Hva er Ethereum Casper Protocol? Lynkurs

I denne guiden presenterer vi deg den definitive guiden til ethereum Casper og hvordan den vil forandre Ethereum for alltid.

Hvis du er interessert i Ethereum eller Cryptocurrency generelt, må du være klar over vilkårene proof-of-stake og ethereum Casper. Det løper ikke disse vilkårene, de er overalt. (Hvis du ikke er og vil lære mer detaljert, kan du sjekke ut kursene våre.) Nå fordi det er så mye data der ute, kan alle som er interessert i temaet gå gjennom “lammelse via analyse”.

hva er casper protokoll

Hva er ethereum Casper Protocol? Lynkurs

Hva er bevis på arbeid?

De fleste kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, kjører på “proof-of-work”. Bevis for arbeid som en prosess har følgende trinn:

 • Gruvearbeiderne løser kryptografiske gåter for å “utvinne” en blokk for å legge til blockchain.
 • Denne prosessen krever en enorm mengde energi og beregningsbruk. Oppgavene er designet på en måte som gjør det vanskelig og beskatter systemet.
 • Når en gruvearbeider løser puslespillet, presenterer de blokken sin for nettverket for verifisering.
 • Å verifisere om blokken tilhører kjeden eller ikke er en ekstremt enkel prosess.

Tren for å bli en Blockchain-utvikler

Start din gratis prøveversjon i dag!

Det er i det vesentlige hva proof-of-work-systemet er. Det er vanskelig å løse puslespillet, men det er enkelt å sjekke om løsningen faktisk er riktig eller ikke. Dette er systemet som Bitcoin og ethereum (til nå) har brukt. Imidlertid er det noen grunnleggende feil i systemet.

Problemet med bevis på arbeid.

Som det viser seg er det ganske mange problemer med proof-of-work.

 • Først og fremst er bevis på arbeid en ekstremt ineffektiv prosess på grunn av den store mengden kraft og energi den spiser opp.
 • Mennesker og organisasjoner som har råd til raskere og kraftigere ASIC, har vanligvis større sjanse for gruvedrift enn de andre.
 • Som et resultat av dette er bitcoin ikke så desentralisert som den vil være. La oss sjekke distribusjonsdiagrammet for hashrate:What is ethereum Casper Protocol? Crash Course” width=”685″ height=”524″ />Image Credit: Blockchain.info</li></p>
<p></ ul></p>
<p><s>Som du kan se, er ~ 65% av hashratet delt mellom fem gruvebassenger alene!</ s></p>
<p><ul></p>
<p><li>Teoretisk sett kan disse store gruvebassengene rett og slett slå seg sammen og starte 51% på bitcoin-nettverket.</ li></p>
<p></ ul></p>
<p><s> </ s></p>
<p><s>Så for å løse disse problemene så ethereum på Proof of Stake som en løsning.</ s></p>
<p><s> </ s></p>
<p><h2><span class = “ez-toc-section” id = “What_is_Proof_of_stake”> Hva er bevis på innsats?<span class=

  Bevis for innsats vil gjøre hele gruveprosessen virtuell og erstatte gruvearbeidere med validatorer.

  Slik fungerer prosessen:

 • Validatorene må låse noen av myntene sine som innsats.
 • Etter det vil de begynne å validere blokkene. Det vil si at når de oppdager en blokk som de tror kan legges til kjeden, vil de validere den ved å satse på den.
 • Hvis blokken blir lagt til, vil validatorene få en belønning som er proporsjonal med innsatsen.

bevis på arbeid vs bevis på stav (1)

Den største veisperringen til bevis på innsatsen

Ethereum-utviklere planla alltid å til slutt gå videre til bevis på innsats, det var alltid deres plan. Men før de kunne gjøre det, måtte de ta tak i en av de største feilene i bevis på innsats (POS).

Tenk på dette scenariet et øyeblikk:

Hva er ethereum Casper Protocol? Crash Course ”bredde =

Anta at vi har en situasjon som den ovenfor. Det er en blå hovedkjede og en rød kjede som slags grener fra selve hoveddelen. Hva er der for å stoppe en ondsinnet gruvearbeider fra å bryte på de røde blokkene og tvinge en hardfork?

I et proof-of-work-system (POW) kan denne risikoen reduseres.

