Bitcoin Halvering: Den viktigste datoen i Bitcoin

I denne guiden vil vi lære hvorfor Bitcoin halvering skjer og hvordan det påvirker Bitcoins pris.

Etter hver 210 000 blokker gjennomgår Bitcoin en prosess som kalles “halvering”. Denne mekanismen ble integrert i protokollen av Satoshi Nakamoto selv. Etter at en protokoll har gått gjennom “halvering”, kutter den tilgangen på nye Bitcoins på halvparten, og halverer også belønningene for gruveproduksjonen.

Hva er Bitcoin Halving?

Spesielt kutter Bitcoin-protokollen halvparten av belønningen for bitcoinblokk. Hver gang det skjer en Bitcoin-halvering, begynner gruvearbeidere å motta 50% færre BTC for å verifisere transaksjoner.

Bitcoin – 21 millioner øvre cap

Som du allerede vet, har Bitcoin en 21 million øvre cap. Med andre ord vil det bare være 21 millioner Bitcoins som noen gang vil eksistere. Så hvorfor har Bitcoin i utgangspunktet en øvre hette? Ripple CTO David Schwartz sier at det er tre grunner:

 • Fiat-valuta er ekstremt inflasjonær. Federal Reserve kontrollerer amerikanske dollar. Hver gang de ønsker å regulere tilbudet, kan de ganske enkelt injisere mer penger i systemet. Mange ser på dette som en svært uetisk praksis. Dette er grunnen til at Nakamoto har hardkodet en øvre hette for å sørge for at ingen tilfeldig kan blåse opp Bitcoins tilbud slik de vil..
 • Da Bitcoin først ble designet, var det ikke klart om det ville bli adoptert i utgangspunktet eller ikke. Ved å fikse tilbudet ble potensielle investorer insentivert til å kjøpe Bitcoins før det løper ut.
 • Til slutt var det nødvendig med en måte å distribuere valutaen på. Gruvearbeidere vil i utgangspunktet bruke beregningskraften til å distribuere Bitcoin. Etter at alle myntene er utvunnet, kan transaksjonsgebyrer overta for å sikre Bitcoins tokenomics.

Bitcoin – Forstå gruvedrift og deflasjon

Å ha et tak på 21 millioner sikrer at Bitcoin er en deflatorisk eiendel, i motsetning til en inflasjon. I kjernen av Bitcoin ligger begrepet gruvedrift. Vi er ganske sikre på at du må ha hørt begrepet og til og med være kjent med hva det betyr i sammenheng med Bitcoin.

For de som ikke vet, er gruvedrift en prosess der visse noder, kalt “gruvearbeidere”, bruker spesialutvunnet gruveutstyr for å løse kryptografisk harde gåter..

Når du sender en transaksjon i Bitcoin, blir den satt i kø på et sted som kalles “mempool”. Gruverne plukker opp disse transaksjonene fra mempool og danner blokkeringen. Hvis blokken oppfyller minimumskravene, vil den bli lagt til Bitcoin-blockchain. Du må huske på at gruvedrift tilfeldigvis er ekstremt ressurskrevende. Det koster mye strøm og penger å bryte Bitcoins. Blokkbelønningen skal økonomisk stimulere gruvearbeiderne til å delta i gruveprosessen.

Hvis det ikke er noen stoppmekanisme, kan gruvearbeiderne, teoretisk sett, utvinne alle Bitcoins i verden, helt skjevt den samlede ligningen mellom tilbud og etterspørsel.

En liten avstikker- Tilbud og etterspørsel

Før vi fortsetter, la oss gi deg en kort leksjon i økonomi 101. En av de mest grunnleggende prinsippene innen mikroøkonomi er tilfeldigvis “tilbud og etterspørsel.”

Tilbuds- / etterspørselsligningen sier at gitt alt annet er likt, i et konkurransedyktig marked, vil prisen på et bestemt produkt variere til den når økonomisk likevekt, hvor den etterspurte mengden er lik den leverte mengden.

Så dette fører til to situasjoner:

 • Tilbudet er høyt og etterspørselen er lav, noe som fører til en prisnedgang på eiendelen / produktet.
 • Tilbudet er lavt og etterspørselen er høy, noe som fører til en økning i prisen på eiendelen / produktet.

Hvis gruvearbeidere fikk lov til å utvinne Bitcoins, ville det eksponentielt øke den sirkulerende forsyningen og krasje prisen i prosessen. Dette er grunnen til at Bitcoin-halveringsmekanismen ble hardkodet inn i protokollen for å overvåke sirkulasjonsforsyningen.

