Topp 10 gratis Blockchain & Cryptocurrency Courses / Certifications [Mega List]

For ikke så lenge siden jobbet jeg som programmeringsanalytiker for en bankklient til et MNC i India.

Hver dag på kontoret mitt hørte jeg folk snakke om hvordan de kunne tjene penger på kryptovalutaer som Bitcoin. Men på den tiden visste jeg ikke hva pokker Bitcoin eller kryptokurver var!

Som de fleste fikk jeg vite om Bitcoin fra en venn. Først ignorerte jeg ham og fulgte ikke så mye oppmerksomhet (mest fordi jeg trodde det var en slags Ponzi-ordning).

Noen uker senere hørte jeg Bitcoin-støyen igjen på kontoret mitt, og den samme vennen min kontaktet meg for å investere i en Bitcoin-lignende kryptovaluta (Swiscoin – som var en åpenbar svindel).

Heldigvis investerte jeg ikke, men jeg gjorde noen undersøkelser på denne mynten.

Det var fra denne undersøkelsen jeg fikk vite om Bitcoin – verdens første fullt funksjonelle kryptovaluta. På vei oppdaget jeg mange andre kryptovalutaer som Namecoin, Dogecoin, Dash, etc..

Det var da jeg begynte å undersøke og selvstudere så mye jeg kunne om Bitcoin og kryptovalutaverdenen som helhet. Fra kryptokurver ble jeg introdusert for et nytt buzz-ord – Blockchain.

Jeg fortsatte min kryptoopplysning etter kontortiden sent på kvelden. Sakte og jevnlig forsto jeg den nye oppfinnelsen av blockchain-baserte digitale penger, og jeg begynte å sette pris på det mer hver dag.

Det hadde jeg allerede lært Swiscoin var en svindel, men den første utløseren av Swiscoin førte meg til denne verden av Bitcoin, kryptovalutaer og blockchain.

Og som dere alle vet jobber jeg nå heltid i CoinSutra.

Siden mitt første møte med kryptovalutaer har jeg fått store sprang. Jeg har lest ganske mange bøker om kryptoer og blockchain (som Mestring av Bitcoin og Blockchain Revolution), og jeg har også investert i mange kryptovalutaer.

Alt dette mens jeg sto overfor en stor utfordring med å få tak i gode ressurser for å lære meg selv om temaet kryptoer og blockchain-teknologi. Og hvis du er som meg, så finner du også veldig få steder der du kan få den informasjonen som kreves for å forstå kryptovalutaen og blockchain-verdenen..

Derfor publiserer jeg i dag en liste over ressurser der du kan finne alle tingene du trenger for å lære deg selv om blockchain-teknologi og kryptokurver (inkludert sertifiseringskurs). Denne listen vil også svare på vennene mine som stadig spør meg om Quora hvordan bli involvert / komme i gang med kryptovalutaer og blockchain-teknologi.

Videre er det en økning i etterspørselen etter mennesker over hele verden som forstår blockchain-teknologi og kryptovalutaer. Det spiller ingen rolle om du er utvikler, forfatter, designer eller lekmann, du kan fortsatt være en del av denne blockchain- og Bitcoin-revolusjonen!

Så uten ytterligere forsinkelse, her er listen over ressurser …

Populær gratis blockchain & Kryptovaluta kurs / sertifiseringer

1. Introduksjon til digitale valutaer

Pris – Gratis | Sertifisering – Ja

Introduksjon til digitale valutaer

Dette er den første gratis kryptovalutaen MOOC. Presentert av Universitetet i Nikosia, kurset blir undervist av ledere i bransjen som Andreas Antonopoulos og Antonis polemitt. Den dekker omfattende Bitcoin og andre valutaer fra et økonomisk, juridisk, økonomisk og sosialt perspektiv i 12 MOOC-økter. Videre får studenter som tar denne MOOC og bestått vurderingen til slutt ekstra studiepoeng. Disse studiepoengene kan senere hjelpe dem med å sikre opptak i verdens første MSc i digital valuta, hvis de er interessert. Her kan studentene til og med betale studieavgiften i bitcoins og få sin selvverifiserbart sertifikat på Bitcoin blockchain.

2. Bitcoin, Altcoins & Blockchain

Pris – Gratis | Sertifisering – Nei

Dette er et av de beste gratis kursene som er tilgjengelige i markedet, men det har ingen sertifiseringspris. Den ble opprinnelig designet for Standford University studenter, og det er forelesningsnotater tilgjengelig for folk som oss som ønsker å bo i en verden av blockchain og kryptovalutaer. Innholdet i kurset dekker aspekter av kryptovalutaer som Bitcoin, smarte kontrakter, distribuert hovedboksteknologi og konsensus-systemer. For å begrense det enorme emnet for kryptoer, har de bare tatt casestudiene om Bitcoin og Ethereum.

3. Bitcoin og Cryptocurrency Technologies

Pris – Gratis | Sertifisering – Nei

Bitcoin og Cryptocurrency Technologies

Dette kurset blir brakt til deg av Princeton University via Coursera. Det er også et gratis kurs som består av 11 uker med online materiale, men det har ingen sertifiseringspris. Kurset dekker ting som: Hvordan fungerer Bitcoin? Hva gjør Bitcoin annerledes? Hvor sikre er bitcoins? Hvor anonyme er Bitcoin-brukere? Hva bestemmer prisen på Bitcoin? Kan kryptovalutaer reguleres? Hva kan fremtiden ha? Etc. Det har 12 forelesningsvideoer og 11 forelesningsbilder som også er gratis. Mens dette kurset var ment for Princeton-studenter i løpet av våren 2015, er informasjonen fortsatt veldig gyldig for dagens kryptoverden.

