De viktigste typene kryptovalutaer med et øyeblikk [Privacy mynt vs Stablecoin vs CBDC]

Vi tar en titt på de tilsvarende underkategoriene og gir deg en bedre forståelse for personvernmynt vs Stablecoin vs CBDC

Ifølge Coinmarketcap er det nå mer enn 3000 kryptovalutaer på markedet. Spesielt nybegynnere blir lett forvirret av begreper som mynt, token, stablecoin eller CBDC. 

Imidlertid kan hver kryptovaluta klassifiseres i en av de grunnleggende kategoriene som bitcoin, altcoin eller token. Vi vil også se på de tilsvarende underkategoriene og gi deg en bedre forståelse for kryptovalutaer generelt. 

Bitcoin – den aller første kryptovalutaen 

Når vi snakker om kryptovalutaer, er bitcoin (BTC) sannsynligvis den vanligste i kryptorommet. Grunnleggeren av Bitcoin, Satoshi Nakamoto, publiserte Whitepaper for Bitcoin allerede i 2008. Bare noen få måneder senere ble opprinnelsesblokken til Bitcoin-blockchain opprettet. Men viktigere enn den faktiske utgivelsen av Bitcoin var intensjonen til Nakamoto. Siden den globaliserte verden måtte lide på grunn av dårlige lån som ble handlet som høyt rangerte obligasjoner, ønsket Nakamoto å legge grunnlaget for en alternativ og desentralisert valuta. Den nye valutaen ble beskrevet i Bitcoin-papiret. 

Kryptovaluta som Bitcoin kan være underlagt lovene i tradisjonell pengepolitikk. På grunn av den underliggende blockchain-teknologien virket det som BTC ville være det perfekte svaret på de eksisterende økonomiske problemene. 

Til tross for mange andre kryptovalutaer er bitcoin fortsatt den mest verdifulle kryptoaktiva på markedet. Det desentraliserte, elektroniske peer-to-peer-systemet gjør det mulig for deltakerne å overføre midler uten involvering av en mellommann som en bank. 

Siden introduksjonen i 2009 har Bitcoin aldri sviktet, og investorene hadde alltid tilgang til nettverket. Under kryptorallyet i 2017 ble det imidlertid klart at skalerbarheten til Bitcoin Blockchain er flaskehalsen i økosystemet. Og til tross for ulempen, som fulgte heltidene i 2017, opplever BTC en økende aksept i den daglige betalingstransaksjonen. Mulighetene for å investere i BTC har også forbedret seg de siste årene. For eksempel kan investorer til og med kjøp bitcoin via PayPal nå.  

Når vi snakker med andre investorer, ser det ut til at BTC har etablert seg som et digitalt alternativ til fysisk gull. Denne antagelsen kan være basert på den implementerte maksimale forsyningen på 21 millioner BTC. På grunn av dette er den ledende kryptovalutaen en sjelden vare, som har sin egen egenverdi. Virkningen på finansmarkedene i kjølvannet av koronapandemien viste imidlertid at BTC også er underlagt de naturlige lovene i finansmarkedene.. 

Altcoins er ved siden av Bitcoin 

Publiseringen av Bitcoin Whitepaper i 2008 var ikke bare starten for Bitcoin, men for en helt ny industri. På grunn av den publiserte åpen kildekoden begynte mange utviklere å bygge sine egne blockchain-økosystemer. I dag kan vi si at Bitcoin-koden var nødvendig for å danne grunnlaget for mange nye kryptovalutaer. 

Disse alternative kryptovalutaene blir referert til som altcoins. Mange av disse altcoins tjener som et desentralisert betalingsmiddel. Imidlertid er det mange altcoins som belyser helt forskjellige applikasjoner. 

Ether (ETH) er den klart mest kjente altcoin og den opprinnelige valutaen til Ethereum blockchain. Men Ethereum er ikke kjent uten grunn, men for sin evne til å være en fullt programmerbar blockchain. Ved å bruke det objektorienterte programmeringsspråket Solidity, kan utviklere programmere distribuerte applikasjoner (dApps) eller smarte kontrakter. 

