC (applikasjonsspesifikk integrert krets) motstandsdyktig

Ok, før vi begynner, la oss bare få dette ut av veien. Monero er ikke akkurat “ASIC-resistent”, men kostnadene ved å produsere ASIC-er for Monero vil være så høye at det rett og slett ikke vil være verdt det. Hvorfor er det tilfelle? Husk at da vi sa at Monero var basert på CryptoNote-systemet som gjør det tydelig forskjellig fra bitcoins? Vel, hashingalgoritmen som brukes i CryptoNote-baserte systemer kalles “CryptoNight”.

Cryptonight ble opprettet for å bygge et mer rettferdig og mer desentralisert valutasystem. Kryptovalutaer som inneholder Cryptonight kan ikke utvinnes med. Man håpet at dette ville forhindre opprettelsen av gruvebassenger og gjøre valutaen jevnere fordelt.

Så hva er egenskapene til CryptoNight som gjør den ASIC-resistent? (Følgende er hentet fra “user36303” -svaret i monero.stackexchange.com).

 • Cryptonight krever 2 MB raskt minne for å fungere. Dette betyr at parallellisering av hash er begrenset av hvor mye minne som kan stappes i en brikke, samtidig som det er billig nok til å være verdt det. 2 MB minne tar mye mer silisium enn SHA256-kretsene.
 • Cryptonight er bygget for å være CPU- og GPU-vennlig fordi det er designet for å dra nytte av AES-Ni instruksjonssett. I utgangspunktet blir noe av arbeidet fra Cryptonight allerede gjort i maskinvare når det kjøres på moderne forbrukermaskiner.
 • Det har vært snakk om å flytte Monero fra bevis på arbeidsalgoritme til “gjøkesyklus” (en annen form for bevis på arbeidshash). Hvis en bryter som dette skjer, vil mengden arbeid brukt i R&D av Monero-vennlige ASIC-er ville være meningsløse.

Eiendom nr. 5: Flere taster

En av de mer forvirrende aspektene ved Monero er dens mange taster. I bitcoin, ethereum, etc. har du bare en offentlig nøkkel og en privat nøkkel. I et system som Monero er det imidlertid ikke så enkelt som det.

Vis nøkler: Monero har en offentlig visningsnøkkel og en privat visningsnøkkel.

 • Offentlig visningsnøkkel brukes til å generere engangsmessige adresser der midlene vil bli sendt til mottakeren. (mer om dette senere).
 • Den private visningsnøkkelen brukes av mottakeren til å skanne blockchain for å finne midlene sendt til dem.

Det er den generelle oversikten over prosessen.

Offentlig visningstast gjør den første delen av Monero-adressen.

Bruk nøkler: Hvis visningsnøkkelen hovedsakelig var for mottakeren av en transaksjon, handler forbrukningsnøkkelen om avsenderen. Som ovenfor er det to bruksnøkler: offentlig bruksnøkkel og privat bruksnøkkel.

 • Den offentlige utgifter-nøkkelen vil hjelpe avsenderen til å delta i ringtransaksjoner og også verifisere signaturen til nøkkelbildet. (mer om det senere)
 • Den private forbruksnøkkelen hjelper til med å lage det nøkkelbildet som gjør det mulig for dem å sende transaksjoner.

Den offentlige utgiftsnøkkelen lager den andre delen av Monero-adressen.

Monero-adressen btw er en streng på 95 tegn som er laget av nøkkelen til offentlig bruk og offentlig visning.

Dette kan være veldig forvirrende akkurat nå, men bare hold denne informasjonen i hodet ditt, og det vil bli tydeligere med påfølgende avsnitt.

Hva er kryptografien involvert i Monero?

Hvordan fungerer en transaksjon i en kryptovaluta?

Hver transaksjon har to sider, inngangssiden og utgangssiden. Anta at Alice må sende noen bitcoins til Bob hvordan vil det se ut?

