Blockchain for business – trenger ditt selskap det?

Blockchain-teknologien har fått mye oppmerksomhet i det siste for sine bransjevridende evner. Som et resultat faller mange bransjer over seg selv for å prøve å innlemme blockchain.

Imidlertid bør alle selskaper bruke blockchain?

Hva er tingene man må vurdere før man tar i bruk blockchain? I denne guiden vil vi prøve å svare på alle disse spørsmålene.

Hvorfor er selskaper så hypte opp om Blockchain?

Vi har snakket om det grunnleggende om Blockchain mange ganger på dette nettstedet før. Så for å gi deg en ekstremt kort beskrivelse. En blockchain er, i de enkleste ordene, en tidsstemplet serie med uforanderlig registrering av data som administreres av en klynge datamaskiner som ikke eies av en enkelt enhet. Hver av disse datablokkene (dvs. blokken) er sikret og bundet til hverandre ved hjelp av kryptografiske prinsipper (dvs. kjede).

Årsaken til at blockchain har fått så mye beundring er at:

 • Det eies ikke av en enkelt enhet, derfor er det desentralisert
 • Dataene lagres kryptografisk inne
 • Blockchain er uforanderlig, så ingen kan tukle med dataene som er inne i blockchain
 • Blockchain er gjennomsiktig slik at man kan spore dataene hvis de vil

Som du kan se, er det fornuftig hvorfor selskaper er interessert i å innlemme blockchain. Faktisk, Juniper Research spurte ansatte i noen store selskaper (med >20 000 ansatte) om de ønsker å innlemme blockchain. Dette fant de ut i undersøkelsen:

Blockchain? Er dette teknologien virksomheten din trenger?

57% sa “Ja”, mens bare 9% sa “Nei”.

76% av de spurte spurte faktisk at blockchain kunne være ‘veldig nyttig’ eller ‘ganske nyttig’ for deres selskap.

Alle tegn peker mot et stort nivå av adopsjon. Imidlertid er det noen ting disse selskapene må vurdere først før de blir offer for FOMO.

[optin-monster-shortcode id = ”rbzitmzlyeapr8octd1d”]

Hvis det fungerer, må du ikke fikse det

Blockchain? Er dette teknologien virksomheten din trenger?

Det er mange selskaper der ute som er desperate for å innlemme blockchain til tross for at de har helt gode systemer på plass. Tanken om at “alt skal være desentralisert” er feil.

La oss ta eksemplet med Amazon.

Amazon er en e-handelsgigant på flere milliarder dollar, og den største faktoren bak veksten er UI / UX.

Tenk på dette, hvis du bestiller noe på Amazon, får du det innen en dag. Hvis du ikke liker det, vil de ta det tilbake innen en dag og gi deg refusjonen. I tillegg, med dronetjenester som kommer inn, i nær fremtid, vil du få produktet ditt innen en time etter bestilling!

Hvorfor vil du forstyrre en så god tjeneste ved å innlemme et nytt stykke teknologi som du ikke har erfaring med?

Oftere enn ikke, hvis du ønsker å øke effektiviteten i selskapet ditt, kan svaret meget vel ligge i å omarbeide visse eldrebaserte løsninger i stedet for å hoppe på blockchain-vognen. Husk at systematisk endring er bedre for selskapets samlede vekst enn å bare hoppe over pistolen.

Ikke misforstå oss nå, det er ingen tvil om at blockchain-teknologien har mange strålende brukstilfeller. Imidlertid er de fleste av disse fortsatt i det teoretiske eller pre PoC-stadiet. De fleste selskapene som bruker blockchain, har ganske enkelt å gjøre med det ukjente her.

Hvis du virkelig tenker på det, er en blockchain i hovedsak en desentralisert og sikrere database, og det er flere former for implementeringer. Du har:

 • Offentlige blokkjeder: Åpne blockchain der alle kan bli med og være en del av nettverket.
 • Tillatte blokkeringer: et lukket nettverk der eksisterende noder må dyrke deltakerne før de blir en del av nettverket

Mens den offentlige blockchain har mange nyttige kvaliteter, er faktum at den rett og slett ikke er klar til å håndtere store mengder transaksjoner og data, noe som er et primært krav for disse selskapene..

På den annen side har vi tillatte og til og med private blokkeringer (private blokkeringer eies og kontrolleres av en enkelt enhet). Slike blokkeringer har fått enorm trekkraft og interesse for forskjellige bransjer som finans. Imidlertid, ifølge kritikere, er private og tillatte blokkeringer unødvendig fancy implementeringer av en delt database.

Per nå er det langt enklere implementeringer av en delt database som man kan innlemme i stedet for en blockchain.

