Förstå protokollmynt och token – Nybörjarguiden

Det finns enorm förvirring bland kryptoinvesterarna när det gäller att förstå olika typer av tokens eller mynt.

Vi har försökt förklara skillnaden mellan säkerhetstoken & Utility Tokens, men det finns en annan kategori som vi medvetet inte talade om för att undvika ytterligare förvirring.

Denna kategori är protokolltoken!

Vi vet alla om appmynt och token, men protokolltoken existerade inte tidigare. Men med tillstånd av “blockchain” har vi nu något som kallas “protokolltoken”.

Det är OK om du inte kan relatera till vad jag säger, men så småningom kommer du att bli det. Låt mig ge dig några enkla exempel från internetutvecklingen för att göra en bra analogi av vad som händer nu och vad som kan hända i framtiden.

Vi förstår alla att internet körs på TCP / IP-protokollet. På toppen av det är HTTP, och sedan applikationslagret (Facebook, Twitter, Google, etc.)

TCP-IP-modell

Dessa delade protokoll (TCP / IP / HTTP) har alltid använts fritt och förbättrats om och om igen av entusiaster eller ideella enheter. Och utöver dessa protokoll gjordes applikationer som Google, Twitter, Facebook, etc., som nu värderas i miljarder dollar eftersom de kontrollerar all data från användarna. Och så småningom, med tiden, har de blivit mer och mer värdefulla eftersom de också fångar upp de flesta ekonomiska incitamenten.

Medan å andra sidan det underliggande protokollskiktet trots att det är så mycket som integrerat inte har kunnat skapa så mycket ekonomiskt värde varken för sig själv eller dess skapare.

Webbprotokolllager

Detta beror på att det inte fanns någon metod för datadecentralisering före ‘blockchain’ och det fanns ingen metod för intäktsgenerering av protokolllager eftersom vi aldrig hade ‘kryptografiska tokens’.

Men nu med kunskapen “Blockchain / DLT” och “kryptografiska tokens” kan protokollskiktet tjäna pengar och kan vara medveten om det värde det skapar. Därför kommer en ny webb att ersätta den gamla centraliserade och den kommer att se ut så här:

Blockchain Protocol-lager

Svårt att förstå?

Låt mig ge dig några skäl och exempel:

Lägga till blockchain-protokoll som körs via kryptotoken som endast kan användas genom dessa specifika tokens kommer att trycka värdet från applikationslagret till protokolllagret, och det värdet kommer att återspeglas i tokens specifika protokoll.

Nätet av blockkedjor

Till exempel är Bitcoin och Ethereum sådana protokoll, och olika appar bygger på dem. Och på grund av den kopplade karaktären hos protokolltoken och tjänsterna förväntas protokollets värde öka med antagandet. Och detta kan också spegla i priset för varje protokolltoken i framtiden. (Detta är Metcalfes lag)

Vad är protokollmynt?

Protokollmynt eller token är kryptografiska tokens som krävs för att få åtkomst till den tjänst som det underliggande protokollet tillhandahåller. Vanligtvis skapas appar eller DApps på dessa protokoll, precis som om du har decentraliserade applikationer / utbyten byggda på Ethereum (t.ex. Augur, EtherDelta, etc.)

Därför började övergången från tunna protokolllager (som tidigare hade lite värde och ekonomisk aktivitet) till fettprotokolllager, som kommer att vara oerhört värdefullt med ökad antagande. Detta kommer också med tiden att återspeglas i värdet av den blockkedjebaserade webbstacken som entusiaster runt om i världen utvecklar.

Internet-Stack-Vs-Blockhain-Stack

Så äntligen kan du föreställa dig en framtid (som visas nedan), där vi kommer att ha internetlagret (TCP / IP), och då kommer blockchain-lagret eller blockchain-protokollen att vara deras olika applikationer.

Internetprotokoll

Exempel på protokollmynt eller poletter

 • Ethereum
 • NEO
 • Qtum
 • Lisk
 • 0x protokoll
 • Slingring
 • Filecoin
 • Sia
 • OriginTrail
 • Cardano etc..

Notera: Denna artikel uttrycker inte någon uppmaning eller investeringsråd från CoinSutra. Det här är mycket tidiga dagar för protokollbaserat internet, så om du bestämmer dig för att investera i dessa protokoll, gör det på egen risk. Några av dessa protokoll kan också vara överflödiga och värdelösa i framtiden.

Allt från min sida i den här artikeln om protokolltoken. Jag hoppas att detta hjälper dig att utveckla meningsfulla insikter.

Om du har några frågor angående samma är du välkommen att ställa i kommentarsektionen nedan! Om du gillar inlägget, glöm inte att dela det med dina vänner!

Ytterligare föreslagna avläsningar på CoinSutra:

 • Bästa hårdvara och online plånböcker för att hålla Ethereum Classic
 • 9 måste titta på Blockchain-videor för nybörjare
 • Topp fem Blockchain 3.0 att se upp för 2020
 • Neblio Cryptocurrency: Allt du behöver veta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me