Hva er et Ethereum-token: The Ultimate Beginner’s Guide

For en nybegynner kan hele konseptet med Ethereum og Ethereum-token bli veldig forvirrende veldig raskt.

Ideen om at eter ikke bare har sin egen valuta (Ether), men også har tokens på toppen av det som kan fungere som valuta selv, kan være litt ufattelig. Før vi til og med begynner å forstå hva ethereum-tokens handler om, er det viktig å forstå noen grunnleggende konsepter. Hvis du ønsker en intensiv gjennomgang av Ethereum, kan du sjekke ut våre dedikerte blockchain-kurs på ethereum.

desentraliserte nettverk

Hele eterinnettverket er en gigantisk masse noder (datamaskiner) som er koblet til hverandre. Faktisk kan hele nettverket visualiseres som en enkelt enhet kalt “Ethereum Virtual Machine” eller kort sagt EVM. Alle transaksjonene som har skjedd og noensinne vil skje i dette nettverket blir automatisk oppdatert og registrert i en åpen og distribuert hovedbok. Så hva er fordelen med dette? Før vi forklarer at det er viktig å vite hva ensmart kontrakt ” er.

Smarte kontrakter

hvordan smarte kontrakter fungerer

Smarte kontrakter er hvordan ting blir gjort i Ethereum-økosystemet. Når noen ønsker å gjøre en bestemt oppgave i eterum, starter de en smart kontrakt med en eller flere personer. Smarte kontrakter er en serie instruksjoner, skrevet ved hjelp av programmeringsspråket “soliditet”, som fungerer på grunnlag av IFTTT-logikk aka den HVIS-DEN-DEN-DEN logikken. I utgangspunktet, hvis det første settet med instruksjoner er gjort, så utfør neste funksjon og deretter den neste og fortsett å gjenta til du kommer til slutten av kontrakten..

Tren for å bli en Blockchain-utvikler

Start din gratis prøveversjon i dag!

Den beste måten å forstå det på er å forestille seg en salgsautomat. Hvert trinn du tar fungerer som en utløser for neste trinn for å utføre seg selv. Det er som dominoeffekten. Så la oss undersøke trinnene du vil ta mens du kommuniserer med salgsautomaten:

Trinn 1: Du gir automaten litt penger.

Steg 2: Du slår inn knappen som tilsvarer varen du vil ha.

Trinn 3: Varen kommer ut og du samler den.

Nå ser på alle disse trinnene og tenk på det. Vil noen av trinnene fungere hvis den forrige ikke ble utført? Hver og en av disse trinnene er direkte relatert til forrige trinn. Det er en faktor til å tenke på, og det er en integrert del av smarte kontrakter. Ser du, i hele interaksjonen med automaten jobbet du (forespørselen) utelukkende med maskinen (leverandøren). Det var absolutt ingen tredjeparter involvert.

Så hvordan ville denne transaksjonen ha sett ut hvis den skjedde i ethereum-nettverket? Anta at du nettopp har kjøpt noe fra en salgsautomat i ethereum-nettverket, hvordan vil trinnene se ut da?

Trinn 1: Du gir salgsautomaten litt penger, og dette blir registrert av alle nodene i ethereum-nettverket, og transaksjonen blir oppdatert i hovedboken.

Steg 2: Du slår inn knappen som tilsvarer varen du vil ha, og registrerer den som blir oppdatert i ethereum-nettverket og hovedboken.

Trinn 3: Varen kommer ut og du samler den, og dette blir registrert av alle nodene og hovedboken.

Hver transaksjon du gjør gjennom smarte kontrakter blir registrert og oppdatert av nettverket. Hva dette gjør er at det holder alle involverte i kontrakten ansvarlige for sine handlinger. Det tar bort menneskelig ondskap ved å gjøre alle handlinger som blir synlige for hele nettverket. Men når det er sagt, hva oppmuntrer disse menneskene til å fullføre sin slutt på kuppet uansett? Hva får de ved å hjelpe forespørerne? Det er her Ether kommer inn.

