Vil vi virkelig miste Bitcoin i SegWit2x-gaffelen?

CoinSutra ønsker deg velkommen til et annet Bitcoin hard gaffel rot!

Og når jeg sier “rot”, mener jeg det mer enn noen gang.

I en nylig avsluttet Bitcoin hard gaffel (det vil si Bitcoin Cash), opplevde vi avgang og strøm av å være en Bitcoin-investor.

Og nå, igjen, testes Bitcoin-økosystemet, inkludert alle typer enheter som er knyttet til det, fordi vi har planlagt en annen Bitcoin hard gaffel til november.

Jeg vet at noen av dere lurer på hvorfor dette skjer fordi Bitcoin allerede har skalert, aktivert SegWit, og Bitcoin Cash-støttespillere har allerede skilt seg med større blokkstørrelser..

Så hvorfor skjer dette????

Vel, svaret mitt er ganske enkelt at Bitcoin-skaleringsdebatten ikke er over ennå!

For de av dere som har lest CoinSutra flittig, vil du vite om den utelukkede historien om New York-avtalen.

Og nå er denne ukonklusjonene i ferd med å nå sitt klimaks.

For nykommerne, her er hva som skjedde …

Hva er NYA eller SegWit2x?

NYA (aka New York Agreement eller aka SegWit2x) er en Bitcoin-skaleringsløsning som ble signert og godkjent av et stort antall gruvearbeidere, utviklere og investorer i Konsensus 2017.

SegWit2X er et fancy avledet navn gitt til en kombinasjon av skaleringsløsninger (dvs. SegWit og 2 MB økning i blokkstørrelse). Det betyr ganske enkelt å implementere SegWit først, og deretter innen 3 måneder etter SegWit-aktivering, tar det sikte på å implementere en 2 MB blokkstørrelse for Bitcoin-nettverket.

Og siden SegWit2x første etappe (dvs. BIP 91 (SegWit)) allerede ble satt på plass 21. juli 2017, er den siste og siste etappen fortsatt ventende.

Hvorfor skjer denne gaffelen??

Nå handler det nåværende rotet om implementeringen av 2 MB blokkstørrelse (som skjer i midten av november 2017).

Men som jeg har beskrevet i artikkelen om Bitcoin Improvement Proposal, vil 2MB-blokker bare implementeres når kjerneutviklere og andre spillere støtter denne ideen..

Men det ser ikke ut til at mange av dem vil støtte det, og så har vi enda en hard gaffel som henger over Bitcoin.

Vurder å lese disse “gaffel” -innleggene for å få vite hele historikken til dette arrangementet:

 • Hva er en hard gaffel?
 • Bitcoin Cash Fork?
 • Hva er en BIP (Bitcoin Improvement Proposal)?

Når skjer denne gaffelen??

Denne gaffelen skjer 18. november 2017.

Det eksakte tidspunktet er ikke kjent ennå, men det er planlagt å gå live fra blokkhøyde 494784.

Og ifølge Blockchain.info i skrivende stund sitter Bitcoin-nettverket for øyeblikket i 489179 blokkhøyde. Så du kan se at vi bare er noen få tusen kvartaler unna SegWit2x hardgaffel.

Fra denne terskelblokkhøyden vil Bitcoins blockchain variere i to forskjellige retninger med to forskjellige regler på to forskjellige blockchains.

Er myntbeholdningen din fordoblet?

Hvis denne gaffelen skjer, vil alle som holdt Bitcoin før gaffelen ha et tilsvarende antall av disse nye SegWit2x-myntene.

Merk: Dette betyr ikke at din verdi av mynter vil dobles. De som var til stede ved Bitcoin Cash hardgaffelseremonien vil helt sikkert forstå dette.

Men det er et problem …!

Problemet er at det virkelig vil være veldig vanskelig og risikabelt å kreve SegWit2x-versjonen av bitcoins. Dette tilgjengelighetsproblemet vil dukke opp på grunn av følsomhet for angrep på begge kjedene. (Les i detalj om replay-angrep.)

Replay Attack Problem

Jeg vil ta opp dette problemet høyt og tydelig for både de som var til stede og de som ikke var til stede under Bitcoin Cash-gaffelen.

SegWit2x vil ikke ha gjenspillingsbeskyttelse som Bitcoin Cash hadde. Det vil heller ha en opt-in replay-beskyttelse på plass.

