Hva betyr Zcash for Ethereum?

Mange av oss på ConsenSys mener Ethereum-samfunnet bør være spent på lanseringen av Zcash og de utrolige partnerskapsmulighetene som finnes for å bringe begge blokkjedene nærmere å nå våre mål.

Hva er Zcash?

Zcash er en ny kryptovaluta som ble lansert fredag ​​28. oktober 2016. En klon av Bitcoin gaffelt fra Bitcoin-kodebasen 0,11, er Zcash differensiert fra Bitcoin og Ethereum ved den ekstra funksjonaliteten til helt private transaksjoner. Av den grunn har Zcash blitt hyllet som “ikke sporbar”.

For å tillate private transaksjoner, bruker Zcash en teknologi fra en gren av kryptografi og informatikk kalt null kunnskap bevis. Selv de smarteste matematikerne i rommet beskriver bevissthet om null kunnskap som “månematematikk”, og en håndfull dedikerte forskere over hele verden har full forståelse for detaljene i hvordan det fungerer..

Hva er et nullkunnskapssikkert?

Enkelt sagt betyr et bevis på null kunnskap at du kan bevise for noen at du har gjort en beregning uten at de trenger å gjøre om beregningen selv. Effekten er at du kan bevise at et utsagn er sant uten å avsløre noe om det annet enn at det er sant.

Nullkunnskapssikkerhet bidrar til å gjøre Zcash “usporbar” ved å lage private transaksjoner på den offentlige Zcash blockchain. Transaksjoner på Zcash tilslører kryptografisk adressene til avsenderen og mottakeren, samt verdien en adresse sender til en annen. Dette er unikt ved at andre blokkjeder hittil viser verdioverføringen fra en adresse til en annen, og verdien som sendes kan sees av alle som er i blokkjeden. I motsetning til andre blokkeringer kan Zcash-brukere kryptografisk skjerme transaksjonene sine. Det eneste som avsløres er at “noe” skjedde på et bestemt tidspunkt.

Adressene som sender Zcash er alle pseudonyme, noe som betyr at hvis du ikke kjenner deres faktiske identitet eller adresser i den virkelige verden, kan du ikke se hvor valutaen flyter til eller fra.

La oss for eksempel si at du har 100 lommebøker hver med en bitcoin, og det er alt det er på blockchain. La oss si fem av disse menneskene kryptografisk skjerme sine bitcoins ved hjelp av bevissthet uten kunnskap. Det ville være 95 gjennomsiktige mynter og 5 skjermede. Blockchain og nettverket holder rede på mengden mynter som er skjermet, og bryr seg ikke hvem som fjerner skjermen en del senere. Myntene går i et stort basseng, og når du trekker et lite stykke ut, er det ingen måte å korrelere det med det som gikk inn i bassenget. Nullkunnskapssikkerhet hindrer folk i å trekke mer ut av bassenget enn de i utgangspunktet legger i bassenget.

Hvem vil ha økonomisk privatliv?

Det er et bredt spekter av legitime brukssaker for økonomisk personvern. Faktisk, hvis du tenker på det, er økonomisk privatliv sannsynligvis ønskelig for de fleste transaksjoner som skjer i verden.

For eksempel:

  • Et selskap ønsker å beskytte informasjon om sin forsyningskjede fra konkurrenter
  • Et individ vil ikke ha det offentlig kjent at hun betaler en konkursadvokat eller en skilsmisseadvokat for råd
  • En familie som ønsker å beskytte mot arbeidsgivere og forsikringsselskaper, av frykt for diskriminering, det faktum at barnet deres har en kronisk medisinsk tilstand eller genetisk problem
  • Et velstående individ som ikke vil at kriminelle elementer skal se aktivitetene sine og muligens forsøke å presse verdien fra dem
  • En handelsdisk, eller et annet mellommannsselskap mellom kjøpere og selgere av forskjellige varer, som ønsker å forhindre å bli kuttet ut av handelen
  • Banker, hedgefond og andre typer finansielle enheter som handler med finansielle instrumenter (verdipapirer, obligasjoner, derivater); hvis eksterne agenter kan finne ut hva deres posisjon eller interesse er, kan det brukes til handelsmennes ulempe og påvirke deres evne til å handle godt.

Hvordan påvirker størrelsen Zcash?

Størrelse er en knapp ressurs i offentlige blokkjeder. Hvis du har en transaksjon som tar en halv MB plass, vil den øke størrelsen på blockchain med en halv MB. Med 2000 transaksjoner vil du ha to GB på to timer. Med blockchain som vokste så raskt, ville det snart bli et ubrukelig system.

Det er viktig at Zcash-teamet kunne optimalisere størrelsen på disse private transaksjonene til det faktum at de faktisk var brukbare, og reduserte dem til ca 1500 byte. Med redusert størrelse falt kryptografisk skjermberegning fra fem eller seks minutter ned til ett minutt.

