Blockchain For Business, bør du bry deg?

Ansvarsfraskrivelse: Synspunktene og meningene som er uttrykt i denne artikkelen er forfatterne og gjenspeiler ikke nødvendigvis Blockgeeks ‘offisielle policy eller posisjon

Som programvarekonsulent hos Thoughtworks får jeg snakke med folk innen mange forskjellige felt om hvordan vi kan forbedre virksomheten deres med teknologi. Detaljert her er noen leksjoner jeg lærte i min erfaring med å gi råd om blockchain-teknologi og blockchain for virksomheten.

Blockchain er fascinerende fordi mange mennesker anerkjenner at det kommer til å ha en innvirkning på samfunnet, men hittil har det vært en kamp for å finne løsninger som kommer til å fungere. La oss diskutere noen av grunnene til at det kan være vanskelig å integrere offentlig blockchain-teknologi i tradisjonelle forretningsmodeller.

Hva er Blockchain Technology? En trinnvis guide for nybegynnere

Blockchain For Business

  • Offentlig tilgang

Uforanderlighet og gjennomsiktighet for alle har blitt spioneringen som et sentralt trekk i blockchain. Det som ikke diskuteres så ofte, er avveiningen mellom uforanderlighet og kundebeskyttelse. Som samfunn foretrekker vi at bedrifter kontrollerer informasjonen vår fordi vi kan appellere til dem hvis det er tilfeller av svindel, tyveri eller annen uønsket oppførsel. Et eksempel på dette er at det er bra at min lokale bank kan tilbakeføre en betaling til feil person.

  • Gjennomstrømning

En av de drømmende idealene i blockchain-rommet er at vi kan verifisere alt på blockchain; vi trenger ikke å appellere til noen sentral myndighet, og alle vil ha muligheten til å sette i stein all informasjon de liker.

Handelen her er at avregning på en blockchain ikke er gratis. Grunnen til at vi kan annonsere hvor billige kryptokurrency-transaksjoner er akkurat nå, er at nettverket ikke har utviklet et gebyrmarked ennå. I fremtiden, hvis mange mennesker over hele verden ønsker å avgjøre informasjon om en offentlig blockchain, vil avgiftene som kreves for å gjøre opp, øke. Dette vil trolig være dyrere enn vårt tradisjonelle finansielle system. Årsaken til dette er at det er en grense for mengden informasjon i hver blokk på blockchain, som ble håndhevet som en nettverksregel for å forhindre Sybil-angrep med ubetydelige transaksjoner og spam, og også blockchain-oppblåsthet som vil bli diskutert nedenfor.

Gitt, det er løsninger på dette problemet som lag to betalingskanaler: se lynnettverk. Imidlertid, selv med teknologiske fremskritt, forblir det generelle problemet; oppgjør er ikke gratis. I en verden av offentlige blokkjeder vil avgiftssatser sannsynligvis svinge på vei til større adopsjon.

  • Personvern

Å bruke en offentlig blockchain for enhver form for bekreftelse gir muligheten for folk å holde identiteten privat. Tingen med teknologien som brukes til å styrke mennesker og bedre samfunnets natur, generelt er det ikke bra for virksomheten.

Hvis en offentlig blockchain brukes til å verifisere ekte valuta for en person, har de kontroll over midlene. En bank er derimot avhengig av å kontrollere midlene som tildeles en person fordi en del av virksomheten deres innebærer å bruke disse midlene til å investere i andre prosjekter og operere i en brøkreserve..

Blockchain For Business, bør du bry deg?

  • Offentlig kode og sikkerhet

Smarte kontrakter har vært raseri det siste året i blockchain-området, men de er ikke uten sin andel av problemene. Hovedeffektiviteten som henger sammen teknologene her, er ideen om at vi kan automatisere deler av ledelsesstrukturen med “kode som lov.” Smart Contract ville være i stand til å utføre forretningsprosesser på den offentlige blockchain.

Bedrifter er ikke interessert i å gi bort sine forretningshemmeligheter til publikum. Så hvorfor skulle de ønske å sette store deler av kjernekodebasen på en offentlig blockchain?

Et blaring problem med dette er sikkerhet; Vi trenger bare å se på den nylige DAO-hackingen for å finne den virkelige livserfaringen om hvordan det er å håndtere den buggy public code på en blockchain. Ethereum Blockchain måtte utføre tre harde gafler etter hacket, hvorav den ene endte i en splittelse i valutaen. Les mer om Ethereum hard fork splittet i mitt siste blogg. Det er veldig vanskelig å utstede feilrettinger når du ikke har sentral tilgang til kodebasen. Å ha et komplett Smart Contract-språk på en Blockchain er mildt sagt farlig.

  • Offentlig Blockchain Bloat

Et annet aktuelt problem med Smart Contracts er blockchain bloat, nodene som støtter nettverket må lagre hele databaseshistorikken til alle Smart Contracts som har kjørt på nettverket. Dette betyr at det er en eksponentielt høy kostnad å ha blockchain på seg ytterligere ansvar. En offentlig blokkjede som bitcoin fungerer bra fordi den bare gjør en ting og en ting.

Helsen til nettverket avhenger av noen noder, og deres spredning over hele verden. Blockchain-oppblåsthet vil redusere antall noder som kan delta i å sikre nettverket ettersom plassen som kreves for å lagre blockchain-databasen blir så stor at noen noder ikke har kapasitet til å følge med.

Hvis bedrifter brukte denne blockchain som en grunnleggende teknologi i infrastrukturen, måtte de være lei av helsen til det offentlige blockchain-nettverket.

Konklusjon for 

Så, er offentlig blockchain-teknologi en løsning som venter på et problem? Disse teknologiene er plattformer for innovasjon, akkurat som internett, etter min mening er det sannsynlig at fremtidens virksomheter vil bli bygget på toppen av dem for fremtidige generasjoner i stedet for å bli integrert med tradisjonelle virksomheter..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me