Den mycket förväntade Bitcoin-explosionen från 2017

Rally på! Håll för förstärkningar! Bitcoin-baserade äldre tillgångar är på väg.

Den stora Bitcoin-explosionen från 2017

Bild av Victor Habchy

Bitcoin är på väg att explodera till en socialt accepterad teknik. Det senaste BTC-prisrallyet har naturligtvis väckt förväntningarna hos innehavare vars magkänsla av eventuell framgång har varit stark i flera år. Men ännu viktigare är att allmänheten ägnar mer och mer uppmärksamhet åt bitcoin som ett resultat. Validering, av Lindy-effekt liksom allmänhetens ökande medvetenhet om bitcoins unika attribut för öppenhet och brist, är inte långt borta.

Vi kan börja räkna i storleksordningar och k per bitcoin är inte långt borta. Kan vi hjälpa förutom att bara hålla? Ja!

Hur kommer livet att utforma Bitcoin-explosionen?

Den stora övergången – övergången från pre-modern till postmodern bitcoin-kultur – bör utlösas av någon utanför det nuvarande ekosystemet. Att nästa “någon” kommer att ha ett större antal personer än oss, de är äldre och de kommer inte att använda bitcoinplånböcker. Dessa människor värdesätter sinnet och illusionen om enkelhet som inkluderar en fysiologisk rädsla för det nya och bristen på adrenalin som behövs för att aggressivt och proaktivt skydda deras personliga kapital

År 2017 förväntas bitcoin bli allmänt erkänt som en ny tillgångsklass. Investerare som är dåligt utbildade i ämnet eller okunniga om bitcoin behandlar det fortfarande som något som liknar kontanter eller ädelmetaller.

Vad de intresserade kapitalförvaltarna ser i bitcoin först är en tillgångsklass som inte är korrelerad till någonting. Detta fenomen är av mycket hög institutionell efterfrågan

”” Bitcoin-certifikat ”som är noterade på en börs och handlas på samma marknadsplats som aktier. En tillfällig investerare kan därför använda henne eller sin vanliga bank eller värdepappersmäklare för att handla instrumentet. Dessa certifikat kommer att visas på ett vanligt konto där man kan spåra utvecklingen av investeringen och köpa och sälja fritt under handelstiden. I de flesta fall har dessa certifikat formen av ETP (Exchange Traded Products). Olika marknader kommer att komma med variationer av dessa: börshandlade sedlar (ETN), teckningsoptioner, mini-terminer, börshandlade fonder (ETF) och aktivt förvaltade fonder (AMF).

De enda två exponeringsverktygen för Bitcoin för närvarande

Vi skulle vilja diskutera den respekterade Gemini Trust och SolidX bitcoin Trust men måste vänta tills de blir en riktig sak. Vi ska inte heller diskutera säkringsfonder och börsnoterade investeringsrådgivare som agerar som detaljhandelsförvaltare som köper bitcoin “för sina kunder” på ett lagligt misstänkt sätt. Denna typ av affärer är många men har mycket lite värde.

Otroligt nog, att googla “bitcoin exponering” och göra en ytundersökning ger oss bara två alternativ.

The Brave Two

Vi bör börja med det som fungerar på exakt det sätt som vi kan förvänta oss att bli allmänt accepterade snart. “XBT-leverantör” används redan av traditionella kapitalförvaltare, till exempel av Acatis (~ 3,5 miljarder dollar under förvaltning). XBT-leverantörens strukturella arrangemang är dock värt att notera. Det är ett svenskt företag som agerar under kontroll av svenska FSA (Finansinspektionen). Förr var företaget en del av KnCGroup, en bitcoin-gruvarbetare, vilket jag inte är säker på är bra eller dåligt. Sedan mycket nyligen har offshore Global Advisors (Jersey, Channel Islands) Limited dess moderbolag och även fondgarantin som gör byggandet ännu mer bisarrt. Denna kombination av CISE (Channel Islands ”SEC”) notering och Nasdaq Nordic i Stockholms cirkulation gör mitt ont ont. På ett eller annat sätt fungerar grejerna för bitcoininvesteringar gjorda av lekmän i EUR och SEK med en acceptabel prismarkering. Jag uppskattar det som ~ 1,5-1,6% för mig själv, men du kan försöka Beräkna i förhållande till ditt eget effektiva pris du normalt får. Tyvärr erbjuder några av de mer populära bitcoin-orienterade tjänsterna i Europa sämre erbjudanden någonsin!

Den mycket förväntade Bitcoin-explosionen från 2017

Det andra alternativet verkar vara den mest enkla strukturen som hittills kan skapas på land i USA. Bitcoin-investering Förtroende är ett privat, öppet förtroende med aktier som handlas på receptfria marknader. BIT: s sponsor är Grayscale Investments, ett helägt dotterbolag till Digital Currency Group, som – återigen – jag är inte säker på om det här är bra eller dåligt. Förvaltningsavgiften är 2%, men aktierna är av olika likviditetsklass jämfört med XBT-leverantören (de handlas inte börshandlade, bara “börsnoterade”), så att den direkta markupjämförelsen skulle vara orättvis.

Den mycket förväntade Bitcoin-explosionen från 2017

Show-stopp Klassificerad

Varför finns det så få instrument?

Vad hindrar bitcoin-baserade ETP från att växa över hela världen med tanke på den stora efterfrågan? För att svara på det, låt oss bara titta på prospekt av den enda enheten som har lyckats passera alla lokala hinder. I XBT-leverantörens fall finns det tre parter som är ansvariga inför en investerare: Europas tillsynsmyndighet, Sveriges tillsynsmyndighet och kapitalförvaltaren. Det är ganska intressant att jämföra deras listor över risker och problem.

