Enterprise Ethereum Alliance: Alt du trenger å vite

Ethereum Enterprise Alliance

EEA – Enterprise Ethereum Alliance er det nye populære emnet i blockchain- og kryptovalutaverdenen.

I denne artikkelen skal jeg fortelle deg alt du trenger å vite om Enterprise Ethereum Alliance.

Som det fremgår av navnet, kan du tro at EEA har noe å gjøre med Ethereum-plattformen.

Ja, det er riktig!

Så før du hopper inn i EØS, vil jeg at du skal forstå kort hva Ethereum er. Og for de av dere som ønsker en grundig forklaring på Ethereum, se vår guide: Ethereum Cryptocurrency: Everything A Beginner Needs To Know.

Ethereum

Ethereum

Som det offisielle nettstedet til Ethereum-prosjektet sier:

“Ethereum er en desentralisert plattform for applikasjoner som kjører nøyaktig som programmert uten sjanse for svindel, sensur eller tredjepartsinnblanding.”

Det er for teknisk!!!

La meg gi deg en mindre teknisk definisjon:

 • Ethereum er en åpen kildekode, desentralisert blockchain-plattform for applikasjoner og smarte kontrakter. Den har sin opprinnelige kryptovaluta kalt Ether, som er et krypto-drivstoff for å utføre operasjoner på Ethereum blockchain. Ethereum bruker EVM – Ethereum Virtual Machine – til å kompilere koder skrevet på Ethereums morsmål, Soliditet. Og ettersom koden utføres på blockchain, kan den ikke manipuleres eller tukles med.

La oss nå gå tilbake til det opprinnelige emnet for EØS – Enterprise Ethereum Alliance.

Her er artikler du bør lese for å lære om Ethereum:

 • Ethereum Cryptocurrency: Alt en nybegynner trenger å vite
 • Slik konverterer du øyeblikkelig Bitcoins til Ethereum (eller andre Alt-mynter)
 • 10 beste Ethereum [ETH] lommebøker å bruke i 2019
 • Hva er smarte kontrakter i forhold til Ethereum?

Enterprise Ethereum Alliance

EØS-offisielle nettsted definerer seg selv som følger:

Enterprise Ethereum Alliance forbinder Fortune 500-bedrifter, startups, akademikere og teknologileverandører med Ethereum-fageksperter. Sammen vil vi lære av og bygge på den eneste smarte kontrakten som støtter blockchain som for øyeblikket kjører i den virkelige verden – Ethereum – for å definere programvare i bedriftsklasse som er i stand til å håndtere de mest komplekse, høyst krevende applikasjonene med den hurtige virksomheten.

På mye enklere språk er Enterprise Ethereum Alliance (også kjent som EEA) en gruppe som består av mange selskaper i alle former og størrelser.

EØS kobler Fortune 500-bedrifter (som Accenture, Microsoft, Intel, JP Morgan, Wipro, etc.), oppstart og akademikere med Ethereum fageksperter. Alle disse selskapene deler en felles ting – de er alle blockchain-entusiaster.

Denne gruppen (eller alliansen) ble dannet og lansert for bare noen få måneder siden i slutten av februar 2017.

Den ble lansert med 30 stiftende medlemsbedrifter:

Målet med EEA (Enterprise Ethereum Alliance)

EØS har som mål å bygge en privat versjon av Ethereums blockchain for sine kvalifiserte medlemmer for å møte deres spesifikke forretningsbehov.

Kjernemålet for EØS er:

Bygge, markedsføre og bredt støtte Ethereum-basert beste praksis, standarder og en referansearkitektur.

Det betyr at det vil gjøre det mulig for deltakere som en bank å lage sin egen private Ethereum blockchain. Tilsvarende kan en annen deltaker også implementere en privat blokkjede for å spore sin forsyningskjedestyring.

Og når et medlemsfirma lager en kodebase på Ethereum-blockchain som er nyttig for et annet medlemsfirma, kan den deles. Denne typen koordinering og utvikling vil bli styrt og tilrettelagt av EØS.

Visjon om EØS

Dette er de fire visjonene fra det offisielle nettstedet til EØS:

1- Vær en åpen kildekodestandard, ikke et produkt.

EØS vil definere open source-standarder for utvikling og drift av Ethereums blockchain på tvers av medlemsbedriftene.

2- Adresse kravene til distribusjon av bedrifter.

EØS vil legge til rette for og styre kryssdistribusjon på tvers av medlemmene for ulike forretningsbehov og brukssaker der det er aktuelt. For eksempel, hvis en bank implementerer en blockchain-basert KYC-plattform på Ethereum, kan EØS hjelpe et annet medlemsfirma med å implementere det samme når og hvor det er nødvendig. Dette vil spare mye penger i utviklingskostnader.