Ether

Hvert trinn i en smart kontrakt er en transaksjon eller en kompleks beregning og vil ha en kostnad som måles i “gass”. Prisen på denne gassen betales av rekvirenten i “Ether”. Ether er valutaen som alt går i eterum med. Når folk snakker om ETH og ETC, snakker de faktisk om verdien av Ether i sin respektive blockchain.

La oss sjekke grafen over gasspriser gjennom årene:

Hva er et Ethereum-token: The Ultimate Beginner's Guide

Hver kommando har en spesifikk gassgrense som sikrer at en buggy kode ikke ender opp med å tømme hele din eter lommebok. Så i utgangspunktet er hovedårsaken til at folk oppfyller slutten av kuppet i en kontrakt, at de blir stimulert til å samle inn Ether.

Hva skjer når eterforsyningen blir utarmet midt i kontrakten? Hvis du ikke har eteren som kreves for alle gassbetalinger, vil alle transaksjonene som allerede har funnet sted i løpet av kurset gå tilbake til den opprinnelige tilstanden. Men ether-lommeboken din vil fortsatt gjenspeile endringen i balanse siden alle transaksjoner som er gjort i blockchain er irreversible.

Fremover er det veldig viktig at du har to ting helt klare:

 • Smarte kontrakter er hvordan ting blir gjort i ethereum.
 • Ether er valutaen som brukes i eterinnettverket for å gjøre hva som helst.

Hva er et Ethereum-token: The Ultimate Beginner’s Guide

Den primære forskjellen mellom Ethereum og annen kryptovaluta er at det ikke bare er en valuta, det er et miljø. Her kan alle dra nytte av blockchain-teknologien for å bygge sine egne prosjekter og DAPPS (desentraliserte applikasjoner) gjennom smarte kontrakter. Dette er et veldig viktig skille fordi nettopp dette viser deg det virkelige omfanget av hva som er mulig i eterum.

Tenk på Ethereum som internett og alle DAPPS som nettsteder som kjører i det. Det er noe veldig interessant med disse DAPPS-ene, de er alle desentraliserte og eies ikke av et individ, de eies av mennesker. Måten som skjer skjer vanligvis ved et publikumsalg kalt “ICO” (mer om det senere). I utgangspunktet kjøper du visse tokens av den DAPP i bytte for eteren din.

Disse tokens er vanligvis av to varianter:

 • Brukstokener.
 • Arbeidsmerker.

Brukstokener: Dette er tokens som fungerer som innfødt valuta i deres respektive DAPPS. Golem er et ganske godt eksempel på dette. Hvis du vil bruke tjenestene i Golem, må du betale med Golem Network Token (GNT). Selv om disse tokens har en økonomisk verdi, vil de ikke gi deg noen spesielle rettigheter eller privilegier i selve nettverket.

Arbeidstoken: Dette er symbolene som identifiserer deg som en slags aksjonær i DAPP. På grunn av dette har du et innlegg i den retningen som DAPP tar. Et perfekt eksempel på dette er DAO-tokens. Hvis du var en DAO-tokeninnehaver, hadde du rett til å stemme på om en bestemt DAPP kunne få finansiering fra DAO eller ikke.

Hvorfor trenger vi poletter?

Akkurat nå må du lure på, hvis alle disse DAPPS-ene er laget i Ethereum Network, hvorfor bruker vi ikke Ether til å betale for hver transaksjon innen DAPPS? Hvorfor trenger vi en innfødt valuta for dem? Svaret på det er ganske enkelt, selv i virkeligheten er det mange steder hvor vi bruker en form for token over kontanter.

Husker du den gangen du dro til badelandet? Husker du hvordan de tok pengene dine og bandt et bånd rundt håndleddet ditt som du brukte for å få tilgang til alle turene i parken og også kjøpe mat? I dette eksemplet er badelandet DAPP, pengene dine er eter og bandet er symbolet.

