Hva er COMP? Et dypdykk i Ethereum DeFis siste trend

Tidligere i år fulgte den Ethereum-baserte forbindelsen endelig i fotsporene til andre desentraliserte finansprotokoller, slippe et styringstoken: COMP. En utgivelse om lanseringen som ble publisert 26. februar:

“COMP styrker samfunnsledelse – det er ikke en innsamlingsinnretning eller investeringsmulighet. Inntil desentraliseringsprosessen er fullført, vil COMP ikke være tilgjengelig for publikum. ”

Som den ovennevnte meldingen indikerer, var kryptovalutaen privat ved lanseringen: symbolet ble holdt av venturekapitalfond, store aktører i DeFi-rommet og operatørene av protokollen Compound Labs. Men 15. juni vedtok de institusjonelle innehaverne av COMP – navn som PolyChain Capital, Dharma, Argent, Dragonfly Capital og andre – enstemmig avtalt for å gjøre kryptovalutaen offentlig.

Siden lanseringen har COMP hatt rask vekst. Eiendelenes markedsverdi er $ 740 millioner dollar, høyere enn Maker (MKR), styretegnet til DeFi’s plakatbarn MakerDAO. Likevel er det få i bransjen som vet nøyaktig hva COMP gjør og hvordan man kan få det.

Hva er COMP?

Enkelt sagt, COMP er et styringstoken som lar en påvirke hvordan den underliggende sammensatte protokollen fungerer. Som Compound Labs forklarer:

“Vi er stolte av å introdusere et styringssystem […] som lar deg foreslå, diskutere og implementere endringer i Forbindelse – uten å stole på eller kreve vårt team overhodet. ”

Dette er et skifte fra systemet som tidligere var på plass, som så Compound Labs-selskapet i stor grad velge i hvilken retning de ønsket å ta protokollen. Det er ikke å si at dette var feil tilnærming – Compound Labs klarte å bygge en brukerbase på tusenvis og en økonomisk maskin med hundrevis av millioner dollar.

Introduksjonen av COMP desentraliserer en av de største aktørene i DeFi ytterligere ved å tillate en smart kontrakt kontrollert av brukerne å endre Compound. Det er et nødvendig skritt å ta hvis desentralisering skal opprettholdes.

COMP er en “standard”ERC-20 eiendel med spesielle egenskaper.

Man kan delegere sin stemmerett til et Ethereum adresse de ønsker – enten det er en DeFi-oppstart, et risikokapitalfond eller en fremtredende bruker i kryptovalutaområdet. I likhet med demokratier er ideen at brukerne får en mulighet til å delegere en kandidat som de mener representerer deres synspunkter best.

(Det er viktigere at delegering av din COMP til en adresse ikke betyr å overføre dem disse myntene. Delegering lar en beholde forvaring over sine egne mynter mens de fremdeles fremmer deres syn på retningen av protokollen.)

Adresser som har mottatt delegasjoner som representerer mer enn 1% av COMPs tilbud kan foreslå styringstiltak. Dette minimum forhindrer adresser med liten økonomisk eierandel i nettverket fra å foreslå irrasjonelle eller farlige handlinger.

Styringshandlinger er ikke forslag, men er stykker av kjørbar kode som er integrert i Compound når den får flertall.

Hva er COMP? Et dypdykk i Ethereum DeFis siste trend

Etter det opprinnelige forslaget blir det deretter stemt på handlinger av COMP-innehavere over en tredagers periode. Hvis forslaget mottar minst 400 000 stemmer (av totalt 10 millioner potensielle stemmer vil det være etter at COMP er distribuert) og et flertall av disse stemmene er “for” det, blir handlingen i kø i to dager tidlås, aktiveres deretter.

Tidslåsen tillater brukere av protokollen å gjøre seg klar for den endringen, som

Spesielt kan styringsmodellen i seg selv endres. Men det vil kreve at en enhet foreslår og gjennomfører en styringshandling som endrer modellen.