Automatisering av hele forretningstransaksjoner ved bruk av smarte kontrakter regnes som en av de viktigste brukssakene til blokkjeder. En slik intelligent kontrakt setter i utgangspunktet enkle IF-THEN-regler og utfører automatisk transaksjoner på den tilsvarende blockchain. 

Altcoins gjelder for det meste for en bestemt brukssak 

En annen kjent kryptovaluta er MIOTA. Den er basert på IOTA-økosystemet og fokuserer primært internett på ting. Men i forhold til andre kryptoer har MIOTA ikke en blockchain. I stedet fungerer IOTA Tangle, en direkte acyklisk graf (DAG), som et nytt lag for dataoverføring og behandling av transaksjoner. 

Neste altcoin vi vil se på er Litecoin. Dette altcoin fungerer som en peer-to-peer-valuta for et internasjonalt betalingsnettverk. I følge Charlie Lee, oppfinneren av Litecoin, er parallellene til Bitcoin forsettlige. Lee ønsket tross alt å etablere Litecoin som en komplementær valuta til BTC. 

Lang historie kort hvert altcoin har sitt eget nettverk med en tilsvarende distribuert hovedboksteknologi (DLT). Blockchain-teknologien er fortsatt den viktigste DLT. Og selv om alle mynter er basert på en DLT, er programkodene til de enkelte prosjektene veldig forskjellige. Dette er også grunnen til at alle altcoins har spesifikke egenskaper. Analysetjenesten Coinmarketcap har nå 879 altcoins.

Tokens er de vanligste kryptovalutaene

  

Den tredje og vanligste typen kryptovaluta er token. Mange nykommere bruker ordene token og mynt synonymt. Imidlertid må det gjøres en differensiering her. I direkte sammenligning med bitcoin og altcoins kan et token ikke fungere uavhengig. Snarere er et token basert på nettverket til en annen kryptovaluta og er derfor i et avhengighetsforhold. 

Følgelig har ikke et token sin egen distribuerte hovedbok eller blockchain-teknologi. Blockchain av en allerede eksisterende kryptovaluta er alltid avgjørende. 

Det er 1613 tokens oppført på Coinmarketcap. Nesten alle disse tokens er basert på fire sentrale blokkjeder. 

Disse er: 

Ethereum: Ethereum-blockchain er grunnlaget for de fleste av de omsettelige tokens. Spesielt kjent er ERC20-standarden, som gjør det enkelt å lage tokens. Kjente tokens basert på Ethereum er Chainlink (LINK), Huobi Token (TK), USD Coin (USDC) eller Basic Attention Token (BAT). 

NEO: NEO fungerer også som det teknologiske grunnlaget for mange kryptovalutaer. NEO er den kinesiske versjonen av Ethereum og tilbyr funksjonalitet for dApps og Smart Contracts. Sannsynligvis de mest kjente tokens basert på NEO er Nash Exchange (NEX) og Gas (GAS). 

TRON: TRON-blockchain er primært grunnlaget for mange dApps. Følgelig har TRON også utallige tokens som BitTorrent-token. 

Omni: Omni block-kjeden er best kjent for tether (USDT). Stablecoin Tether er den mest handlede kryptovalutaen i verden. Som en stabil mynt er den egnet for sikker overføring av forskjellige eiendeler. 

Hvis vi tar en titt på de mest verdifulle tokens for tiden, er tether først. Dette følges av UNUS SED LEO, Chainlink, Huobi token og USD-mynt. Den andre til femte plassering er basert på Ethereum og første plassering på Omni. 

