Hur man köper Stellar: [3 omedelbara steg-för-steg-metoder]

Vad är Stellar?

Stellar är ungefär som Bitcoin. Det är ett decentraliserat peer-to-peer-betalningssystem som fungerar ovanpå blockchain som håller reda på vem som äger vilken tillgång. Skillnaden är att Stellars mål är att klippa ut mellanhanden som vanligtvis underlättar internationella överföringar. Stellar vill vara ersättare för banköverföringsföretag som Western Union och MoneyGram. Dessa tjänster tar ut orimliga avgifter och de banköverföringar de initierar kan ta lång tid att flytta över gränserna.

Både banker och individer kan kommunicera med varandra med hjälp av Stellar-nätverket. Projektet vill göra internationella överföringstjänster värdelösa. Att ta bort alla intressenter och mellanhänder däremellan gör saker snabbare, effektivare och mer kostnadseffektiva.

Vad är Stellar Lumens?

Stellar Lumens, definierad av valutasymbolen XLM, är det som gör utbyten möjliga över Stellars globala nätverk. Användare kan skicka varandra pengar i en valuta och veta att mottagaren i andra änden kommer att få pengarna i en annan valuta. Inget behov av att gå till banken eller betala en avgift på 7 till 10% för transaktionen.

Att göra den här typen av transaktioner i Stellar-nätverket kan faktiskt kosta så lite som en miljonedel av ett öre.

Bitcoin vs Stellar: Vad gör dem annorlunda

Den genomsnittliga transaktionsavgiften i Bitcoin-nätverket är $ 1,63 USD. Det tar också mycket längre tid att validera en transaktion i Bitcoin-nätverket än på Stellar Network. Bitcoin-transaktioner tar nästan tio minuter att bekräftas och valideras på den offentliga huvudboken. Stellar kan slutföra en transaktion på bara några sekunder. Fem för att vara exakt. Anledningen till detta ligger i hur dessa projekt varierar i den metod de använder för att nå enighet. Algoritmerna är olika.

För att utveckla en djupare förståelse för varför så är fallet, låt oss börja med en bredare översikt. Tänk på att i en blockchain måste alla noder i nätverket nå en överenskommelse för att kunna betrakta en transaktion som äkta. Detta görs genom att tvinga noder att tjäna en belöning genom att lösa kryptografiska pussel. I början av digitala valutor var det tillräckligt bra att lösa pussel med bara en bärbar dator. Idag är pussel mycket svårare att lösa och det är mycket dyrare att tjäna belöningar. Det betyder att stora gruvarbetare med massor av resurser och pengar kontrollerar nätverket. Det betyder att det inte bara är dyrare att bryta bitcoins, det gör också att nätverket går långsammare. Tänk nu på Stellars tillvägagångssätt.

Stellar har sitt eget Stellar Consensus Protocol. Stellar-nätverket kräver inte gruvdrift för att validera transaktioner. Det betyder att det sätt som Stellar Lumens distribueras mellan noder inte är direkt kopplat till något relaterat till gruvdrift eller att tjäna belöningen.

Det betyder att nätverket sparar både tid och energi, men det betyder fortfarande att man måste räkna ut vad som ska hända när kommunikationen går sönder mellan noder eller när en nod agerar skadligt för att försöka skräppost eller sakta ner nätverket. Att göra detta innebär att en blockchain måste nå enighet utan att veta om det finns några dåliga äpplen i nätverket.

Så här köper du Stellar (steg-för-steg-nybörjarguide)

Foto med tillstånd av Quora.

Problemlösning för soldater och blockkedjor

I datorer är detta problem känt som det bysantinska generalproblemet. Det kallas för att en general skulle ställa upp soldater runt slottet som de försvarar under medeltiden när ett krig skulle äga rum. Dessa soldater måste hitta sätt att kommunicera, men det är bara så att en bataljon kan göra för att skrika instruktioner runt ett slott.

Denna verklighet lämnade möjligheten för inkräktare att komma in och leverera falska instruktioner, vilket kan visa sig katastrofalt och leda till oavsiktliga konsekvenser. Detta är den största utmaningen att bygga ett decentraliserat betalningsnätverk. Det faktum att en blockchain måste kunna validera transaktioner utan att ha kunskap om huruvida instruktionerna som skickas är bra eller dåliga.