Dette er fordi SegWit2x-tilhengerne og en SegWit2x-utvikler (Jeff Garzik) tydelig har uttalt at SegWit2x er ikke et altcoin, og det vil være en Bitcoin-oppgradering.

For uinitierte er reprise-beskyttelse en teknisk oppdatering som hindrer at samme transaksjon sendes i begge kjeder. (Les detaljert om repriseangrep).

På grunn av dette blir SegWit2x sterkt kritisert av eldre Bitcoin-støttespillere fordi det er et slags åpent angrep på Bitcoin og dets brukere.

Hva er denne opt-in replay-beskyttelsen, og hvorfor bør du vite om det?

Opt-in replay-beskyttelse er en slags replay-beskyttelse det er ikke innebygd i SegWit2xs versjon av Bitcoin. Som bruker må du selv melde deg på og søke om det.

Dette ble foreslått av Jeff Garzik, utvikleren av SegWit2x. Det har vært sterkt kritisert fordi det vil sette brukernes midler i fare.

Som en Bitcoin HODLer, bør du vite om dette, for hvis du gjør en transaksjon på en av kjedene uten å “velge”, vil myntene dine i den andre kjeden være i fare.

Alle vil være i stand til å hente den transaksjonen og “spille” den på den andre kjeden, og du vil miste myntene.

Sjekk ut dette må-lese stykket skrevet av Bitcoin-utvikleren Jimmy Song: Hvordan fungerer Segwit2x Replay Protection.

Hvem støtter SegWit2x?

I følge dette Medium innlegget, per 25. mai 2017, som representerer 83,28% av hashkraften, hadde SegWit2x disse støttespillere:

 1. 1Hash (Kina)
 2. Abra (USA)
 3. ANX (Hong Kong)
 4. Bitangel.com / Chandler Guo (Kina)
 5. BitClub Network (Hong Kong)
 6. Bitcoin.com (St. Kitts & Nevis)
 7. Bitex (Argentina)
 8. bitFlyer (Japan)
 9. Bitfury (USA)
 10. Bitmain (Kina)
 11. BitPay (USA)
 12. BitPesa (Kenya)
 13. BitOasis (De forente arabiske emirater)
 14. Bitso (Mexico)
 15. Bitwala (Tyskland)
 16. Bixin.com (Kina)
 17. Blockchain (Storbritannia)
 18. Bloq (USA)
 19. btc.com (Kina)
 20. BTCC (Kina)
 21. BTC.TOP (Kina)
 22. BTER.com (Kina)
 23. Circle (USA)
 24. Civic (USA)
 25. Coinbase (USA)
 26. Coins.ph (Filippinene)
 27. CryptoFacilities (Storbritannia)
 28. Decentral (Canada)
 29. Digital Currency Group (USA)
 30. F2Pool (Kina)
 31. Filament (USA)
 32. Gavin Andresen (USA)
 33. Genesis Global Trading (USA)
 34. Genesis Mining (Hong Kong)
 35. GoCoin (Isle of Man)
 36. Grayscale Investments (USA)
 37. Guy Corem (Israel)
 38. Jaxx (Canada)
 39. Korbit (Sør-Korea)
 40. Luno (Singapore)
 41. MONI (Finland)
 42. Netki (USA)
 43. OB1 (USA)
 44. Veske (USA)
 45. Ripio (Argentina)
 46. Safello (Sverige)
 47. SFOX (USA)
 48. ShapeShift (Sveits)
 49. surBTC (Chile)
 50. Unocoin (India)
 51. Vaultoro (Tyskland)
 52. Veem (USA)
 53. ViaBTC (Kina)
 54. Wayniloans (Argentina)
 55. Xapo (USA)
 56. Yours (USA)

Men per nå, da vi skrev denne artikkelen (midten av oktober 2017), er vi ikke så sikre på at alle disse gruppene fremdeles støtter den.

 • I følge segwit.party, 25% av SegWit2x-tilhengerne har allerede trukket sin støtte.
 • På den annen side, ifølge Coin Dance, av 79 Bitcoin-selskaper de sporer, 34 selskaper har støtte, 9 er klare og 36 er i opposisjon.

