Hva er Bitcoin Cash (BCH) – Alt du trenger å vite

Jeg er sikker på at hvis du leser dette, vet du kanskje om det nåværende Bitcoin-skaleringsproblemet. Denne utgaven er ikke ny, men det virker som om den er i ferd med å nå sitt klimaks.

Flere brukere, gruvearbeidere og utviklere holder fast ved flere løsninger for å løse den overordnede Bitcoin-skaleringsdebatten. Og alle bestemmer hvilken side de skal delta i den kaotiske situasjonen til denne kommende Bitcoin-gaffelen.

 • Hvordan kjøpe Bitcoin kontanter
 • Beste Bitcoin Cash Lommebøker (BCH)
 • Hvor kan man selge Bitcoin Cash (BCH) [Full liste over beste BCH-børser]

Hvilken side blir du med på??

Hvis du ikke forstår hva jeg snakker om, sjekk ut skaleringsdebatten og gaffelproblemet her.

Så her er noen tekniske sjargonger du kanskje har sett:

 • UAHF-bruker aktivert hard gaffel
 • UASF-brukeraktivert myk gaffel
 • New York-avtalen
 • SegWit
 • SegWit2x
 • BIP 141
 • BIP 91
 • BIP 148

Disse hjelper ikke normale brukere og gjør lite godt. Etter min mening har dette bare ført til mye av dagens FUD (frykt, usikkerhet og tvil) i hvert Bitcoiner-sinn som ikke forstår disse sjargongene.

Så jeg tenkte å dekke det siste om dette Bitcoin-dramaet uten å komme dypt inn i disse tekniske sjargongene for nå. (Snart vil jeg publisere en egen guide om alle disse sjargongene relatert til BTC-gaffelen …)

For nå, bør du bare vite at vår opprinnelige kjæreste- Bitcoin (BTC), som Satoshi Nakamoto opprettet, kommer sannsynligvis til å splitte seg videre 1. august 2017.

Den nye splittelsen av Bitcoin vil bli kalt Bitcoin kontanter.

 • Les: Slik får du gratis Bitcoin Cash på Ledger Nano S Wallet

Lurer på hva det er?

Hva er BCH: Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash er en ny kryptokurrency betegnet som BCH.

En gruppe innflytelsesrike gruvearbeidere, utviklere, investorer og brukere som er imot den avtalte konsensusen (aka BIP-91 eller SegWit2x) har bestemt seg for å forkaste den opprinnelige Bitcoin blockchain og lage en ny versjon kalt “Bitcoin Cash”.

De offisielle Bitcoin Cash’ene nettsted definerer seg selv som:

Bitcoin Cash er peer-to-peer elektroniske kontanter for Internett. Det er helt desentralisert, uten sentralbank og krever ingen pålitelige tredjeparter for å operere.

Den offisielle datoen og klokkeslettet for gaffelen er:

Gaffeldato: 01.08.2017 12:20 UTC

For din informasjon vil det være en gruveaktivert hard gaffel (aka MAHF) som vil skje uten samtykke fra et flertall av gruvearbeidere eller hashkraft.

fordeler & Funksjoner av Bitcoin Cash

Bitcoin Cash vil være en gaffel av den opprinnelige Bitcoin blockchain med noen endringer og tilleggsfunksjoner her og der.

Husk deg, disse endringene kan se små og ubetydelige ut, men i virkeligheten har disse små tingene vært årsaken til en massiv debatt om Bitcoin-skalering i mange år..

1. Nytt navn – Med et nytt navn til Bitcoins avkom, dvs. Bitcoin Cash, ser det ut til å appellere til et lag av brukere som mener at Bitcoin skal være en kontantlignende ting som er lett å bytte med minimale eller ingen gebyrer. Suffixing ‘Cash’ til Bitcoin oppmuntrer denne bruken.

2. Blokkstørrelsesgrense Øke – En bestemt gruppe brukere, gruvearbeidere og utviklere har alltid tatt til orde for en større blokkstørrelse i BTC. Nå med Bitcoin Cash vil de starte med en øyeblikkelig økning av blokkstørrelsesgrensen til 8 MB.

