Blockchain Law & Cryptocurrency Lawyers – Se hur det hela hänger samman

Villkoren blockchain lag har mest varit på motsatta sidor av varandra. Med ökade globala kryptokurrencybestämmelser och åtgärder kommer du att finna det mycket svårt att tro att dessa två utrymmen kan hitta en synergistisk arbetsrelation. Det finns dock mycket mer i blockchain-tekniken än bara kryptovalutor. Så innan vi tittar på de förändringar som det kan medföra för den juridiska industrin, låt oss få lite inblick i blockchain-tekniken.

Vad är Blockchain Law & Teknologi?

Blockchain lagdata

En blockchain är, i de enklaste termerna, en tidsstämplad serie med oföränderlig dataregistrering som hanteras av ett kluster av datorer som inte ägs av en enda enhet. Var och en av dessa datablock (dvs. block) är säkrade och bundna till varandra med hjälp av kryptografiska principer (dvs. kedja).

Anledningen till att blockchain har fått så mycket beundran är att:

 • Det ägs inte av en enda enhet och är därför decentraliserat
 • Data lagras kryptografiskt inuti
 • Blockchain är oföränderlig, så ingen kan manipulera med data som finns inuti blockchain
 • Blockchain är transparent så att man kan spåra data om de vill

Advokaternas intresse för blockchain växte dramatiskt 2017. Enligt Ron Quaranta, grundaren och ordföranden för Wall Street Blockchain Alliance, var den juridiska industrin en av de snabbast växande sektorerna för att gå med i Alliance.

Aaron Wright, professor vid Cardozo School of Law, sa, ”Vi kan använda blockchain som en” ryggrad ”för att hantera hela den juridiska industrin, bygga mer effektiva system, sänka kostnaden för juridiska tjänster och se till att människor får juridiska tjänster de behöver.”

Nu är allt väldigt spännande men låt oss titta på några riktiga användningsfall eller verktyg som blockchain-tekniken kan ge in i den juridiska industrin.

Områden där Blockchain kan förbättra den juridiska industrin

# 1 Fastighetsregister

Fastighetsbedrägerier är ett av de viktigaste problemen i Indien. 2013 hade New Delhi ensam 181 anmälda fall av fastighetsbedrägerier medan Mumbai kom nära andra plats vid 173 fall. Fastighetsaffärer är en av de största möjligheterna att investera svarta pengar. Det mest populära sättet att göra det är att hålla fastigheter i någon annans namn. Detta kallas “benami” aka “falskt namn.” Sedan november 2016 har benami-fastigheter värda över 282 miljoner dollar beslagtagits.

Den gemensamma poliskommissionären Satish Golcha sa till PTI:

“Cirka 30 procent av alla ärenden som rapporteras till oss är relaterade till fastigheter.”

I ett ökänt fall av benami upptäckte Brottsgrenen att initiativtagare till Nirmala Krishna Nidhi-fonden hade köpt fastigheter under namnet på sina nominerade och berövat hundratals människor deras livssparande.

Brottsgrenen upptäckte att den anklagade hade köpt avancerade fastigheter som köpcentra, bostadsområden och bungalower i Thiruvananthapuram, Kollam och Kundara. Det övergripande bedrägeriet har fastställts till cirka 500 crore (~ 7,8 miljarder dollar)!

I ett verkligt monumentalt beslut samarbetar de statliga regeringarna i Andhra Pradesh och Telangana med den svenska startup ChromaWay för att motverka dessa fastighetsbedrägerier genom att använda blockchain-tekniken.

De tre huvudproblemen som Blockchain kommer att lösa

De tre huvudsakliga utmaningarna som blockchain var tvungen att lösa för att vara en effektiv lagringsenhet för markposter är följande:

# 1 Digitala enheter bör inte vara lätta att replikera

En av kärnegenskaperna hos en värdefull produkt är att den ska vara svår att replikera. Detta är anledningen till att fiat-valutan inte enkelt kan replikeras hemma. Om någon kan ta hem en skrivare och skriva ut $ 100 skulle valutaens värde sjunka med en avsevärd summa.

