Hva er Hashing & Digital signatur i The Blockchain?

Hei alle sammen. I dag skal vi snakke om ordet blockchain og bryte det ned for å forstå hva det betyr når noen sier “Blockchain.” Vi kommer til å ta oss tid til å forstå kryptografien bak blockchain-teknologien. Det er to hovedkryptografiske konsepter som ligger til grunn for blockchain-teknologien. Den første er hashing, og den andre er digitale signaturer.

Hva er Hashing & Digital signatur i Blockchain?

Hashing refererer til konseptet med å ta en vilkårlig mengde inndata, bruke noen algoritme på den, og generere utdata i fast størrelse kalt hash. Inndata kan være et hvilket som helst antall biter som kan representere et enkelt tegn, en MP3-fil, en hel roman, et regneark med bankhistorikken din, eller til og med hele Internett. Poenget er at innspillene kan være uendelig store. Hashingsalgoritmen kan velges avhengig av dine behov, og det er mange offentlig tilgjengelige hashingalgoritmer. Poenget er at algoritmen tar den uendelige innspillingen av biter, bruker noen beregninger på dem og sender ut et endelig antall biter. For eksempel 256 bits.

Hva kan denne hasjen brukes til? En vanlig bruk for hashes i dag er å fingeravtrykk filer, også kjent som sjekk soner. Dette betyr at en hash brukes til å bekrefte at en fil ikke er blitt manipulert eller endret på noen måte som ikke forfatteren har ment. Hvis WikiLeaks, for eksempel, publiserer et sett med filer sammen med MD5-hashen, kan den som laster ned disse filene, bekrefte at de faktisk er fra WikiLeaks ved å beregne MD5-hashen for de nedlastede filene, og hvis hasjen ikke samsvarer med det som ble publisert av WikiLeaks, så vet du at filen er endret på en eller annen måte.

Hvordan bruker blockchain hashes? Hashes brukes i blokkjeder for å representere den nåværende tilstanden i verden. Inndata er hele tilstanden til blockchain, noe som betyr at alle transaksjonene som har funnet sted så langt, og den resulterende output-hash representerer den nåværende tilstanden til blockchain. Hashen brukes til å avtale mellom alle parter om at verdensstaten er en i det samme, men hvordan beregnes disse hasjene egentlig?

Den første hash blir beregnet for den første blokken eller Genesis-blokken ved hjelp av transaksjonene i den blokken. Sekvensen av innledende transaksjoner brukes til å beregne en blokkhash for Genesis-blokken. For hver nye blokk som genereres etterpå, brukes også den forrige blokkens hash, så vel som sine egne transaksjoner, som input for å bestemme blokkens hash. Dette er hvordan en kjede av blokker dannes, hver nye blokk hasj peker mot blokk hash som kom før den. Dette hashing-systemet garanterer at det ikke kan manipuleres med noen transaksjoner i historien, fordi hvis noen enkelt del av transaksjonen endres, blir hasjen til blokken som den tilhører, og de følgende blokkeringenes hash som et resultat. Det ville være ganske enkelt å få tak i tukling som et resultat fordi du bare kan sammenligne hasjene. Dette er kult fordi alle på blockchain bare trenger å bli enige om 256 bits for å representere den potensielt uendelige tilstanden til blockchain. Ethereum-blockchain er for tiden titalls gigabyte, men den nåværende tilstanden til blockchain, fra dette opptaket, er denne heksadesimale hashen som representerer 256 bits.

Hva med digitale signaturer? Digitale signaturer, som ekte signaturer, er en måte å bevise at noen er den de sier de er, bortsett fra at vi bruker kryptografi eller matematikk, som er sikrere enn håndskrevne signaturer som lett kan smides. En digital signatur er en måte å bevise at en melding kommer fra en bestemt person og ingen andre, som en hacker.

Digitale signaturer brukes i dag over hele Internett. Hver gang du besøker et nettsted via ACTPS, bruker du SSL, som bruker digitale signaturer for å skape tillit mellom deg og serveren. Dette betyr at når du besøker Facebook.com, kan nettleseren din sjekke den digitale signaturen som fulgte med websiden for å bekrefte at den faktisk stammer fra Facebook og ikke fra noen hacker.

I asymmetriske krypteringssystemer genererer brukere noe som kalles et nøkkelpar, som er en offentlig nøkkel og en privat nøkkel ved hjelp av en eller annen kjent algoritme. Den offentlige nøkkelen og den private nøkkelen er forbundet med hverandre gjennom et eller annet matematisk forhold. Den offentlige nøkkelen er ment å distribueres offentlig for å fungere som en adresse for å motta meldinger fra andre brukere, som en IP-adresse eller hjemmeadresse. Den private nøkkelen er ment å holdes hemmelig og brukes til å signere meldinger sendt til andre brukere digitalt. Signaturen er inkludert i meldingen, slik at mottakeren kan bekrefte ved hjelp av avsenderens offentlige nøkkel. På denne måten kan mottakeren være sikker på at bare avsenderen kunne ha sendt denne meldingen. Å generere et nøkkelpar er analogt med å opprette en konto på blockchain, men uten å måtte registrere noe sted. Ganske kult. Også hver transaksjon som utføres på blockchain er signert digitalt av avsenderen ved hjelp av sin private nøkkel. Denne signaturen sikrer at bare eieren av kontoen kan flytte penger ut av kontoen.

For å bringe det hele sammen, kunne blockchain ikke eksistere uten hashing og digitale signaturer. Hashing gir en måte for alle på blockchain å bli enige om den nåværende verdensstaten, mens digitale signaturer gir en måte å sikre at alle transaksjoner bare gjøres av de rettmessige eierne. Vi stoler på disse to egenskapene for å sikre at blockchain ikke har blitt ødelagt eller kompromittert.

Hvis du vil ta et dypere dykk i hashing og digitale signaturer, kan du sjekke ut våre online kurs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me