3. Replay og Wipeout Protection – Hvis og når BCH deler seg, har de en gjennomtenkt repriserings- og utslettingsbeskyttelsesplan for begge kjedene. Med dette vil alle involverte ha minimale forstyrrelser, og begge kjedene kan fredelig sameksistere derfra.

4. Ny transaksjonstype – Som en del av replay-beskyttelsesteknologien har Bitcoin Cash introdusert en ny transaksjonstype med ytterligere fordeler som inngangsverdi-signering for forbedret maskinvarepungesikkerhet og eliminering av det kvadratiske hashingproblemet. (Kilde-https://www.bitcoincash.org/)

Nettsteder hvor du kan kjøpe Bitcoin Cash:

 • CEX
 • Binance
 • Changelly

BTC vs. BCH – Forskjeller du bør vite

BTC vs BCH - Bitcoin vs Bitcoin Cash

Kryptosfæren varmes opp og blir samtidig mer forvirrende etter hvert som den utvikler seg.

Jeg er trist å se hvordan virus av forvirring og myter med vilje injiseres i økosystemet og hvordan hele systemet blir manipulert og kapret med jevne mellomrom.

Spesielt snakker jeg om den nylige vanvittige prisøkningen på Bitcoin Cash og det dømte prisfallet på Bitcoin på bare noen få timer.

Noen av dere som er gamle spillere av kryptosfæren må ha hatt nytte av denne plutselige økningen og fallet, men jeg tror det ikke er bra for nykommere, og det er ikke sunt for Bitcoin på lang sikt.

Derfor ønsker jeg i denne oppskriften å formidle noen av mine tanker om hvordan Bitcoin Cash er ikke Bitcoin. Og jeg vil også avklare hvorfor nykommerne ikke skal bli bytte for Bitcoin Cash PR-kampanjen.

For de som kommer, vil jeg først forklare hva Bitcoin Cash er og vise deg noen fakta. Så forklarer jeg Bitcoin og overlater til deg å bestemme selv.

Noen av fordelene & funksjoner i Bitcoin Cash …

Denne økningen i Bitcoin Cash-evnen gir flere fordeler for brukerne sine mot ‘Bitcoin’, men disse fordelene kommer til en enorm pris som brukerne må betale. (Jeg vil forklare denne ‘enorme prisen’ videre i artikkelen.)

Bitcoin-Cash-funksjoner

Noen flere fordeler …

 • Skalerbarhet i kjeden
 • Nye transaksjonssignaturer
 • Nødsvanskeregulering (EDA)
 • Desentralisert utvikling

Pris man må betale for å nyte BCH-fordeler

Ignorerer det faktum at mange av dere ville ha tjent en god sum penger i det siste Bitcoin Cash-rallyet, må man betale en enorm kostnad for å bruke Bitcoin Cash.

Denne kostnaden kan ikke måles i dollar, euro eller yen, men i stedet er det en kostnad du betaler ved å kompromittere den opprinnelige drømmen om Satoshi Nakamoto – å lage et usensurabelt alternativt pengesystem som ikke kontrolleres av et individ eller en gruppe av folk.

Noen av dere vil kanskje si at jeg er feil fordi Bitcoin Cashs offisielle nettstedet hevder at de viderefører Satoshi’s Vision ved å si:

Noen av utviklerne {of couse the Bitcoin Core Devs} forsto ikke og var enige i den opprinnelige visjonen om peer-to-peer elektroniske kontanter som Satoshi Nakamoto hadde opprettet..

Og

Bitcoin Cash er fortsettelsen av Bitcoin-prosjektet som peer-to-peer digitale kontanter.

https://www.bitcoincash.org/

Men faktisk er de ikke engang nær Satoshis opprinnelige visjon om desentraliserte og usensurerte penger.

Bitcoin Cash er ekstremt sensurert.

Vente! Noen av dere vil kanskje si at jeg er partisk, og at jeg bare er en Bitcoin-fan, men jeg har fakta!

Vil du vite fakta?

1. En desentralisert kryptovaluta som har en administrerende direktør? Egentlig?!?!

Trenger du virkelig en administrerende direktør for en valuta? Hvis du gjør det, hva er forskjellen mellom en bedrift og en krypto?