Detsamma bör gälla för konfidentiella dokument som fastighetsregister också. Det borde inte vara möjligt för någon att ha två kopior av samma register men med olika detaljer. Blockchain löste problemet för flera år sedan. Detta problem kallas “dubbla utgifter”. Låt oss ta bitcoins exempel, det är omöjligt för mig att spendera samma bitcoin samtidigt i mer än en transaktion. Genom att använda ”dubbelt utgiftsskydd” i blockkedjor kan man förhindra att detta sker.

# 2 Digitala filer borde vara tåliga

Allt som lagras i blockkedjan är automatiskt manipuleringssäkert.

Varje block i en blockchain har sitt eget unika digitala fingeravtryck som heter “hash”. När filerna går in i ett block kan de inte manipuleras eftersom de kryptografiska hashfunktionerna förhindrar att det händer.

Låt oss se hur hashprocessen fungerar. Vi kommer att lägga in vissa ingångar. För den här övningen ska vi använda SHA-256 (Secure Hashing Algorithm 256).

blockchain hashing

Som du kan se, i fallet med SHA-256, oavsett hur stor eller liten din ingång är, kommer utmatningen alltid att ha en fast 256-bitars längd. Detta blir kritiskt när du har att göra med en stor mängd data och transaktioner. Så i princip, istället för att komma ihåg ingångsdata som kan vara enorma, kan du komma ihåg hash och hålla koll.

En kryptografisk hashfunktion är en speciell klass av hashfunktioner som har olika egenskaper vilket gör den idealisk för kryptografi. Det finns vissa egenskaper som en kryptografisk hashfunktion behöver för att kunna betraktas som säker. Du kan läsa om dem i detalj i vår guide om hashing.

Det finns bara en egenskap som vi vill att du ska fokusera på idag. Det kallas “lavineffekten.”

Vad betyder det?

Även om du gör en liten förändring i din inmatning kommer de förändringar som kommer att återspeglas i hashen att vara enorma. Låt oss testa det med SHA-256:

Ser du det? Även om du just har ändrat fallet för det första alfabetet i inmatningen, titta på hur mycket som har påverkat utdatahashen.

Eftersom alla blocken är kryptografiskt anslutna startar byte av hash för ett block en kedjereaktion som kan frysa upp hela kedjan. Eftersom det är en omöjlighet blir blockkedjan manipuleringssäker.

# 3 Digitala processer borde vara manipulerade

Det sista problemet som blockchain kan lösa för lagring av fastighetsregister (eller lagring av vilket som helst juridiskt dokument) är att säkra en tillförlitlig process. Varje officiell institution har dock en process, eftersom de är beroende av att “människor gör sina jobb ordentligt”, det finns ett par vägar som de kan stöta på:

 • Mänsklig oaktsamhet.
 • Korruption

Detta kan vara ett problem eftersom dessa dokument och register är mottagliga och varje felaktig hantering kan leda till förluster på miljoner dollar. Det bästa sättet att hantera dessa poster bör vara att följa en uppsättning process som inte kan manipuleras eller utnyttjas.

Blockchains mycket arkitektur förhindrar att detta händer.

En blockchain är ett distribuerat system med ett stort antal aktörer. Hur dessa aktörer fattar beslut i systemet är via algoritmer som kallas “konsensusmekanismer”. Flera mekanismer hjälper dem att uppnå detta, såsom Proof of Work, Proof of Stake etc..

Huvudupptagningen är att en blockchain kan säkerställa en sömlös, säker datalagringsprocess som är fri från mänskliga känslor.

# 2 Säkerhet

Juridiska företag är ett främsta mål för hackare eftersom de har så mycket känslig information att de ofta är det främsta målet för hackare. År 2016 bröt hackare sig in i datanätverket för några stora amerikanska advokatbyråer, inklusive Cravath Swaine & Moore LLP och Weil Gotshal & Manges LLP. Några månader efter ovanstående attack, straffade justitieministeriet tre män för att tjäna miljoner i insiderhandel efter att ha hackat in e-postmeddelandena från Big Law M&A-lag. Advokatbyrån DLA Piper hackades 2017 av en ransomware-attack, där skadlig programvara krypterar en dator och sedan kräver betalning för att låsa upp den.

Anledningen till att dessa företag gör ett så bra mål är att de är silor med extremt känslig data. Blockkedjans arkitektur förstör själva idén om silor. Många branscher antar ett blockchain-konsortium, där de lägger sina data i en privat blockchain. Eftersom data blir decentraliserade är det omöjligt för hackare att attackera en central källa.

