Topp 5 Bitcoin-myter som behöver bytas ut

Bitcoin har varit här nästan ett decennium nu men det fortsätter att finnas myter kring kungen av kryptokurvor som fortsätter att tränga bland både nybörjare och veteraner.

Ändå är det bästa sättet att klargöra dessa myter eftersom någon verkligt decentraliserad och censurresistent teknik är tvungen att möta sådana problem.

Jag förstår också att det för det mesta kan vara riktigt svårt att förstå ämnet “Bitcoin” eftersom det har många vinklar som datavetenskap, matematik, kryptografi, ekonomi, psykologi, & ibland filosofiskt också.

Att ha så många vinklar kan verkligen suddiga ut det verkliga faktum som ligger bakom det eftersom vi som människor har en tendens att dra slutsatser tidigare än vad som behövs.

Men låt mig hjälpa dig att förstå några myter som du bör göra bort med omgivande Bitcoin.

Här är 5 myter relaterade till Bitcoin.

1. Bitcoin är bluff & Ponzi

Bitcoin-Ponzi

Bild från Ponzi-schemat från HYIP.COM

Jag kommer inte ens ihåg hur många gånger jag har hört detta nu. Och orsakerna bakom dessa grundlösa argument är mestadels:

  • Grundare Satoshi Nakamoto sprang iväg
  • Satoshi äger 1 miljon Bitcoins
  • Människor förlorade pengar
  • Vild volatilitet på BTC-marknader
  • BTC stöds inte av någonting osv..

Men människor som säger alla dessa saker, är jag säker på att de inte förstår mycket om decentralisering, fri marknadsekonomi eller inneboende värde.

Grundaren ‘Satoshi Nakamoto’ gav vika för att han avsåg att hålla projektet helt decentraliserat utan medverkan av något mänskligt beroende eller en enda misslyckande punkt. Och vad händer om han äger 1 miljon Bitcoins! Det är fortfarande bättre än centralbanker som skriver ut en outräknad mängd fiatpapper.

Och naturligtvis kommer människor att förlora pengar om de spelar eller handlar, BTC-marknader är fria marknader och denna tillgångsklass är de mest okorrelerade tillgångsklasserna vi har sett hittills, så om du spelar och handlar kommer du att vinna och förlora.

Slutligen poängen att BTC inte stöds av någonting. Vet vi vad som stöder våra nationella valutor som årligen blåses upp, även till 13000% inflation som Venezuela?

Tyvärr, men de som tror att BTC inte stöds av någonting, de har fel. BTC stöds av sin matematik, censurmotstånd och decentralisering, etc..

Läs: Vad är ett Ponzi-schema & Är Bitcoin ett Ponzi-schema?

2. Endast Bitcoin finansierar olagliga aktiviteter

OK, jag håller med, BTC användes först för olagliga aktiviteter och var särskilt involverad i transaktioner på sidenväg (marknadsplats) men jag ser inget fel med det. Jag kommer att berätta förklara varför vidare i denna skrivning.

Senare användes den också av WikiLeaks, den berömda visselblåsaren i världen när alla banker slutade stödja dem.

WikiLeaks accepterar nu anonyma Bitcoin-donationer på 1HB5XMLmzFVj8ALj6mfBsbifRoD4miY36v

– WikiLeaks (@wikileaks) 14 juni 2011

Men ingen talar om vad som hände efter det, dessa två adoptioner pressade faktiskt Bitcoin mot mainstream-adoption, när folk började köpa pizzor med BTC. Varför ifrågasätter ingen det?

När alla dessa aktiviteter, olagliga och lagliga, sker genom fiatvalutor runt om i världen, hörs inga röster, inga frågor ställs, och vi tänker inte heller förklara fiat nationella valutor som ett bedrägeri som används för olagliga ändamål.

Slutligen, tack vare denna utrop, har jag inte sett någon HODLing fiat USD eller EUR göra sådana kommentarer &# 128578;

Mitt djupaste tack till den amerikanska regeringen, senator McCain och senator Lieberman för att driva Visa, MasterCard, Payal, AmEx, Mooneybookers, et al, till att upprätta en olaglig bankblockad mot @WikiLeaks börjar 2010. Det fick oss att investera i Bitcoin – med > 50000% avkastning. pic.twitter.com/9i8D69yxLC

– Försvara Assange-kampanjen (@DefendAssange) 14 oktober 2017

3. Bitcoin Mining slösar bort energi

Ok, låt mig försöka igen och rensa bort damm – Bitcoin-gruvdrift är INTE slöseri med energi.

Bitcoin ger dig själv suveräna pengar, motståndskraft, oföränderlighet i utbyte mot så mycket energi protokollet förbrukar och om det här är små saker kanske du kanske har missat hela poängen, varför Bitcoin skapades.

