Vad bestämmer priset på Bitcoin? [Vad är värdet av bitcoin]

När Bitcoin-priserna stiger på de globala marknaderna har spekulationen om att det är en bubbla också dykt upp! Men vi är inte säkra på om det verkligen är en bubbla men den här tweeten visar mycket väl vad det är.

Bitcoin är inte en bubbla, det är nålen.

– Freddy (@freddybtcmax) 7 december 2017

Att hålla sarkasm åt sidan ett ögonblick, människor runt om i världen har börjat ställa sig frågor.

Vad driver Bitcoin-priset?

Vad avgör värdet på Bitcoin?

Det här är några svåra frågor som naturligt uppstår men ofta besvaras eller i bästa fall besvaras vagt.

Det är därför jag i den här artikeln kommer att försöka förklara den sista frågan – Vad avgör värdet på Bitcoin – som i slutändan också kommer att svara på de andra två frågorna.

Vad bestämmer värdet av Bitcoin?

Enligt mig finns det 6 faktorer som bestämmer värdet på en Bitcoin-enhet. Jag vet att mätning av värde i fiat inte är rätt men förlåt mig för att göra det eftersom det inte finns något annat sätt för närvarande.

1. Bitcoin har alla funktioner i guld

Bitcoin vid födseln har alla egenskaper hos ljud som pengar. Dessa egenskaper är:

 • Fungibel – En enhet motsvarar en annan.
 • Delbar – Kan delas in i mindre värdenheter.
 • Godtagbar – Det är allmänt accepterat som ett utbytesmedel
 • Begränsat utbud – Utbudet är begränsat och konstant
 • Enhetlig – Alla versioner av samma valör har samma värde.
 • Bärbara – Kan bäras och bytas ut.
 • Hållbar – Kan användas ett antal gånger utan att försämras.

Och om du öppnar ögonen och ser ser fiatvalutor runt om i världen inte dessa kriterier bra, men Bitcoin och Gold gör det på ett exakt sätt. Jag skulle säga att Bitcoin gör det bättre än guld, det är därför det är värdefullt.

2. Efterfrågan & Tillförsel

Om du ser, som alla andra råvaru- eller valutamarknader, har Bitcoin också sin marknad där den köps och säljs. Så den efterfrågan & tillgång eller överskott & underskott på marknaden bestämmer också värdet på Bitcoin.

På ett mer komplext sätt har människor ingen metod för närvarande för att mäta värdet på Bitcoin. Så ofta på börser mäts det utifrån de senaste transaktionerna och deras glidande medelvärden. Även för att beräkna sitt glidande genomsnitt och senast handlade pris finns det inget vanligt sätt, det är därför du ser olika priser på olika börser.

Jag förstår om några av er säger att det inte är rätt, men jag kommer att säga i avsnitt 6 att det händer främst på grund av Thiers lag i själva verket.

3. Eftersom det är användbart & Nätverkseffekt

Bitcoin är mycket användbart för att kringgå alla mellanhänder och transaktioner fritt. Det är det mest effektiva sättet att delta i p2p-transaktioner utan betydande fördröjning eftersom du bara behöver vänta på 40-60 minter för att din transaktion ska komma fram.. (Jag vet att avgifterna har stigit och transaktionerna har försenats men har tålamod eftersom vi långsamt antar Segwit och Lightning-nätverk)

Dessutom har Bitcoin en enorm nätverkseffekt, vilket i enkla termer innebär att plattformen eller nätverket i sig blir mer värdefullt eftersom fler och fler användare går med och använder den. Ta till exempel en fax. Antag nu att det bara finns en faxmaskin i världen. Tror du att det är värdefullt??

Tänk nu om det finns en faxmaskin i varje land. Länder kan ta emot ett fax.

Tänk nu att alla har en faxmaskin! Alla kan få ett fax!

Ett annat exempel – Har Facebook inga vänner vettigt?

Gör e-post-ID utan e-post-ID-användare vettigt? Absolut inte!

Så när något redan är användbart, desto fler människor går med i det, desto mer användbart och värdefullt blir det både i teori och praktik.

4. Distribuerad & Decentraliserat P2P-nodnätverk

Bitcoin är det överlägset mest distribuerade och decentraliserade projektet fram till detta ögonblick i mänsklighetens historia.

