Vad är BitAmp – [En steg för steg nybörjarguide]

Coronavirus har visat att även om samma pandemi kan drabba människor på liknande sätt över hela världen, kommer olika regeringars monetära politik att påverka styrkan i utländska valutor på olika sätt beroende på omfattningen av regeringens stimulans. När konsumenter vänder sig till Bitcoin som en säkring mot inflation kan de dra nytta av exponering för kommande plånböcker med öppen källkod som t.ex. Bitamp.

Bitamp är en ny, gratis öppen källkods Bitcoin-plånbok som tillåter användare att skapa en ny plånbok inom några sekunder och tillåter också användare att ta emot Bitcoin från en standard Bitcoin-adress som börjar med 1xx, segwit börjar med bxx och p2sh-adress som börjar med 3xx. Företaget erbjuder användarna möjlighet att beteckna mängden kryptovaluta i fiat termer i USD, EUR, GBP, CAD, AUD, CNY, KRW och RUB.

Skapa en ny plånbok

Genom att cykla genom “Generate New Seed” kan användare skapa ett oändligt antal bitcoinplånböcker utan att betala. Varje frö är ett frö på 12 ord som användarna kan kopiera och sedan klistra in i rutan “Bekräftelse av utsäde”. Det finns en “Print” -knapp i ett steg som skriver ut BIP39-fröet som användarna kan laminera och sedan lagra i ett värdeskåp. Fröna lagras inte på Bitamps servrar så de kan inte återställas om de går förlorade.

Vad är BitAmp - [En steg för steg nybörjarguide]

Loggar in

När användarna har loggat in sina fraser kan de börja genom att logga in.

Användare kan logga in genom att antingen mata in deras frasfras på 12 ord som de just skapade via Bitamp eller också mata in sin privata nyckel till sin Bitcoin-adress från andra plattformar. Dessa kan också vara bitcoin-adresser som de redan har använt i flera månader skapade på andra plattformar som Electrum, Mycelium, etc. som användare nu kanske vill komma åt via Bitamp webbgränssnitt.

Översikt över BitAmp-konto

När användare har kopierat och bekräftat fröfrasen dirigeras de till sidan “Kontoöversikt” där de kan få sin första bitcoin med en Bitcoin-adress eller en QR-kod. Det finns många avsnitt till gränssnittet: “Översikt”, “Skicka”, “Ta emot”, “Adresser”, “Blixt” och

“Utbyta”. Användare kan hänvisa till avsnittet “Konto” om de glömmer sin fras på 12 ord. Företagets framtida sektioner kommer att bli “Lightning” och “Exchange” är för närvarande i produktion.

Skickar Bitcoin

Användare kan skicka sin bitcoin med sin Bitcoin-adress, skanna QR-koder eller klistra in en BitPay-länk. Användare kan välja att visa om de vill beteckna sitt bitcoinbelopp i en av åtta olika valutor – USD, EUR, GBP, CAD, AUD, CNY, KRW och RUB.

Ta emot Bitcoin

Användare kan också klicka på “Ta emot” för att få sin bitcoin genom att kopiera sin Bitcoin-adress eller skärmdumpa sin QR-kod.

Visar alla Bitcoin-adresser

Användare kan slutligen se alla adresser på ett ställe under fliken “Adresser”. Genom att klicka på ”nyckel” visas den privata nyckeln för varje bitcoin-adress. Den första adressen i listan kommer att vara densamma som bitcoin-adressen som visas i avsnittet “Ta emot”. De andra adresserna kommer dock att vara “underadresser” som är länkade till det här ursprungliga ursprungliga föräldrakontot.

Konto och support

Slutligen kan de som glömmer sin fröfras gå under fliken “Konto” och hämta den. De som också letar efter kundsupport kan gå till fliken “Support” för att hitta både support- och feedback-e-postmeddelanden.

BitAmp -Slutsats

Sammanfattningsvis ger Bitamp ett väldigt enkelt sätt att förvara tillgångar från vilken webbläsare eller enhet som helst.

Användare som köper bitcoin för första gången måste förstå volatiliteten hos Bitcoin vars värde ofta strider mot befintliga traditionella marknader. Bitcoins volatilitet före och efter Bitcoin-halvering har testat infrastrukturen och skalbarheten för Bitcoin-plånböcker som ingår i centraliserade företag som Coinbase. Under tider med volatilitet får dessa företag en plötslig tillströmning av trafik som kan få servrar att gå ner. Dessa företag kan också ha fel i sin infrastruktur och smarta kontrakt som hackare kan utnyttja för att ta miljontals dollar av användarnas medel.

Bitamp tar det motsatta tillvägagångssättet från dessa centraliserade utbyten genom att öppna källan för att ge största möjliga transparens för användare på Github. De som läser Bitamp Github kan se att projektet inte tillämpar uttagsgränser eller KYC-nivåer på användare och tar inte ut uttagsavgifter eller till och med implementerar minimimängder av uttag som användare kan utföra, vilket ger användarna den ultimata flexibiliteten och friheten.

När bitcoin fortsätter att sväva runt 000-marknaden kan många välja att köpa mer bitcoin, speciellt om de förväntar sig att traditionella marknader har nått sin topp. När allt kommer omkring, NASDAQ och S&P 500 har nyligen nått All Time Highs och har raderat sina förluster från Coronavirus men har sedan dess sett stora förluster. Eftersom ökad medvetenhet om bitcoin kommer att öka efterfrågan på enkla, omedelbara och säkra lösningar för att hålla tillgången som Bitamp.

Användare som har läst skräckhistorier om hack som hack av Quadriga CX kan känna att bitcoin är för riskabelt och för sårbart för hack. Men när de förstår att det finns både förvarings- och icke-förvaringsplånbokslösningar, kan användare välja självförvaring och inse det helt öppen källa plånböcker som Bitamp kan vara det bästa valet för egen vårdnad.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me