Ethereum (ETH) vs Ethereum Classic (ETC): Hva er forskjellen?

Ethereum vs Ethereum Classic

Vet du hva det mest dynamiske rommet i dagens tid og alder er? Ta en vill gjetning. Ja, du har rett – kryptorommet. En enorm applaus for alle de som gjettet det riktig.

Noen av dere, spesielt de som leser oppskriften min for første gang, tror kanskje jeg er gal. Stol på meg, krypto er galere.

Her kan et ukes langt fravær betraktes som et måneds fravær. Et måneds fravær kan betraktes som et fravær på et helt år! For å forstå hva et lengre fravær kan bety, sjekk denne tweeten:

4 år? det er som en istid i krypto

– CrypticalMass (@CrypticalMass) 20. oktober 2017

Hjertelig velkommen til alle som besøker for første gang. For de som besøker etter en pause, har du mye å ta igjen.

Ta igjen fordi det i tonnevis av oppgraderinger har skjedd gafler og kontroverser i kryptoland de siste par årene, noe som kan være overveldende og kaste folk ut av balanse, spesielt hvis du snubler over unøyaktig feilinformasjon på nettet.

En slik hendelse skjedde den Mai 2016 da Ethereum (aka ETH) gikk inn i Ethereum classic (aka ETC). Helt siden mange nybegynnere har blitt ført bort av FUD og unøyaktig informasjon i kryptoland rundt disse to prosjektene.

Derfor, med sikte på å spre bevissthet, bestemte vi oss for å belyse disse to prosjektene for å hjelpe alle CoinSutra-lesere til å forstå det riktig og ta en klok beslutning.

For å forstå forskjellen mellom Ethereum og Ethereum Classic, må vi forstå en rekke hendelser:

  • Ethereums fødsel
  • Formasjon DAO & DAO Attack
  • DAO Hard Fork
  • Fødsel av Ethereum Classic

Ethereums fødsel

Ethereum er hjernebarnet til Vitalik Buterin, en russisk programmerer. Vitalik, grunnleggeren av Bitcoin Magazine, var en tidlig adopterer av Bitcoin / blockchain-teknologien.

Han opprettet Ethereum i slutten av 2013 for å gjøre ting Bitcoin ikke kunne, og kunngjorde det formelt på The North American Bitcoin Conference i Miami, USA, i januar 2014.

Ethereum er en desentralisert smart kontraktplattform som ønsker å være verdens eneste superdatamaskin. Den drives av sin opprinnelige kryptovaluta Ether (ETH) og brukes til å bygge og utføre smarte kontrakter og Distribuerte autonome applikasjoner (DApps) uten sensur, nedetid eller krav fra tredjepart.

  • Les vår eksklusive Ethereum nybegynnerveiledning for mer informasjon.

Formasjon DAO & DAO Attack

DAO og DAO Attack

To år etter lanseringen av Ethereum-prosjektet tenkte Ethereum-samfunnet å starte DAO.

Den desentraliserte autonome organisasjonen (aka DAO) ble bygget for å fungere som et desentralisert risikokapitalfond for desentraliserte kryptoprosjekter. Tanken var å lage en statsløs desentralisert organisasjon uten styre eller ansatte, men i stedet ville bruke uavhengige investorer som nøkkelaktører.

I mai 2016 gikk DAO for et publikums toksalg for å finansiere utviklingen. Med $ 150million i lommen stod dette ut til å være det nest største publikumssalget noensinne i historien, på det tidspunktet.

Kort tid etter ble en feil i DAOs kode utnyttet av angripere, og mer enn $ 50 millioner ble drenert ut av DAOs midler.

Dette førte til en omveltning i kryptorommet, blant DAO-investorer, og spesielt blant medlemmer av Ethereum-samfunnet. Denne omveltningen var hovedsakelig fordi det ble drenert mange penger for investorer som etterlot noen som antok at Ethereum blockchain selv ble hacket og prosjektet hadde mislyktes..

DAO Hard Fork

Denne uheldige hendelsen resulterte i store tap for DAO-investorene og Ethereum-samfunnet. DAO var en av de tidligste og største applikasjonene som ble bygget på Ethereums plattform, og det resulterte i et rot. $ 50 millioner er på ingen måte et lite beløp.

