Den ultimata instruktionsguiden för att bli en framgångsrik bounty hunter

Tidigare använde regeringen meddelanden och en belöning för att fånga vissa individer. Dessa meddelanden kallades “bounties” och de människor som brukade fånga dessa brottslingar för belöningen kallades “bounty hunters”. Tja, bounties och bounty hunters fortsätter till denna dag. MEN sammanhanget har förändrats kraftigt.

Den ultimata instruktionsguiden för att bli en framgångsrik bounty hunter

Den ultimata instruktionsguiden för att bli en framgångsrik bounty hunter

Numera, särskilt i kryptospace, är ett bounty-program ett erbjudande från alla dessa blockchain-startups för att uppmuntra sina användare att utföra olika uppgifter för att marknadsföra och förbättra sin produkt. I enklare termer, via bounty-program som BountyOne, användare kan få en kompensation för att marknadsföra och förbättra ICO-produkten, antingen i native token, Bitcoin / Ethereum eller till och med fiat.

Det finns massor av bounty-program där ute, och om du navigerar ordentligt kommer du att stöta på många riktigt fantastiska program som kan tjäna dig massor av pengar. Men som någon erfaren bounty hunter kommer att berätta för dig finns det mycket sopor där ute.

I den här guiden kommer vi att ge dig några riktlinjer att följa när du väljer dina bounties.

Inspektera projektets trovärdighet

Vi antar att detta inte är bra, men acceptera inga belöningar utan att titta på projektet! Det finns många bedrägerier där ute, det sista du vill är att slösa bort din tid och resurser på ett icke-förtjänstande projekt. Det finns olika sätt att identifiera om projektet är trovärdigt eller inte.

# 1 Teamet

Du måste ha sett det här fotot flyta runt på internet:

Den ultimata instruktionsguiden för att bli en framgångsrik bounty hunter

Bildkredit: Reddit

Roligt som det är, det ger en ganska hälsosam indikation på vad du letar efter. Det enklaste och enklaste sättet att ta reda på projektets trovärdighet är att titta på teamet.

När du letar efter ett projekt, gå bara till deras hemsida och googla namnen på teammedlemmarna. Faktum är att du kanske till och med vill kolla in deras LinkedIn. Om inget konkret dyker upp, vet du att du har att göra med ett, låt oss säga, inte ett så kompetent team.

Du behöver inte vara så tuff med teammedlemmarnas tidigare prestationer, men det finns en enkel tumregel. Om projektet säger att de har Ryan Gosling i sitt team, dumpa dem sedan.

Den ultimata instruktionsguiden för att bli en framgångsrik bounty hunter

Bildkredit: Reddit

# 2 Pyramid Scheme Likhet

Låt oss ta det mest ökända exemplet på detta. Bitconnnnnneeeeecccccttttt!

Den ultimata instruktionsguiden för att bli en framgångsrik bounty hunter

Ah Bitconnect … gåvan som fortsätter att ge.

Det som lockade många investerare till Bitconnect var att de garanterade vinster och belöningar. Faktum är att de hade en hel plan på sin webbplats:

Den ultimata instruktionsguiden för att bli en framgångsrik bounty hunter

Alla webbplatser som har något liknande detta skriker av ett pyramidschema och bör dumpas omedelbart. Alla kryptoentusiaster som är värda sitt salt kommer att berätta att det inte finns några garantier i kryptovärlden.

# 3 Vitbokskvalitet

Ett vitt papper är brödet och smöret från alla ICO: er. Enligt Wikipedia. ”En vitbok är en auktoritativ rapport eller guide som informerar läsarna kortfattat om en komplex fråga och presenterar den utfärdande organets filosofi i frågan. Det är tänkt att hjälpa läsarna att förstå en fråga, lösa ett problem eller fatta ett beslut. ”

I enklare termer kan en vitbok berätta för potentiella investerare allt de behöver veta om projektet. Detta är anledningen till att en ICO som inte har en vitbok helt enkelt ska ses över.

En annan sak som de flesta ICO inser är att majoritetsinvesterare helt enkelt inte bryr sig om att läsa vitboken. Detta är anledningen till att de helt enkelt lägger ut sina vitböcker till billiga frilansförfattare som slutligen skapar ordentliga konstverk. Här används naturligtvis extremt liberalt ”konst”. Kolla in denna pärla av a vitt papper av “Arbitrage Crypto Trader”.

Här är ett utdrag från vitboken:

Emellertid dog inte skiljedomen definitivt. Han igen för, tack vare utseendet på kryptovaluta. Alla av oss ser just nu citat bitkoyna på olika börser skiljer sig från varandra med 1-5%. Och för vissa av Altocums kan skillnaden ibland vara så hög som 50%. ”

Det är ok, bry dig inte om att förstå det.

En väl utformad vitbok kan definiera en generation. Titta bara på vad Bitcoins vitbok har gjort för den här eran. En ICO som inte bryr sig om någon ansträngning bör inte ägnas någon uppmärksamhet.

Kolla in syftet med token

Detta är en annan användbar indikator på projektets giltighet och för att se om de är värda din tid eller inte.

Du frågar nog,

“Varför ska jag bry mig om alla dessa kontroller?”

Anledningen till detta är ganska enkel.

För det mesta får du betalt i deras inhemska tokens. Om så är fallet är det första du bör göra att se till att du får betalt i polletter som har en potential att uppskatta exponentiellt.

Vad bestämmer nu den uppskattande kvaliteten på en token? För att veta det måste du veta om token-verktyget.