Sjekk ut dette – https://www.bitcoincash.org/letter-from-the-ceo.pdf

En offisiell uttalelse fra administrerende direktør i #Bitcoin Kontanter: hvordan vi løser konflikter i samfunnet vårt, våre verdier og vår utvikling av ledere og mennesker https://t.co/BaNupOmh2m

– Rick Falkvinge (@Falkvinge) 12. november 2017

Arkiv av @Falkvinge "Offisiell uttalelse" proklimere seg som administrerende direktør for $ BCH i usammenhengende / forvirrende innlegg (nå tatt ned https://t.co/IzBiFYCXZI) tilgjengelig her: https://t.co/PefMk1JsH6. Veldig skummel og umoden vandrende, kjennetegn på $ BCH dårlig ledelse &# 129313;$ BCH KJØPERE MÅ LESE pic.twitter.com/HIDdbaoaxU

– Francis Pouliot ☣️ (@francispouliot_) 12. november 2017

2. Sentralisert gruvedrift

Bitcoin Cash mining er sterkt sentralisert. Hvis du ser på bildet ovenfor, vil du helt sikkert kunne sette i perspektiv det jeg snakker om.

Dette er hashkraftfordelingen for Bitcoin Cash-gruvedrift for de siste 144 blokkene som ble utvunnet.

Hvis vi kombinerer hashkraften til Antpool, ViaBTC og BTC.com, som gir mer enn 50% hashkraft, er dette skadelig for enhver mynt. Å gjøre et 51% angrep på Bitcoin Cash ville være en beslutning fra tre gruvepartier som kommer sammen.

Glemte å nevne. BCH er mye mer sentralisert. Fordi nettverkets hashrate er mye mindre enn BTC, kan et lite BTC-basseng 51% angripe det. Så sikkerheten er svak på grunn av det. Litecoin har ikke dette problemet fordi Litecoin dominerer Scrypt-hashing.

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 12. november 2017

Argumentet er at Bitcoin også hadde en slik hashratedistribusjon i sine tidlige dager; men ikke glem at Bitcoin handlet i kroner på den tiden. Alle som angrep BTC på det tidspunktet, hadde ikke noe incitament til å gjøre det fordi det var nesten verdiløst.

Men nå som Bitcoin Cash handler godt over $ 1000, er det veldig utsatt for 51% angrep, noe som ikke er bra. Les mer om 51% angrep her.

3. Totale fullnoder er færre enn Bitcoin

Bitcoin har mer enn 10.000 aktive fullnoder som kjører, noe som er en av de viktigste faktorene i en virkelig desentralisert valuta. Dette betyr at alle som angriper Bitcoin, må ha muligheten til å kapre mer enn 50% av de 10.000 nodene som kjører over hele verden.

På den annen side har Bitcoin Cash bare rundt 1200 noder iht Coin.Dance’s nodesammendrag.

Bitcoin-kontanter-noder

4. Harde gafler uten avstemninger

Som gjør harde gafler eller oppgraderinger i valutaprotokollene uten avstemninger?

Vel, Bitcoin Cash gjør det.

Bitcoin Cash hadde sin harde gaffel (eller protokolloppgradering) 13. november 2017.

Oppgraderingen / gaffelen ble gjort for å endre den underliggende gruvealgoritmen for å gjøre den mer konkurransedyktig mot Bitcoin og for å forhindre den fra gruvearbeidernes misbruk i tilfelle reduserte eller økte vanskeligheter. Les mer om Bitcoin Cash-gaffelen her.

Vel, jeg er ikke imot at Bitcoin Cash endrer noe og prøver å være konkurransedyktig, men de bør ikke prøve å være konkurransedyktige på denne måten – ved å gjøre ting uten å avstemme samfunnet..

Hvis noe blir oppgradert i protokollen, må det skje med riktig avstemning og avtaler. Men denne offisielle oppskriften viser at de ikke hadde noen slike meningsmålinger.