Den har mer än 20 000 datorer eller noder som säkrar nätverket där de upprätthåller en oberoende kopia av Bitcoins blockchain eller storbok så att ingen man kan dubbla spendera.

Dessutom har Bitcoin inte en enda felpunkt eftersom det inte finns några centrala servrar. Du kan se det som en BitTorrent som bara är peer-to-peer, varför det inte är möjligt att stoppa det.

Denna funktion ger också Bitcoin en tagg av ”censurresistenta pengar”Till skillnad från fiatpengarna i alla länder som kan manipuleras när som helst. Detta ger Bitcoin ett unikt värde.

5. Deras lag & Metcalfes lag 

Metcalfes lag

Metcalfes lag, kan du säga, är ett annat namn på nätverkseffekt som jag pratade om i avsnitt 3 ovan. Det är en lag som presenteras av Robert Metcalfe som säger att ”nätets värde är proportionellt mot kvadraten för antalet anslutna användare av systemet” dvs n ^ 2 ″.

Du kan höra mer om detta i videon nedan.

Många inklusive Max Kieser, en mycket tidig adopterare av Bitcoin, säger också att värdet av Bitcoin också bestäms av Deras lag vilket säger att de dåliga pengarna skulle driva bra pengar till en premie snarare än att driva dem ur omlopp.

Och det är därför i många länder Bitcoin är mycket högre på premier på grund av denna lag och är överlägsen landets “dåliga” pengar.

Min teori om #Bitcoin svarta hålet – per global Thiers Law bankapokalyps – händer. Bankrörelser kommer när kreditkrisen förångar likviditeten. Kom ihåg att ingen fiat-valuta någonsin har överlevt. pic.twitter.com/JzLPyLijRQ

– Max Keizer, tweetpoet. (@maxkeiser) 6 december 2017

6. Bitcoins smarta kontrakt

Bitcoins värde kan ha varit i cent under de första dagarna, men när fler och fler tittar på Bitcoin-protokollet varje dag kommer de med nya möjligheter och uppfinningar.

Om du inte är medveten om, erbjuder Bitcoin några grundläggande smarta kontraktsförmågor som traditionella pengar aldrig kan ha utan pålitliga tredje parter som motiverar ytterligare en anledning till det höga Bitcoin-värdet som bara ökar i snabb takt.

Några av de grundläggande smarta kontrakten som Bitcoin stöder är:

 • Hashed Timelock Contracts (HTLCs)
 • Kanalavtal
 • Multi-sig-kontrakt

Slutsats: Vad är det sanna värdet av Bitcoin?

Det skulle inte vara rätt att ge BTC en prislapp i USD eller EUR eftersom det inte finns något standardmätning.

Det kommer dock att vara mycket högre vad det är nu på grund av den otaliga utvecklingen som händer i och runt Bitcoin. Några av dessa utvecklingar är som följer:

 • Handel med terminsmarknader
 • ETF: er som lanseras för Bitcoin
 • RSK, ett smart kontrakt som möjliggör projekt på Bitcoin.
 • Lightning Networks för att sänka avgifter och göra transaktioner.

Och mycket mer.

Det är lika tydligt som dagen då Satoshi Nakamoto uppfann Bitcoin för att göra det möjligt för många av oss att lämna det befintliga traditionella banksystemet. Och detta var uppfinnelsens höghet och därför finns det inget specifikt sätt att mäta eller ta reda på vad som avgör värdet på Bitcoin.

Det är allt jag har att säga om värdet av Bitcoin i den här artikeln. Jag kommer snart tillbaka med en annan artikel! Fram till dess, håll kontakten och fortsätt dela och lära dig om Bitcoin-revolutionen med CoinSutra.

Det skulle vara fantastiskt att höra från dig:

 • Vad tycker du om Bitcoins pris och värde?
 • Känner du till fler parametrar som bestämmer värdet på Bitcoin?

Skicka gärna dina frågor och kommentarer nedan!

Det är alltid bra att dela kunskapen. Om du tycker att det här inlägget är informativt, dela det med dina vänner på Twitter och Facebook!

Här är några handplockade artiklar som du kan läsa nästa:

 • Topp 10 kryptovalutor med praktiska användningsfall
 • Vad är ICO: er (myntutbud) & Varför är de bra för dig?
 • Förklara hashfrekvens eller hashkraft i kryptovalutor
 • Hur man börjar investera i Bitcoins – Nybörjarguiden

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me