Europas byråkrati – som den översta myndigheten i kedjan – visar den breda visionen och partiskheten mot rättsstatsprincipen. Detta är kärnan i den europeiska bankmyndighetens riskanalys:

 1. Exchange hack
 2. Plånbokshantering
 3. Betalnings irreversibilitet
 4. Värdet sjunker till noll
 5. Kriminell bild eller delaktighet
 6. Skatteproblem

Nästa myndighet – Svenska centralbanken – har ett annat perspektiv som är något mer av en marknads- och konkurrensuppfattning av livet. Dess viktigaste problem är:

 1. Marknadspris
 2. Inga betalningar i realtid
 3. Låg global användning
 4. Låg handel med bitcoin
 5. Alt-mynt tävling

Marknadsaktören själv demonstrerar vederbörligen den teknokratiska och ledande inställningen:

 1. Likviditetsrisker
 2. Politiska risker
 3. Utvecklares konflikter
 4. Kodfel
 5. 51% attacker
 6. Förlust av självförtroende

Medan byråkraternas oro är uppenbara och tråkiga, gör GABI (Global Advisors bitcoin Investment) ett mycket intressant tillskott till listorna med # 6 ovan. Hela texten för nummer 6 på listan är:

”Risk för förtroende för bitcoin-protokollet och Bitcoin-nätverket. Om gruvarbetare av ännu okända skäl skulle registrera slutförda transaktioner inom block som har lossnat från blockchain, kommer förtroendet för bitcoin-protokollet och nätverket att minskas, vilket kommer att minska bitcoinets värde. ”

Busting the Fork Ghost

Idén om en bitcoin-hårdgaffel är en allvarlig fråga. Här är några frågor till dig:

 • Skulle ett bitcoinbaserat fondprospekt definiera vad som skulle göras i fallet med en blockkedjegaffel?
 • Om ja, bör den stängas, dela, lämna både föräldrar och barnkryptovalutor ombord, eller välj en kedja att följa?
 • Om det senare, hur exakt definierar man vad som är bitcoin och vad inte? Vid den längsta kedjan? Vad händer om gaffelns PoW är lätt att beräkna? Efter kedja med mest arbete? Genom att specificera programversionen? Hur kan en oberoende part objektivt bestämma – enbart baserat på kvantifierbara parametrar – vilken gaffeltapp som är rätt?
 • Hur man definierar en fonds förvaltningsplikt för det gafflade myntet?
 • Bör en fond ange hur den kommer att lagra eller avveckla det sekundära myntet?
 • Om en fond delas upp, vad är förfarandet för att fastställa allmänna administrativa kostnader och förvaltningsavgift??
 • Om ett sådant beslut kräver godkännande från investerare eller burk, lämnas det åt en fondförvaltare?

Även om man klarar av att svara på en fråga, är det troligt att följande frågor irriterar dig mer. En gaffel kan vara oavsiktlig, politisk eller så kan det aldrig hända. Vissa människor hävdar att i händelse av splittring skulle ett mynt “snabbt dö” och inte kunna ta någon ekonomisk makt efter det:

[Ethereum är i grunden annorlunda än bitcoin, dessa skillnader gjorde det möjligt för en minoritetskedja att överleva. Det skulle inte vara fallet med bitcoin. För att upprätthålla en minoritetsgaffel med bitcoin skulle det vara nödvändigt att ändra svårighetsgraden och gruvalgoritmen, sådana förändringar skulle till och med inte räcka för att bibehålla gaffelns värde inför det ekonomiska trycket från majoritetskedjan. Efter alla dessa förändringar är det ingen fråga om vad som är och vad som inte är bitcoin, den enda kvarvarande frågan är varför någon skulle vara dum nog att försöka gaffla utan majoritets ekonomiskt stöd och gruv hashkraft kombinerat i stället för att helt enkelt starta en ny alt-mynt, som åtminstone har en liten chans att få liv.] länk

Jag håller inte med. Jag antar att allt kan hända. Något. Man kan försöka bevisa existensen eller möjligheten till något men kan aldrig bevisa att det inte finns eller är omöjligt, inklusive bitcoin som delas i flera valutor med mer än en överlevande. Egentligen kommer några sekunder av samexistens att vara tillräckliga skäl för att väcka talan. Det kan vara hopplöst för en investerare att vinna en sådan kostym men de potentiella juridiska avgifterna och tiden utgör fortfarande verkliga hot.

Tillsynsmyndigheter och kapitalförvaltare måste undersöka hur man hanterar denna fråga innan de öppnar en fond och bjuder in investerare. Om de inte förbereder sig och beskriver sin handlingssätt i ett prospekt kommer de att möta problem. Just nu bör denna fråga sakta ner processen för tillsynsmyndighetens godkännande även om möjligheten för dess praktiska förekomst är nästan noll. I slutet av dagen vill SEC skydda och – ännu viktigare – varna investerare så att de vet exakt vad de gör. Så att lista över alternativen för dem är ett måste.

Ju snabbare dessa avslöjanden skrivs desto snabbare kan vi njuta av resan till månen. Förresten, om en gaffel händer, skulle fondernas beslut – förväntas innehålla en betydande mängd mynt – påverka priset som drastiskt antänder en självmatande dödsspiral. Så vi vill verkligen inte låta dessa organisationer som inte fokuserar på bitcoin ta kontroll över processer som att skriva prospekt utan samhällets noggranna uppmärksamhet och rimliga råd.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me