Det er her et selskap må stille seg nye spørsmål. Bør de gå for en alternativ løsning, eller bør de satse på en teknologi som fremdeles er relativt ung og som kanskje trenger noen år for å oppfylle løftet om at den allerede viser?

Så når bør du se på å innlemme en blockchain, og når ikke??

Er selskapet ditt avhengig av en tredjepart for all sin virksomhet? Brenner denne tredjeparten et hull gjennom lommen? Trenger du å ha en tydelig revisjonsspor for bedriften din for å forsikre deg om at alt er på plass?

Hvis ja, så er en blockchain en god ide for deg.

Imidlertid håndterer firmaet ditt enorme mengder data der tid og hastighet er avgjørende, da er det ikke sikkert blockchain er den beste løsningen, i hvert fall foreløpig.

Kostnaden

Før du tar i bruk blockchain, kan det være fornuftig å beregne hvor mye det vil koste. Det er tre spesifikke områder som vi vil gjøre deg oppmerksom på.

Mainframes og Blockchain

En stor ting som mange snakker om er at bankene vil kunne redusere mange driftskostnader på grunn av blockchain-integrering. Imidlertid påpeker Jason Bloomberg noe ganske interessant i sitt Forbes artikkel.

Faktum er at store finansinstitusjoner som banker kjører på mainframes. I stedet for å gjøre mainframes foreldet, viser blockchain seg å være grunnen til at bankene øker sin mainframe-investering. IBM følger også samme vei.

Apropos IBMs handlinger, sa Allan Zander, administrerende direktør i DataKinetics, “IBMs tilnærming ser imidlertid ut til å ha stjålet marsjen noe over AWS og Azure ved å tilby sentraliserte oppdateringer, Global 24/7 Support – og – muligheten til å kjøre analyser på selve Hyperledger – mens du bruker den enorme behandlingen kraft og praktisk talt null nedetid for hovedrammene. I balanse – og IMHO – tilbyr IBM-tilbudet i denne forbindelse for øyeblikket en langt større grad av komfort når det gjelder å velge hvilken plattform som gir bedre pålitelighet og støtte. “

Det er ikke klart om denne mainframe-sentriske blockchain-tilnærmingen kommer til å være ekstremt kostnadseffektiv eller ikke.

Imidlertid er årsaken til at disse hovedrammene i første omgang er nødvendig, at blockchainens skalerbarhetsproblem er. Hvis selskapet ditt kommer til å håndtere mange gjennomstrømninger, er dette definitivt noe du bør huske på.

Strømkostnader

La oss ikke slå rundt busken her, Bitcoin suger opp mye kraft. Ifølge Bitcoin Luxembourg er kostnaden per transaksjon av Bitcoin siden begynnelsen av året et sted mellom $ 75 og $ 160. En stor del av det er på grunn av elektriske kostnader.

Som Chris Haley, Corporate Strategy Director i ICF, og Michael Whitaker visepresident for Emerging Solutions i ICF påpekte, “En business case for blockchain må utgjøre en rekke potensielle kostnader utover hosting, lisensiering og implementering. Energikostnadene kan øke enormt når transaksjonsvolumet øker. På toppen av alt dette bør det legges til en buffer for ukjente ukjente og kanskje en ‘kompleksitetspremie’. “

Kostnad for lagring

For å forstå hvor mye lagring på blockchain vil koste, må man huske på visse ting.

For det første er blockchain en stadig voksende database som bare vil vokse større med tiden.

For det andre vedlikeholder hver node i nettverket blockchain ved å laste ned all data kontinuerlig til datamaskinen. Dette er grunnen til at lagringskostnadene kan være håndterbare i begynnelsen, men det kan bli eksponentielt høyt over tid.

En mulig løsning som mange mennesker har sett på er skylagring siden det ved første øyekast er billig og har et svært skalerbart lagringsalternativ. Men som Jamila Omaar, Internet Policy Intern ved Interplanetary Database (IPDB) Foundation, påpeker, “En blockchain-database må lagre data på ubestemt tid, slik at [skyens] gjentatte betalingsmodell ikke fungerer.”

Det anslås faktisk at den langsiktige lagringskostnaden per gigabyte for en Bitcoin-node vil overstige $ 22 millioner, bare basert på nåværende transaksjonskostnader.

IPDB jobber imidlertid med en mulig løsning, ifølge dem, “Det er vanskelig å bygge et desentralisert system som er sterkt nok til å styre seg selv uten å bli offer for re-sentralisering.”

Så kan blokkjedene noen gang være virkelig kostnadseffektive?

Ja, men i sin nåværende tilstand, ikke så mye. Faktum er at de fleste av disse blockchain-initiativene er i en POC-fase, og det er altfor tidlig å fortelle om de kan være effektive eller ikke.