Anta at ondsinnet gruvearbeider Alice vil gruve på den røde kjeden. Selv om hun bruker all sin hashkraft til det, får hun ingen andre gruvearbeidere til å bli med på den nye kjeden. Alle andre vil fortsatt fortsette å gruve på den blå kjeden, fordi det er mer lønnsomt og risikofritt å gruve på den lengre kjeden.

Husk nå at POW er ekstremt dyrt ressursmessig. Det gir ingen mening for en gruvearbeider å kaste bort så mye ressurs på en blokk som uansett vil bli avvist av nettverket. Derfor unngås kjededelinger i et bevis på arbeidssystemet på grunn av mengden penger som angriperen må kaste bort.

Ting ser imidlertid litt annerledes ut når du tar inn POS. Hvis du er validator, kan du ganske enkelt legge pengene dine i både den røde kjeden og den blå kjeden uten frykt for etterspørsel i det hele tatt. Uansett hva som skjer, vil du alltid vinne og ikke ha noe å tape, til tross for hvor ondsinnede dine handlinger kanskje.

Dette kalles “Nothing at Stake” -problemet, og dette er noe eterum måtte ta opp. De trengte en protokoll som kunne implementere POS og dempe problemet “Nothing at Stake”.

Gå inn på Etheruem Casper

Casper er POS-protokollen som ethereum har valgt å gå med. Mens det har vært et helt team opptatt med å lage det, blir Vlad Zamfir ofte kreditert som “Caspers ansikt.”

Hva er Ethereum Casper Protocol? Lynkurs

Bildekreditt: Blocknomi.

Så hvordan er Casper forskjellig fra andre Proof of Stake-protokoller?

Casper har implementert en prosess der de kan straffe alle ondsinnede elementer. Slik fungerer POS under Casper:

 • Validatorene staker en del av sine etere som stav.
 • Etter det vil de begynne å validere blokkene. Det vil si at når de oppdager en blokk som de tror kan legges til kjeden, vil de validere den ved å satse på den.
 • Hvis blokken blir lagt til, vil validatorene få en belønning som er proporsjonal med innsatsen.
 • Imidlertid, hvis en validator handler på en ondsinnet måte og prøver å gjøre “ingenting på spill”, blir de umiddelbart irettesatt, og hele deres innsats kommer til å bli kuttet.

Som du kan se, er Casper designet for å fungere i et tillitsløst system og være mer Bysantinsk feiltolerant.

Alle som opptrer på en ondsinnet / bysantinsk måte, blir straks straffet ved å få deres innsats kuttet. Det er her det skiller seg fra de fleste andre POS-protokoller. Ondsinnede elementer har noe å tape, så det er umulig for ingenting å stå på spill.

Dette er ikke det eneste stedet Casper straffer validatorene.

Som Hudson James og Joris Bontje bemerker i svarene i “StackExchange”, designer Casper strengere insentiver for å garantere nettverkssikkerhet, inkludert å straffe gruvearbeidere som går offline, utilsiktet eller ikke.

Dette betyr at validatorer må være forsiktige med oppetid for noder. Uforsiktighet eller latskap vil føre til at de mister sin innsats. Denne egenskapen reduserer sensur av transaksjoner og den totale tilgjengeligheten. I tillegg til at “slashing” -egenskapen gir Casper en tydelig fordel i forhold til standard bevis på arbeidsprotokoller.

La oss bringe tilbake kjedediagrammet vårt igjen:

Hva er Ethereum Casper Protocol? Lynkurs

I et bevis på arbeidsprotokoll spiller det ingen rolle om en gruvearbeider utvunnet i den blå kjeden eller den røde kjeden. Både den ærlige og den ondsinnede gruvearbeideren ville ha brukt like mye ressurser.

I Casper, men hvis en ærlig validator bryter på den blå kjeden, vil de få belønning proporsjonalt med innsatsen, men en ondsinnet gruvearbeider vil få sin innsats kuttet for å satse på den røde kjeden..

ethereum Casper vs. Ethereum Casper?