Det reiser det presserende spørsmålet, hvilke styringshandlinger kan man foreslå? Alt virkelig – så lenge det kan kodes.

Sammensatte lister som legger til støtte for en kryptovaluta, endrer hvordan et markeds rente er kalkulator, og endrer sikkerhetsfaktoren til en eiendel som tre ledende handlinger som kan fullføres.

Her er en liste over noen av tingene som allerede er foreslått og stemt på:

 • Legger til støtte for Tether’s USDT
 • Gjør COMP offentlig
 • Oppdaterer DAIs rentemodell for bedre støtte for långivere

Alle de ni forslagene har gått nesten enstemmig så langt, noe som tyder på at det eksisterer harmoni mellom COMPs største innehavere.

Så igjen, til slutt, vil ikke alt passere – spesielt hvis en handling favoriserer flertallet av stemmemakten på en negativ måte.

COMP har ikke mye nytte bortsett fra det som er beskrevet ovenfor. Selv om det har vært diskusjoner om å la COMP-holdere dra nytte av markedsaktivitet på Compound (dvs. utbytte), er dette foreløpig en begynnende idé, spesielt når et flertall av Ethereum-token ennå ikke har blitt delt ut.

Hvordan kan du få eterentokenet?

For detaljistbrukere av DeFi kan COMP for øyeblikket fås på en av to måter:

For det første ved å bytte ut andre kryptovalutaer for den. Som de fleste andre offentlige digitale eiendeler, kan man kjøpe COMP ved å bytte en “reserve eiendel” i kryptorommet.

I skrivende stund kan COMP handles for ETH på Uniswap og andre desentraliserte børser. Sammen med et futuresmarked fokusert på tradere, støtter FTX kjøp og salg av COMP med amerikanske dollar og Tether’s USDT stablecoin. Det er mange andre børser som støtter kryptovalutaen, oppført på denne lenken, og flere plattformer legger til eiendelen hver uke.

For det andre ved å bruke sammensatte.

Som det står, vil alle som bruker eller låne kryptovaluta fra Compounds ETH-, DAI-, USDC-, USDT-, BAT-, REP-, WBTC- og ZRX-markeder kunne kreve et visst beløp på COMP, til sammen 2880 / dag.

Beløpet man kan kreve er avhengig av hvor mye interesse en brukers interaksjoner påløper i forhold til det sammensatte markedet (e) man bruker. Og beløpet som tildeles hvert marked er avhengig av hvor mye interesse det oppstår i forhold til hele det sammensatte økosystemet. Disse dataene kan være funnet her.

COMP fordeles likt mellom leverandører (långivere) og låntakere.

Denne distribusjonsmetoden er imidlertid ikke perfekt. Compound Labs-teamet er granske fire løsninger for å normalisere distribusjonen av COMP, som er som følger:

 • Å redusere giringen kan man ta låne eiendeler
 • Oppdaterer rentemodeller
 • Oppdaterer distribusjonsformelen
 • Reduserer hastigheten som COMP distribueres med

Om fire år forventes distribusjonsordningen å ta slutt, da COMP da vil ha vært stort sett desentralisert.

Andre mer uvanlige / relativt utilgjengelige måter å tjene kryptovaluta på, inkluderer å bli med i Compound-teamet og / eller bli aksjonær i Compound Labs. Det kan også til slutt bli en liten mengde COMP distribuert til deltakere i styringsprosessen.

Yield Farming Kort forklart

Årsaken til at COMP er så populær akkurat nå, er på grunn av det som er kjent som “avlsbruk”.

Ved å tillate utstedelse av 2880 enheter av en relativt kostbar kryptovaluta til etereumbrukere hver dag, har Compound opprettet et system som lokker brukere til å endre hvordan de bruker protokollen for å maksimere COMP.