Transaksjonsinngang

For å få denne transaksjonen til å skje, må Alice skaffe seg bitcoins som hun har mottatt fra forskjellige tidligere transaksjoner. Husk, som vi sa før, i bitcoins blir hver mynt regnskapsført via en transaksjonshistorikk. Så Alice kan gjøre utdataene fra sine tidligere transaksjoner til innspill for den nye transaksjonen. Senere, når vi snakker om “utganger”, spesielt i ringsignaturdelen, mener vi utgangene til den gamle transaksjonen som blir inngangene til den nye transaksjonen..

Anta at Alice trenger å hente bitcoins fra følgende transaksjoner som vi skal gi navnet TX (0), TX (1) og TX (2). Disse tre transaksjonene blir lagt sammen, og det vil gi deg inngangstransaksjonen som vi skal kalle TX (Input).

Diagrammatisk vil det se slik ut:

Så det er det fra inngangssiden, la oss sjekke hvordan utgangssiden vil se ut.

Transaksjonsutgang

Utgangen vil i utgangspunktet ha et antall bitcoins som Bob vil ha etter transaksjon og gjenværende endring som er igjen, som deretter sendes tilbake til Alice. Denne endringen blir hennes inngangsverdi for alle fremtidige transaksjoner.

En billedlig fremstilling av utgangssiden ser slik ut:

Hva er Monero? The Ultimate Beginners Guide

Dette er en veldig enkel transaksjon som bare har en utgang (bortsett fra ENDRE), det er transaksjoner som er mulige med flere utganger.

Bilde med tillatelse: FluffyPony-presentasjon.

Hva er Monero? The Ultimate Beginners Guide

bitcoin-transaksjoner skjer på grunn av kryptografi med offentlig nøkkel. For å ha en veldig grunnleggende forståelse av hvordan det fungerer, sjekk ut dette flytskjemaet:

En bitcoin-bruker velger først sin private nøkkel. Den offentlige nøkkelen er deretter matematisk avledet fra den private nøkkelen. Den offentlige nøkkelen blir deretter hash for å opprette en offentlig adresse som er åpen for verden. Så hvis Alice skulle sende Bob litt BTC, må hun bare sende dem til hans offentlige adresse.

Nå er det et problem med dette systemet. Foredragstalen er vel … offentlig! Noen på

blockchain kan vite hvem den adressen tilhører, og som et resultat sjekke hele deres transaksjonshistorikk, og også et antall bitcoins de eier! Mens Bitcoin gjør en fantastisk jobb med å være en desentralisert kryptovaluta, gjør den egentlig ikke en god jobb med å være et privat valutasystem.

Dette er den “elektroniske kontant trekanten” som Monero-teamet uttrykker det:

Dette er den “elektroniske kontant trekanten” som Monero-teamet uttrykker det:

Hva er Monero? The Ultimate Beginners Guide

Bilde med tillatelse: FluffyPony-presentasjon.

Som de uttrykker det, bør en ideell elektronisk kontant oppfylle tre krav:

 • Det skal være elektronisk.
 • Den skal desentraliseres.
 • Det skal være privat.

Med Monero prøver de å oppfylle alle disse 3 kriteriene.

Den underliggende filosofien bak Monero er fullstendig privatliv og ugjennomsiktighet.

 • Avsenderenes personvern opprettholdes av Ringsignaturer.
 • Personvernet til mottakeren opprettholdes av Stealth Addresses.
 • Personvernet til transaksjonen opprettholdes av Ring CT aka Ring Confidential Transactions.

Monero Cryptography # 1: Ringsignaturer

For å forstå hva ringsignaturer er og hvordan de hjelper med å opprettholde avsenderens personvern, la oss ta et hypotetisk eksempel fra virkeligheten. Når du sender noen en sjekk, må du logge av med signaturen din, ikke sant? På grunn av det kan alle som ser sjekken din (og vet hvordan signaturen din ser ut) fortelle at du er personen som har sendt den.

Tenk nå på dette.

Anta at du henter 4 tilfeldige mennesker fra gatene. Og du fletter sammen signaturene dine med disse 4 personene for å skape en unik signatur. Ingen vil kunne finne ut om det virkelig er din signatur eller ikke.

Det er egentlig ringesignaturen fungerer. La oss se dens mekanisme i sammenheng med Monero.

Anta at Alice må sende 1000 XMR (XMR = Monero) til Bob, hvordan vil systemet bruke ringsignaturer for å skjule identiteten hennes? (For enkelhets skyld tar vi en forutgående implementeringssak .. mer om det senere).