Ok, hva med den gangen du kjøpte filmbillettene til Wonder Woman og inkluderte ekstra popcorn og cola i billetten? I det øyeblikket du kom inn i teatret, hvordan kom du deg inn i salen? Du viste dem billetten. Hvordan kjøpte du popcorn og cola? Igjen, ved å vise dem billetten. I dette tilfellet er kino DAPP, pengene dine er Ether og billetten er symbolet.

Ved å bruke tokens for å utføre visse funksjoner i den smarte kontrakten til DAPPS, gjør du prosessen mye enklere og sømløs. I tillegg er tokens også bra for den samlede verdien av eter (mer om det senere). Før vi går dypere, la oss først lære hvordan man nøyaktig kan lage et token, og hvordan kan en DAPP utstede tokens i bytte med eter.

Hvordan lage et Ethereum-token

Den enkleste måten å lage et token på er å bare gå til Token Factory og sjekke ut systemet deres. De har et ypperlig brukervennlig system som du kan bruke med en gang:

Ethereum Tokens: A Beginner's Guide

Hvis du imidlertid vil kode tokens fra bunnen av, bør du definitivt være godt kjent med Solidity, aka språket som brukes til å kode i Ethereum..

(Du kan også bruke Bancor til å lage smart innhold, vi vil dekke det litt senere i guiden.)

Token-kontrakter kan være veldig kompliserte, men slik ser en grunnleggende token-kontrakt ut:

Ethereum Tokens: A Beginner's Guide

Så la oss bryte ned koden i dens nødvendigheter. Som du kan se, er det tre spesifikke deler av denne funksjonen:

 • Kartleggingen
 • Gi skaperen alle tokens.
 • Overfør tokenet til en avsender for eter.

Kartleggingen: Denne delen av koden er kartleggingsdelen:

Ethereum Tokens: A Beginner's Guide

Dette skaper en database der alle kan se balansen mellom tokens. Tokens som selve ETH er logget inn i en åpen hovedbok. Alle kan se alle saldoer og transaksjoner for det aktuelle tokenet.

Gi skaperen alle tokens: I denne delen av funksjonen får den som har opprettet den smarte kontrakten og tokens, alle tokens:

Ethereum Tokens: A Beginner's Guide

Overfør tokenet til en avsender for eter: Nå endelig, den siste delen av koden. Dette er delen der en avsender kan få en tilsvarende mengde token for eteren de investerer i DAPP.

Ethereum Tokens: A Beginner's Guide

Funksjonen er veldig selvforklarende. For det første vil den sjekke om avsenderen har den forespurte mengden tokens i balansen. Deretter trekker koden den nevnte mengden token fra avsenderbalansen og legger den verdien til mottakerens saldo. Det er veldig greit.

Så som du kan se, må skaperne av forskjellige DAPPS lage sine egne tokens. Selv om dette kanskje høres bra ut på overflaten, var det et absolutt mareritt for lommebøker, børser og andre smarte kontrakter som skulle samhandle med forskjellige DAPPS og tokens. Hvorfor var det så ille? I utgangspunktet, for hver eneste DAPP som hadde sitt eget unike token, måtte de oppdage hjulet helt hver gang for å gjøre systemet kompatibelt med DAPP.

Tenk deg å finne på nytt og oppdatere koden din gang på gang hver eneste gang du trenger å samhandle med et nytt token! Noe måtte gjøres for å omgå dette problemet. Vitalik Buterin, i DevCon 1 2015, introduserte Initial Standards Token som ville løse alle disse problemene. Fabian Vogelstellar, en av grunnleggerne av Mist Wallet, tok deretter disse standardene og polerte dem og la til noen av sine egne for å komme opp med Ethereum Request for Comments 20 aka ERC20-standarden for tokens.