3- Utvikle deg sammen med fremskritt i offentlig Ethereum.

EØS-medlemmer vil lage sine private blockchains ved hjelp av Ethereum-teknologi, men de kan alltid få fageksperter og beste praksis fra den eksisterende offentlige blockchain av Ethereum. Derfor vil både den offentlige og den private versjonen gå videre sammen.

4- Utnytt eksisterende standarder.

Ethereums offentlige blockchain startet i juli 2015, og ble allerede 3 år gammel. Standardene og opplevelsen av den gamle blockchain kan utnyttes av de nye blockchains som EØS-medlemmene vil danne i fremtiden.

EØS-styremedlemmer

EØS-medlemskap

EEA er nå et samarbeid mellom mer enn 100 selskaper og Ethereums grunnlegger Vitalik Buterin. Men alle som har et tankesett om å utvikle og forbedre privat eller offentlig blockchain-teknologi, kan være en del av det.

For å være medlem, må du fylle ut et søknadsskjema som spesifiserer navnet ditt og andre personlige opplysninger. Skjemaet vil be deg om å nevne selskapets størrelse og andre relevante detaljer. Så snart du fyller ut og sender skjemaet, får du denne meldingen:

Takk for din interesse! Du vil motta et DocuSign-dokument for medlemsavtalen, samt annen informasjon.

Søknadsskjemaet er her.

Her er medlemsavgiftsinformasjonen:

Fordeler med medlemskap

Hvis du er et enkelt medlem eller et selskap i EØS, har du rett til følgende fordeler:

 • Kan lede arbeidsgrupper
 • Kan opprette & Delta i arbeidsgruppen
 • Tilgang til åpen kode
 • Invitasjon til alle medlemsmøter
 • Kan være vert for EEA Meet Up
 • Firmalogo på EØS-nettstedet
 • Inkludert i pressemelding fra New Member
 • Legg ut selskapshostede arrangementer i EEA Online-kalenderen
 • Rabatt på EØS-sponsing

EØS-medlemmer

EEA ble lansert i februar 2017 med 3o selskaper, inkludert giganter som Microsoft og JP Morgan. Og innen få måneder, i mai 2017, la EEA til 86 medlemmer på tvers av ulike virksomheter og bransjer.

På nåværende tidspunkt, det totale medlemskapet i EØS er på 116, som er fenomenal vekst på bare noen få måneder. Noen av selskapene som nylig ble med, er DTCC, Infosys, Deloitte, MUFG og Toyota.

Fremtiden for EØS

Enterprise Ethereum Alliance-prosjektet kan spille en viktig rolle i å standardisere tilnærminger for personvern, tillate og gi alternative konsensusalgoritmer for å forbedre dets brukervennlighet i bedriftsinnstillinger, og ressursene prosjektet og dets medlemmer bidrar til, skal fremskynde utviklingen av Ethereum-økosystemet generelt. Jeg ser frem til å fortsette å jobbe med alle involverte.

-Vitalik Buterin om EØS

EØS er ikke den eneste som prøver å standardisere blockchain-teknologien og utviklingen. De andre konkurrentene i EØS er IBMs Hyperledger og R3cev.

 • Hyperledger er en åpen kildekode, samarbeidsinnsats opprettet for å fremme blockchain-teknologier på tvers av bransjer.
 • R3 er et innovasjonsfirma som fokuserer på å bygge og styrke neste generasjon av global finansiell teknologi.

Selv om EØS er den yngste på denne listen, ser den lovende ut siden den stadig får enorm støtte. Siden lanseringen har EEA mer enn tredoblet seg i størrelse.

Og dette plutselige rushen til å bli med i EØS har også ført til en økning i prisen på ETH som vokste med 400% siden den første uken i mai 2017.

Tiden vil vise om EØS blomstrer eller flyndrer, men denne typen vekst i Ethereum er vanskelig å ignorere, ettersom mange investorer høster seriøs fortjeneste.

Så gi meg beskjed: Hva synes du om EØS? Eier du noe ETH? Ser du Ethereum blir neste Bitcoin? Del dine synspunkter i kommentarfeltet nedenfor!

Hvis du liker dette innlegget, kan du dele det med vennene dine på Facebook & Twitter!

Ytterligere forslag:

 • En titt på de fem beste utstedelsesplattformene for sikkerhetspoletter
 • Å be om blokkjeder for prediksjonsmarkedene
 • Hva er smarte kontrakter i forhold til Ethereum?
 • Casper Protocol: Alt du trenger å vite om Ethereums største oppdatering ennå
 • Forstå forskjellen mellom Ethereum & Ether

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me