Ställ dig själv den här frågan när du läser upp ett projekt: Om du tar bort ICO-projektets symbol, faller affärsmodellen ifrån varandra? Om svaret är nej behöver de inte ha någon symbol. Enkelt som det.

En kvalitetsaffärsmodell bör vara sådan att de utnyttjar sina tokens till största möjliga gräns.

Som William Mougayar påpekar i sin Medium artikel, det finns tre principer för token-verktyg och de är:

 • Roll.
 • Funktioner.
 • Ändamål.

Dessa tre är låsta i en triangel och de ser ut så här:

Den ultimata instruktionsguiden för att bli en framgångsrik bounty hunter

Varje tokenroll har sin egen uppsättning funktioner och syften som beskrivs i följande tabell:

Den ultimata instruktionsguiden för att bli en framgångsrik bounty hunter

Låt oss undersöka var och en av de roller som en token kan ta:

Rätt

Genom att ta en viss token i besittning får innehavaren en viss mängd rättigheter inom ekosystemet. T.ex. genom att ha DAO-mynt i ditt innehav, kunde du ha haft rösträtt inom DAO för att bestämma vilka projekt som får finansiering och vilka som inte.

Värdeutbyte

Token skapar ett internt ekonomiskt system inom själva projektet. Token kan hjälpa köpare och säljare att handla värde inom ekosystemet. Detta hjälper människor att få belöningar när de har slutfört vissa uppgifter. Detta skapande och underhåll av individuella, interna ekonomier är en av de viktigaste uppgifterna för token.

Vägtull

Det kan också fungera som en avgiftsport för att du ska kunna använda vissa funktioner i ett visst system. T.ex. i Golem måste du ha GNT (golem-tokens) för att få tillgång till fördelarna med Golems superdator.

Fungera

Token kan också göra det möjligt för innehavarna att berika användarupplevelsen inom den specifika miljön. T.ex. I Brave (en webbläsare) får innehavare av BAT (tokens som används i Brave) rättigheterna att berika kundupplevelsen genom att använda sina tokens för att lägga till annonser eller andra uppmärksamhetsbaserade tjänster på Brave-plattformen.

Valuta

Kan användas som en värdelager som kan användas för att genomföra transaktioner både inom och utanför det givna ekosystemet.

Förtjänst

Hjälper till en rättvis fördelning av vinster eller andra relaterade ekonomiska fördelar bland investerare i ett visst projekt.

Så, hur hjälper allt detta i token-verktyget?

Om ett företag vill maximera sitt token-verktyg måste de markera mer än en av dessa egenskaper. Ju fler egenskaper de kan kryssa för, desto mer nytta och värde ger deras token in i ekosystemet, och som en förlängning, desto mer värdefull blir din prisbelöning.

Hitta din specialisering

Det finns olika typer av kryptobounties där ute. Några av de mest populära kryptobudierna är:

 • Bitcointalk signaturbounties: Bitcointalk är ett av de mest kända Cryptocurrency-forumen där ute. För att förstå vad signaturbounties är är följande förklaring av användaren “HiringYou” ganska bra:

  ”Det är väldigt enkelt att gå med i en signaturpremie. Varje kampanj ger en signatur och avatar och ibland också pm. Först och främst bör du kopiera signaturen för din rankning och sedan gå till din profil och på vänster sida hittar du ett alternativ som heter “Forumprofilinformation”.

  Klicka på den för att hitta en kryssruta där du måste klistra in signaturen du kopierade och klicka sedan på knappen Ändra profil. Din signatur kommer att ändras. Kontrollera om det finns en avatar eller pm för din rang. Om ja, följ samma procedur som du följde för signatur. Gå sedan till deras tråd och läs avsnittet “hur man ansöker”. Fyll i nödvändig information och lägg upp den på tråden. Din begäran om att gå med i kampanjen kommer att skickas. ”

 • Sociala medier: Lägg upp visst marknadsföringsmaterial på din sociala medieplattform och få betalt därefter.
 • Blogg / videopost: Om du följer en blogg / video så skapar du helt enkelt en blogg och ett videopost för att marknadsföra en viss ICO.
 • Översättningsbounties: Översätt helt enkelt vitboken eller webbplatsen till ett annat språk så att projektet kan nå en bredare publik.

Du bör välja en bounty baserat på din specialisering. T.ex. om du talar ett främmande språk flytande är översättningspremier perfekt för dig. Om du är en bra författare eller har många Youtube-följare, är blogginlägg / videoinlägg bra för dig. På samma sätt, om du har massor av twitterföljare, är sociala mediebelöningar bra för dig.

Anslut, anslut och anslut

Som en bounty hunter bör du alltid leta efter kontakt med utvecklarna av de projekt som du är intresserad av. Inleda en konversation och skapa en rapport med dem och lära dig mer om projektet och affärsmodellen och komma med sätt för att förbättra det.

Detta tjänar tre syften:

 • Det ger dig en tydligare inblick i projektet.
 • De kan ge dig högre belöningar för ditt arbete.
 • De kan till och med bjuda in dig att vara en del av deras team.

Slutsats

Så där har du det.

Vad vi just gav dig är de riktlinjer som du måste följa för att bli en framgångsrik bounty hunter. Välbevisade och kompetenta bountyjägare är timmen. Du måste göra din del för utvecklingen av kryptospacen. Om du letar efter en bra plattform för bounties, kolla in bountyone.io 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me