Hvordan bygge en Zcash gruvedrift

ZCash er en anonym kryptokurrency som bruker zk-snarks for å sikre at all informasjon om brukertransaksjoner er trygt kryptert, mens den fremdeles kan verifiseres av gruvearbeidere som kan sikre at ingen dobbeltbruk har funnet sted med null kunnskapsbevis.

ZCash bruker Equihash som en hashingalgoritme, som er en asymmetrisk minneshard PoW-algoritme basert på det generaliserte bursdagsproblemet. Det er avhengig av høye RAM-krav for å flaskehals generere bevis og gjøre ASIC-utvikling umulig, akkurat som Ethereum.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal starte gruvedrift etter at du har bygd riggen din, sjekk ut denne guiden.

I denne guiden vil vi lære deg hvordan du bygger din egen zcash gruvedrift. Dette vil spare deg for mye penger ettersom ferdigbygde rigger ofte kan være dyre og vanskelig å anskaffe. Å velge utstyr nøye er sannsynligvis det viktigste trinnet i hele prosessen, så sørg for at du sammenligner gruveutstyr og gjør riktig forskning før du kjøper et maskinvare.

Du kan også bruke Zcash-gruvekalkulatoren for å få et estimat av fortjenesten din i henhold til din elektisitet og hashing.

Du kan også bryte Zcash gjennom en skygruvekontrakt med Hashflare eller Genesis Mining.

Innkjøp av utstyret ditt

Du er nødt til å få tak i ganske få komponenter, og kostnadene stabler ganske raskt:

1) Et moderkort – Et hovedkort er hjernen til datamaskinen, og det er det du bygger alt på – basen til gruvedriften din. Hovedfunksjonen du leter etter på hovedkortet er antall GPU-spor det har, da dette vil avgjøre hvor mange grafikkort eller GPU-er det kan passe – og til slutt din totale hashkraft. 3 PCI Express-spor vil bety at du kan passe 3 x RX 480 med et hash på 90 H / s hver – eller en total hashkraft på 270 H / s (ved bruk av Claymore-gruveren). Et PCI Express-spor er en tilkoblingsport på hovedkortet. Både PCI-E x1 og PCI-E x16 vil tillate deg å koble til en GPU så lenge du bruker en Stigerør. Jo flere grafikkort du kan bruke på ett hovedkort, jo mer strøm sparer du. Bare sørg for at PSU-enheten din takler det.

Vi brukte GA-Z97X-Gaming 3 som du kan få her! Vi anbefaler også Asrock – H81 Pro BTC siden den har seks GPU-spor og to ekstra molex-plugger for strømkilden.

2) Grafikkort – Å velge GPU er den viktigste delen, da det er maskinvaren som vil gjøre stort sett alt arbeidet. Du må sørge for at alt fungerer som det skal, da GPU-en din blir satt under stressende forhold hele tiden den er gruvedrift. Hvis du kjøper en ny GPU, må du sjekke hashraten online og kjøpe et grafikkort som kan gi deg en god hashkraft. Hvis du kjøper i secon-hand, må du sørge for at alt fungerer som det skal. Forsikre deg om at alle fansen fungerer, gjør en referansetest og se resultatene. Hvis GPUen ikke overopphetes og referanseresultatene blir positive, kan du ha et godt funn i hendene.

Vi har en liste over GPUer her at du kan sortere gjennom og finne ut hva som passer budsjettet ditt. Husk at AMD har den beste banerekorden i gruvehastighet, og at jo billigere merket er, jo verre er det. Prøv å holde deg til Sapphire, Asus osv…

 

Et annet problem du kan ha med grafikkortene og hovedkortet ditt, er at de bare ikke passer perfekt sammen på grunn av avstanden på hovedkortet mellom PCI Express-sporene. Det kan også hende at du bare har en eller to PSI-E x16-spor og flere PSI-E x1-spor å fylle ut. Frykt ikke – du kan bruke en GPU-stigerør som i utgangspunktet er en forlengelseskabel for et PCI Express-spor. Noen grafikkort er ganske klumpete, så vær forsiktig når du velger. Du kan få en stigerør her.

3) prosessor – Siden Zcash bruker Equihash-algoritmen, er CPU-gruvedrift fortsatt noe lønnsomt. Du kan kjøpe en god CPU og min med både grafiske og sentrale prosesseringsenheter, og maksimere fortjenesten per rigg. Forsikre deg om at du har en god kjøler for CPUen din, da den blir varm gjennom gruvedrift.

4) Harddisk – Du trenger en harddisk for å lagre operativsystemet og programvaren din for gruvedrift. En standard SSD-stasjon vil gjøre (en SSD harddisken er bare en lagringsenhet og kalles solid state, da det ikke er bits i bevegelse som kan knekke). Størrelsen vil avhenge av hva du planlegger å gjøre under gruvedrift. Hvis du planlegger å laste ned hele blockchain og minen som vist i denne guiden her – da må du ta hensyn til hvor stor blockchain vil bli og trenger å bruke litt mer. Hvis du bare skal gruve zcash som en del av en basseng da trenger du ikke å lagre blockchain og kan få en mindre SSD-stasjon. Vi brukte SSDNow V300 120 GB. Kjøpe det her.