 

ERC20 Ethereum Standard for poletter

ERC20-standarden er i utgangspunktet et bestemt sett med funksjoner som utviklere må bruke i tokens for å gjøre dem ERC20-kompatible. Selv om dette ikke er en håndhevet regel, oppfordres de fleste DAPP-utviklere til å følge standardene for å sikre at tokens deres kan gjennomgå interaksjoner med forskjellige lommebøker, utvekslinger og smarte kontrakter uten problemer. Dette var gode nyheter for alle, for nå hadde de i det minste en ide om hvordan fremtidige tokens forventes å oppføre seg. ERC20-tokens har fått bred godkjenning, og de fleste DAPPS-er som selges på ICO har tokens basert på ERC20-standarden.

Så, hva trenger et token for å være ERC20-kompatibelt? Det er i utgangspunktet et sett med 6 funksjoner som kan gjenkjennes og identifiseres av andre smarte kontrakter, noe som igjen fører til sømløse interaksjoner. Når de blir utført, er følgende fire grunnleggende aktiviteter det alle ERC20-tokens som kreves for å gjøre:

 • Få den totale tokenforsyningen.
 • Få kontosaldoen.
 • Overfør token fra en part til en annen.
 • Godkjenn bruk av tokenet som en monetær eiendel.

OK så nå som vi har lært hva tokens er og hva de gjør akkurat. Vi har også lært hvordan vi lager dem og hvilke regler de følger. Men det store spørsmålet er, hvordan får du akkurat dem i hendene? Når en ny og spennende DAPP kommer, hvordan får du hånden på tokens? Svaret er gjennom ICO-ene.

 

Hva er ICO-er?

ICO eller første mynttilbud er i utgangspunktet mengdesalg, kryptovalutaversjonen av crowdfunding. ICO-ene har vært virkelig revolusjonerende og har klart å utføre fantastiske oppgaver:

 • De har gitt den enkleste veien som DAPP-utviklere kan få den nødvendige finansieringen til prosjektene sine.
 • Alle kan bli investert i et prosjekt de er interessert i ved å kjøpe tokens til den spesifikke DAPP og bli en del av prosjektet selv. (Vi snakker om Work Tokens her).

Så hvordan fungerer en ICO?

For det første utsteder utvikleren en begrenset mengde tokens. Ved å beholde en begrenset mengde tokens, sørger de for at selve tokens har en verdi og ICO har et mål å sikte på. Tokene kan enten ha en statisk forhåndsbestemt pris, eller det kan øke eller redusere avhengig av hvordan publikumssalget går.

Transaksjonen er ganske enkel. Hvis noen ønsker å kjøpe tokens, sender de en bestemt mengde eter til publikumssalgsadressen. Når kontrakten bekrefter at denne transaksjonen er fullført, mottar de sitt tilsvarende beløp. Siden alt på eterum er desentralisert, betraktes en ICO som en suksess hvis den er skikkelig godt distribuert og et flertall av den ikke er eid av en enhet.

ICO

DAO ($ 150 millioner) var den største ICO gjennom tidene til den nylig ble forbigått av Bancor ($ 152 millioner).

Bare de siste 12 månedene har det blitt samlet inn svimlende 331 millioner dollar i ICO.

Ethereum Tokens: A Beginner's Guide

MERK: ICO har blitt et ekstremt kontroversielt tema i våre dager på grunn av den store mengden penger som utviklere har samlet inn allerede før opprettelsen av en Alpha-versjon av deres produkt. Noen anklager det for å være et Ponzi-opplegg. Selv om vi ikke akkurat merker det, er det sant at visse aspekter må kontrolleres før du fortsetter med fremtidige ICO-er.

Hvordan får et etereumtoken sin verdi?

Nå som vi vet hvordan du kan få tak i dine tokens, la oss finne ut hva som gir dem verdien i utgangspunktet. Tokens får verdien sin fra samme sted som det meste får verdien. De er hovedsakelig to faktorer:

 • Forsyning & Kreve.
 • Tillit

Forsyning & Kreve: Dette er grunnleggende økonomi 101. Mer etterspørsel og mindre tilbud vil mer være prisen på produktet. Utbuds-etterspørselsgrafen ser ut slik:

Ethereum Tokens: A Beginner's Guide

Det søte stedet hvor begge kurvene krysser hverandre er likevekten. Så hvordan ivaretar ethereum-tokens tilbud og etterspørsel? Husker du kodeopprettelseskoden? Spesielt den andre delen av koden? La oss ta en ny titt nå, skal vi?

