Slik gruver jeg Zcash med CPU (Linux)

ZCash er en anonym kryptokurrency som bruker zk-snarks for å sikre at all informasjon om brukertransaksjoner er trygt kryptert, mens den fremdeles kan verifiseres av gruvearbeidere som kan sikre at ikke dobbeltbruk har funnet sted ved å bruke null kunnskapssikker.

ZCash bruker Equihash som en hashingalgoritme, som er en asymmetrisk minneshard PoW-algoritme basert på det generaliserte bursdagsproblemet. Det er avhengig av høye RAM-krav for å flaskehals generere bevis og gjøre ASIC-utvikling umulig, akkurat som Ethereum.

For å unngå Instamine vil ZCash ha en langsom gruvedrift, der blokkbelønninger vil bli utstedt langsommere enn normalt.

Vi skal vise deg hvordan du gruver ZCash på Ubuntu. Å gruve ZCash på Windows Klikk her. Du kan også prøve gruvedrift med sky gruvedrift kontrakt med Genesis Mining eller Hashflare.

Ikke alle har tilgang til en datamaskin, og ikke alle har tid, kunnskap eller tålmodighet til å begynne å bryte Zcash alene, spesielt siden det ikke er noe grafisk brukergrensesnitt (GUI) Miner tilgjengelig ennå. Hvis du vil gruve på din egen datamaskin, men trenger et lite trykk for å gjøre det, er du på rett sted. Men hvis du ønsker å tjene på Zcash-gruvedrift uten noen anstrengelse, denne guiden vil gjøre susen.

Gruvedrift ZCash på Linux (Ubuntu) – KUN FUNGERER FOR 64BIT-SYSTEMER

Del 1 – Installere avhengigheter av ZCash-systempakken

Trinn 1: Åpne terminalen. Dette kan gjøres ved å klikke på øverst til venstre logo (1) og søker etter "Terminal". Klikk på Terminallogo (2). 

Steg 2: Installer først avhengighetene som kreves av Zcash. Dette kan gjøres ved å skrive følgende inn i kommandolinjen:

sudo apt-get install \

build-essential pkg-config libc6-dev m4 g ++ – multilib \

autoconf libtool ncurses-dev pakke ut git python \

zlib1g-dev wget bsdmainutils automake

Du kan også kopiere (CTRL + SHIFT + C) og lime inn (CTRL + SHIFT + V) denne kommandoen i terminalen din for å gjøre det lettere. Når du har skrevet inn kommandoen, trykk enter. 

Trinn 3: Etter at du har angitt kommandoen, blir du bedt om å oppgi passordet ditt. Skriv den inn og trykk enter.

Trinn 4: Terminalen vil også be deg om å bekrefte handlingen. Skrive "Y" og klikk Enter for å godta 

Trinn 5: Last ned Zcash-arkivet ved å skrive inn følgende kommando: "git klon https://github.com/zcash/zcash.git". Dette vil opprette en ny mappe kalt ZCash i din "Filer" katalog. 

Trinn 6: Når ZCash-depotet er ferdig nedlastet, går du inn i ZCash-mappen ved å skrive inn kommandoen: "cd zcash". Og trykke på Enter. 

Trinn 7: Inne i Zcash-filen må du få de offentlige alfa-bevisende og verifiserende nøklene. Skriv inn kommandoen:

git checkout v1.0.1

./zcutil/fetch-params.sh

Disse nøklene er 1,5 GB, så denne prosessen kan ta en stund.

Del 2 – Kompilering av ZCash

Når du har lastet ned og installert alle avhengigheter av systempakker, kan du kompilere dem og bygge zcashd.

Trinn 1: For å kompilere ZCash, skriv inn følgende kommando: "./zcutil/build.sh -j $ (nproc)".

Del 3 – Kjører ZCash

Trinn 1: Før vi kjører Zcash, må vi opprette en mappe for konfigurasjonsfilen. Utenfor terminalen, gå til "Filer" (1), høyreklikk hvor som helst og opprett en mappe med navnet ".zcash". 

Steg 2: Du ser kanskje at mappen du nettopp har opprettet, forsvant. Det er fordi Linux gjenkjenner mapper som starter med en "." som en skjult mappe. Klikk på for å se de skjulte mappene CTRL + H.

Trinn 3: Nå må du opprette en konfigurasjonsfil i .zcash-mappen du nettopp har opprettet, høyreklikk igjen og velg "Nytt dokument", deretter "Tomt dokument".

Trinn 4: Åpne det nye dokumentet du nettopp har opprettet, og lim inn følgende konfigurasjon:

rpcuser = brukernavn

rpcpassword = passord

 

Trinn 5: Lagre og lukk filen, og gi den deretter navnet til "zcash.conf".

Trinn 5: Gå nå tilbake til terminalen og skriv inn følgende kommando: "./ src / zcashd -daemon".

Hvis du lukket terminalen, går du inn "cd zcash" for å gå til zcash-mappen (kommandoen fungerer bare mens du er i zcash-mappen).

 

Del 4 – Mining ZCash

Nå som vi vet at vi vet at ZCash er riktig installert, kan vi begynne å bryte litt zcash.

Trinn 1: Stopp ZCash-deamonen ved å skrive inn kommandoen "./ src / zcash-cli Stoppe". 

Steg 2: Gå til Files (1) og skriv inn din .zcash (2) mappe

 

Trinn 3: Rediger nå konfigurasjonsfilen "zcash.conf" og legg til en linje i den: "gen = 1" og save dokumentet.

Trinn 4: Kjør ZCash deamon igjen ved å skrive inn kommandoen: "./ src / zcashd -daemon". en gang til

Og det er det! Du gruver nå offisielt ZCash testcoins. Du vil ikke se hashrate vises, eller noen informasjon om det, men du kan sjekke saldoen din og annen blockchain-informasjon ved å skrive og skrive inn kommandoen: "./ src / zcash-cli getinfo". Det kan ta litt tid å få nye testcoins, så hvis du ikke har gjort alt riktig, må du sørge for at konfigurasjonsfilen din har "gen = 1" linje og vent noen timer før du sjekker saldoen.

Skriv inn kommandoen: "./ src / zcash-cli listutnyttet" for å få mer detaljert informasjon om testcoins og lommebok.

Gruvedrift ZCash på Windows

ZCash støtter for øyeblikket ikke Windows, og vil heller ikke gjøre det for 1.0-lanseringen. En versjon med Windows-støtte er planlagt for følgende utgivelse. Hvis du er en Windows-bruker og vil gruve ZCash, kan du enten installere Linux på en virtuell maskin eller vente på Windows-utgivelsen. Hvis du bestemmer deg for å kjøre Zcash på en virtuell maskin, trenger du bare å følge instruksjonene på denne videoen. Etter at Ubuntu er installert på en virtuell maskin, følger du bare instruksjonene i denne guiden fra starten

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me