Se også: Lær Bitcoin Basics: 12+ beste ressurser på Internett

4. IBM Blockchain 101

Pris – Gratis | Sertifisering – Nei

Hvis du er utvikler og allerede er vant til Bitcoin og kryptovaluta, er dette kurset noe for deg. IBM Blockchain 101: Hurtigstartveiledning har som mål å lære utviklere hvordan de distribuerer et blockchain-nettverk og begynner å kode videre Hyperledger. Etter min mening er det et av de mest lærte kursene om blockchain-teknologi hvor som helst på internett. Det læres av utviklere og til utviklere som er interessert i offentlige eller private blokkjeder og distribuert hovedboksteknologi.

5. Khan Academy: Bitcoin

Pris – Gratis | Sertifisering – Nei

Dette grunnleggende kurset i Bitcoin blir gitt til deg av Khan Academy, som er en ivrig forkjemper for gratis online utdanning. Jeg har personlig brukt dette kurset og syntes det var veldig nyttig. Kurset består av 9 omfattende videoer som snakker om Bitcoin, Bitcoin blockchain, Bitcoin-transaksjoner, POW-konsensusmekanismer osv.

6. Bitcoin & Blockchain

Pris – Gratis | Sertifisering – Nei

Bitcoin & amp; Blockchain

Dette er et gratis, online tempo, kurs på intro-nivå om Bitcoin og blockchain. Den har 7 korte videoer som det tar omtrent en time å se på. I dette introduksjonskurset bør du forvente en forståelse av Bitcoin, blockchain og fremtiden for denne utrolige revolusjonen innen valuta og desentralisert teknologi.

7. Bitcoin & Blockchain 101

Pris – Gratis | Sertifisering – Nei

Bitcoin & amp; Blockchain 101

Dette er også et gratis kurs presentert av Kognitiv klasse, et IBM-fellesskapsinitiativ. De tilbyr gratis online kurs om ulike emner og kaller det et “@Your Pace, @Your Place-utdanningssystemet”. Dette Bitcoin og blockchain grunnkurset har 4 moduler som varer i totalt 4 timer. Forvent å lære om Bitcoin grunnleggende, blockchain nettverk, cyber-økonomi, og de politiske implikasjonene av denne nye teknologien.

8. Ethereum 101

Pris – Gratis | Sertifisering – Nei

Ethereum 101

Så du må ha hørt om den revolusjonerende kryptovalutaen Ethereum, ikke sant? Hvis du er interessert i å vite mer og lære under-the-hood-teknologien til Ethereum blockchain, bør du ta dette gratis kurset. Forvent en introduksjon om blockchain-teknologi med fokus i Ethereum. Dette kurset vil også lære deg om konseptene som ligger til grunn for blockchain og distribuert hovedboksteknologi. Det vil også introdusere deg for hvordan Ethereum fungerer og hvordan du kan bli involvert.

9. Blockchain Essentials

Pris – Gratis | Sertifisering – Ja

Dette kurset var tidligere kjent som “IBM blockchain for utviklere.” Men dette kurset er ikke bare for utviklere, da det vil hjelpe alle som er interessert i blockchain-teknologi for å forstå og utforske brukssakene. Det er et 2-timers online kurs i egen tempo, hvis du består vurderingen, får du et IBM-utstedt og IBM-anerkjent merke.

10. YouTube – Andreas M. Antonopoulos

Pris – Gratis | Sertifisering – Nei

En annen gratis ressurs som du kan bruke er YouTube-kanal av Andreas Antonopoulos. Hvis du er nybegynner i blockchain- og kryptovalutaverdenen, er dette et av de beste stedene å starte. Selv har jeg brukt denne ressursen for detaljert innsikt i Bitcoin, Ethereum og blockchain-teknologier mange ganger tidligere. Andreas er en datasikkerhetsekspert og teknolog som har blitt en av de mest kjente og respekterte figurene i Bitcoin. Han er også den anerkjente forfatteren av noen populære bøker som Mastering Bitcoin: Låse opp digitale kryptovalutaer og Mastering Ethereum: Building Smart Contracts and Dapps.

Og sist men ikke minst……

11. CoinSutra – Community of Cryptocurrency Lovers

Pris – Gratis | Sertifisering – Nei

CoinSutra er et av de raskest voksende kryptovaluta-samfunnene i verden. Vi tilbyr ikke kurs eller sertifiseringer, men vi gir deg nok informasjon til å komme i gang med Bitcoin, andre kryptoer og blockchain. Jeg, sammen med Tøff Agrawal (grunnleggeren av CoinSutra), tar sikte på å formidle beste praksis i denne nye kryptoverdenen til de mange leserne av denne bloggen!

Mega-listen over online bitcoin & Blockchain-kurs

Så det er alt fra min side i denne artikkelen. Jeg oppdaterer denne mega-listen over ressurser regelmessig, så hold øye med CoinSutra. Hvis du vet om et flott online kurs, legg det her i kommentarene nedenfor! Vi ønsker dere alle velkommen til å bli en del av dette voksende samfunnet!

Ta også en titt på følgende plattformer:

Og her er litt relatert lesing:

  • 9 interessante Bitcoin-fakta enhver Bitcoin-eier bør vite
  • Changelly Review: Er det et pålitelig alternativ til ShapeShift for kryptovalutautveksling?
  • Ledger Nano S Review: Ting å vite før du bestiller Ledger Wallet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me