Ethereum Tokens: A Beginner's Guide

Som denne koden antyder, er det en fast mengde tokens som i utgangspunktet kan utstedes. Hvert eneste token blir regnskapsført, for som eter blir også token-transaksjoner registrert i den åpne hovedboken. Hvis utvikleren ønsker å endre antall utstedte tokens, må de opprette en ny applikasjon. Enhver kode som er utstedt i blockchain er irreversibel, så den gamle applikasjonen kan ikke endres på noen måte.

Så nå som vi har en fast og endelig mengde tokens, tar vi vare på “supply” -delen. Hva med etterspørselen? Kravet avhenger åpenbart av mange faktorer. Hva er kvaliteten på DAPP i seg selv? Er folk begeistret for DAPP? Har den DAPP blitt markedsført riktig? Skal DAPP løse problemer? Hvis etterspørselen fra DAPP er tilstrekkelig høy, og med at tilbudet forblir konstant, sier det seg selv at verdien av tokenet blir ganske høy.

Tillit: Som med hvilken som helst valuta, vil tokens bare ha verdi hvis folk stoler på den. Tillit kommer fra mange kilder som troverdigheten til utviklerne, den typen tjenester som tilbys av DAPP osv.

Nå som vi har fått minst en introduksjonskunnskap om tokens, la oss undersøke de 3 hotteste ethereum-tokens i markedet akkurat nå:

Golem

 Ethereum Tokens: A Beginner's Guide

Grunnlegger: Julian Zawistowski

Token Cap: 1 milliard BNT

Penger samlet inn i ICO: 8,6 millioner dollar

Tenk på dette et øyeblikk. Du er i hjemmet ditt med en superkraftig PC og CPU, og du bruker knapt den om natten, mens en animatør på halv tid rundt hele verden på Filippinene desperat ønsker å gjengi en HD-video. Ville det ikke være kjempebra hvis han på en eller annen måte kunne få tilgang til datamaskinens strøm for natten og få jobben gjort? Med Golem er det ikke lenger en pipedream.

Golem beskriver seg selv som en “Airbnb for datamaskiner”. Det er egentlig et peer-to-peer-nettverk som tar sikte på å være verdens første desentraliserte superdatamaskin. Ved å tappe inn i Golem-nettverket kan du i det vesentlige “leie ut” noe av CPU-strømmen i nettverket og bruke den til dine egne prosjekter..

Det er tre typer mennesker i Golem-nettverket:

 • Rekvirenter.
 • Leverandører.
 • Programvareutviklere.

golem-nettverket

Rekvirenter: Dette er mennesker som ønsker å få tilgang til kraften i golem-nettverket. De kan gjøre det ved å betale med GNT (Golem Network Token).

Leverandører: Dette er mennesker i Golem-nettverket som leier ut datakraften sin. De får betalt i GNT for sine tjenester.

Programvareutviklere: Dette er mennesker som skal laste opp programvaren de utvikler til Golem-systemet. I tilfelle forespørerne vil bruke programvaren, må de betale GNT til programvareutviklerne for å få tilgang til programvaren og deretter betale leverandørene det nødvendige beløpet for å leie ut datakraften..

Sandkassen

Det er en måte som Golem-systemet kan utnyttes på. Anta at en forespørseler leier ut leverandørens maskinvare og bruker den til å kjøre en viruskode som stjeler alle dataene i den maskinvaren eller hele systemet. Hva skjer da? For å motvirke dette problemet kjøres alle transaksjonene i Golem i et sandkassemiljø. Hva betyr det? Når du leier ut leverandørens maskinvare, vil du være under mange regler som vil begrense bevegelsen din. Så hvis du var en hacker, har du ikke friheten til å bevege deg og gjøre det du vil.

