Etergas: gräns, gaspris och avgifter (allt du behöver veta)

Eter, etergas, gasgräns, gaspris & amp; Avgifter

Häromdagen förberedde jag mig för att delta i en ICO som krävde att jag skulle bidra i Ether (ETH).

ICO var på Ethereums blockchain vilket innebar att jag behövde skicka min Ether (ETH) till en smart Ethereums kontraktsadress.

Strax efter det fick jag reda på att MyEtherWallet (aka MEW) är en av de bästa smarta kontrakten Ethereum plånböcker, så jag började förbereda min MEW för ICO.

Och som jag har rekommenderat dig att i min DApps-skrivning för att läsa och förstå ICO-kraven grundligt, gjorde jag detsamma och gick till den officiella ICO-webbplatsen för att veta vad som krävdes av mig.

Där stötte jag på att ICO krävde en minimirekommenderad “Gasgräns” på 200000 och ett “Gaspris” på 70 Gwei som skulle konverteras till avgifter på 0,014 Ether (ETH) eller 3,15 $.

 • Se även: Hur man köper Ethereum (ETH)

Vid den tiden var dessa villkor för gasgräns och gaspris främmande för mig.

Ändå gjorde jag min due diligence och deltog framgångsrikt i ICO.

Det var när jag gjorde min due diligence och undersökte dessa termer att jag insåg att de alla förklarades på ett mycket tekniskt sätt, och det var mycket förvirring kring dem. Dessutom är det mycket viktigt att förstå dessa villkor om du vill delta i en Ethereum-baserad ICO.

Nu när ICO har avslutat tänkte jag introducera dessa villkor för dig på ett mer icke-tekniskt sätt så att ingen i coinsutra.community blir kvar.

Men innan det tror jag att en snabb sammanfattning av Ethereum, Ether och ICO kommer att vara till hjälp.

Vad är Ether?

Ethereum är en blockchain-baserad plattform där alla med kunskap om Hållfasthet språk kan skriva autonoma smarta kontrakt och också skapa decentraliserade applikationer (aka DApps).

Den officiella Ethereum-projektwebbplatsen säger:

“Ethereum är en decentraliserad plattform för applikationer som körs exakt som programmerade utan någon risk för bedrägeri, censur eller tredje parts störningar.”

Å andra sidan, Ether (ETH) är kryptovalutan som driver dessa smarta kontrakt, DApps och transaktioner på Ethereum blockchain.

Liksom Bitcoin är ETH också en peer-to-peer-valuta, men den har en mängd olika applikationer, till skillnad från BTC.

Ether (ETH), till skillnad från BTC, kan programmeras för många användningsfall som för att göra DApps, möjliggöra smarta kontrakt, generera tokens under ICO och även för att göra standard P2P-betalningar. Det är därför Ethereum (eller Ether) kallas också programmerbara pengar.

Introduktion till Ethereum-baserade ICO: er

Vanligtvis ser en Ethereum-baserad ICO så här ut:

 • ICO: s webbplats kommer att förklara sina ICO-tidslinjer.
 • Då kommer de att deklarera sin smarta kontraktaktiverade adress (ICO: s adress).
 • Deltagarna måste skicka ETH till den här adressen med en viss gasgräns och gaspris som rekommenderas av ICO inom tidslinjerna.

Nu, om din ETH-transaktion bryts och har tillräckligt med gasbegränsning enligt ICO-avtalet för att bli genomförd, kommer du att få dina ICO-tokens krediterade i din plånbok.

Annars, om gasgränsen inte räcker, kommer ICO: s smarta utförande av kontrakt att misslyckas däremellan och deltagarna får inte sina ICO-tokens.

Introduktion till Eter, gasgräns, gaspris och transaktionsavgifter

För att göra något på Ethereum-plattformen måste du betala för det, och betalningen (eller avgiften) beräknas i Ether (ETH) via ett mellanliggande riktmärke som heter gasgräns och gaspris.

Denna ekvation används för att beräkna ETH (eller transaktionsavgifter):

Ether = Tx Avgifter = Gasgräns * Gaspris

Låt oss förstå varje komponent i denna ekvation en efter en:

Vad är Ether (aka Tx Fee)

På Ethereum-nätverket beräknas den slutliga transaktionsavgiften i Ether. Det härleds genom multiplicering av gasgränsen och gaspriset.

Se till exempel den här länken till en Ether-transaktion på etherscan.io:

Ether-transaktion

Den visar Tx-avgifterna (dvs. gasgräns * gaspris) i USD och ETH.

Denna avgift begärs inte av plånböcker eller andra tjänsteleverantörer; istället betalas det till gruvarbetare för gruvblock av transaktioner och för att säkra Ethereum blockchain. Denna avgift betalas av användare till gruvarbetare och dras av från hela deras transaktionsbelopp.

Att förstå de andra två komponenterna i ekvationen (gasgräns & gaspris), ta detta exempel:

Låt oss anta att du har en bil som förbrukar 1 liter bensin till ett värde av 10 USD per mil. Nu, om du kör bilen 5 miles, kostar det dig $ 50. Detta innebär att om du behöver få din bil att fungera (eller köra) i 5 miles, måste du spendera 50 $ genom att sätta 5 liter gas i den.