Også denne oppskriften gir et hint om at det faktisk ikke er behov for avstemning fordi samfunnet deres er så lite og sensurert. I virkeligheten er det bare tre personer som tok avgjørelsen. (Navnene deres er ikke der, men alle vet hvem disse tre var – Roger Ver, Jihan Wu, og Deadal Nix.)

Du kan se hvor enkelt det er å oppgradere Bitcoin Cash. Samfunnet deres består av 3 personer. De er gruvearbeiderne, utviklerne og brukerne. Morsom!!

La oss nå se … Hvem / hva er Bitcoin??

Bitcoin er FAREN av kryptovalutaer. Noen av fakta som gjør Bitcoin virkelig desentralisert og mye bedre enn Bitcoin Cash er:

 • Det er virkelig desentralisert med sin hashkraft bredt distribuert sammenlignet med Bitcoin Cash. Se her for hash-kraftfordelingen av Bitcoin, noe som gjør det ganske vanskelig for en enkelt gruverigg å overmanne andre med en 51% -rate.
 • Det har (langt) flest antall fulle noder i denne kryptosfæren som gjør det vanskelig å bli angrepet av regjeringer eller sentraliserte organisasjoner.
 • Bitcoin fortsetter å leve på Satoshis opprinnelige kode på 1 MB blokker og fortsetter samtidig å utforske nye veier for skalerbare løsninger utenfor kjeden.
 • Bitcoin er ikke et selskap, og det er derfor ingen administrerende direktør eller en bestemt gruppe mennesker som styrer det.
 • Bitcoin-oppgraderinger eller gafler skjer på grunn av avstemninger og BIP-forslag som er gjennomsiktige for alle å se. Spor avstemningene her.
 • I tillegg har Bitcoin ingen direkte bånd til Roger Ver eller noe annet menneske, i motsetning til Bitcoin Cash. Selvfølgelig var Satoshi Nakamoto der i begynnelsen, men han / hun gjorde det smarte ved å ikke avsløre sin identitet fordi han / hun godt forsto hvor viktig det er for en nasjonell valuta å ikke ha noen strenger knyttet til noen enkelt enhet.

Jeg vet at noen av dere kanskje tenker at jeg er en stor Bitcoin-fan, og det er derfor jeg er partisk mot Bitcoin Cash, men jeg vil at du skal gjøre en ting klar: Jeg er egentlig ikke så partisk.

Jeg tror absolutt at Bitcoin Cash har en fremtid, men hvis den prøver å være ‘Bitcoin’ og fortsette nedover den samme veien som den er på nå, kommer den ikke til å ende bra.

Hvis du er en Bitcoin Cash-fan, bør du prøve å overbevise samfunnet om at BCH er BCH … det kan ikke være Bitcoin. Og hvis Bitcoin Cash fortsetter å være et altcoin og ikke angripe Bitcoin, så tror jeg ikke det er noen problemer.

Til og med Andreas foreslo dette for begge samfunn.

Bitcoin og Bitcoin Cash vil eksistere sammen og tjene forskjellige bruksområder, akkurat som Bitcoin og Ethereum. Det er ikke et nullsumsspill. Arbeid med å bygge prosjektet ditt, ikke med å ødelegge det andre

– Andreas ☮ &# 127752; ⚛ ⚖ &# 127760; &# 128225; &# 128214; &# 128249; &# 128273; &# 128745; (@aantonop) 12. november 2017

På den annen side er jeg ikke naiv eller uvitende om aktuelle utfordringer som Bitcoin står overfor når det gjelder skalerbarhet (til tross for SegWit-implementering).

Jeg er også klar over at a stort antall Bitcoin-satser sitter fast i mempoolen.

Men la oss huske at det ikke alltid var så enkelt å sende e-post i begynnelsen av internett. På samme måte skal Bitcoin skaleres med det etterlengtede Lyn-nettverk eller sidekjeder i fremtiden. Og ja, disse skaleringsløsningene må skje snart, ellers vil det være mer drama som dette i alderen framover.

Også for nykommerne: Hold deg unna Roger Ver’s eid domene Bitcoin.com som prøver å spre denne FUD og utbryte at ‘Bitcoin Cash er Bitcoin‘.

Så det er alt fra min side i denne artikkelen.