Hva er Ethereum Casper Protocol? Lynkurs

Bilde med tillatelse: Medium

Casper er ikke ett spesifikt prosjekt. Det er en sammenslåing av to forskningsprosjekter som for tiden gjennomføres av ethereum dev-teamet. De to prosjektene er:

 • Casper Friendly Finality Gadget (FFG)
 • Casper the Friendly GHOST: Correct-by-Construction (CBC)

Casper FFG

Casper FFG aka Vitaliks Casper er en hybrid POW / POS-konsensusmekanisme. Dette er versjonen av Casper som skal implementeres først. Dette er ganske mye designet for å lette overgangen til bevis på innsatsen. Måten den er designet på er at det er en proof-of-stake-protokoll som ligger over den normale etash-beviset på arbeidsprotokollen. Så mens blokker fortsatt skal brytes via POW, vil hver 50. blokk være et POS-sjekkpunkt hvor endeligheten blir vurdert av et nettverk av validatorer.

Så hva er finalitet?

Finalitet, i veldig løse termer, betyr at når en bestemt operasjon er utført, vil den for alltid bli etset i historien, og ingenting kan tilbakevise denne operasjonen. Dette er spesielt viktig innen felt som handler om økonomi. Tenk deg at Alice eier en bestemt mengde av en eiendel i et selskap. Bare gi noen feil i selskapets prosesser, hun trenger ikke å si om eierskapet til eiendelen.

Noen mennesker sier at proof-of-work er den eneste måten man kan oppnå finalitet i blockchain. Det er imidlertid ikke nødvendigvis sant. Sannheten er langt mer kompleks enn det.

Som Vitalik Buterin bemerker, gir ingen systemer i verden 100% finalitet. Det er mulig å hacke seg inn i et system, eller fysisk bryte inn i et register og tukle med tall for å endre ens merkeark. Det er et stort problem med sentraliserte institusjoner. Imidlertid har desentraliserte systemer også møtt det samme problemet.

Faktisk har bitcoin, plakatbarnet til bevis på arbeidsmekanismen, møtt sluttproblemer minst tre ganger. Én gang måtte kjeden gaffel på grunn av en feil som eksisterte i en versjon av programvaren og ikke i en annen. Dette førte til en splittelse i samfunnet der den ene delen nektet å akseptere en kjede som ble akseptert av den andre halvparten. Denne splittelsen ble løst på seks timer.

Så spørsmålet er, hvordan gir Casper FFG finalitet? I følge Vitalik, Casper gir garantert sterkere endelighet enn bevis på arbeid på grunn av tre grunner:

 • Total økonomisk finalitet. 2/3 av validatorene gjør maksimalt oddsspill for å fullføre blokkene. På grunn av dette er det svært lite insentiv for dem å samarbeide og angripe nettverket, siden de truer sine egne innskudd hvis de gjør det. Vlad Zamfir uttrykte det best da han sa: “Se for deg en versjon av beviset på arbeidet der hvis du deltar i et 51% angrep, brenner bergverksmaskinen din ned”.
 • Tenk deg at hele nettverket består av tre personer: Alice, Bob og Charlie. Anta at Alice og Bob setter sin innsats bak ett krav, og Bob og Charlie setter sin innsats bak et motstridende krav. Uansett hva som skjer, enten Alice eller Charlie taper en betydelig sum penger. Som du kan se, har validatorene ikke noe incitament til å samarbeide og handle på en ondsinnet måte, fordi de alltid taper mye penger.
 • Men hvis det oppstår en dobbel finalitet, er det også en beredskapsplan for det. Hvis en dobbel finalitet oppstår, har brukerne et valg om hvilken kjede de vil gå for. Uansett hvilken kjede som får flertallet, blir den dominerende kjeden. Så i utgangspunktet ville dobbel finalitet i Casper havne i en hard gaffel i stedet for en reversjon.

Casper CBC

Casper CBC aka Vlad’s Casper bruker CBC-protokollen. Så hva er, er CBC-protokollen? (De fleste dataene er hentet fra Vlad Zamfir edcon presentasjon og Jon Chois “Ethererum Casper 101” -artikkel).

Slik ser en normal protokolldesign ut:

 • Du spesifiserer formelt protokollen.
 • Definer egenskapene som protokollen må tilfredsstille.
 • Bevis at protokollen tilfredsstiller de gitte egenskapene.

Slik ser en CBC-protokoll ut:

 • Du spesifiserer formelt, men delvis protokollen.
 • Definer egenskaper som protokollen må spesifisere.
 • Utled protokollen slik at den tilfredsstiller alle egenskapene som det ble oppgitt å spesifisere.