Så här köper du Stellar (steg-för-steg-nybörjarguide)

Mer om Stellar Consensus Protocol

Stellar Consensus Protocol är byggt för att vara mycket snabbare än Bitcoin. Det åstadkommer detta genom att följa några grundläggande principer. Den första principen är lätt att gissa. Idén om decentraliserad kontroll. Stellar lägger inga begränsningar för vilka noder som kan valideras. Detta minskar mängden beslutsfattande som sker i nätverket, vilket innebär att konsensus kan nås inom några sekunder, inte minuter som på Bitcoin Network.

Denna idé att inte begränsa deltagarna i nätverket resulterar i att förtroendet förblir flexibelt. Deltagarna bestämmer vilka noder de ska lita på. Det ger alla i Stellar-nätverket en högre grad av autonomi än de skulle delta i Bitcoin-nätverket. Allt är bara lite smidigare.

Ovanstående funktioner är fantastiska, men det är den asymptotiska säkerhetsaspekten i Stellar Consensus Protocol som förseglar affären. Denna säkerhetsfunktion organiserar digitala signaturer och hashfamiljer på ett sådant sätt att de två inte ansluter eller är beroende av varandra. Detta hjälper till att försvara sig mot skräppost eller skadlig aktivitet, även om dessa aktiviteter utförs med en högre nivå av datorkraft.

Alla dessa tekniska funktioner resulterar i att Stellar är oändligt mer skalbar än de flesta andra blockkedjor, inklusive den som driver Bitcoin-nätverket.

Så här köper du Stellar (steg-för-steg-nybörjarguide)

Foto med tillstånd av Stellar.org.

Hur man köper Stellar i Kanada?

Att köpa Stellar från ett pålitligt online-utbyte är en bra idé. De bästa online-börserna ger tillräcklig likviditet för att tillfredsställa de flesta beställningar och erbjuder ett bekvämt sätt att ta hand om några Stellar Lumens.

Steg 1: Registrera dig för en Cryptocurrency Exchange

De flesta börser säljer en handfull av de 10 bästa kryptovalutorna på marknaden. Bitbuy är inget undantag. Börsen erbjuder användare tillgång till Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple och Stellar bland andra mynt. Gränssnittet är väldigt enkelt att använda för att köpa och sälja valutor. Det har också avancerade funktioner för professionella handlare. Det bästa är att registrera sig för ett konto är en väldigt snabb och enkel process. Allt som användare behöver göra är att ange identifikation, bekräfta deras e-postadress och vänta på att den ska verifieras.

Steg 2: Lägg pengar på ditt konto

När användarens identitet har verifierats kan de välja mellan ett antal finansieringsalternativ som banköverföring och Interac E-överföringar. Allt kan göras i kanadensiska dollar och det är enkelt och bekvämt att genomföra transaktioner.

Steg 3: Köp Stellar Lumens

När en användares medel har överförts till Bitbuy byta plånbok kan användare klicka på Express Trade-knappen och välja att köpa XLM-tokens på nästa skärm och sedan Bitbuy kommer att berätta för användaren hur många XLM-tokens de kan få med sin nuvarande saldo. Så enkelt är det.

Bitbuy i detalj

Börsen erbjuder låga avgifter, förstklassig kundsupport och ett starkt engagemang för säkerhet. Det är ordentligt registrerat som ett Money Service-företag genom det officiella myndigheten FINTRAC. Bitbuy har rykte om att vara helt i överensstämmelse med lagen och en betrodd plats att lagra digitala tillgångar. Bitbuy har flera gränssnitt som Bitbuy Pro för avancerade handlare och Bitbuy Express för nyare användare. De har också en mobilapp på både Android och iOS

Andra alternativ för att köpa Stellar

Bortsett från Bitbuy plattform finns det två andra framstående sätt att investera i Stellar och Stellar Lumen-token. Coinbase.com är en utmärkt metod för amerikanska medborgare. Coinbase tillåter användare att köpa Stellar Lumens direkt med ett kreditkort. Avgiften för att göra detta är hög och det belopp som en ny användare kan köpa är begränsat av säkerhetsskäl. Coinbase är en go-to-plattform för många nybörjare.

Det andra alternativet är mer avancerat och riktar sig till handlare. Det innebär att du registrerar dig för ett konto på en börs som Binance.com och handlar Bitcoin eller andra kryptovalutor för Stellar Lumens. Kryptovalutor noterade på börser handlas parvis som traditionella utländska valutor gör. En näringsidkare som just börjat vill lära sig mer om marknads- och begränsningsorder och andra grunder för handel i små mängder innan de försöker fylla en stor order.

På ett eller annat sätt, här lär vi dig om (och eventuellt köper in) Stellar-nätverket, ett av de mest lovande projekten i blockchain-spelet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me