Hvis du er med meg og forstår Bitcoins sanne natur, så retweet / del denne oppskriften med Bitcoin-fellesskapet, og bli med hendene i å finne permanente løsninger på Bitcoins skalerbarhet.

Er det noen som støtter BCH??

Du tror kanskje at ingen ville støtte dette nye barnet i kryptomarkedet. Men det stemmer ikke!

BCH får nok støtte fra brukere, gruvearbeidere og utviklere. Og i virkeligheten trenger du til å begynne med bare støtte fra disse nøkkelaktørene.

Videre ville det ikke være rettferdig å avvise en valuta som ennå ikke er født og som ennå ikke er handlet i markedet.

Til din informasjon, CoinMarketCap viser futuresalternativene til Bitcoin Cash.

Bemerkelsesverdige støttespillere (børser, gruvebassenger og lommebøker)

 1. Bitmain – Dette er det kinesiske gruveproduksjonsfirmaet som eier AntPool, verdens største gruvebasseng med 23% hashkraft. De har også kunngjort at de vil støtte BCH-gruvedrift.
 2. Bitcoin.com (Roger Ver’s Pool) – De driver et lite gruvebasseng og har kunngjort at de er åpne for å støtte Bitcoin Cash i tilfelle brukeren etterspør.

Til sammen utgjør disse fire bassengene 30% av hele hashkraften, som ikke er liten. Så langt er det ingen offisiell bekreftelse på at de vil gi all sin hashkraft til BCH-gruvedrift. Men hvis det skjer, er BCH kommet for å bli.

Hva betyr det for innehavere av Bitcoin (BTC)?

Som den offisielle nettsiden til Bitcoin Cash sier:

Alle nåværende Bitcoin-eiere vil automatisk eie Bitcoin Cash. Den eksisterende hovedboken på tidspunktet for oppdelingen er bevart, og dermed beholder brukerne eventuelle saldoer de hadde før oppdelingen.

Så det betyr at hvis du har Bitcoins, etter split / fork, vil du ha både BTC og BCH-saldoer; med andre ord, myntebeholdningen din vil dobles.

Wowowow … dobbelt!!

Du synes kanskje dette er bra da verdien også vil dobles.

Merk: Dobling av mynter betyr ikke dobling av verdien. Verdien av begge deler BTC og BCH vil bli bestemt etter splittelsen basert på etterspørsel / tilbud i markedet og på brukersentimenter.

Hva kan skje og hva trenger du å gjøre?

Du trenger ikke gjøre mye, men du må være oppdatert og smidig om alt dette. Hvis du vil ha tilgang til dine BCH-mynter, trenger du dine private nøkler.

Og her er den viktige delen: Begge myntene dine (BTC og BCH) vil ha de samme private nøklene.

Videre, på grunn av denne gaffelen / splittelsen, et annet problem som heter Replay Attacks kan skje.

Skjønt, i deres vanlige spørsmål seksjon, Bitcoin Cash sier at de har reprise-beskyttelse på plass, men vi er ikke sikre på hvor effektiv det er, da det fortsatt ikke er testet live.

Hvordan håndteres omspill av transaksjoner mellom den nye og den gamle blockchain?

Bitcoin Cash-transaksjoner bruker et nytt flagg SIGHASH_FORKID, som ikke er standard for den eldre blockchain. Dette forhindrer at Bitcoin Cash-transaksjoner blir spilt på Bitcoin-blockchain og omvendt.

Så for å unngå replay-angrep og få tilgang til BCH-myntene dine, foreslår vi at du tar vare på følgende ting:

 1. Unngå transaksjoner i noen dager til støvet legger seg for å unngå repriseangrep.
 2. Hold Bitcoin private nøkler med deg, ikke i en tredjeparts utveksling som Coinbase.
 3. Bruk hardware-lommebøker som Ledger Nano og Trezor hvis du kan, for å få tilgang til Bitcoin Cash (aka BCH-mynter). Begge lommebokleverandørene har sagt at de vil støtte BCH i tilfelle det er etterspørsel fra brukerne. Les Ledger Nano S guide og BCH guide her.
 4. Hvis du ikke har en maskinvarelommebok, kan du bruke programvarelommebøker som Jaxx eller Exodus til å kontrollere dine private nøkler.
 5. Du kan også bruke en papirlommebok eller hjernepung.
 6. Hvis du holder nøklene i en papirlommebok eller programvarelommebok, vent på instruksjoner fra dem om hvordan du får tilgang til BCH-myntene dine.