I lekmannsbetingelser utleder du slags protokollen dynamisk. En av måtene å utlede hele protokollen på er å implementere et estimat om sikkerhetsorakel kalt en “ideell motstander” som gjør ett av følgende:

 • Hever unntak fra feil i et berettiget estimat.
 • Lister opp eventuelle fremtidige feil som kan skje.

Så, hva denne ideelle motstanderen skal gjøre, er at den kontinuerlig vil finjustere og perfeksjonere den delvis bygde protokollen til den er fullført.

Som det fremgår har ethereum dev-teamet jobbet hardt med disse to Casper-prosjektene. Dette kommer selvsagt ikke til å være den endelige versjonen, men uansett hva den blir, vil den bli sterkt påvirket av både Vlad og Vitaliks Caspers. Som nevnt, vil Vitaliks Casper implementeres først for å lette overgangen fra POS til POW. Vlad’s Casper, derimot, kommer til å utlede et sikkerhetsbevis ved bruk av en ideell motstander.

Hvorfor trenger vi ethereum Casper?

Det er flere fordeler med å implementere bevis på innsats. De kan alle være bredt oppført blant følgende kategorier. (Stor shoutout til Jon Choi og hans artikkel).

 • Hjelper med å oppnå desentralisering.
 • Energieffektivitet.
 • Økonomisk sikkerhet.
 • Skalering.
 • Overgang til POS.

Å oppnå desentralisering

Som vi har sett ovenfor, er ikke POW-protokoller egentlig desentraliseringsvennlige lenger. La oss sjekke ut distribusjonsdiagrammet for hashrate for bitcoin igjen:

Hva er Ethereum Casper Protocol? Lynkurs

Og her er hashratefordelingen av gruvebassengene i ethereum:

Hva er Ethereum Casper Protocol? Lynkurs

Bilde med tillatelse: Etherchain.org

Som du kan se, er flertallet av hashratet konsentrert i noen spesifikke bassenger, og dette betyr at uansett hva som skjer, vil de alltid ha en større sjanse for å bryte blokker og oppnå belønninger enn noen andre.

Fordi de kan få mer penger, kan de derfor ha råd til bedre og raskere ASIC-er. Dette betyr i utgangspunktet, uansett hva som skjer, vil store gruvebassenger alltid ha en kant over enkeltpersoner og mindre bassenger. Med andre ord vil de rike alltid bli rikere.

Proof-of-stake gjør dette helt irrelevant ved å gjøre gruvedrift helt virtuelt. Imidlertid er det ikke den eneste måten POS demper effekten av sentralisering. For å forstå det, må vi først vite hva “Skalaøkonomi” betyr. (Takk ACDCLeadership youtube-kanal for dataene).

Når det gjelder produksjon, er det to typer:

 • Short Run produksjon.
 • Long Run produksjon.

På kort sikt er produksjonen i det minste av innsatsressursene løst. Vurder en liten pizzeria som bare har en ovn. Det spiller ingen rolle om de må produsere 1 pizza på 25, det er bare ovnen de kan bruke til å lage pizzaene.

På lang sikt er alle ressursene varierende, og det er her stordriftsfordeler kommer inn.

Så, i en langsiktig produksjon der mengden av inngangsressursene er variabel, hva skjer hvis du dobler inngangen? Det er bare tre utfall av dette spesielle scenariet. Vi kaller dette “returnerer til skalaen”.

 • Produksjonen mer enn dobler seg. Betydningen det er en økende avkastning.
 • Utgangen dobler seg. Det betyr at det er en fast avkastning.
 • Utgangen dobler seg ikke. Det betyr at det er avtagende avkastning.

Følgende viser deg en grafisk fremstilling av stordriftsfordeler.

Hva er Ethereum Casper Protocol? Lynkurs

Bilde med tillatelse: Wikipedia

Hva skjer egentlig her?

Når produksjonen økes fra Q til Q2, går den totale produksjonskostnaden ned fra C til C1. Dette kalles stordriftsfordeler, og deretter utjevner det seg litt. Det er her du får konstant avkastning i skala, og når du går utover det, øker kostnadene når du øker produksjonen utover Q2.