Operasjoner

Et område der blockchain-bruk kan være ekstremt nyttig, er forretningsdrift. Dette emnet kan være en hel artikkel av seg selv, men det er noen områder som vi definitivt kan utforske for nå.

Revisjon

Husk at blockchain er både gjennomsiktig og uforanderlig, noe som hjelper til med å lage en permanent oversikt over transaksjoner. Dette er grunnen til at det er veldig enkelt å følge en papirspor i blockchain for interne (og statlige) revisjonsformål. På grunn av uforanderligheten er nøyaktigheten av dataene garantert.

Kvalitetssikring

Et annet sted der blockchain kan hjelpe til med virksomheten, er kvalitetssikringen av produktet. Siden blokkjeden er gjennomsiktig, kan hver eneste del av kjeden undersøkes nøye.

Et interessant sted hvor dette blir brukt i næringsmiddelindustrien. Som Mike Almeida formulerer presidenten for Empire ATM Group, “Hendelser som en salmonellaskrekk kan spores tilbake til kilden på få sekunder, og hver eneste pose fra denne batchen vil bli flagget for fjerning, enten den blir pakket i prosessanlegget, i en lastebil som blir levert eller i butikken allerede. Dette systemet kunne varsle alle involverte i løpet av sekunder i stedet for dager. ”

Ok, så det høres ganske bra ut, men for å få dette til å fungere er det en ting du må ta vare på. Opplæringen av dine ansatte.  

Tenk på det, kan du sørge for at virksomheten din går uten problemer hvis de ansatte er helt uklare? Så hvordan kan du sørge for at de ansatte er kloke nok til at virksomheten din kan gå uten problemer?

Som George Levy sier det, det er to nøkkelgrupper for ansatte du trenger å trene:

 • Ledere i bedriften din må være i kontakt med det grunnleggende om teknologien, slik at de vet hvordan det skal endre prosessene.
 • Programvareutviklerne og IT-cellen din må ha de nødvendige kodingsferdighetene for å bygge og vedlikeholde blockchain.

Ledere

Det er ingen annen måte å si det på, ledere og ledere i de forskjellige divisjonene i ditt firma trenger å lære om hvordan blockchain fungerer. F.eks. lederne av forsyningskjeden din bør lære hvordan blockchain fungerer for å forstå hvordan det kommer til å forstyrre bransjen din.

Programvareutviklere

Dine utviklere og IT-folk trenger å forstå hvordan blockchain fungerer og hvordan de kan utvikle seg på den. Først og fremst må de forstå hva smarte kontrakter er og hvordan de fungerer. Smarte kontrakter er automatiserte kontrakter. De er selvutførende med spesifikke instruksjoner skrevet på koden, som blir utført når visse forhold er gjort.

Blockchain? Er dette teknologien virksomheten din trenger?

Du kan lære mer om smarte kontrakter i vår grundige guide her.

Smarte kontrakter er hvordan ting blir gjort i Ethereum-økosystemet. Når noen ønsker å få gjort en bestemt oppgave i Ethereum, starter de en smart kontrakt med en eller flere personer.

Smarte kontrakter er en serie instruksjoner, skrevet med programmeringsspråket “soliditet”, Som fungerer på grunnlag av IFTTT-logikk aka den HVIS-DEN-DEN-DEN logikken. I utgangspunktet, hvis det første settet med instruksjoner er gjort, så utfør neste funksjon og deretter den neste og fortsett å gjenta til du kommer til slutten av kontrakten..

I tillegg til det må du også ansette utviklere som allerede er kjent med blockchain-utvikling for å hjelpe til med å starte bedriftens transformasjon..

Så la oss oppsummere og se hva du for det tredje trenger å ansette en blockchain-utvikler

 • Endelig, på et mer psykologisk nivå, kan endringen være skummel. Du må sørge for at dine ansatte er mentalt primet for å få dette hoppet.

  I utgangspunktet må du gi plass i selskapets budsjett for å sikre at de ansatte er oppe i fart. Dette kan være en potensiell hindring hvis budsjettet ikke tillater ekstra utgifter.

Kunder og kunder

Dine ansatte er ikke den eneste som vil bli berørt av dette skiftet. En veldig reell bekymring som de fleste bedrifter har, er at blockchain vil forstyrre forholdet til kunder og kunder.

Faktisk fant Juniper Research-undersøkelsen også ut følgende to resultater:

Blockchain? Er dette teknologien virksomheten din trenger?

Bildekreditt: Juniper Research

Så ifølge undersøkelsen:

 • 35% av selskapene tror at blockchain-integrasjon vil føre til forstyrrelser i deres interne virksomhet.
 • Hele 51% mener at det vil føre til en “betydelig forstyrrelse” for deres partnere / kunder.

