Hvorfor falt Bitcoin Hashrate plutselig ned?

Forrige måned, vi publiserte en artikkel om hvordan Bitcoins hashrate nådde sin heltidshøyde. Imidlertid nådde hashratet plutselig 23. september da det krasjet fra 98.000.000 TH / S til 67.700.000 TH / s, iht. Blockchain.com. Det som er spesielt overraskende er at nettverket hashrate nådde en ny rekordhøy 19. september ved å overgå 102 kvintillion hashes.

bitcoin hashrate

Vanligvis beveger vanskelighetsdiagrammet seg sammen med hashratet. Denne gangen har vanskelighetsdiagrammet imidlertid holdt seg stabilt.

bitcoin hashrate

Kart hentet fra Bitinfo-diagrammer.

Per nå er det vanskelig å finne ut nøyaktig hvorfor dette skjedde. Men det vi faktisk vet er at prisen på bitcoin også har falt.

bitcoin hashrate

23. september falt prisen på BTC / USD fra $ 10 030 til $ 9 690,50, og gikk under $ 10 000-nivået i prosessen.

Siste gang Bitcoins hashrate hadde en merkbar nedgang, var helt tilbake i november 2018.

bitcoin hashrate

Bildekreditt

Fra sin heltidshøyde 27. august falt hashraten med nesten 44% på grunn av fallende priser og gruvedrift. Det som er annerledes er imidlertid at mens fallet skjedde over en viss tidsperiode, er den nåværende et plutselig flash-krasj.

Spekulerer i hva som kunne ha skjedd

Lavere lønnsomhet for gruvearbeidere

En mulig forklaring er at det har skjedd en plutselig utvandring av gruvearbeidere fra nettverket på grunn av lav gruvearbeid. Ved å sjekke ut gruvearbeidernes lønnsomhetsdiagram kan man se at bitcoin-gruvedrift har blitt stadig mindre lønnsomt.

bitcoin hashrate

Total lønnsomhet avhenger av flere faktorer som kostnadene for strøm, prisen på utstyr, vanskeligheter med gruvedrift og prisen på bitcoin selv. Iht CCN, den nåværende lullet i Bitcoins pris kan ha presset gruvearbeiderne ut.

Imidlertid en rapport av CoinDesk laget 23. september, tegner et annet bilde. Yang Zuoxing, grunnlegger og administrerende direktør i MicroBT, kunngjorde i en hovedtale at selskapet hadde tjent $ 400 millioner på bare noen få måneder. MicroBT oppretter WhatsMiner bitcoin gruveutstyr. Ifølge Zuoxing har modellene i M20-serien solgt som hotcakes, og de har allerede levert over 100.000 enheter og forventer å levere 200.000 innen utgangen av september. Hvis lønnsomhet for gruvedrift virkelig er problemet bak denne utvandringen, gir det ingen mening for gruvearbeidere å fortsette å kjøpe så dyrt gruveutstyr.

Gjorde noen kraftige bassenger offline?

En annen teori som har svevet rundt er at en gruppe kraftige gruvebassenger kan ha gått offline på grunn av strømbrudd. Hvis det bare er ett gruvebasseng, vil det være ganske latterlig, fordi et enkelt gruvebasseng ikke burde ha den nødvendige kraften. Selvfølgelig sier vi ikke at det er umulig.

Men hva om en haug med gruvebassenger gikk offline samtidig på grunn av strømbrudd. Squire Mining LTD kunngjorde nylig i en pressemelding at gruvedriften i Kasakhstan kan lide av midlertidig strømbrudd. Selskapets vertsleverandør har også gitt beskjed om at strømbruddet forventes å vare mellom 10 – 14 dager. Det er klart at andre gruvebassenger i området må lide av det samme strømbruddsproblemet.

Dette stiller spørsmålet, hvor mye er Kasakhstans samlede gruvekraft? Det var ikke så lenge siden landet ble sett på som neste gruvedrift. For det første hadde de billig strøm. Faktisk, ifølge denne artikkelen, bare Venezuela, Argentina og Algerie tilbyr rimeligere energipriser. Fordelen som Kasakhstan har over disse andre landene er at det er betydelig kjøligere. Gruveutstyr har en tendens til å bli veldig varmt under drift, og et kjøligere klima vil øke levetiden.

I tillegg har bitcoin noen kraftige støttespillere i fylket, og sjefen blant dem er guvernøren for Astana International Financial Center (AIFC), Kairat Kelimbetov. Etter noen innledende motvilje har Kelimbetov åpent støttet etableringen av kryptovaluta- og blockchain-selskaper.

Så har Kasakhstan så mye gruvedrift at de kan påvirke Bitcoins hashrate dette drastisk? Per nå kan vi bare spekulere.

Hvorfor falt Bitcoin Hashrate plutselig ned – Konklusjon

Hashrate er definert som beregningskraften til et desentralisert proof-of-work (POW) nettverk. Dens betydning kan rett og slett ikke overdrives. Jo høyere hashrate, jo mer gruvedrift innen bitcoin. Dette påvirker nettverkets samlede hastighet og sikkerhet. Hvis et nettverks hashrat faller, betyr det at det har blitt betydelig svakere. Det vil være interessant å se om hashrate kommer til å komme seg snart, eller om det vil synke ytterligere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me