For det første vil hun bestemme sin “ringstørrelse”. Ringestørrelsen er tilfeldige utganger hentet fra monero-nettverket, som har samme verdi som hennes utgang aka 1000 XMR. Jo større ringstørrelse, jo større transaksjon og dermed høyere transaksjonsgebyrer. Hun signerer deretter disse utgangene med sin private spend-nøkkel og sender den til blockchain. En annen ting å merke seg, Alice trenger ikke å be eierne av disse tidligere transaksjonene om tillatelse til å bruke utgangene.

Anta at Alice velger en ringstørrelse på 5, dvs. 4 lokkeutganger og hennes egen transaksjon, for en utenforstående, slik vil det se ut:

Hva er Monero? The Ultimate Beginners Guide

Bilde med tillatelse: Monero Youtube-kanal.

I en ringsignaturtransaksjon er alle lokkemenn som er hentet fra monero-nettverket like sannsynlig å være en utgang som den faktiske utgangen, på grunn av hvilken utilsiktet tredjepart (inkludert gruvearbeidere) ikke vil kunne vite hvem avsenderen er.

Dette bringer oss til et problem.

En av de mange viktige rollene som gruvearbeidere har, er å forebygge “dobbeltbruk”. Dobbeltbruk betyr i utgangspunktet å bruke nøyaktig samme mynt på mer enn én transaksjon samtidig. Dette problemet er omgått på grunn av gruvearbeidere. I en blokkjede skjer transaksjoner bare når gruvearbeidere plasserer transaksjonene i blokkene de har utvunnet.

Så anta at A skulle sende 1 bitcoin til B, og deretter sender han den samme mynten til C, gruvearbeiderne ville legge inn en transaksjon inne i blokken og i prosessen overskrive den andre, og forhindre dobbeltbruk i prosessen. Men dette er bare mulig når gruvearbeiderne faktisk kan se hva inngangen til transaksjonen faktisk er og hvem avsenderen er. I Monero er alt skjult og innhyllet takket være ringesignaturene. Så hvordan forhindrer de dobbeltbruk?

Svaret ligger i mer genial kryptografi.

Hver transaksjon i Monero kommer med sitt eget unike nøkkelbilde. (vi vil se matematikken bak nøkkelbildet senere). Siden nøkkelbildet er unikt for hver transaksjon, kan gruvearbeiderne bare sjekke det ut og vite om en Monero-mynt blir brukt dobbelt eller ikke.

Så dette er hvordan Monero opprettholder personvernet til avsenderen ved hjelp av ringtransaksjoner. Neste vil vi se hvordan Monero beskytter mottakerens identitet ved bruk av skjult adresser.

Monero Cryptography # 2: Stealth Addresses

En av de største USP-ene i Monero er unlinkability av transaksjoner. I utgangspunktet, hvis noen sender deg 200 XMR, skal ingen vite at pengene kommer til adressene dine. I utgangspunktet, hvis Alice skulle sende penger til Bob, skulle bare Alice vite at Bob er mottakeren av pengene hennes og ingen andre.

Så hvordan sikrer Monero Bobs privatliv?

Husk at Bob har to offentlige nøkler, den offentlige visningsnøkkelen og den offentlige sendnøkkelen. For at transaksjonen skal gjennomføres, bruker Alice sin lommebok Bobs offentlige visningsnøkkel og den offentlige forbruknøkkelen til å generere en unik engangs offentlig nøkkel.

Dette er beregningen av den engangs offentlige nøkkelen (P).

 • P = H (rA) G + B

I denne ligningen:

 • r = Tilfeldig skalar valgt av Alice.
 • A = Bobs offentlige visningsnøkkel.
 • G = Kryptografisk konstant.
 • B = Bobs offentlige utgifter-nøkkel.
 • H () = Keccak-hashingalgoritmen som brukes av Monero.

Beregningen av denne engangs offentlige nøkkelen genererer en engangs offentlig adresse kalt “stealth address” i blokkjeden der Alice sender henne Monero beregnet for Bob. Nå, hvordan skal Bob låse opp sin Monero fra den tilfeldige distribusjonen av data?