I sammenligning med mynter generelt, er det merkbart at det rett og slett er flere poletter enn mynter. Årsakene til denne omstendigheten kan være det faktum at de tekniske kravene til et token er mye lavere. Et token trenger rett og slett ikke sin egen blockchain. Trenden mot tokenisering viser også at potensialet i kryptografiske valutaer også fungerer for institusjonelle brukssaker. Potensialet med smarte kontrakter gjør det mulig for andre eiendeler som eiendom, aksjer, råvarer eller obligasjoner å bli representert med tokens. I fremtiden kan tokens bli enda mer relevante og revolusjonere illikvide aktivaklasser. 

Enda flere underkategorier for kryptoer

Typene presentert ovenfor tillater kategorisering av hver kryptovaluta. Vi kan imidlertid også bruke mer detaljerte prosedyrer og undertyper.

Klassiske undertyper er: 

  • Stablecoins
  • Bytt poletter
  • Personvernmynter
  • Sentralbankens digitale valuta (CBDC)

I det følgende vil vi vise hvordan undertypene er forskjellige. 

Stablecoin gevinst i relevans

Den mest handlede kryptovalutaen er Tether og derfor en stablecoin. Navnet antyder allerede at det er en stabil valuta. I utgangspunktet må en Stablecoin ha en sikkerhet, en reserve. Hvis reserven er tilstrekkelig stor, får en typisk veldig ustabil kryptovaluta en egenverdi – den tilsvarende valutaen. 

Sannsynligvis den mest spennende stablecoin er Libra. 

Investorer kan allerede starte kjøper Vekten i første halvdel av 2020. Et viktig faktum for handelsmenn angående Stablecoins er den lille svingningen. Siden de skal være stabile, kan du ikke forvente høy avkastning ut av marginhandel. I stedet er de perfekt egnet for vanlige transaksjoner.  

Exchange Tokens – løsningen for tjenester

En annen undertype kryptovaluta er Exchange Tokens. Dette er vanligvis kryptovalutaer opprettet av en kryptobørs eller handelsplattform. Ved hjelp av et slikt Exchange Token kan brukere få tilgang til tjenestene til den spesifikke markedsplassen eller redusere transaksjonsgebyrene når kjøper kryptoer. Sannsynligvis de mest kjente Exchange-tokens er Huobi Token, Binance Coin og KuCoin. 

Personvernmynt muliggjør anonyme transaksjoner

Privacy Coins representerer også en undertype av kryptovalutaer. En slik kryptovaluta tillater anonyme og private transaksjoner. Følgelig er det ingen offentlig informasjon om deltakende partier lagret i blockchain. De viktigste personvernmyntene akkurat nå er Monero, Dash og ZCash. 

CBDC er digitale sentralbankpenger 

Den siste og nyeste undertypen av kryptovalutaer er sentralbankens digitale valutaer (CBDC). En slik kryptovaluta er opprettet eller i det minste støttet av en sentralbank. For tiden er det mange prosjekter som forsker på CBDC. I løpet av 2020 kan vi kanskje publisere den første CBDC, den digitale Yuan, av Peoples Bank of China. Selv Europa har kunngjort at det vil være en digital euro. På lang sikt virker det realistisk at mange sentralbanker vil publisere tilsvarende digitale valutaer. 

CBDC vil mest sannsynlig få relevans

Det er mange måter å kategorisere kryptovalutaer på. Den enkleste måten er sannsynligvis å kategorisere dem ved å bruke begrepene Bitcoin, altcoin eller Token. Spesielt spennende er det faktum at nesten alle tokens er basert på fire sentrale blokkjeder. Den viktigste altcoinen er langtfra Ethereum. Tross alt er mange tokens basert på denne blockchain. 

Det er også mulig å kategorisere tokens etter undertype. Stablecoins og bytte mynter er de viktigste. Privacy Coins kan brukes av en solid brukerbase, men det er bare noen få nye prosjekter i denne scenen. CBDC vil sannsynligvis få relevans så snart den første er utgitt. Likevel er det andre måter å klassifisere kryptovalutaer på. 

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me