“Yield farming” kan ha mange forskjellige former, men det er to ledende måter som kyndige DeFi-brukere utnytter COMPs offentlige lansering for å øke avkastningen:

 • Utnytte kryptovalutaen din: Så lenge kostnadene for å låne kryptovaluta er under, kan du tjene på å sette inn kryptovalutaen din i Compound og hevde COMP, kan vi med fordel utnytte eierandelen. Dette gjøres ved å sette inn en kryptovaluta i Compound, bruke innskuddet som sikkerhet for et lån, bytte den lånte kryptovalutaen mot en annen eiendel, sette inn det ombytte lånet og deretter gjenta. Instadapp, et smart DeFi-kontosystem, har en automatisert prosess som gjør det mulig å utnytte tokens sine opptil fire ganger. Likevel er bruken av denne prosessen i stor grad henvist til store kryptovalutaholdere, ettersom å utnytte eiendelene i kjeden kan koste dusinvis av dollar i gassgebyr og krever at brukeren har stor risikoappetitt.
 • Å gi likviditet: Et sentralt aspekt av denne avkastningsdriften er den desentraliserte utvekslingen av kryptovaluta til kryptovaluta. En vanlig måte brukere har maksimert sitt COMP-krav på, er som følger: Sett inn USDC / DAI i Compound, ta ut USDT, bytt ut den lånte USDT mot USDC, og gjenta prosessen til man ikke vil eller ikke kan ta på seg mer gearing. Compound tillater for øyeblikket ikke desentralisert utveksling av tokens, men brukere kan levere likviditet til populære desentraliserte markeder som Curve.fi for å tjene avgifter fra de som handler. Det var et punkt i forrige uke hvor et av Curve.fi’s markeder / bassenger ga en årlig avkastning på over 100% APY.

Mens mange har holdt på med åkerene sine relativt enkelt, er det risiko i avling.

Tony Sheng, en investor som jobber med det Ethereum-vennlige kryptofondet Multicoin Capital, nylig identifisert fem risikoer gir bønder. Disse risikoene truer “noen eller hele” brukernes midler:

 • Smarte kontraktsårbarheter i utlånsprotokollen (vil for det meste være sammensatt i dette tilfellet)
 • Smarte kontraktsårbarheter i kryptovalutaene du bruker for å gi gård
 • Likvidasjon fra å ta for mye innflytelse når kryptovalutamarkedet beveger seg
 • Svikt i den økonomiske utformingen av protokollen
 • Brukerfeil

Qiao Wang, en tidligere leder i blockchain-forskningsfirmaet Messari og en populær kommentator for kryptovalutamarkeder, bemerket også at det er en sjanse for at det sammensatte markedet kan kollapse som pantelånte sikkerhet i 2008.

Wang la til at de høye avkastningene man kan tjene ved å bruke DeFi, blir “subsidiert av de fattige detaljhandlerne som konsekvent taper penger på sentraliserte børser.”

Frykten er at ved å lage et system som lokker innehavere av relativt flyktige eiendeler til å påta seg ekstreme beløp, kan en liten likvidasjonshendelse eller en feil ha kaskaderende effekter, og utslette mye av eller hele systemet.

Som nevnt ønsker Compound Labs å foreslå tiltak som kan gjøre COMPs distribusjon mer stabil og rettferdig. Skulle disse risikoene og handlingene komme i spill, vil sannsynligvis avkastningsoppdrettssinnet avta.

Andre DeFi-protokoller vil følge drakten

COMPs offentlige lansering har vært en av de største veksthendelsene for kryptovalutamarkedet siden boblen i 2017/2018.

COMPs lansering i og for seg forårsaket vekst i DeFi-økosystemet på 50% på en enkelt uke, ifølge DeFiPulse.com. Og bare en uke etter lanseringen, blir kryptovalutaen verdsatt til nesten $ 1 milliard som nevnt, og satte den blant noen av de mest forankrede altcoins.

Det er sannsynlig at andre protokoller vil følge etter.

COMPs lansering, selv om prisene krasjer herfra, viser at lansering av et styringstoken med en skikkelig insentivstruktur kan øke adopsjonen av DeFi og samtidig skape økonomisk verdi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me