Er Blockchain løsningen musikkindustrien leter etter?

Blockchain for musikkindustrien

Blockchain for supply chain, Blockchain for KYC, Blockchain for gaming!!

Du vil høre om alle slags applikasjoner som utvikles industrielt ved hjelp av blockchain-teknologien. Men har du noen gang lurt på hvorfor det skjer?

Svaret ligger i definisjonen av selve blockchain.

Hvis enkelt sagt, er Blockchain en form for en database som ikke er sentralisert.

En database som ikke er sentralisert, virker overraskende for mange, men den er kommet for å bli.

En blokkjede er en kontinuerlig voksende liste over poster, kalt blokker, som er koblet og sikret ved hjelp av kryptografi. Hver blokk inneholder vanligvis en kryptografisk hash av forrige blokk, en tidsstempel og transaksjonsdata. Ved design er en blokkjede iboende motstandsdyktig mot modifisering av dataene. Det er en åpen, distribuert, desentralisert hovedbok som kan registrere transaksjoner mellom to parter effektivt og på en kontrollerbar og permanent måte. (Wikipedia)

Jeg har detaljert de grunnleggende om blockchain på CoinSutra. Her er den ultimate guiden for å forstå hva en “Blockchain” er & Hvordan det fungerer.

Ved å utnytte lignende funksjoner i blockchain-teknologien prøver musikkindustrien også å fikse smertepunktene.

Gjennom denne artikkelen har jeg tenkt å formidle meldingen om hvordan blockchain blir brukt på musikkbransjen.

Blockchain for musikkindustrien i å lage …

På grunn av den sentraliserte og formidlede naturen til produksjon og distribusjon, lider musikkindustrien hovedsakelig av følgende problemer:

  • Piratkopiering av digitale poster
  • Feil rettighetsadministrasjon
  • Omstendelig Royalty Management
  • Forsink belønning til artister osv …

Bortsett fra det, er ironien til tross for digitale plater kunstnerne ikke kan få sanntidsdata for produksjonen, noe som ellers ville ha hjulpet dem med å forbedre og styrke markedsføringsarbeidet..

Og du vet at det er et problem når slike viktige innsikter ikke er tilgjengelige til tross for at en bransje er online & digital.

Men å være online eller digital løser ikke problemet alene, da hovedproblemet er at forskjellige digitale plattformer eller merker som den faktiske distribusjonen av musikk skjer gjennom er som siloer med informasjon som ikke snakker med hverandre.

Selv om en artist for eksempel selger musikken sin på Song Music, Apple Music og Google Play Music, får de ikke det faktiske bildet av hva som skjer generelt digitalt med produktet deres. De har ikke innsikt som kan være avgjørende. Det er derfor, når du har en database som en blockchain, blir det enkelt å lage avgjørende innsikt.

Og det er mer:

Disse produksjons- og distribusjonshusene som fungerer som agenter tar et heftig beløp fra inntektene til det faktiske musikalske produktet, og veldig mindre blir videreført til de faktiske artistene..

I noen scenarier har denne belønningen vært så lave som 10-20% for artistene, og det kan ta opptil 2-3 år å nå kunstnerens bankkonto.

Dette problemet kan løses med autonome smarte kontrakter som er vert på blockchain som betaler artistene på selve salgsstedet i løpet av få minutter.

Noen nystartede selskaper har allerede begynt å gjøre dette. (Vi vil snakke om dem videre i artikkelen).

Dessuten reduserer piratproblemer det totale salget av musikkplatene som resulterer i et tap for skaperen. Og det er fordi disse merkede husene ikke er effektive nok til å forhindre piratkopiering.

Men med blockchain-baserte skylagringsplattformer kan problemet også løses der de faktiske postene blir brutt i mange biter og lagret på en distribuert måte..

Og det gode er at disse kan settes sammen på forespørsel etter en betalt forespørsel fra forbrukeren.

Sist men ikke minst, det mest kompliserte problemet med rettighetsforvaltning kan også løses av blockchain.

Og gjennom dette kan royaltyhåndtering og distribusjon blant forskjellige enheter som komponister, produsenter, forlag og sanger gjøres på en effektiv måte.

Blockchain For Music & Mer…

Parallelt begynner utbruddet av musikksentrert blockchain veldig raskt, og kryptovalutaområdet har nå utviklet ganske mange musikkadministrasjonsblokker for forskjellige bruksområder, hvorav noen er:

Når det er sagt, bør vi forstå det faktum at blockchain kanskje ikke løser alle sykdommene i musikkbransjen, men det er absolutt et veldig sterkt alternativ å fikse noen av de eldgamle friksjonspunktene.

Hvis kunstnerne får godt betalt og ikke trenger å bekymre seg for det økonomiske aspektet, vil de være motivert til å produsere bedre innhold for sine støttespillere..

Og dette aspektet av blockchain har blitt anerkjent av ganske mange artister over hele verden som har begynt å lansere musikken sin på blockchain. Noen av eksemplene er:

For å legge til det, har Pitbull, den berømte amerikanske rapperen, nylig forstått verdien av blockchain for musikkindustrien og har twitret om sin Smakathon-En blockchain musikkutfordring for utviklerne å løse problemene i musikkbransjen.

Det er på tide med en større endring i musikkbransjen! Blockchain-utviklere, vi trenger din hjelp til å styrke artister over hele verden.

Lær mer på https://t.co/pPfBjux1g4#emergeamericas #openzeppelin #smackathon https://t.co/G2jqnpBLJJ

– Pitbull (@pitbull) 25. april 2018

Det er det fra meg i denne artikkelen, men følg med CoinSutra for mer informasjon om blockchain og kryptovaluta, da vi snart vil dekke noen av de gode blockchain-prosjektene relatert til musikkindustrien..

Håper du likte denne oppskriften. Hvis du gjorde det, kan du dele det med venner og familie.

Ytterligere foreslåtte lesninger fra CoinSutra:

  • GameCredits: Alt nybegynnere trenger å vite
  • Neblio Cryptocurrency: Alt du trenger å vite
  • Topp gratis Blockchain & Kryptovaluta kurs / sertifiseringer
  • Beste spillbaserte kryptovalutaer å investere i i år
  • Ønsker du å kjøpe Monero / XMR? Her er de 5 beste nettstedene for deg

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me