Hur lång tid tar en Bitcoin-transaktion och varför?

Har dina Bitcoin-transaktioner någonsin fastnat, vilket har fått dig att vänta i timmar på att dina bitcoins ska komma i plånboken? Har du också undrat varför det tar mer än 10 minuter att ta emot din BTC?

Vi har alla varit där, men hur många av oss har försökt hitta ett svar på det?

I det här inlägget går jag igenom det hela så att du får en bättre förståelse för hur lång tid det tar att överföra bitcoins mellan plånböcker och varför.

Hur lång tid tar en Bitcoin-transaktion?

Lång historia kort, en Bitcoin-transaktion kan ta allt från 1 minut till 60 minuter eller till och med en dag eller två för att bli bekräftad.

Tror du att jag överdriver? Läs vidare.

Men innan du vet det är det absolut nödvändigt att förstå vilka faktorer som påverkar Bitcoin transaktionstid. Och det finns främst två faktorer, nämligen:

  • Ladda på Bitcoins nätverk
  • Transaktionsavgift kopplad till en BTC-transaktion

Belastningen på nätverket hänvisar till antalet transaktioner som Bitcoin blockchain bearbetar på en dag. Det är onödigt att ange att högre antal transaktioner, mer tid att behandla var och en av dem. Detta beror på att det bara finns ett begränsat antal gruvarbetare (hashkraft) och endast ett begränsat antal transaktioner kan bearbetas i 1 Mb blockstorlek på Bitcoin. (Förstå mer om gruvarbetare i vår exklusiva Bitcoin-gruvguide.)

Bitcoin-transaktionsstatistik

Vidare bestämmer avgiften vilken transaktion som får prioritet i 1 Mb-blocket och gruvarbetare prioriterar transaktioner med högre avgifter kopplade till dem. Denna fördröjning kan teoretiskt vara obestämd, för om din transaktionsavgift är mycket lägre är chansen att din transaktion äntligen kommer att väljas. Och det mesta av förseningen sker bara på grund av detta.

Rolig fakta: I december 2017 nådde Bitcoin-transaktionsavgifterna $ 40- $ 50 och lämnade transaktioner med låga avgifter som $ 1- $ 10 strandsatta.

Bitcoin: Den faktiska transaktionstiden

Bortsett från de två begränsningarna som nämns ovan, finns det en fast beräkningstid på 10 minuter som gruvarbetarna tar för att bryta ett giltigt Bitcoin-block. Men det här är när din transaktion prioriteras och ingår i blocket. Om det inte är det förblir dina transaktioner obekräftade i Bitcoin-mempoolen. Du kan kontrollera realtidstillståndet för mempool här.

Bitcoin MempoolBitcoin Mempool

Förutsatt att din transaktion ingår i blocket och bryts kommer du att få den första bekräftelsen på 10 minuter och andra fem bekräftelser under de närmaste 50 minuterna.

Notera: Det rekommenderas att överväga en BTC-transaktion som framgångsrik när man har fått minst 6 bekräftelser på den.

Mot bakgrund av detta tar det minst 60 minuter att överföra Bitcoins till en plånbok (förutsatt att din transaktion ingår i nästa block). Om inte, kan det ta längre tid. Tidigare har folk väntat 7-8 dagar för transaktionen att vara komplett. En sak att förstå här är att jag inte försöker skrämma dig. Istället försöker jag berätta alla faktorer som påverkar transaktionens bekräftelsestider.

Men det har förekommit fall, beroende på avgifter och nätverksbelastning, där transaktionsbekräftelser har hänt på mindre än 60 minuter.

Här är data och nedan är diagrammet för samma:

Bekräftelse på Bitcoin-transaktion

Men för närvarande är den genomsnittliga tiden för den första Bitcoin-transaktionsbekräftelsen cirka 20 minuter. Här är det genomsnittliga tidtabellen för de senaste sju dagarna:

Genomsnittlig bekräftelsestid för Bitcoin-transaktion

Dessutom kan du sänka transaktionsavgiften och förkorta den här tiden ännu mer genom att använda segwit-aktiverade plånböcker. Använd de tips som delas i denna skrivning för detta: Hur mycket Bitcoin-transaktionsavgifter ska du betala för bekräftad transaktion?

Efter att ha sagt allt detta har du undrat vad Bitcoin-utvecklingsteamet gör för att lindra situationen?

Naturligtvis vet de att det är helt enkelt oacceptabelt att använda valuta som man behöver vänta i 30-60 minuter för att få bekräftelse. Därför arbetar de med lösningar som Segwit, Schnorr-signaturer och blixtnätverk genom vilka Bitcoin-transaktioner blir nästan omedelbara.

Hoppas du tyckte att den här artikeln var insiktsfull. Om du gillar den här artikeln, glöm inte att dela den på dina sociala medieprofiler!

För vidare läsning:

  • Vad bestämmer värdet av Bitcoin? [6 Anledning som du borde veta]
  • Bästa Bitcoin-plånböcker med flera signaturer [Upplaga 2021]
  • Bästa iPhone-plånböcker för Bitcoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me