Hva er dobbeltbruk og hvordan håndterer Bitcoin det?

Bitcoin får rask popularitet og adopsjon over hele verden. Det omdefinerer måten vi bruker pengene på ved å være verdens første fullt funksjonelle digitale valuta.

Du kan bli overrasket over å vite at det allerede før Bitcoin var forsøk på å skape et bærekraftig digitalt pengesystem. Men alle forsøkene mislyktes fordi et åpenbart problem med digitale penger er at transaksjoner kan kopieres og brukes to ganger.

La meg bare konseptet …

Bitcoin har klart å overleve og trives fordi det løser problemet med “dobbeltbruk”.

Hva betyr dobbeltbruk?

Hva betyr Bitcoin dobbeltbruk?

Dobbeltbruk betyr å bruke de samme pengene to ganger.

La oss se på dette eksemplet:

Du går til Starbucks og bestiller en cappuccino til en verdi av $ 10. Du betaler kontant. Nå er $ 10 i kontanter i Starbucks kontanthvelv. For all del, du kan rett og slett ikke bruke de samme $ 10 et annet sted for å gjøre et nytt kjøp.

Med mindre du stjeler det …!!!

Da du betalte med $ 10-regningen, bekreftet tjenesteleverandøren hos Starbucks øyeblikkelig at du har betalt, og du mottok kaffen din i bytte for pengene.

Men Bitcoin er det digital penger, ikke fysiske kontanter. Derfor har Bitcoin-transaksjoner en mulighet for å bli kopiert og sendt på nytt. Dette åpner muligheten for at den samme BTC kan brukes to ganger av eieren.

Hvordan?

I vårt Starbucks-eksempel betalte du kontant, så betalingen ble bekreftet og bekreftet umiddelbart av et annet menneske. Men med digital valuta som BTC, hvis denne verifiseringsmekanismen mangler, kan det føre til dobbeltbruk.

Alle kan bare kopiere de digitale pengene og betale et annet sted.

Og her ligger den unike oppfinnelsen …

Bitcoin, selv om det er en digital valuta, løser problemet av å bli kopiert og bli brukt to ganger.

Hvordan Bitcoin håndterer problemet med dobbeltbruk

Hvordan Bitcoin håndterer problemet med dobbeltbruk

Bitcoin styrer det doble utgiftsproblemet ved å implementere en bekreftelsesmekanisme og opprettholde en universell hovedbok (kalt “blockchain”), i likhet med det tradisjonelle pengesystemet.

Bitcoins blockchain opprettholder en kronologisk ordnet, tidsstemplet transaksjonsbok fra starten av sin virksomhet i 2009.

Hver 10. minutt legges en blokk (dvs. en gruppe transaksjoner) til hovedboken. Og alle nodene i Bitcoin-nettverket beholder en kopi av denne globale hovedboken (blockchain).

La oss se hvordan Bitcoin-nettverket forhindrer dobbeltbruk:

La oss anta at du har 1 BTC som du prøver å bruke to ganger.

Du foretok 1 BTC-transaksjonen til en forhandler. Nå signerer du igjen og sender den samme 1 BTC på en annen Bitcoin-adresse for å prøve å lure selgeren.

Begge transaksjonene går inn i den ubekreftede puljen av transaksjoner. Men bare den første transaksjonen din fikk bekreftelser og ble bekreftet av gruvearbeidere i neste blokk. Den andre transaksjonen din kunne ikke få nok bekreftelser fordi gruvearbeiderne vurderte den som ugyldig, så den ble hentet fra nettverket.

Men vent … hva om begge transaksjonene blir tatt av gruvearbeiderne?

Når gruvearbeidere trekker transaksjonene samtidig fra bassenget, blir den transaksjonen som får maksimalt antall bekreftelser fra nettverket inkludert i blockchain, og den andre blir kastet.

Du kan si at dette er urettferdig for selgeren, da transaksjonen kan mislykkes i å få bekreftelser. Ja, dette kan skje!!!

Derfor anbefales det at selgere venter på en minimum 6 bekreftelser.

Her betyr “6 bekreftelser” ganske enkelt at etter at en transaksjon ble lagt til blockchain, ble 6 blokker til som inneholder flere andre transaksjoner lagt til etter den.

“Bekreftelser” er bare flere blokker som inneholder flere transaksjoner som blir lagt til blockchain. Hver transaksjon og blokker er matematisk relatert til den forrige.

Alle disse bekreftelsene og transaksjonene er tidsstemplet på blockchain, noe som gjør dem irreversible og umulige å tukle med.

Så hvis en kjøpmann mottar sitt minimum antall bekreftelser, kan han / hun være positiv, det var ikke dobbeltbruk av avsenderen.

Hvorfor kan selgeren være trygg?

Fordi for å være i stand til å bruke den mynten dobbelt, må avsenderen gå tilbake og reversere alle transaksjoner i de 6 blokkene som er lagt til etter transaksjonen., som er beregningsmessig umulig.

Hvordan angrep med dobbeltbruk kan skje

  • Angrep 51%

Hvis en angriper på en eller annen måte fanger 51% av nettverkets hashkraft, kan dobbeltbruk skje.

“Hash-kraft” betyr beregningskraften som bekrefter transaksjoner og blokkeringer. Hvis en angriper har denne kontrollen, kan han / hun reversere enhver transaksjon og lage en privat blockchain som alle vil betrakte som ekte.

Men så langt har ikke noe slikt angrep skjedd fordi det er svært kostnadskrevende å kontrollere 51% av nettverket. Det avhenger av den nåværende vanskeligheten med gruvedrift, maskinvareprisen og strømkostnaden, som alt er umulig å anskaffe.

  • Race Attack

Når en angriper sender samme mynt i rask rekkefølge til to forskjellige adresser, er det åpenbare resultatet at bare en av dem blir inkludert..

Nå, hvis du ikke som selger ikke venter på bekreftelse på betaling, er det i et tilfelle som dette 50% sjanse for at du har den dobbelte brukte mynten (og du mottar ikke pengene).

La oss se hvordan …

Kunden din kan lure deg hvis han / hun sender de samme myntene igjen til adressen.

Når kunden har utført begge transaksjonene, går begge transaksjonene til en ubekreftet pool av transaksjoner. Uansett hvilken transaksjon som blir bekreftet først og får 6 bekreftelser, vil den bli akseptert, og den andre vil bli kastet.

Som selger får du kanskje de seks bekreftelsene først, men hvis angriperen får bekreftelsene først, vil du ikke motta pengene dine. Derfor sies det å vente på en minimum 6 bekreftelser.

Så langt, i den 8-årige historien til Bitcoin, har ikke noe slikt angrep vært vellykket. Bitcoin-mekanismen for å opprettholde en universell transaksjonshovedbok basert på bekreftelser har ennå ikke blitt lurt.

Jeg håper denne kunnskapen om Bitcoin vil hjelpe deg med å bruke den trygt.

Gi meg beskjed om dine tanker og tilbakemeldinger i kommentarfeltet nedenfor.

Og ikke glem å dele dette innlegget med vennene dine på Facebook og Twitter!

Les også:

  • De 3 beste maskinvarelommebøkene for Bitcoin i 2019 (+ Altcoins støttes)
  • Beste Bitcoin-lommebøker
  • Populære nettsteder for å kjøpe Bitcoins øyeblikkelig ved hjelp av debet- / kredittkort
  • Bitcoin Lightning Network: Hvorfor & Hvordan det er en spillveksler
  • Hva er Satoshi? Satoshi til BTC & USD-omformere

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me