Hur många bitcoins finns det: i omlopp, förlorade bitcoins och mer (uppdaterat)

Alla vill äga Bitcoin, och det beror på att det är sällsynt.

Dessutom är dess sällsynthet förhärligad när du frågar hur många bitcoins det finns och hur många vi har kvar idag.

Lämnad med eftersom några av mynten också har gått förlorade på grund av olika skäl.

Tanken bakom att skriva den här artikeln är också att diskutera dessa skäl, men innan det, låt oss ta reda på hur många bitcoins som faktiskt finns.

Hur många Bitcoins finns?

Men 21 miljoner är det maximala taket som ännu inte helt bryts och inte är i omlopp.

Från och med nu har 17,7 miljoner mynt bryts och den totala myntförsörjningen halveras vart fjärde år. På grund av detta kommer den sista bitcoin att brytas år 2140 och därefter kan inga nya bitcoins brytas enligt Bitcoin-protokollgränsen.

Men fångsten här är att inte alla 17,7 miljoner mynt är aktivt tillgängliga för handel eftersom ett ganska anständigt antal också har gått förlorade.

Så i själva verket sitter vi inte kvar med alla 17,7 miljoner bitcoins som hittills har bryts ut.

Hur många bitcoins har vi kvar?

På grund av sällsyntheten och det begränsade utbudet av Bitcoin, förblir alla som är en del av kryptosfären glada över antalet bitcoins som har bryts och också förlorats.

Enligt en nyligen genomförd studie av Chainalysis, ett blockchain-analysföretag som specialiserat sig på att bygga förtroende för blockkedjor rapporterade det runt 4 miljoner bitcoins går förlorade och är oåterkalleliga. Därför är de inte i omlopp och sitter bara på de faktiska siffrorna.

Här är en ögonblicksbild av deras forskningsresultat:

Bitcoins borta för alltid

I själva verket, av 17 788 987 miljoner bryta bitcoins, har vi bara 13 miljoner mynt kvar. Och detta står för förlorade mynt på grund av förlorade privata nycklar, Satoshis låsta mynt och på grund av HODLers död.

Det finns också några andra faktorer som kan leda till förlust av bitcoins, men vi kommer att diskutera dem i nästa avsnitt.

Hur många bitcoins som ännu inte ska brytas?

Det roliga faktum är att även om så många miljoner bitcoins går förlorade, finns det fortfarande nära 3,3 miljoner mynt som ännu inte bryts, och det under en period på över 100 år.

Med tanke på att det har försvunnit så många mynt tidigare är det bara klokt att tro att fler mynt kommer att gå förlorade i framtiden – från de 3,3 miljoner som ännu inte bryts och från de 13,7 miljoner som för närvarande är i omlopp.

Men graden av förlust av mynt kommer att minska avsevärt eftersom investerare blir mer mogna och varje BTC har en anständig prislapp.

Med detta sagt, har du någonsin undrat vad som händer med de förlorade mynt?

Tja, förlorade mynt stannar kvar på Bitcoin-adressen för alltid eftersom det är deras nycklar som går förlorade. I det här fallet äger ingen dessa mynt, och det förblir obefordrat i själva nätverket.

Å andra sidan är teknisk inkompetens som visas av en Coinbase-liknande börs en annan anledning till de förlorade bitcoinsna. I december förra året konstaterades att Coinbase hade en plånbok innehållande 265 BTC med 1,5 miljoner UTXO.

Kostnaden för transaktionsavgiften som uppskattas vid konsolideringen av dessa UTXO: er är högre än själva antalet mynt, vilket är ett bisarrt exempel på dålig teknisk kompetens att hantera Bitcoin-transaktioner.

  • Vill du veta mer om UTXO: er är outnyttjade transaktionsutgångar (UTXO)?

Förhindra ytterligare förlust av Bitcoin

Som med rätta sagt, ”försiktighet är bättre än botemedel”, måste vi vara försiktiga när vi hanterar våra dyrbara bitcoins. Några förslag på samma är:

  • Ta tillräckligt med säkerhetskopior av din Bitcoin-plånbok eller seed eller privata nycklar.
  • Använd hårdvaruplånböcker som Ledger Nano X eller Trezor Model T för förvaring av mynt.
  • Gör en plan utifrån ditt dödsscenario om hur din familj kan hämta dina mynt.
  • Använd pålitliga HD Bitcoin-plånböcker för bättre hantering av dina UTXO: er.

Allt från min sida i den här artikeln. Om du vet fler fakta som jag kanske har missat i den här artikeln är du välkommen att lämna en kommentar.

Gilla det här inlägget? Glöm inte att dela det!

Här är några andra artiklar som trender på CoinSutra:

  • Bästa sätten att konvertera Bitcoins till kontanter [Fiat]
  • De 3 bästa hårdvaruplånböckerna för Bitcoin från 2019 (+ Altcoins stöds)
  • Vad man inte ska göra efter att ha investerat i Bitcoin & Andra Cryptos
  • 51 Cryptocurrency Glossary: ​​Dictionary of Cryptocurrency and Bitcoin Terms

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me