Hva gjorde lanseringen av Zcash unik?

Lanseringen av Zcash var forskjellig fra lanseringen av si, Ethereum. I det første toksalget av eter var salgsforholdet 2000 eter for hver bitcoin. Så etter 42 dager falt den lineært ned til 1,337 per eter på slutten av salget. Det var bare 60 millioner eter utstedt til kjøperne på den aller første blokken. Ytterligere 12 millioner eter gikk til ethereum Foundation og tidlige bidragsytere som kompensasjon. 9,9% var viet tidligere bidragsytere, og ytterligere 9,9% var en gave for stiftelsen. ethereum startet med 72 millioner mynter og hadde relativt lav inflasjon etter det. 30 000 ekstra eter tilsettes hver dag for å kompensere gruvearbeidere for å behandle transaksjoner og holde nettverket sikkert.

I likhet med begynnelsen av bitcoin var distribusjonsmekanismen for Zcash ved lanseringen å starte gruvedrift av mynter fra begynnelsen uten noen eksisterende “forhåndsutviklede” mynter. Etter 24 timer var det omtrent 100 Zcoins som hadde blitt utvunnet. Utstedelsen per dag øker kontinuerlig fra 0 til 7200 Zcoins i 30 dager, og holder seg på 7 200 Zcoins etter det, med Zcash som mottar 10% av alle minedriftmynter over tid som en avgift.

Hvorfor verdsettes Zcash så høyt?

It’s Economics 101. Uten mynt ut ved lanseringen førte et veldig lavt tilbud kombinert med en veldig høy etterspørsel til en høy pris. Zcash startet på fredag ​​til en veldig høy pris og fortsatte deretter å synke ettersom den monetære basisinflasjonen begynte. Superhøy inflasjon fører til betydelig ustabilitet i prisene. Da det bare var en mynt, svingte prisen rundt $ 500 000, og fortsatte å falle til det punktet hvor vi er nå, rundt $ 1000.

I løpet av de to første månedene er det effektivt 100% monetær basisinflasjon på månedlig basis med 210.000 Zcoins utvunnet den første måneden. I neste måned kommer det til å bli utvunnet ytterligere 210 000 Zcoins, og doblet mengden eksisterende mynter. Så to måneder etter det vil ytterligere 100% monetær basisinflasjon oppstå, da eksisterende Zcoins går fra 420 000 til 840 000.

Så hva betyr Zcash for Ethereum?

Det er to manerer der etereumutviklere kan bruke funksjonene som Zcash har vært banebrytende for. Den enkleste måten å integrere blokkjedene på er å bruke a BTCRelay-stil SPV-system (Simple Payment Verification), kalt ZRelei. Dette vil tillate at offentlige transaksjoner på Zcash blockchain blir verifisert av smarte kontrakter på Ethereum, slik at Ethereum DApps kan dra nytte av personvernet til Zcash for verdioverføringer. Den kraftigere, men mer komplekse måten er å innlemme zkSNARKs som et naturlig trekk i ethereum. Dette vil tillate, med tillegg av kontoutstraksjonssettet å bli introdusert i Metropolis, at Ether selv kan overføres privat. Arbeidet i denne retningen pågår.

I dag er etereumutviklere i stand til å bygge eksperimentelle og funksjonelle prototyper, men fullt funksjonelle applikasjoner som bruker Zcash kan for øyeblikket ikke implementeres på hovednettverket fordi nettverksgassgrensen er lavere enn det som kreves av de relativt dyre bevisene for verifiseringsberegninger. For at Zcash skal kunne jobbe med eterum, må det legges til en ny forhåndskompilering (et nytt dypt protokollelement i systemet, som ligner på en ny opcode) slik at alle de dyre beregningene skjer på en svært optimalisert innfødt måte, i motsetning til til den generelle EVM.

Forhåpentligvis vil vi i den neste versjonen av eterum kunne ha denne atombytteevnen mellom eter og Zcash, og i fremtiden kan vi ha full funksjonalitet med nullkunnskapssikkerhet tilgjengelig direkte i eterum og tilgjengelig fra en rekke forskjellige smarte kontrakter.

Zooko Wilcox, grunnlegger og administrerende direktør i Zcash, er sitert og sier at Zcash “ikke handler så mye om å tjene penger”, men heller “det som er viktig er at teknologien er der ute, blir brukt og testet”. Med Zcash som adresserer den viktigste nøkkelen for å løse personvernproblemet, kan eterumsamfunnet dra nytte av partnerskapet, og bringe oss nærmere det endelige målet om å bygge en globalt skalerbar, konfigurerbar, privat infrastruktur for økonomiske sosiale og politiske systemer for hele planet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me