Grafen 

 Ethereum Tokens: A Beginner's Guide

Slik ser Golem-grafen ut i skrivende stund.

Market Cap sitter for tiden på ~ $ 500 millioner.

Fordeler

 • Et veldig interessant konsept som effektivt kan skape verdens første desentraliserte supercomputer.
 • Kan gi tilgang til mennesker som bor i fattige deler av verden til datamaskiner i verdensklasse.
 • Teamet bak Golem er veldig bra og bevist.
 • Verdien av GNT har økt jevnlig de siste årene.
 • Sandkassemiljøet inneholder eventuelle hacks.
 • Gir programvareutviklere en plattform for å gi ut og presentere programvaren.
 • Benytter godt av underutnyttet datautstyr.

Ulemper

 • Selv om det er en måte å inneholde hack, er ikke sandkasse perfekt. En feil kan utnyttes som kan gjøre hele systemet ubrukelig.
 • I henhold til veikartet gitt i meldingen deres, vil Golem ta 8 år å kjøre i en optimal tilstand som er for lang tid.
 • Potensielle ventetidsproblemer på grunn av overbruk.

Framtid

Det ser ut som Golem har en ganske lys fremtid med et veldig interessant konsept. Sammen med det har det et veldig godt team som støtter det, ledet av en veldig dyktig leder. Teamet har vært sammen siden DevCon 1, og det ser ut til at de har det som trengs for å få konseptet til å fungere. Ser vi veksten i GNTs verdi de siste månedene, er det ingen grunn til å tvile på potensialet. 

Augur

 Ethereum Tokens: A Beginner's Guide

 

Grunnleggere: Joey Krug & Jack Peterson.

Token Cap: 11 millioner REP

Penger samlet inn i ICO: 5,2 millioner dollar

Husk det gamle spillprogrammet “Hvem vil være millionær?” Hver deltaker på showet hadde tre livslinjer, hvorav den ene var publikummåling. I utgangspunktet, hvis de satt fast på et spørsmål, kunne de stille publikum det spørsmålet. Publikum skulle da stemme på det alternativet de følte (eller visste) var å være riktig. Oftere enn ikke fikk publikum det riktig. Dette fenomenet kalles “Visdom fra mengden”, Som sier at grupper av mennesker generelt er korrekte oftere enn enkeltpersoner. Nå, hva Augur gjorde, var å bruke den samme ideen i spådomsmarkeder.

Hva er prediksjonsmarkeder?

Forutsigelsesmarkeder er spekulative markeder som tillater brukere å kjøpe og selge aksjer i utfallet av en hendelse. Anta at du har spesialkunnskap innen et bestemt felt, f.eks. En basketballkamp. Ved å ta ulike faktorer i betraktning satser du på det gunstige resultatet.

golem-nettverket

Hvordan fungerer Augur?

Det er tre typer mennesker som bruker augur:

 • Reporterne aka REP-tokenholdere.
 • The Wagers.
 • Markedsskaperne.

ReporterneDette er menneskene som eier REP-tokens og er derfor forpliktet til å rapportere om resultatene av deres valgfelt. Når en hendelse er nær modning, rapporterer de om resultatet (dette vil bli diskutert senere). Hvis de rapporterer feil, eller de ikke rapporterer i det hele tatt, risikerer de å miste 20% av REP-myntene sine. Verdien av augur er direkte proporsjonal med kvaliteten på reporterne. Hvorfor? For hvis mange av journalisterne er uærlige, vil ingen ønske å bruke urt som vil redusere etterspørselen sterkt. Dette tvinger alle journalister til å være ærlige.

The Wagerers: Dette er de som vil satse på utfallet av fremtidens markeder basert på rapportene fra reporterne.

Markedsskaperne: De vil skape markeder for reporterne å rapportere om og tjene markedsavgifter som et resultat.