Ut av disse selskapene, Coinbase og Bitfinex har kommet ut og åpent uttalt at de vil støtte begge kjedene for brukerne sine, men appellerte også til brukerne om å vente til støvet legger seg.

La oss heller ikke ignorere noen bemerkelsesverdige Bitcoin-eksperter (som Roger Ver) som hevder at SegWit2x vil være langt mer vellykket med å få flertallet av hashkraft og satser millioner på suksessen.

Hva i helvete om Bitcoin Gold Fork?

Bitcoin Gold (BTG) er en annen hard gaffel av Bitcoin planlagt til 25. oktober 2017.

Du trenger ikke bekymre deg, da den ikke er relatert til SegWit2x og har hevdet å ha repriseringsbeskyttelse på plass.

Også, jeg har gjort et eget innlegg på Bitcoin Gold-gaffelen for CoinSutra-lesere, så bare sitte stramt og følg denne guiden.

Konklusjonen (hva du trenger å gjøre)

Jeg vil avslutte med å si det samme som jeg har uttalt mange ganger:

 • Your Keys = Myntene dine; Not Your Keys = Not Your Coins

De samme tingene gjelder her!

Men nå som vi har denne opt-in replay protection ting, her er noen andre råd for å unngå å miste pengene dine:

 1. Ikke gjør transaksjoner i noen dager etter gaffelen til støvet legger seg og til en av partene (SegWit2x eller Legacy Bitcoin) setter en automatisk reprise-beskyttelse på plass.
 2. Hvis du fremdeles vil gjøre transaksjoner og ønsker å melde deg på reprise-beskyttelse, følger du Jimmy Songs artikkel på Hvordan fungerer SegWit2x Replay Protection.
 3. Ikke oppbevar myntene dine på en tredjepartsbørs hvor du ikke kontrollerer nøklene dine.
 4. Bruk hardware-lommebøker som Ledger Nano S og Trezor for å kontrollere myntene dine.
 5. Hvis du ikke har en maskinvarelommebok, kan du bruke programvarelommebøker som Jaxx eller Exodus til å kontrollere dine private nøkler.
 6. Ikke bli bytte for falske nettsteder / lommebøker som krever dine private nøkler for å gi deg tilgang til SegWit2x-myntene.
 7. Og sist men ikke minst, ikke bli påvirket av FUD / FOMO fordi en av versjonene etter gaffelen fortsatt vil være den dominerende …

Det er alt fra min side i denne artikkelen. Jeg vil oppdatere denne artikkelen gang på gang med den siste utviklingen på SegWit2x, så følg med på CoinSutra.

Nå er det på tide å høre fra deg: Hva synes du om SgWit2x? Hva vil du gjøre med SegWit2x-myntene dine, hvis du får dem? Venter på dine kommentarer!!

Merk: Alt jeg sa ovenfor er irrelevant og ubrukelig nå fordi Segwit2X gaffelen nå står avbrutt. Jeg har publisert et annet innlegg på det der du vil lære alt du bør vite.[Må lese]: Bitcoins Hard Fork SegWit2x kansellert

Det er bra at denne gaffelen nå er avblåst, men dette har ført til en plutselig økning i interessen til brukerne for Bitcoin Cash (BCH), som ble dannet i august. Det handler for tiden godt over $ 1000 per enhet, og det skyldes i stor grad Roger Ver’s markedsføring av Bitcoin Cash på Bitcoin.com.

Han har også flere ganger hevdet at Bitcoin Cash er den virkelige Bitcoin som Satoshi Nakamoto ønsket å lage.

Bitcoin Cash-prisen tar absolutt fart etter Segwit2x-kollapsen, og det er ganske tydelig fra disse memene samt propaganda av Roger Ver.

Men vi tror ikke på det ennå, og ønsker å gjøre de nye brukerne oppmerksomme på at Bitcoin er Bitcoin og ikke for å bli villedet. Bitcoin eies ikke av noen av verken Roger Ver.

Liker dette innlegget? Del den med vennene dine!

Her er håndplukkede artikler du kan lese videre:

 • Beste Bitcoin Cash Lommebøker (BCH): Gratis penger for hver Bitcoiner! WooHoo!
 • Hvor kan man selge Bitcoin Cash (BCH) [Full liste over beste BCH-børser]
 • Topp 10 kryptovalutaer med praktiske brukstilfeller

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me