Vi trenger virkelig ikke fortelle deg viktigheten av å holde de gamle kundene dine rette? Det er et faktum at det å holde en langsiktig klient er mye mer verdifullt enn å skaffe seg en ny klient. Et av de viktigste områdene du bør fokusere på som bedrift er klientrelasjoner. Som det gamle ordtaket går, “Få nye venner, men behold de gamle. Den ene er sølv, den andre gull. ”

Så, med dette i bakhodet, må du spørre deg selv om det er verdt det å bringe en så drastisk endring som blockchain i virksomheten din og deretter fremmedgjøre kundene dine. Mennesker er egentlig ikke så åpne for endring, og når kundene dine er komfortable med en kjent operasjonsstil, vil du virkelig forstyrre det ut av ingenting? Hvis noe driver kundene dine bort, vil det sikkert ikke være verdt det riktig?

Sammen med den generelle kundeangsten er det en annen for presserende bekymring.

Det er frykt for at eksisterende kundesystemer ikke lenger er kompatible med de oppgraderte, blockchain-integrerte systemene. Denne frykten for interoperabilitet er imidlertid ikke ubegrunnet, folk i Cryptoverse er generelt bekymret for interoperabilitet av blokkjeder, og det er en av de største problemene som må løses sammen med skalerbarhet.

Ta babytrinn

Hvis du ikke har de nødvendige ressursene, verken behovet eller tiden for å bygge en blockchain-virksomhet fra grunnen av, kan du alltid bruke noen av verktøyene og løsningene som allerede er der ute for å lage applikasjoner uten behov for mye teknisk kunnskap. Det beste med disse løsningene er at de ikke koster så mye pluss at det gir deg muligheten til å se om det faktisk fungerer for din bedrift eller ikke. Det er som forskjellen mellom å kjøpe en hel flaske med en kostbar parfyme eller en prøve på 5 ml.

Mange organisasjoner kommer allerede opp for å gjøre blockchain mer tilgjengelig for selskapene. Så, i stedet for å fullstendig omarbeide infrastrukturen din, kan dette være retningen du vil gå først.

Husk at Blockchain fortsatt er ung

Sprøyten bak blockchain er ganske uvirkelig akkurat nå.

Faktisk antyder nylige rapporter at selskaper som legger til ordet “blockchain” til navnene deres, har sett aksjene sine hoppe betydelig opp. Faktisk gikk aksjene i et lite amerikansk brusfirma opp med 432% etter at selskapet skiftet navn fra Long Island Iced Tea Corp til Long Blockchain Corporation!

Denne typen uvirkelig skudd setter mange urettferdige forventninger til blockchain.

Selv om vi mener at blockchain er en flott innovasjon, er det på ingen måte en magisk knapp. Det kommer ikke til å endre en dårlig forretningsidé til stor, la oss være tydelige på det.

Teknologien er fortsatt veldig ung, og det er mange nye veier som må utforskes og forbedres som skalerbarhet og interoperabilitet. Når det er sagt, er en interessant funksjon av blockchain imidlertid at den vil bli kraftigere etter hvert som den blir mer adoptert.

Så, hva bør du gjøre?

Vi tror på blockchain-potensialet, og vi tror at flertallet av virksomhetene kommer til å ta i bruk det i fremtiden. Det betyr imidlertid ikke at enhver bedrift trenger å ha det i utgangspunktet. Ikke desentraliser bare for å bli med i flokken.

Du må ta en dyp, hard titt på virksomheten din og vurdere alle punktene vi har snakket om så langt:

 • Har du allerede en god forretningsprosess på plass som ikke trenger forstyrrelse??
 • Vil selskapet være i stand til å håndtere kostnadene knyttet til blockchain-integrering, spesielt i de tidlige stadiene?
 • Vil du kunne investere i ledernes utdannelse??
 • Kan du få hele teamet på farta med dette skiftet?
 • Kan du få fantastiske blockchain-utviklere?
 • Vil teamet ditt kunne tilpasse seg denne endringen?
 • Er klientbasen din sterk nok til å være lojal mot deg gjennom denne overgangen?
 • Skal du endre hele infrastrukturen i selskapet ditt eller ta babysteg og ta en beslutning?
 • Er du villig til å risikere alt for å gamble med denne spennende, men likevel unge teknologien?

Still deg selv disse spørsmålene før du tar spranget.

Etter det, hvis du er sikker på å gjøre dette hoppet, så og bare da, bør du gå videre med det.

Ikke veldig teknisk? Ikke en utvikler? Ikke noe problem. Dette programmet ble designet spesielt for deg!

Sikre ditt sted nå!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me