Husk at Bob også har en privat forbruksnøkkel?

Det er her det spiller inn. Den private forbruksnøkkelen hjelper i utgangspunktet Bob med å skanne blockchain for transaksjonen. Når Bob kommer over transaksjonen, kan han beregne en privat nøkkel som tilsvarer den engangs offentlige nøkkelen og henter sin Monero. Så Alice betalte Bob i Monero uten at noen ble kjent.

Beregning av viktige bilder (en liten omvei)

Før vi fortsetter, la oss gå tilbake til viktige bilder. Så hvordan beregnes et nøkkelbilde (I)?

Nå vet vi hvordan den engangs offentlige nøkkelen (P) ble beregnet. Og vi har en privat forbruksnøkkel til avsenderen som vi vil kalle “x”.

 • I = xH (P).

Ting å merke seg fra denne ligningen.

 • Det er umulig å utlede den ene gangen offentlig tale P fra nøkkelbildet “jeg” (det er en egenskap for den kryptografiske hashfunksjonen), og dermed vil Alice’s identitet aldri bli avslørt.
 • P vil alltid gi den samme verdien når den er hash, noe som betyr at H (P) alltid vil være den samme. Hva dette betyr er, siden verdien av “x” er konstant for Alice, vil hun aldri kunne generere flere verdier av “jeg”. Noe som gjør nøkkelbildet unikt for hver transaksjon.

Monero Cryptography # 3: Ring fortrolige transaksjoner

Så nå har vi sett hvordan spenderen kan holdes anonym, og vi har sett hvordan mottakeren holdes anonym. Men hva med selve transaksjonen? Er det en måte å sikre at selve transaksjonsbeløpet er skjult?

Før implementeringen av Ring CT skjedde transaksjonene slik:

Hvis Alice måtte sende 12,5 XMR til bob, blir produksjonen fordelt på 3 transaksjoner på 10,2 og 0,5. Hver av disse transaksjonene vil få sine egne ringsignaturer og deretter legges til blockchain:

Bilde med tillatelse: Monero Youtube

Selv om dette beskyttet avsenderens privatliv, var det at det gjorde transaksjonene synlige for alle.

For å løse dette problemet ble Ring CT implementert som var basert på forskningen gjort av Gregory Maxwell. Det RingCT gjør er enkelt, det skjuler transaksjonsbeløpene i blockchain. Hva dette også betyr er at eventuelle transaksjonsinnganger ikke trenger å bli delt opp i kjente valører, en lommebok kan nå hente ringmedlemmer fra alle Ring CT-utganger.

Tenk på hva det gjør for personvernet til transaksjonen?

Siden det er så mange flere alternativer å velge ringer fra, og verdien ikke en gang er kjent, er det nå umulig å være klar over en bestemt transaksjon.

Disse tre faktorene fungerer i harmoni for å skape et system der total privatliv er gitt. Men dette var fortsatt ikke nok for Monero-utviklerne. De trengte et ekstra sikkerhetslag.

Kovri og I2P

I2p eller usynlig internettprosjekt er et rutesystem som lar applikasjoner sende meldinger til hverandre privat uten forstyrrelser utenfor. Kovri er en C ++ implementering av I2P som skal integreres med Monero-koden.

Hvis du bruker Monero, vil Kovri skjule internettrafikken din slik at passiv nettverksovervåking ikke avslører at du bruker Monero i det hele tatt. For at dette skal fungere, blir all Monero-trafikken din kryptert og rutet gjennom I2P-nodene. Nodene er som blinde portvakter. De vil vite at meldingene dine går gjennom, men de aner ikke nøyaktig hvor de går og hva innholdet i meldingene er.

Det er håpet at forholdet mellom I2P og Monero vil være symbiotisk en gang fordi:

 • Monero får et ekstra beskyttelseslag.
 • Antall noder som brukes i I2P vil øke postimplementeringen betydelig.

Kovri er fremdeles i utviklingsstadiet (i skrivende stund) og er ikke implementert ennå.