Da denne hendelsen skjedde, var Ethereum i begynnelsen. Ethereums priser falt så snart nyheten var ute.

Selv om angriperne utnyttet DAO-koden og ikke Ethereum, slo sistnevnte sitt rykte og markedsverdi på grunn av forholdet til DAO.

Bare for å avklare ved hjelp av et eksempel: Betrakt Ethereum-plattformen som internett og DAO som nettstedet ditt. Hvis nettstedet ditt blir hacket, betyr det ikke at internett er feil. Snarere betyr det at det er en feil i verten din eller nettstedskoden din. Men hvis nettstedet ditt var et av de første som ble opprettet på internett, kan det få internett til å se ut som et usikkert sted.

Dette knuste folks tillit til kryptokurver som helhet.

Legg ut kaoset, et flertall av Ethereums samfunn bestemte seg for en “hard gaffel”For å gjenopprette investorens økonomiske tap og det ødelagte omdømmet.

EN hard gaffel er en slags splittelse eller divergens der samfunnet bestemmer at de ikke lenger vil følge de samme protokollene på samme blockchain. I utgangspunktet utvikler en ny versjon av den opprinnelige blockchain seg fra det stedet.

Så en hard gaffel ble implementert på Ethereum blockchain i Block 192000 for å kompensere for tapet til DAO-investorene. Den harde gaffelen gjorde den hackede transaksjonen ugyldig, og en ny versjon av blockchain ble dannet.

Som et resultat av denne harde gaffelen, ETC (Ethereum Classic) var født.

Fødsel av Ethereum Classic

Mens et stort flertall av Ethereums samfunn var enig i gaffelen, var det ikke en liten gruppe som holdt fast i forestillingen omKoden er lov‘Og fortsatte på den gamle blockchain og kalte den“ Ethereum Classic ”.

Ethereum Classic (ETC) er også en desentralisert programmerbar blockchain som Ethereum. Og som ETH handles ETC på børser og tilbyr den samme funksjonaliteten til desentraliserte apper og smarte kontrakter som Ethereum (ETH). Den har også det samme smarte kontraktspråket som kalles Tørrhet.

ETC er i utgangspunktet det samme som ETH, men på den gamle blockchain.

Etter DAO-angrepet ble det opprinnelige Ethereum-samfunnet delt inn i to tropper:

  • Tropp jeg – De som ønsket å reversere DAO-angrepet og tilbakebetale investorer.
  • Troop II – De som ønsket å holde seg til begrepet “Code is Law”.

Samfunnsmedlemmer som ikke støttet ideen om hard gaffel, fortsatte å bryte på den gamle versjonen av blockchain uten å oppgradere versjonen.

Siden da har begge samfunn avviket utelukkende basert på versjonene av blockchain. Men med tiden oppstod det noen flere forskjeller mellom de to prosjektene som vi vil diskutere i neste avsnitt.

Konklusjon: Ethereum vs Ethereum Classic

Når det går lang tid, fortsetter begge prosjektene å gå videre med en annen økonomisk politikk.

Ethereum har fortsatt en ubegrenset totalforsyning med en fast årlig forsyning, noe Ethereum Classic har endret seg.

Den nye pengepolitikken setter en grense for den totale ETC-utstedelsen. Blokkbelønningen reduseres med 20% ved blokknummer 5.000.000, og ytterligere 20% hver 5.000.000 blokker deretter. Den totale forsyningen forventes å være et sted rundt 210 millioner ETC, men ikke over 230 millioner ETC.

Og dette i seg selv er en stor forskjell mellom de to prosjektene som kan ha en langsiktig innvirkning på deres respektive fremtid.

Også ETH planlegger å gå til bevis på innsats, en endring ETC ikke er villig til å gjøre.

Til slutt, når det gjelder ICO-lansering og DApp-bygging, ser ETH ut til å være langt foran ETC og har mye mer tillit hos investorer..

Det er alt fra min side i Ethereum vs Ethereum klassiske debatt. Jeg håper denne artikkelen hjelper deg med å ta klokere og mer informerte beslutninger.

Del den avgjørelsen med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor!

For videre lesing:

  • Hvordan kjøpe Ethereum (ETH)
  • Slik kjøper du øyeblikkelig Ethereum med et kreditt- / debetkort
  • Hva er smarte kontrakter i forhold til Ethereum?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me