Rapporteringsperioden

Rapporteringen gjøres i 2 faser. I løpet av den første måneden etter at arrangementet er fullført, sender reporterne sin rapport til nettverket som er tett sikret og holdes borte fra publikum. En måned senere skjer den andre fasen der rapportene vises i en åpen hovedbok som er gratis for alle å se. Når det er gjort, når vi en endelig konsensus.

Ettervirkningen av konsensus

 • De satsende får sin passende belønning for å satse.
 • Journalistene som rapporterte ærlig får gebyrer fra satsingene.
 • Journalistene som ikke rapporterte riktig får 20% av sin REP trukket, og som igjen går til reporterne som rapporterte ærlig og riktig.

La oss ta en titt på augur’s curve:

Ethereum Tokens: A Beginner's Guide

Nåværende markedsverdi er på ~ 345 millioner dollar

Fordeler

 • Basert på begrepet “visdom fra mengden” som hjelper å holde hele systemet ærlig.
 • Hjelper med å lage korrekte fremtidige spådommer for markeder.
 • Tvinger reporterne til å rapportere ærlig med risiko for å miste REP-tokens.
 • Ikke avhengig av en sentral enhet for markedsforutsigelser som holder den fri for menneskelig grådighet.

Ulemper

 • Har en tendens til å belønne de som kjøpte inn tidlige og akkumulerte REP-mynter sammenlignet med nyere kjøpere.

Framtid

Augur vokser fra styrke til styrke, men møter hard konkurranse fra Gnosis, som er et lignende tegn. Hvordan det kommer ut av denne kampen vil i stor grad påvirke fremtiden.

Bancor

Ethereum Tokens: A Beginner's Guide

 Grunnleggere: Bprotocol Foundation.

Token Cap: Ukjent

Penger samlet inn i ICO: 153 millioner dollar

Bancor har rystet kryptoverdenen helt til grunnlaget takket være ICO. Folk har investert svimlende 153 millioner dollar i selskapet! Så hva handler bråket om? Hva er så interessant og spennende med Bancor? Et av problemene som KAN påvirke eterumsamfunnet i fremtiden, er den store mengden tokens. Mens de fleste av de populære tokens enkelt kan byttes, oppstår problemet når du har sjeldne tokens.

Mens du enkelt kan bytte og kjøpe tokens som GNT, hva skjer når du har tokens som ingen vil bytte med? Hvordan avvikler du tokens da? Det er her Bancor tilbyr en ekstremt elegant løsning. Bancor har kommet på ideen om å utstede smarte tokens.

Hva er et smart token

Ideen med det smarte tokenet er å lage tokens som fullstendig gjør unna valutaveksling. Normalt hvis du kjøper et token, skjer det at du må gå til en børs, hvor noen vil prøve å matche deg med noen andre og etter at transaksjonen finner sted. Hvis du har et sjeldent symbol som ingen virkelig bruker, kan det bli vanskelig å ha noen som passer deg.

Så hva bancor gjør er at den bygger tokens med smarte kontrakter som er bygd inne i den. Den smarte kontrakten har en matematisk formel inne i den som lar deg bytte direkte med selve smartkontrakten. I utgangspunktet blir det sin egen markedsprodusent!

Matematikken bak smarte tokens

Den smarte kontrakten inne i disse smarte tokens kjører på følgende formel:

Pris = (Balanse) / (Forsyning * CRR)

La oss undersøke ligningen.

 • Pris = Prisen på smart token.
 • Balansere = Pengene du kjøpte tokenet med (ETH i dette tilfellet fordi vi bare snakker om ethereum-tokens).
 • Forsyning = Den totale tilførselen av tokens som er tilgjengelige i markedet.
 • CRR = Konstant reserveforhold. Dette er forholdet mellom den opprinnelige saldoen og markedsverdien. Dette er en konstant og vil aldri endre seg. Verdien er alltid <1.

Så nå som vi har definert alle verdiene og variablene i ligningen, la oss se hvordan endring av hver enkelt av dem vil påvirke prisen på symbolet vårt.