I det rättsliga området försöker Global Legal Blockchain Consortium skapa en privat blockchain bestående av över 140 stora företag, advokatbyråer, programvaruföretag och universitet. Enligt dess webbplats, konsortiet fokuserar på:

 • Dataintegritet och äkthet för kontrakt, dokument och liknande data.
 • Dataskydd och säkerhet för kontrakt, dokument och kommunikation.
 • Interoperabilitet mellan stora juridiska avdelningar och advokatbyråer.
 • Produktivitetsförbättringar och kostnadsbesparingar i driften av juridiska avdelningar och advokatbyråer.
 • Användning av blockchain för att förstärka och förstärka befintliga juridiska teknikinvesteringar som ger viktig funktionalitet till äldre system för att förlänga deras livslängd.

Kort sagt, deras uppdrag är att förbättra säkerheten, integriteten, produktiviteten och interoperabiliteten i det juridiska teknikekosystemet.

# 3 Smarta kontrakt

Smarta kontrakt är automatiserade kontrakt. De körs själv med specifika instruktioner skrivna på koden som körs när vissa villkor görs.

Hur smarta kontrakt fungerar

Smarta kontrakt är hur saker och ting görs i Ethereums ekosystem. När någon vill göra en viss uppgift i Ethereum initierar de ett smart kontrakt med en eller flera personer. Smarta kontrakt är en serie instruktioner som fungerar på grundval av IFTTT-logiken, aka IF-THIS-THEN-THAT-logiken. I grund och botten, om den första instruktionen är klar, utför sedan nästa funktion och därefter nästa och fortsätt upprepa tills du når slutet av kontraktet.

Okej, så det låter ganska coolt. Men vad är dess tillämpning inom den juridiska industrin? Det största användningsfallet för smarta kontrakt inom det rättsliga området är att effektivisera upphandlingsprocessen. Smarta kontrakt tar bort behovet av mellanhänder i en transaktion och kopplar direkt två parter till varandra.

I det rättsliga systemet kan smarta kontrakt hjälpa till i en mängd olika uppgifter, som:

 • Fastighetsregistrering
 • Kommersiella transaktioner
 • Konstnärs royalty
 • Renderade tjänster
 • Avtal som kräver kontrakt eller transaktionsadvokat

Ett smart kontrakt som alla kraven i ett traditionellt kontrakt som erbjudande, acceptans, vederlag, vederbörligt samtycke etc. Den distinkta fördelen som det har jämfört med traditionella kontrakt är dock att det istället för att skicka vissa instruktioner till deponeringsagenter eller tredje parter. automatiserad eller självkörande.

Hinder för antagande av smarta kontrakt

Det finns några hinder för antagande av smarta kontrakt:

 • Det första som måste arbetas med är interoperabiliteten mellan traditionella avtal och blockchain-avtal. Det måste finnas ett effektivt sätt att skapa mänskliga läsbara juridiska kontrakt som har en korrelation i maskinläsbara smarta kontrakt. Projekt som OpenLaw, Accord Project, Agrello och Mattereum arbetar med denna aspekt.
 • Från och med den föregående punkten måste nya IoT-enheter (Internet of Things) skapas som hjälper till att använda smarta kontrakt i den verkliga fysiska världen.
 • Avtal är i sin natur ofullständiga. Det kan finnas flera situationer som inte kan förutses. Smarta kontrakt har mycket strikt verkställighet vilket kan leda till orättvisa konsekvenser. Så även om smarta kontrakt fungerar för enkla situationer är det kanske inte det bästa sättet att hantera subjektivt arbete som konst eller skrivande.

Slutsats – Behöver Blockchain lag?

Som du kan se har den juridiska industrin mycket att vinna på blockchain-integration. Ibland stöter vi på en bit teknik som klassificeras som “horisontell innovation”, dvs. teknik som kan användas i flera branscher. Blockchain-tekniken räknas definitivt som horisontell innovation. Även om den juridiska industrin och blockchain till synes har varit i konflikt fram till nu, har de hittat ett fruktbart, synergistiskt partnerskap som positivt kommer att påverka dem båda.

Advokater och regler för kryptovaluta

Vill du att en kryptovalutaadvokat ska gå igenom saker mer detaljerat? Kolla in vårt 2-veckors accelererade program om blockchain-lagar och regler.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me