Att bli av med bevis på arbete som faktiskt förbrukar mycket energi är inte den mest intelligenta lösningen istället bör vi ta reda på bättre, hållbara och grönare sätt att tillgodose behovet av Bitcoin-protokollet.

Vissa pionjärer gillar Standard American Mining har redan börjat implementera hållbara lösningar som att konvertera avfall till energi för kryptogruva.

Slutligen gillar jag dessa två tweets av Andreas Antonopoulos som är på språng för att förstöra myten att Bitcoin-gruvdrift är slöseri med energi.

Öh nej. Oföranderlighet är inte slöseri med energi. Julbelysning är slöseri med energi

– Andreas ☮ &# 127752; ⚛ ⚖ &# 127760; &# 128225; &# 128214; &# 128249; &# 128273; &# 128745; (@aantonop) 19 november 2017

Artiklar om energiförbrukning i Bitcoin:

"Fru, jag är orolig över hur graviditeten utvecklas. Med den nuvarande tillväxttakten blir din mage storleken på den här byggnaden på bara fem år"

– Andreas ☮ &# 127752; ⚛ ⚖ &# 127760; &# 128225; &# 128214; &# 128249; &# 128273; &# 128745; (@aantonop) 16 december 2017

4. Bitcoin är död, värdelös, & Stöder höga avgifter etc..

Ja, alla kommer att dö en dag, så vad?

Men även om du eller jag dör kan protokollet köras. Det är så elastiskt, anpassningsbart och kraftfullt att det kommer att överleva alla attacker på grund av dess självstyrande och självförsörjande matematik och kryptografi bakom den. Eftersom svårigheten kan komma ner då och vissa människor kan börja bryta den på sina datorer igen.

Bortsett från detta hackar många Bitcoin och kryptovalutor lika stora som Mt.Gox eller Coincheck etc har hänt och Bitcoin har fortsatt att växa sig starkare, vilket talar volymer för det.

Och antalet gånger Bitcoin nekrologer har visat sig vara fel kan ses här.

Helt enkelt för att avgifterna ibland är höga gör det det inte värdelöst.

Men man bör inte avskriva Bitcoin genom att bara titta på dess nuvarande skick och höga avgifter eftersom det bara är en fråga om tid dess programvara kommer att utvecklas och utvecklas. Och det har börjat utvecklas också, nu med segwit-antagande ökar kan du bevittna Bitcoin-avgifter så låga som 1 Satoshis / byte.

Vi har nått en stor milstolpe! &# 128588; $ BTC tx-avgifterna är nu ALLTID LÅGA. Vi ser nu transaktioner under 1 sat / byte för första gången någonsin. Du kan skicka #bitcoin för ~ 0,1 cent (~ 100 satoshis) per transaktion. &# 128071;&# 127881; &# 128079;#bitcoinisscaling #segwit pic.twitter.com/DZy7h5yYJK

– A v B (@ArminVanBitcoin) 22 februari 2018

Och med ytterligare innovationer som Schnorr signaturer och blixtnätverks etc kommer dess användningsområden bara att öka.

5. Bitcoin är dyrt & Jag kan inte erbjuda en hel BTC

Tillräckligt med den här berättelsen, ‘Bitcoin är dyrt och jag har inte råd med det, så låt mig hämta lite billigt Ripple och Cardano etc’ men så ska det inte vara.

Om du gillar kryptovalutainvesteringar och inte äger Bitcoins gör du det fel, men det betyder inte att du inte ska köpa andra mynt men berättelsen om billiga och dyra mynt är helt enkelt dumt.

Många tror att de behöver köpa en hel BTC men så är inte fallet. Bitcoin är delbart 10 ^ -8 så att du kan köpa många Bitcoin-fraktioner med alla pengar du har.

Den minsta enheten heter Satoshi och du kan också köpa många satoshis i $ 100-200. Se den här guiden för referens för att förstå Bitcoin delbarhet: Vad är Satoshi? Satoshi till BTC & USD-omvandlare.

Håll dina 50-60% pengar i BTC så kommer du inte att göra fel på lång sikt och hålla det säkert i hårdvaruplånböcker som Ledger Nano S och faller inte för billiga mynt eftersom det är mycket troligt att många billiga mynt kanske inte ser en annan dag.

Jag rekommenderar dig att titta på den här korta handledningen om Bitcoins delbarhet och penningpolitik.

Köp Bitcoin nu

Jag hoppas att den här mytbrytande artikeln om Bitcoin hjälper dig att fatta bättre beslut och få en bättre förståelse.

Låt mig veta om du känner till andra myter kring Bitcoin. Dela dina idéer och erfarenheter i kommentarsektionen nedan.

Dela det med dina vänner & familj som inte vet om det!

Här är några andra handplockade artiklar som du måste läsa nästa:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me