Kan transaksjonsgebyrer kompensere for blokkbelønningen?

Her er en kort oversikt over Bitcoins halveringsplan:

 • 2009: Bitcoin-gruvebelønninger starter ved 50 BTC per blokk
 • 28. november 2012: Den første Bitcoin-halveringen finner sted for å redusere gruvebelønningen til 25 BTC
 • 9. juli 2016: Andre halvering tar gruvebelønningen ned til 12,5 BTC
 • 2020: Den tredje halveringen vil belønningen falle til 6,25 BTC.

Etter dette estimatet vil den siste Bitcoin bli utvunnet etter den 64. halveringshendelsen, som skulle finne sted rundt 2140. Etter at den siste Bitcoin blir utvunnet, vil gruvearbeiderne stole helt på transaksjonsgebyrer som et inntektsmiddel, i stedet for blokkbelønningen.

Mens transaksjonsgebyrer er små sammenlignet med blokkering av belønninger. Imidlertid, mellom desember 2017 og januar 2018, på et tidspunkt, økte den gjennomsnittlige transaksjonsavgiften opp til $ 54. Årsaken til at dette skjer er veldig enkel.

Vurder dette scenariet. Når etterspørselen øker, blir også antall transaksjoner i kø i Bitcoins mempool-spikes. Imidlertid er Bitcoin-blokker begrenset av 1 Mb-størrelse, så det er bare så mange transaksjoner som kan bli forpliktet til hver blokk. For å omgå dette kan avsenderne øke transaksjonsgebyrene for å stimulere gruvearbeiderne til å gi dem fortrinnsrett.

Så rundt 2140 kan vi forvente at Bitcoins etterspørsel vil øke av følgende årsaker:

 • Ingen nye mynter: For det første, siden det ikke vil være flere nye mynter som sprøyter seg inn i markedet. Dette bør fundamentalt verdsette Bitcoins verdi, og øke den samlede etterspørselen. Dette er grunnen til at verdien av transaksjonsgebyrene også skal øke.
 • Brukstilfeller: Det vil ikke være en strekk å forestille seg at rundt 2140 vil antall brukstilfeller for Bitcoins øke ganske mye. Når antall brukstilfeller øker, bør også transaksjonsvolumet øke. Dette vil igjen føre til en økning i transaksjonsgebyr også.

Hva vil skje når Bitcoin halveres?

# 1 Gruvedriftstabilitet

Det første punktet å se på mens man vurderer virkningen av halvering er gruvedriftens stabilitet i systemet. Som vi allerede har uttalt, spiller gruvearbeidere en avgjørende rolle i Bitcoins økosystem. Sammen med gruvedrift av nye blokker og hjelpetransaksjoner, er gruvearbeidere også ansvarlige for det generelle vedlikeholdet av nettverket. Det er her vi trenger å snakke om “hashrate.”

Hashrate er begrepet som brukes til å beskrive beregningsevnen til et nettverk. Jo høyere hashrate, mer hastighet og sikkerhet i nettverket. Omvendt, senk hashraten, og reduser hastigheten og sikkerheten til nettverket.

Hvis gruvearbeidere plutselig bestemmer seg for å forlate nettverket, kan følgende skje:

 • Nettverket vil bli tilstoppet fordi transaksjonene ikke blir behandlet, da ingen vil bryte noen blokker.
 • Et kraftig gruvekartell kan bruke sin overlegne hashrate til å overta Bitcoins nettverk via et 51% angrep.

Så husk alt dette når du vurderer at gruvearbeidere er avhengige av belønning som en viktig inntektskilde, hvordan takler de halveringshendelsene? Gjør, de forlater rett og slett nettverket for å redusere tapene sine, eller gjør de soldater for nettets beste?

Vel … la oss ta en titt. Vi tar alle kartene fra BitInfoCharts.

2012 – Halvering

Bitcoin Halvering: Den viktigste datoen i Bitcoin

Så, hva skjedde etter halveringshendelsen? La oss først se på effektene på hashrate. I løpet av to uker falt hashratet til nettverket fra 27,61 THash / s til 19,98 THash / s. Imidlertid steg hashratet jevnt og trutt til 60 THash / s omtrent seks måneder senere. Så, som du kan se, forbedret nettverkshastigheten til slutt etter et første fall.

Bitcoin Halvering: Den viktigste datoen i Bitcoin

La oss nå se på lønnsomhet for gruvedrift. Som du kan se, falt gruvedriftens lønnsomhet etter halvering. Imidlertid klarte den å komme seg innen fire måneder.