På samma sätt, för att köra en rad kod eller göra en operation på Ethereum, måste du bränna lämplig gasgräns (som i en bil), där varje “gasgräns” (som bilens bensin) kommer att ha en per enhetspris som kallas ” gaspris ”.

För att klargöra mer:

 • I en bil, $ 10 (gaspris) per gallon (gasgräns).
 • I Ethereum, 10 Gwei (gaspris) per gas (gasgräns).

Notera: Gwei är måttenheten för gaspriset (jag kommer att diskutera detta vidare i artikeln).

Vad är gasgräns

Vanligtvis, när man pratar om ”gas” i Ethereum, hänvisar de till ”gasgräns”. Detta betyder helt enkelt att det krävs en viss mängd bränsle för att utföra den operationen eller köra den specifika smarta kontraktskoden.

Gas är en enhet som översätts vidare till Ether (ETH) som en kostnad för att utföra den åtgärden (eller arbetet). Begäraren betalar denna kostnad till gruvarbetaren som faktiskt bryter och validerar den transaktionen (eller åtgärden).

På Ethereum mäts gasgränsen i enheten “gas”. Till exempel, om du vill köra 5 rader kod på Ethereum framgångsrikt, krävs 5 gasenheter. Tänk på det precis som din bil som förbrukar 5 liter bensin för en körning på 5 mil.

Gasgränser är redan definierade på Ethereum beroende på hur mycket kod som krävs för att köras på blockchain för en viss operation.

Om du spelar smart och säger att du kommer att mata in mindre mängd gas för att köra en viss kod / operation, kommer det att misslyckas och kasta ett fel – “Out of Gas”. Så för att undvika detta måste du mata in rätt mängd rekommenderad gas för operationens eller smarta kontrakts kod för att bli klar..

Tumregel: Om du vill betala mindre och sänker gasgränsen under den rekommenderade gasgränsen, fungerar det inte. Försök istället sänka bensinpriset.

Gaspris

Om du vill betala mindre för din transaktion kan du göra det genom att variera den andra variabeln som också bestämmer den slutliga kostnaden (eller Tx-avgiften) för transaktionen. Denna variabel kallas ”gaspris”.

Men kom ihåg att sänka bensinpriset kommer att göra att det tar längre tid att bryta transaktionen. Detta händer eftersom alla gruvarbetare vill bryta en transaktion som har en högre gruvbelöning (dvs. högre Tx-avgift).

På Ethereum mäts gaspriset i en enhet av Gwei. För 5 rader kod som behöver 5 enheter gas skulle detta kosta 5 Gwei.

Varför inte använda ETH direkt istället för gaspris?

Egentligen görs detta för att koppla bort kostnaden för varje operation från marknadspriset för Ether. Som ni vet är kryptovalutapriserna mycket volatila och ETH är inget undantag. Därför är gasgränsen för Ethereums blockchain konstant och fast så att marknadsvolatiliteten inte påverkar Ethereums användning.

Tänk dig ett scenario där vi istället för att använda detta indirekta sätt att fasta gasgränser och rörliga gaspriser hade en fast ETH-kostnad. Låt oss säga att priset på 1 ETH var $ 1000 … Ingen skulle använda Ethereum-plattformen eftersom det skulle vara för dyrt.

Det är därför det blir lätt att kringgå denna volatilitet på marknaden och samtidigt sänka driftskostnaderna genom att använda en annan variabel.

Slutsats: Ether Gas

Generellt, under normala tider (när en ICO inte går på Ethereum) används 21 000 gasgränser för standardtransaktioner. Å andra sidan används en 200 000 gasgräns under en ICO.

För genomsnittliga bensinpriser kan du kolla in ethgasstation.

Och dessa tre typer av gaspriser föreslås under vanliga tider för P2P-transaktioner:

 • Snabb (40 Gwei)– Din transaktion kommer sannolikt att plockas upp i nästa block.
 • Genomsnitt (4 Gwei)– Din transaktion kommer sannolikt att plockas upp i de närmaste blocken.
 • Långsam (0,6 Gwei)– Din transaktion kommer troligen att plockas efter flera minuter.

Men under en ICO skjuter det genomsnittliga gaspriset upp till astronomiska nivåer. Du kan hålla ett öga här för de senaste rekommenderade gaspriserna och gasgränserna. Du kan också använda detta länk för att beräkna den genomsnittliga transaktionsavgiften och genomsnittlig bekräftelsestid för ett visst gaspris och gasgräns.

Så allt från min sida i den här artikeln, och jag hoppas att det hjälper dig att göra rätt val för dig själv.

Har du fortfarande frågor om Ethereums gaspriser och gasgränser? Fråga bort i kommentarerna nedan!

Gilla det här inlägget? Glöm inte att dela det!

Här är några handplockade artiklar som du måste läsa för att öka din kunskap om kryptovalutor:

 • Ethereum-kryptovaluta: Allt som en nybörjare behöver veta
 • Vad är smarta kontrakt i förhållande till Ethereum?
 • Hur man direkt köper Ethereum med ett kredit- / bankkort
 • Bästa Ethereum [ETH] plånböcker att använda 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me