Monero-verdi og transaksjonsgrense

Moneros vekst har vært ganske fantastisk å se på. Sjekk grafen deres:

Bilde med tillatelse: Coinmarketcap

I skrivende stund er det 15.054.759 XMR i omløp, og hver Monero er verdt $ 114,83. Den totale markedsverdien for Monero ligger på $ 1.728.798.235.

Totalt er det 18,4 millioner XMR, og gruvedrift forventes å fortsette til 31. mai 2022. Etter det er systemet designet slik at 0,3 XMR / min mates kontinuerlig inn i det. Dette har blitt gjort for at gruvearbeidere skal ha insentiv til å fortsette gruvedrift og ikke trenger å være avhengige av bare transaksjonsgebyrer etter at Monero er utvunnet.

Hvordan lagre Monero XMR-kryptokurrency?

Den enkleste måten å lagre Monero på er å gå til “mymonero.com

Trinn 1: Klikk på “Opprett en ny konto”

Hva er Monero? The Ultimate Beginners Guide

Trinn 2: Legg merke til din private påloggingsnøkkel

Hva er Monero? The Ultimate Beginners Guide

Trinn 3: Skriv inn din private påloggingsnøkkel for å logge på og finne din offentlige adresse!

Hva er Monero? The Ultimate Beginners Guide

Og du er ferdig!

Enkelt, var det ikke det?

Bare vær forsiktig så du aldri avslører din private påloggingsnøkkel.

Hvis du noen gang glemmer nøkkelen, klikker du på Konto og deretter på “Gjennomgå påloggingsnøkkel”..

Hva er Monero? The Ultimate Beginners Guide

Og du kan se gjennom den private påloggingsnøkkelen:

Hva er Monero? The Ultimate Beginners Guide

Hvor greit er det?

Monero mot Bitcoin

Så sammenligninger kan åpenbart ikke unngås, la oss se på hvordan begge disse myntene samler seg.

bitcoin er stolt av sin åpne gjennomsiktighet. Blockchain er bokstavelig talt en åpen hovedbok som alle, hvor som helst, kan få tilgang til blockchain og lese opp alle tidligere transaksjoner. Bitcoins er relativt enkle å få tilgang til og bruke.

Monero, derimot, er bygget for fullstendig og fullstendig privatliv. Alle transaksjonene er helt hemmelige. Monero kan være litt komplisert å forstå og få tilgang til nybegynnere.

Følgende tabell av Lindia Xie i sin Medium-artikkel lager en fin sammenligning mellom bitcoin og Monero:

Hva er Monero? The Ultimate Beginners Guide

Rediger: Nåværende markedsverdi for BTC er $ 68,242,637,715, og nåværende markedsverdi for Monero er $ 1,728,798,235

Fordeler og ulemper med Monero

Fordeler

 • En av de beste personvernfunksjonene på hvilken som helst kryptovaluta.
 • Transaksjonene kan ikke kobles sammen.
 • Transaksjonene og adressene er ikke sporbare.
 • Blockchain har ikke en blokkgrense og er dynamisk skalerbar.
 • Selv når Monero-forsyningen er tom vil det være en kontinuerlig 0,3 XMR / min forsyning for å stimulere gruvearbeiderne.
 • Det er selektivt gjennomsiktig. Alle kan gjøre transaksjonene synlige for den valgte personen, f.eks. en revisor ved å gi dem sin private visningsnøkkel. Dette gjør Monero også revidert
 • Har et veldig dyktig og sterkt utviklingsteam som leder anklagen.

Ulemper

 • Selv om Monero ble gjort ASIC-bestandig for å forhindre sentralisering, eies ~ 43% av hashrate av Monero av 3 gruvebassenger:

Hva er Monero? The Ultimate Beginners Guide

Bilde med tillatelse: Monero Hash.

 • Monero-transaksjonen er betydelig større enn andre kryptoer som bitcoin på grunn av mengden kryptering som er involvert.
 • Det er ikke mye kompatibilitet med digital valuta for Monero.
 • Det er ikke nybegynnervennlig og har ikke vært så allment akseptert og adoptert.
 • Fordi det ikke er en bitcoinbasert kryptovaluta, har Monero møtt vanskelige problemer i den forstand at det er vanskeligere å legge til ting i den.

monero under panseret

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me