En guide till användning av Minerstat Crypto Mining Software

Medan de i krypto fortfarande kan vara väl inne i den tidiga adopteringsdelen av antagande kurva, dagarna med att enkelt bryta stora mängder kryptovalutor på en bärbar dator, med en hobbyists fria luft, är i princip över.

Idag är gruvdrift ett konkurrenskraftigt område, med gruvarbetare som tävlar om att överleva bland snäva vinstmarginaler – ungefär som alla andra branscher. Björnarmarknaden 2018-19 såg många olyckor i gruvsektorn, med till och med kryptogruppen enhörning Bitmain upplevde en skarp återföring av förmögenhet under de senaste månaderna. Många gruvarbetare har slutade under denna kryptovinter.

Resultatet av denna verklighet är att med en mognadsindustri kommer mognadsverktyg – i det här fallet programvara.

Minerstat

Minerstat är en ganska ny mjukvaruplattform för gruvdrift, som under det senaste året har blivit väl mottagen av många i gruvvärlden. Minerstats gruvprogramvara innehåller en komplett gruvsvit: Windows mining-programvara, dedikerad gruv-OS och ASIC-övervakningsprogramvara.

Några av dess nyckelfunktioner är dedikerade övervakningsappar för mobil och vinstväxling. Den här guiden kommer att beskriva grunderna för hur du kommer igång Minerstat mining OS.

Minerstat kör ett dedikerat och anpassat Linux-gruvoperativsystem för att köra hårdvaran, kallad msOS. Det första du behöver göra för att komma upp på minerstat är att ladda ner msOS, länkat här (eller en torrentversion här).

Du behöver en USB-minne för att utföra installationen – i stort sett alla gamla USB-minnen med minst 16 GB minne kommer att göra.

När programvaran har laddats ner måste du “blinka” eller installera den på USB-minnet. Det finns många applikationer som du kan använda för att göra detta. Etcher är min personliga favoritapplikation för detta, som kan laddas ner här för MacOS, Linux och Windows; och det är också allmänt tillgängligt via programvaru-appbutiker på alla dessa plattformar.

Blinkande är extremt enkelt. Klicka på “Välj bild” -knappen och hitta den msOS-programvara som du laddade ner. Med det laddat, klicka på “Välj enhet” och plocka ut din USB-enhet från listan över enheter som menyn presenterar. Sedan – Blixt.

Normalt, när du installerar något annat klassiskt Linux OS – till exempel Ubuntu eller Mint – skulle du bara lämna USB-enheten i och starta om din dator och använda USB för att starta upp istället för din hårddisk. Men med msOS finns det ett extra steg. När blinkningen är klar tar du ut USB-enheten och sätter in den igen i din dator.

Gå tillbaka till din filutforskare och hitta den nyligen blinkade enheten märkt MSOS. Klicka på det. I den ser du den här filen, “config.js.” Öppna detta med valfri textredigerare.

 

I konfigurationsfilen hittar du dessa ganska självförklarande instruktioner:

Lämna nu konfigurationsfilen så här för tillfället. Båda fälten “CHANGEME” måste fyllas i med relevant information, nämligen åtkomstnyckeln och arbetarnas värden – och för att få dessa måste användaren registrera sig på Minerstat.com.

Registrering är extremt enkelt och snabbt, bara en e-postaffär. När du är inne går du till fliken “Arbetare” under panelen “Allmänt” till vänster.

Härifrån kan du skapa en ny arbetarprofil för inmatning i din “config.js” -fil. Detta är extremt lätt att göra. För att börja, välj ett namn för din arbetarprofil. Jag har valt “woRK3r1.”

När du har tryckt på “Lägg till arbetare” får du en åtkomstnyckel. Gruvan är “1fc04328.”

Med dessa referenser i handen kan du fylla i variabelvärdena i din konfigurationsfil. Observera: Dessa värden är skiftlägeskänsliga, och så måste anges exakt som de är. Ta inte bort citattecken, som anteckningen anger. Det borde vara så här:

Spara den här filen. Du är nu redo att ladda programvaran på dina gruvutrustningar. Om inget går fel kommer det att anslutas till den profil du skapade.

Nästa sak du behöver göra är att konfigurera din arbetare. Navigera till “Worker config” under “Mining” på vänster sidofält för att göra detta. Den första rutan du ser är avsnittet “Target”. Här kan du enkelt välja arbetare och grupper att redigera. Jag har valt min “woRK3r1” -arbetare.

Utbudet av alternativ på denna sida ligger utanför ramen för den här korta guiden. Minerstat har en mer detaljerad guide – en av väldigt många omfattande och välskrivna – om hur man ställer in arbetarprofilen här.

Men kortfattat är panelen “Standardklient” kanske det viktigaste alternativet på den här sidan. I det här nedrullningsfönstret väljer användaren en gruvprogramvara och algoritm, som kommer att diktera vilka mynt de kommer att bryta på sin rigg.

Valet av gruvklienten öppnar ett anpassat konfigurationstextområde där du kan ställa in pooler, plånbok och olika parametrar som denna gruvklient erbjuder.

När du har anslutit och utforskat din gruvdashboard, glöm inte heller att ställa in 2FA för att skydda ditt minerstatskonto. Detta och alla andra inställningar (som överklockning, fläktar, vinstomkopplare och varningar) kan ställas in på distans via minerstat-instrumentpanelen.

Slutsats

Den här guiden har varit en mycket kort introduktion om hur man kommer igång med minerstat och deras mining-operativsystem. Gruvdrift är inte den enklaste aktiviteten att använda, men minerstats rena och enkla gränssnitt gör det ungefär så smärtfritt som möjligt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me