Bestill Ledger Nano S | Bestill Trezor fra det offisielle nettstedet

Fremtiden for Bitcoin Cash

Det er umulig å forutsi eller kommentere fremtiden til Bitcoin Cash.

Den eneste sikre fremtidige spådommen per nå er at hvis du eide noe Bitcoin før gaffelen på 2017-08-01 12:20 UTC, da vil du sikkert ha samme mengde BTC og BCH etter gaffelen.

For mer informasjon om hvordan du vil få tilgang til BCH, hold øye med bloggen vår.

Merk: Denne siste delen av artikkelen er for avanserte brukere som er klar over Bitcoins fork-ology-vilkår. For ikke-tekniske brukere vil jeg forklare begreper som Segwit2x, UASF, UAHF, etc. i en annen artikkel. Foreløpig har jeg delt med deg handlingsrike ting for å unngå tap i tilfelle en gaffel skulle oppstå. Så hvis du ønsker det, kan du hoppe over denne delen.

Fortsetter fremover … .. hvordan vi nådde hit!

Noen av dere som er klar over noen dynamikk i BTC-gaffelen, tenker kanskje hvorfor jeg snakker om denne gaffelen nå. Vi hørte det for noen dager tilbake nyheten om at BTC ikke deler seg på grunn av BIP 91 eller SegWit2x eller BIP 141 eller hva som helst.

Vel, det var sant, og det er fortsatt slags sant. Men det var et annet forslag på hvordan skalere Bitcoin kalt BIP 148 (aka UASF) som hadde til hensikt å aktiver SegWit 1. august 2017, uten å søke flertallet av gruvearbeidere ved å oppdatere programvaren for full node.

Som svar kom Bitmain (og andre) med en beredskapsplan for å redde noen gruvearbeidere og brukere som ellers ville blitt utslettet i tilfelle BIP 148 ble aktivert. De kalte denne planen en UAHF (brukeraktivert hardgaffel). Det betyr at de vil støtte og implementere BCH.

Men ettersom BIP 91 (den første delen av SegWit2x) allerede er låst inne og på veien for aktivering, betyr det at det ikke vil være behov for Bitmans beredskapsplan fordi BIP 148 ikke vil bli aktivert nå. På den annen side oppnås BIP 148s opprinnelige mål allerede ved aktivering av BIP 91 (eller BIP 141 eller SegWit2x), så det ser ikke ut til å aktivere det.

Nå ser det imidlertid ut til at denne planen fortsatt vil bli utført 1. august 2017, fordi denne gruppen er fundamentalt imot ideen om SegWit (eller SegWit2x) og ser en økning i blokkstørrelse som det eneste alternativet..

Den eneste håpestrålen for å stoppe denne gaffelen ser ut til å være at Bitcoin-kjerneutviklere, gruvearbeidere, brukere osv. Som stemte for BIP 91, må plutselig bli enige om 1. august å avvise SegWit og akseptere økningen av blokkstørrelse til 8 MB . Og tro meg, dette er veldig lite sannsynlig.

1. august blir en historisk dag i løpet av Bitcoin og dets brukere. Hvis folk synes BCH er mer lønnsomt og tiltalende, kan det ta av, eller hvis det viser seg å ikke tilby noe nyttig for verden, kan det bare dø en ikke navngitt død.

Men ingen vet …

Så til den tiden, følg med på CoinSutra for å følge med Bitcoin-revolusjonen!

For videre lesing:

 • Beste Bitcoin Cash Lommebøker (BCH): Gratis penger for hver Bitcoiner! WooHoo!
 • Hvor selger du Bitcoin Cash (BCH) [Full liste over støttede BCH-børser]
 • Hvordan & Hvor kan jeg kjøpe Bitcoin Cash

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me