5 smarta tips för nybörjare innan du investerar i ICO

ICO: er – inledande mynterbjudanden – blir det nya fordonet för att samla in pengar. Det revolutionerar verkligen crowdfunding-processen och stör det traditionella sättet att samla in pengar från en riskkapitalist.

ICO-konceptet har introducerats för världen med tillkomsten av Blockchain och token-ekonomin för bara några år sedan.

Wikipedia stater:

Initial mynt erbjudande (ICO) är ett kontroversiellt sätt att crowdfunding via kryptovaluta, som kan vara en källa till kapital för startande företag. I en ICO säljs en procentandel av den nyutgivna kryptovalutan / token till investerare i utbyte mot lagligt betalningsmedel eller andra kryptovalutor som Bitcoin eller Ethereum.

Tidig tokenförsäljning hölls av Mastercoin i juli 2013 och Ethereum och Karmacoin 2014, men “mainstream” ICO började med meddelandeprogramutvecklaren Kik i september 2017.

För en mer detaljerad förståelse, läs mitt inlägg om ICO.

  • Vad är ICO: er (myntutbud) & Varför är de bra för dig?

ICO är definitivt ett bra verktyg eller fordon som öppnar upp för decentraliserad crowdfunding men det skulle vara naivt att inte prata om dess brister och utmaningar.

Decentraliserad, liksom kärnan hos sådana ICO, finns det stora chanser att investerare kan förlora sina pengar på grund av marknadsreaktioner eller bluff. Det innebär dock inte att alla ICO är bedrägerier eller kommer att misslyckas men tro mig att de flesta kommer att misslyckas någon gång i framtiden.

Därför måste investerare som vi som sätter vår BTC eller ETH i sådana ICO göra det på ett smart sätt. Följ dessa 5 tips för att utvärdera en ICO innan du investerar i den.

5 smarta tips för att investera i ICO

1. Läs skrivboken och utvärdera användningsfall

Att läsa vitboken och utvärdera genomförbarheten av användningsfallet som ICO-teamet hävdar bör vara det första steget.

Det är alltid bra om projektet har en MVP redo men så är det inte alltid. Därför är det bäst att noggrant förstå deras koncept och försöka ställa så många frågor som möjligt.

Därefter kan du gå med i deras olika sociala mediekanaler som Reddit och Telegram för att interagera med berörda team och polera dina resultat tyst utan att göra mycket buller i sin grupp. På det här sättet får du en god förståelse för om projektet är värt att titta på eller bara ett system för att tjäna pengar för dem.

När du har gjort allt detta och fått en känsla av projektet, leta efter potentiella konkurrenter som ICO-projektet i fråga kan ha. Lär dig vidare och inrama en självgjord fallstudie bestående av alla positiva och negativa aspekter. Jag kommer att berätta vad du ska göra med den här studien vidare i artikeln.

2. Ta reda på allt om projektgruppen

Undersök deras webbplats noggrant för att ta reda på mer om teammedlemmarna.

Kontrollera LinkedIn-, Twitter-, Facebook- och andra profiler för gruppmedlemmarna för att bekräfta om de verkligen finns. Du kan sedan verifiera var och en av lagkamraterna via slumpmässiga google-sökningar och också försöka hitta relevanta saker på forum som Bitcoin Talk och Reddit.

Du måste göra det för att ta reda på om projektgruppens medlemmar eller grundare har en tveksam historik eller inte.

Jag gjorde samma sak när jag utvärderade CoinDash ICO och slutligen, efter att ha fått reda på grundarna, jag beslutade att inte delta.

CoinDash

Du kan också göra det om du hittar något tvivelaktigt om deras affärs- eller arbetshistorik. Försök också att förstå kvaliteten på teamet för att förstå om de passar bra för projektet.

3. Se deras tillkännagivande på olika forum

Tillkännagivande exempel

Du måste alltid hålla ett öga på deras första tillkännagivande på olika kanaler om deras ICO.

Du hittar mestadels sådana meddelanden på Bitcoin Talk Forum där en enorm projekttråd kommer att följa.

Försök att läsa och mäta känslorna hos människor i tråden och notera också beteendet hos den representativa teammedlemmen som tar hand om tråden.

Använd den självgjorda fallstudien och ställ relevanta frågor på forumet. Se också hur olika personer och teammoderatorn för projektet reagerar på dessa frågor.

Är de proaktiva och intresserade? Undviker de dina frågor? Har de förbjudit dig att ställa frågor?

Om du är förbjuden, grattis! Du har precis räddat dig från en SCAM ICO. Om inte, fortsätt interaktionen.

Efter dessa övningar kommer du att förstå mer om deras projekt och kommer också att rensa dina tvivel.

4. Följ det specifika fältets experter relaterade till ICO

Följ också experter inom samma område.

Med samma fält menar jag blockchain och det fält inom vilket blockchain-tekniken används.

Till exempel, låt oss anta att ICO-projektet försöker lösa något problem med hantering av försörjningskedjan för hamnar. I ett sådant scenario bör du hitta en expert som också har viss kunskap om blockchain!

Du bör följa sådana människor för att få sina insikter om applikationsdelen som också gör det möjligt för dig att bedöma om det verkligen är vettigt att tillämpa denna teknik på just den nischen.

5. Förstå deras myntdistributionsmatris och totala utbud

token-distribution-exempel

Sist men inte minst, förstå projektets symboliska ekonomi.

Jag tror att stora myntleveranser och stora förminskningsprojekt vanligtvis är tveksamma. Du kan dock dyka djupt för att förstå och analysera vidare.

Men om deras token-utbud är gigantiskt och det inte finns någon marknadsmodell för att verkligen hjälpa det att blomstra, borde du definitivt tänka två gånger innan du investerar i det.

Dessutom, om deras massiva token-utbud kontinuerligt växer i enorm takt, skulle jag rekommendera det.

Du bör också kontrollera om myntleveransen är fixerad. Att förstå delningsgraden och ta reda på var kontrollen för resten av medlen är också mycket viktig.

Frågor som huruvida de är spärrade eller säkrade i en multi-sig-teknik bör också avfyras mot de riktiga projektägarna för att få mer tydlighet.

Slutsats: Investera i ICO

ICO-bedrägerier ökar bara och dessa bedrägerier utvecklas också.

Därför rekommenderas det att man inte investerar förrän man är säker. Inte bara det, man bör inte heller investera mer än vad de är redo att förlora.

Dessutom, om du hittar något otillfredsställande när du analyserar en ICO baserat på de fem pekarna, skulle jag rekommendera att du håller dig borta från det.

Vissa av er kanske borstar allt bort och kallar mig för säker. Men lita på mig när jag säger att saker kan gå fel trots att de har följt ovanstående tips.

Se historien om Tezos ICO– det samlade in cirka 232 miljoner dollar men investerarna och intressenterna befinner sig i djupa vatten eftersom det misslyckades fruktansvärt trots en mycket framgångsrik ICO och ett bra team.

Jag hoppas att det ger dig en bättre insikt.

Allt från vår sida i den här artikeln. Vi skulle gärna höra från dig i kommentarfältet om de strategier du följer innan du investerar i en ICO.

Gilla det här inlägget? Glöm inte att dela det!

Här är några handplockade artiklar som du måste läsa för att öka din kunskap om kryptovalutor:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me