Hva dette betyr er at store selskaper kan redusere den gjennomsnittlige kostnaden for sine produkter ved å øke mengden av produksjonen! (Til en grense)

På en måte … mer er mindre!

La oss ta et eksempel fra den virkelige verden på det.

En bakerens startkostnader vil tydeligvis være mindre enn et stort bakeselskap, fordi selskapet må investere i mange maskiner. På lang sikt vil den gjennomsnittlige kostnaden for hvert brød imidlertid være mye mindre for selskapet enn for bakeren..

Ok, alt dette er greit, men hvordan gjelder det for gruvebassenger?

I likhet med store selskaper kan større gruvebassenger redusere kostnadene for innsatsressursene sine ved å:

 • Avskrive en fast kostnad over en større operasjon.
 • Å ha forhandlingsstyrke ved å operere som en større enhet.

Hva dette betyr er at et stort, innflytelsesrikt gruvebasseng kan, dollar-for-dollar, generere mer hash-rate enn annet basseng, selv om de bruker like mye penger.

Dette problemet er fullstendig dempet i bevis på innsats på grunn av en enkel grunn. I POS investerer du en andel. Du kan ikke bare slå sammen og gjøre innsatsen din mer verdifull dollar-for-dollar. På slutten av dagen, 1 dollar = 1 dollar. Stordriftsfordeler fungerer ikke her.

Energieffektivitet

Det største problemet med Proof-of-work er energisvinnet. Det verste er at det er energisvinn av hensyn til energisvinn. Spesielt Bitcoin er glupsk i sin appetitt for energi. Sjekk ut dette:

Hva er Ethereum Casper Protocol? Lynkurs

Bilde med tillatelse: Digicnomist

Hva med noen flere tall (med tillatelse fra Digicmonist)

Hva er Ethereum Casper Protocol? Lynkurs

Det er to tall du bør fokusere på.

De årlige globale gruveutgiftene for bitcoin er $ 1.423.794.674.

Bitcoin alene bruker årlig 28,48 TWh strøm. Landet Ecuador forbrukte rundt 21 TWh!

La oss faktisk sammenligne bitcoins energiforbruk sammenlignet med noen land:

bitcoin vs landets energi

Bitcoin bruker mer strøm enn Irland, Bahrain og Slovakia!

Ok, la oss til og med spillefeltet.

Hva om vi sammenligner Bitcoin med andre betalingssystemer? Si … Visa.

Hvordan sammenlignes strømforbruket til bitcoin med visum?

bitcoin vs visa energy

Ja … ikke bra.

Så det er åpenbart at bitcoin spiser mye strøm, og det brukes mye penger på ressursene. Hva med de eksterne kostnadene? Effekten som denne mengden strømforbruk har på miljøet må være enorm.

Selv om det ikke er tvil om at bitcoin og POW har gjort mange positive sosiale endringer, bør vi i det minste se hva et stort POS-system kan gjøre, og om det fungerer like bra uten å bruke så mye strøm.

Økonomisk sikkerhet

Den største fordelen som POS, og spesielt Casper, har er den økonomiske sikkerheten. Tenk på dette, anta at du er en validator og at du har dine egne penger lagret som innsatsen i nettverket. Det er i dine egne interesser å handle i nettets beste. Hvorfor vil du handle ondskapsfullt og vite at det er en stor del av innsatsen din som kan kuttes bort og overtas hvis du gjør det?

Hvorfor vil du angripe et nettverk og skade myntenes verdi når du har så mye av valutaen din låst inne i den?

Også, denne “slashing effect” fjerner sjansen for et “spawn camping attack” når Vitalik mynter det:

Hva er Ethereum Casper Protocol? Lynkurs

Bilde med tillatelse: Vitalik Buterin Twitter.

Gyteangrep kan forhindres i POS av det enkle faktum at bare ett angrep vil føre til at den investerte innsatsen blir kuttet og fjernet. Og hvis du ikke har investert noen eierandel, kan du ikke delta i POS-validering.

Skalering

Den mest åpenbare måten POS skal hjelpe skalerbarhet på er ved å aktivere skjæring.

Som Vlad Zamfir sier, er det ikke umulig å dele med POW, men det er vanskelig.

Hva er skjæring?