2016 – Halvering

La oss nå se på effekten av halveringen i 2016 på nettverkets hashrate. Hashratet falt fra 1,56 EHash / s til 1,40 EHash / s. Imidlertid forbedret det til slutt til 3,85 EHash / s på syv måneder.

Bitcoin Halvering: Den viktigste datoen i Bitcoin

Imidlertid tegner gruvedriftens lønnsomhetsgraf ikke et like positivt bilde som hashratediagrammet. Som du ser, har det blitt betydelig mindre lønnsomt å utvinne Bitcoin etter halveringen i 2016.

Hvordan kan Bitcoin gruvearbeidere være lønnsomme?

Det er mange trinn som gruvearbeidere kan ta for å forbli lønnsomme:

 • Gruvearbeidere kan velge energieffektiv maskinvare som Dragonmint T16 og Antminer S9. Disse ASIC-ene gir høy prosessorkraft med lavere strømforbruk.
 • Gruvearbeidere kan flytte gruvedriften til regioner med kaldt vær og billig strøm. Kaldere områder vil tillate gruvearbeidere å kutte energiforbruket fra kjølesystemer drastisk. Enkelte gruveselskaper har flyttet til steder som Ulaanbaatar, Mongolia og Bratsk i Russland, hvor været er kaldt og strømmen er billig.
 • MIners kan også velge alternative kilder til strøm for å hjelpe driften.

# 2 Bitcoins pris

Til slutt det store spørsmålet som alle stiller. Øker faktisk Bitcoins pris etter at den har gått gjennom en halveringshendelse? Etter halveringen i 2012 steg prisen på BTC / USD kort fra $ 11 til $ 12 før den katapulterte til $ 1.038 på bare ett år. Det er en økning i prisen på 9.336,36%.

Deretter, 210 000 blokker senere, i juli 2016, gikk Bitcoin gjennom en annen prisstigning. Fra 9. juni til 9. juli 2016 økte BTC / USD fra $ 576 til $ 650 da kjøpere begynte å samle Bitcoin i påvente av halveringen. Prisen økte deretter tempoet og gikk opp til $ 2 526 nøyaktig et år senere 9. juli 2017. Det er en økning i verdsettelsen på 288,60%.

Her er en rask oversikt over effekten av halveringsbegivenhetene i 2012 og 2016.

Så mens Bitcoin så en økning i prisen etter halveringen i 2016, var den ikke så betydelig som 2012-halveringen. Ifølge eksperter skjedde dette fordi alle i samfunnet forventet halveringen, så forventet prishandling var allerede tatt i betraktning.

Dette er grunnen til at det ikke vil være overraskende om Bitcoins prishandling etter halveringshendelsen i 2020 ikke er så overraskende. Så, la oss se på den andre siden av ligningen. Hva er argumentene mot halveringshendelsen som påvirker Bitcoins pris?

Vil Bitcoin-prisen endre seg?

Bitcoins nåværende situasjon er mye forskjellig fra 2016 og 2012. Det er spesifikke problemer som vi må vurdere for å forstå hvorfor halveringen kanskje ikke påvirker Bitcoins pris så mye:

 • Gruvearbeidere kan selge av seg sine belønninger i stedet for å holde fast på den når markedet er oppe.
 • Bitcoin har nå futures trading. Siden Futures-handelsmenn ikke krever faktisk bitcoin for å handle, gjør dette volumet av BTC-utvunnet mye mindre viktig.
 • Mengden utvunnet Bitcoin-volum er lite sammenlignet med det totale handelsvolumet. Tilbake i 2012 og 2016 var forholdet ikke så skjevt. Imidlertid handler i dag millioner av Bitcoins daglig. Så selv om blokkbelønningen reduseres fra 12,5 til 6,25, vil det ikke utgjøre noen stor forskjell. Med tilstedeværelse av institusjoner på markedet er handelsvolumet til Bitcoin høyere enn noen gang før.

Halvering av Bitcoin – Konklusjon

Halvering av Bitcoin er kjernen i protokollen. Tenk på det. Halvering sørger for at den beholder deflasjonskvaliteten. Dette sørger for at det forblir ideologisk motsatt til fiat-valuta, som er sentralt kontrollert og inflasjonær av natur.

Satoshi Nakamoto hadde sørget for at selv etter at alle Bitcoins ble utvunnet, vil den interne tokenomikken fortsatt opprettholde nettverket. Det er fortsatt for tidlig å fortelle om Bitcoin faktisk vil følge sin historiske presedens og øke verdsettelsen, eller vil de nye faktorene holde den nede.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me