5 universitet som erbjuder blockchain-kurser

Den ökande efterfrågan på blockchain-teknik signalerar naturligtvis behovet av en pool av blockchain-talanger över hela världen.

Från nystartade blockchain / cryptocurrency som Golem och ConsenSys till blockchain-protokollskapare som Counterparty och 0x, världen är törstig efter begåvade individer som är intresserade av områdena teknik, affärer och blockchain-marknadsföring.

Den plötsliga efterfrågan på denna relativt infantila teknik, som är knappt ett decennium gammal, står inför en enorm krassa av humankapital som är intresserade och utbildade i denna teknik.

Google Trends-diagram och antalet jobbannonser för blockchain / kryptovalutor bekräftar också vad jag säger.

Bara för att sätta perspektiv på vilken typ av efterfrågan vi har på marknaden, här är några fakta:

Och tillsammans med dessa efterfrågan matriser, många kurser sprids både online och offline för att träna denna nästa generations blockchain talang.

För att tillgodose denna efterfrågan har flera universitet också börjat erbjuda blockchain- och kryptokurser.

Och det är därför CoinSutra har sammanställt en lista över universitet där du kan få dig utbildad för att marknadsföra dina blockchain-färdigheter framför potentiella arbetsgivare.

5 universitet som erbjuder blockchain-kurser

1. Nicosias universitet | Cypern

University of Nicosia, baserat i det lilla Mellanösternlandet Cypern, erbjuder världens första magisterexamen i digitala valutor.

Den första delen av programmet är en förutsättning, gratis 12-session MOOC om digitala valutor (DFIN-511: Introduktion till digitala valutor) som lärs av branschledare som Andreas Antonopoulos och Antonis Polemitis. Denna första kurs följs av en Civilingenjörsexamen i digital valuta om studenterna är intresserade av att anmäla sig.

Målgruppen för denna kurs är affärsmän / entreprenörer, bankirer, advokater, revisorer, revisorer, socialarbetare, icke-statliga organisationer, ideella organisationer, utvecklingsexperter, tillsynsmyndigheter / politiska beslutsfattare och datavetare.

Den totala undervisningsavgiften för programmet är € 12,080.

2. Princeton University | USA

Denna kurs kommer till dig av New Jersey-baserade Princeton Universitet via Coursera. Det är en gratis kurs bestående av 11 veckors online-material, men det har ingen certifiering tilldelats i slutet.

Kursen täcker saker som: Hur fungerar Bitcoin? Vad gör Bitcoin annorlunda? Hur säkra är dina bitcoins? Hur anonyma är Bitcoin-användare? Vad avgör priset på Bitcoin? Kan kryptovalutor regleras? Vad kan framtiden hålla? 

Det har 12 föreläsningsvideor och 11 föreläsningsglas som också är gratis. Medan denna kurs var avsedd för Princeton-studenter under våren 2015, är dess information fortfarande mycket giltig för dagens blockchain / crypto-värld.

Här är en intressant introduktionsvideo:

3. Universidad Europea Madrid

Universidad Europea Madrid erbjuder en unik gratis kurs om Bitcoin och blockchain-teknik. Denna kurs kallas forskarutbildningen i Bitcoin och Blockchain och lär sina deltagare hur man skapar Bitcoin-aktiverade applikationer.

Denna kurs kräver inga förkunskaper om Bitcoin men rekommenderar grundläggande kunskaper i Python- och Unix-språk.

Kursen omfattar aspekter av kryptovalutor som Bitcoin, smarta kontrakt, distribuerad ledger-teknik och konsensus-system.

För att begränsa kryptos omfattande ämne har de bara tagit fallstudier av Bitcoin och Ethereum.

4. Duke University | USA

Duke University erbjuder en kurs som heter ”Blockchain and Innovation” för sina studenter, som är gratis. Den drivs av en utvald grupp studenter, yrkesverksamma och professorer av en Duke Blockchain Lab pionjärer av Duke University.

Kursen träffas varje måndag och syftar till att inspirera eleverna att utforska denna nya teknik. Det organiserar möten, evenemang, samtal och seminarier där de diskuterar blockchain-teknik, kryptografi, kryptovalutor och icke-finansiella blockchain-användningsfall..

5. University of California, Berkeley | USA

Blockchain-at-BERKELEY

UC-Berkeley driver en enhet som heter Blockchain At Berkeley som är en studentdriven organisation för att överbrygga klyftan mellan blockchain / kryptovalutor och de allmänna massorna.

Det är inte en certifiering eller en examenkurs, men det är en total strävan att göra den branta inlärningskurvan för denna nya teknik mycket lättare att bära. De organiserar workshops, seminarier, screencasts och evenemang, och varje söndag finns det möten för att diskutera några av de banbrytande vitböckerna inom blockchainindustrin.

De har också en strikt närvaropolicy och de tappar elever som inte är regelbundna i sin närvaro.

Om du vill ansöka, följ detta länk.

Lista över universitet som erbjuder Blockchain-kurser

Så det är allt från min sida med den här listan över universitet som erbjuder blockchain-kurser. Jag kommer att uppdatera listan över resurser när jag får veta mer om sådana kurser. Så håll koll på CoinSutra här!

Nu är det dags att höra från dig: Har du gått en kurs i kryptovaluta? Vilken valde du? Känner du till fler universitet som borde vara med på den här listan? Låt oss veta i kommentarfältet nedan!

Gå också med oss ​​på följande plattformar och bli en del av denna växande gemenskap!

Om du gillar att läsa den här artikeln kan du också vara intresserad av att läsa:

  • Topp gratis blockchain & Kryptovalutakurser / certifieringar [Mega List]
  • Toppbetald blockchain & Kryptovalutakurser / certifieringar
  • Lär dig Bitcoin Basics: 12+ bästa resurser på Internet
  • Topp 10 kryptovalutor med snabba transaktionshastigheter
  • Utforska de 7 bästa Bitcoin-skrivbordsplånböckerna

Obs! Om ditt universitet erbjuder en blockchain-kurs kan du meddela oss genom att mejla oss: [e-postskyddad]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me