Sharding er et begrep som er hentet fra databasesystemer. La oss se hva skjæring betyr med hensyn til databasen. Anta at du har en enorm klumpete database for nettstedet ditt. Å ha en klumpete database gjør ikke bare søk etter data langsommere, men det hindrer også skalerbarheten din. Så hva gjør du i dette tilfellet?

Hva om du gjør en horisontal partisjon på dataene dine og gjør dem til mindre tabeller og lagrer dem på forskjellige databaseservere?

skjæring av databaser

Som så?

Nå spør du kanskje, hvorfor en horisontal partisjon og ikke en vertikal partisjon? Det er på grunn av måten bordene er utformet på:

Vurder dette. Anta at dette er vårt hovedbord:

Hva er Ethereum Casper Protocol? Lynkurs

Ser du hva som skjer? Når du deler et bord vertikalt, har de en tendens til å bli to helt forskjellige bord helt.

Men hvis vi skulle dele dem horisontalt:

Hva er Ethereum Casper Protocol? Lynkurs

Du ser? Det er den samme tabellen / databasen, men med mindre data. Disse mindre databasene er kjent som skjær i den større databasen. Hver skjær skal være identisk med samme bordstruktur.

Så hva vil skje hvis vi implementerer skjæring i en POW-protokoll?

Sharding vil gjøre behandlingen raskere ved å dele en tilstand i forskjellige shards. Imidlertid, hvis vi bruker POW, vil de mindre skjærene være i fare for å bli overtatt av ondsinnede gruvearbeidere på grunn av den lave hashraten. Dette er faktisk den største grunnen til at POW-blokkjeder aldri kan implementere skjæring, noen og alle små skjær kan enkelt tas over.

Denne risikoen reduseres fullstendig i POS, siden den ikke har begrepet gruvedrift.

Overgang til POS

Dette er mer en filosofisk diskusjon.

Mennesker er generelt ikke så gode med endring. Når de blir vant til noe, er det veldig vanskelig for dem å komme seg ut av den komfortsonen.

Dette kan være spesielt vanskelig for et valutasystem hvis verdi er helt basert på massenes oppfattede verdi. I skrivende stund er eterum verdt ~ milliarder.

Det vil være utrolig uansvarlig å slippe POS-bomben på folket og forvente at de bare kommer med tiden. Det kan redusere publikums tro på systemet, og verdien av eterum kan synke. Derfor er det mye mer forsiktig å ha en mild overgang fra POW til POS som Casper FFG planlegger å gjøre.

Så gjør de “rike blir rikere”?

En av de mest tilbakevendende kritikkene av POS-protokollen er at den bare gjør de rike menneskene rikere. Siden for å til og med kvalifisere deg som validator, må du låse en betydelig del av fondet ditt som en innsats, og til og med da vil du få belønninger i forhold til beløpet du satser. Så hvis du har mer penger i systemet, vil du få mer penger.

Imidlertid tilbakeviser Jon Choi dette i sin artikkel:

“Den viktigste takeawayen her bør være at Proof of Stake er betydelig mer egalitær (dvs. gir mindre fordel ved å ha mer kapital) enn den sittende Proof of Work-baserte algoritmen til Bitcoin.”

Hovedårsaken bak dette er stordriftsfordelene vi har hatt ovenfor. I en kassa er en dollar fremdeles en dollar, og store bassenger kan ikke komme unna med å ha mer hashrate for samme mengde investert penger.

Fremtiden til Ethereum Casper

Nylig, i skrivende stund, sa Vitalik Buterin at Casper ikke bare er klar for testing, men at det kan gi et sikkerhetsløft når man tester kode på tvers av klienter. Selv om det ikke ser ut som det er klart for utbredt adopsjon ennå, ser det ut til at datoen for det første Casper-testnettet kommer nærmere og nærmere.

Det er ikke et spørsmål om bevis på innsats skal implementeres eller ikke, det er et spørsmål om NÅR. ethereum Serenity skal være et bevis på stavnettverk. Det er ikke slik vi aldri har sett en implementering av POS før, Peercoin implementerte den ganske vellykket. Vi har imidlertid aldri sett adopsjonen av protokollen på dette nivået før.

Kanskje, hvis Casper er implementert med suksess, kan de andre kryptovalutaene følge etter og gjøre overgangen også. Uansett hva som er tilfelle, gir Casper mange fristende muligheter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me