Sak 1: Kjøpe nye tokens

Når du kjøper nye tokens, vil du gjøre det ved å legge til ETH i smartkontrakten til tokenet ditt. Når du gjør det, vil “Balanse” åpenbart øke. Siden du kjøper nye tokens, betyr det også at du lager nye tokens av ingenting, noe som igjen øker selve “Supply”. Siden ”CRR” er en konstant, vil den ikke endre seg.

Så hold disse tingene i bakhodet, la oss undersøke ligningen på nytt:

Pris = (Balanse) / (Forsyning * CRR)

Husk nå at CRR forblir uendret, så mens verdien på tilbudet er endret (Supply * CRR) vil fortsatt være en mindre verdi enn (Balanse).

Telleren (Balanse) > Nevner (Supply * CRR), vil den samlede verdien av prisen på et token ØKE.

Sak 2: Selger tokens

Nå, hva skjer når du selger et token? Siden du tar Eth ut av den smarte kontrakten, vil “Balansen” gå ned. På samme tid siden du bokstavelig talt befaler den smarte kontrakten om å ødelegge den nødvendige mengden tokens, vil “Forsyningen” gå ned. CRR er konstant forblir den samme som før.

Sett nå disse verdiene i ligningen:

Pris = (Balanse) / (Forsyning * CRR)

Telleren vil fremdeles være større enn nevneren, men siden den nye telleren vil være mindre enn den opprinnelige telleren (på grunn av balansereduksjon) vil den totale prisen synke.

Du kan ganske enkelt sette tall i ligningen og sjekke ut endringene selv. Så hva skjer egentlig når du kjøper og selger nye smarte tokens?

Nå, hva skjer hvis du selger mange mynter på en gang og du ikke har nok balanse til å motvirke det? Ligningen er laget på en måte som justerer seg dynamisk til alle omstendigheter. Hvis du er interessert, kan du sjekke ut den hvite Bancor-siden der de har et par mer kompliserte formler, som veldig mye viser at ligningene alltid vil oppfylle.

Å oppsummere

Når du KJØPE smarte tokens du gir ETH til den smarte kontrakten og instruerer ligningen om å bokstavelig talt komme med nye tokens for deg ut av det tynne.

Når du SELGE smarte tokens du instruerer den smarte kontrakten om å ødelegge den nødvendige mengden tokens og trekke verdien av ETH fra saldoen din og overføre den til lommeboken din.

Fordeler

 • Har helt tatt mellommannen ut av kryptovaluta-børser.
 • Du trenger ikke betale ekstra skatter eller avgifter fordi mellommannen ikke lenger eksisterer.
 • Ideen om smarte tokens har et enormt potensiale.
 • Sørger for at du alltid kan avvikle tokens.
 • Gir et grensesnitt for å lage nyere tokens.

Ulemper

 • ICO var svært kontroversiell fordi de i utgangspunktet ikke hadde en markedsverdi i nærmere en time. Hvis du ikke holder markedsverdi, påvirker det prisene på tokens.
 • Ideen om smarte tokens kan være litt vanskelig å forstå for folk som er nye i kryptovaluta.
 • Ideen er ekstremt begynnende og uprøvd.

Ethereum Token – KONKLUSJON

Å stille spørsmål ved fremtiden for ethereum-tokens er spørsmålet fremtiden til DAPPs og Ethereum selv. I løpet av det siste året har en rekke tokens som har kommet ut virkelig svimlende, og det viser ingen tegn til å stoppe. Så lenge folk ønsker å innovere på Ethereum blockchain, vil du få en ny og jevn tilførsel av tokens.

Siden et token kan være hva som helst fra valuta, til virkelige eiendeler, til IOU-er, vil tokens utvikle seg til å bli mer og mer allsidige. Fabian Vogelstellar, mannen som ga oss ERC20 token Standard, har dette å si om tokenisering:

“Jeg tror vi bare er i begynnelsen av å tokenisere alt. Kanskje i fremtiden vil du kunne kjøpe en del av stolen du sitter på, malingen inne i huset ditt eller en brøkdel av egenkapitalen i et stort bygningskompleks.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me