5) RAM – eller Random Access Memory – Dette er en grunnleggende komponent i hvilken som helst datamaskin som i utgangspunktet er en kladdeplate for å notere beregninger og hente informasjon raskt på en datamaskin. 4 GB skal gjøre jobben.

Du kan få noen her.

6) EN PSU eller strømforsyningsenhet – I likhet med GPU er strømforsyningsenheten en veldig viktig komponent som vil bli utsatt for mye stress. PSU-er har imidlertid en tendens til å være mer holdbare enn grafikkort. Før du kjøper en PSU, må du oppsummere strømforbruket til GPUen din og alle de andre komponentene og sørge for at strømforsyningen har muligheten til å levere mer! Hvis du bygger en "mega rigg" som har 6 GPUer, kan det hende du synes det er mer kostnadseffektivt å ha to separate strømforsyninger, for på 750 watt og $ 100 hver i stedet for en 1500 W og $ 300 dollar. Imidlertid vil 1500 W strømforsyningen mest sannsynlig vare mer tid og prestere bedre. Når du bruker to PSU-er, kan du bruke et verktøy som Legg til2PSU for å gjøre det lettere å slå på begge strømkildenhetene. Vi har en Seasonic 1200 Watt som du kan kjøpe her.

7) En sak eller rigg – Igjen kan dette være et ganske vanskelig valg å ta, da det vil avhenge av GPU-ene dine og om du bruker GPU-stigerør. Du vil ikke at komponenter skal sitte oppå hverandre, da det potensielt kan være en brannfare. Du kan la hele systemet være åpent eller til og med bygge din egen sak for å gi den den personlige prikken. Du kan kjøpe hyllerigg fra et par leverandører – for eksempel SW-gruvedrift. Du kan også få dem fra ebay eller amazon. Hvis du ikke vil bruke penger på riggen, kan du bygge dem på mange forskjellige måter, med metall, PVC, tre. Du kan til og med resirkulere den gamle datamaskinkassen din for å lage en struktur:

Alternativt kan du hente noen av komponentene dine fra gpuShack, på vår andre gruverigg bruker vi MOBO / CPU / RAM / SSD-pakke for 5 GPUer. Husk å bruke kampanjekoden CRYPTOCOMPARE får 5% rabatt på kjøpet.

Sette det sammen

Som nevnt, sørg for at strømforsyningsenheten din kan håndtere grafikkortene og at du har stigerør som kan plassere ekstra GPUer på et trygt sted. Forsikre deg om at alle tilkoblingene er pent og at alt holdes sammen godt.

Nå er alt du trenger å gjøre å bygge riggen din med maskinvaren du har kjøpt. Som nevnt, sørg for at PSU-en din kan håndtere grafikkortene dine. Du kan alltid få en Drep-a-Watt å måle utgiftene dine. Forsikre deg om at alle tilkoblingene er pent og at alt holdes sammen, og husk å sjekke håndboken hvis du har spørsmål angående hva som går hvor.

Et ord om posisjonering. GPU-er kan bli varme – spesielt hvis du overklokker dem, så sørg for å få det beste for pengene dine – og å være trygg å plassere riggen din i et godt ventilert område slik at den ikke blir overopphetet. Noe som er veldig viktig – Hvis mulig, hold riggen borte fra veggene, slik at den blir bedre ventilert, noe som gjør den friskere. Hvis du synes kortene dine fortsatt er for varme, kan du alltid få en god sterk fan for å gjøre dem kaldere.

Når den slås på, må du sørge for at all programvaren er der for at du skal få den til gruvedrift!

Programvare for Rig

Det første du må gjøre er å installere et operativsystem på datamaskinen din. For de mer teknisk tenkende er det Linux Ubuntu, men for de fleste er Windows sannsynligvis best, da det automatiserer installering av drivere for datamaskinen din for å snakke riktig mellom alle komponentene. Fordelen med Ubuntu er at det gir deg flere alternativer og det er gratis! 

For Zcash er de beste gruvearbeiderne (Claymore og Genoil) tilgjengelige for Wingows, så det er best å prøve.

Når du har installert operativsystemet, er det to måter du kan bryte på:

  • Solo Mining – Solo mining betyr at du er mot resten. Hvis hasjen din er riktig, vinner du blokkbelønningen. Men med en rigg av 270 H / s og en nettverkshashingekraft på 29 MH / s, vil du ikke få en zcash-blokk veldig ofte. Det andre problemet er at du må laste ned blockchain for deg selv. Se guiden vår her om hvordan du kan solo mine zcash.
  • Pool Mining – Det er her du går sammen med andre gruvearbeidere for å redusere variansen i avkastningen din. Bassengdrift gjør at du kan ha en kontinuerlig og forutsigbar inntekt som utbetales regelmessig i henhold til bassengets regler. Du kan sammenligne ZEC gruvedrift her.

Hvis det er spørsmål om hvordan du kan få riggen din i gang – eller noen del av prosessen – bare send oss ​​en linje nederst i artikkelen – vår hjemmehørende gruveguru vil hjelpe deg. Du kan også poste i vår Zcash Forum og et av samfunnene våre skal kunne hjelpe deg! Også hvis vi har noe galt eller det kan forklares bedre, gi oss beskjed!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me