Bitcoin Private Keys: Alt du trenger å vite

Hva om du mistet alle bitcoins i morgen? Hva ville du gjort?

La meg understreke dette poenget:

“Hvis du ikke eier din private nøkkel, eier du ikke bitcoins.”

Ja, du leste riktig.

Selv den mest kunnskapsrike mannen på Bitcoin sier:

“Den private nøkkelen må til enhver tid forbli hemmelig, fordi å avsløre den for tredjeparter tilsvarer å gi dem kontroll over bitcoins sikret av den nøkkelen. Den private nøkkelen må også sikkerhetskopieres og beskyttes mot utilsiktet tap, for hvis den er tapt, kan den ikke gjenvinnes, og midlene som er sikret med den, er også for alltid tapt. “

Andreas M. Antonopoulos, Mastering Bitcoin: Låse opp digitale kryptovalutaer

I min tidligere guide om Bitcoin-lommebøker har jeg brukt to termer mye – Privat adresse (eller nøkkel) og Offentlig adresse (eller nøkkel). Disse nøklene er det som gjør Bitcoin til den sikreste og mest brukte kryptovalutaen.

For å forstå private nøkler og offentlige nøkler, la oss se på et eksempel.

Vurder en postkasse der du mottar din fysiske post.

Den har et unikt og spesifikt nummer (en adresse). Hvis noen må levere deg et brev, må han / hun kjenne huset / flatnummeret ditt for å levere det.

Og som mottaker har du en srivate adresse (eller nøkkel) for å låse opp postkassen og samle eiendelene dine.

I det virkelige liv, gir du nøklene til noen ukjente?

 • Nei selvfølgelig ikke.

Du holder alltid rede på nøkkelen din og bringer ikke innholdet i postkassen i fare.

På samme måte, akkurat som huset / flatnummeret ditt, kan alle i Bitcoin-verdenen kjenne din offentlig adresse (Bitcoin-adresse) å sende deg bitcoins. Og for å låse opp (bruke / sende) disse bitcoinsene, vil du kreve din privat adresse (eller nøkkel) som du trenger å ta fullt ansvar for, akkurat som nøklene til postkassen.

Jeg føler at det å forstå det underliggende tekniske aspektet ved nøkler er viktig, slik at du blir bedre informert og utdannet nok til å ta vare på dem.

I neste avsnitt vil jeg fortelle noen grunnleggende tekniske aspekter av disse tastene.

Hva er Bitcoin Private Key?

En privat nøkkel er et hemmelig, alfanumerisk passord / nummer som brukes til å bruke / sende bitcoins til en annen Bitcoin-adresse. Det er et 256-bit langt tall som blir valgt tilfeldig så snart du lager en lommebok.

Graden av tilfeldighet og unikhet er godt definert av kryptografiske funksjoner for sikkerhetsformål.

Slik ser Bitcoin privatnøkkel ut (den starter alltid med 5):

5Kb8kLf9zgWQnogidDA76MzPL6TsZZY36hWXMssSzNydYXYB9KF

Hva er en offentlig adresse (eller nøkkel)?

Dette er en annen alfanumerisk adresse / nummer som bare kommer fra private nøkler ved hjelp av kryptografiske matematiske funksjoner.

Det er umulig å reversere og nå den private nøkkelen som den ble generert fra.

Dette er adressen som brukes til å motta bitcoins offentlig.

Slik ser Bitcoin-adressen ut (den begynner alltid med 1):

1EHNa6Q4Jz2uvNExL497mE43ikXhwF6kZm

Denne adressen blir alltid sett og kringkastet for mottak av bitcoins. Brukere kan opprette så mange offentlige adresser som de vil motta bitcoins.

Hva brukes Bitcoin private nøkler til?

Private nøkler brukes til å gjøre irreversible transaksjoner. Ja, irreversibel!

De er nøkkelen til å bruke og sende bitcoins til hvem som helst og hvor som helst. Denne irreversibiliteten er garantert av matematiske signaturer som er knyttet til hver transaksjon når vi bruker de private nøklene til å sende bitcoins.

Og for hver transaksjon er disse signaturene unike, selv om de genereres fra de samme private nøklene. Denne funksjonen gjør dem umulig å kopiere. Brukeren kan trygt bruke den samme private nøkkelen igjen og igjen.

Dessuten er signaturene matematisk relatert til Bitcoin-adresser. Dette matematiske forholdet hjelper med å bekrefte at signaturene bare er av den kontoinnehaveren som ønsker å overføre bitcoins.

Bitcoin-konto

Hvordan holder vi private nøkler trygge?

Det er OK hvis du ikke forsto de ovennevnte tekniske tingene.

Du kan fortsatt bruke Bitcoin så lenge du holder dine private nøkler trygge.

Disse digitale nøklene er avgjørende i eierskapet til bitcoins. Disse nøklene lagres ikke i Bitcoin-nettverket, men opprettes og lagres av filen / programvaren (aka lommebok).

En lommebok lagrer disse nøklene. Det er mange typer lommebøker der ute, og noen lar de private nøklene lagres og beskyttes av brukeren.

Noen holder nøkkelen trygg på vegne av brukeren.

 • Les: Hvordan lagre private nøkler sikkert
 • hvor oppbevaringsfrø skal oppbevares

Jeg har utforsket hver type sikkerhetstiltak for deg, slik at du kan velge den mest effektive lommeboken i henhold til dine behov.

Nett- og mobillommebøker

De fleste nettbaserte og mobile lommebokprogramvaretjenester i Bitcoin-markedet lagrer din private nøkkel på dine vegne på deres servere.

De blir lagret i en kryptert form som bare du kan dekryptere.

Android lommebøker:

 • Coinomi
 • SamouraiWallet
 • Guarda
 • Atomic Wallet

iOS lommebøker:

I denne typen lommebok holdes nøklene dine av noen andre, og hvis det blir hacket eller stjålet, er bitcoinsene dine borte. Det er derfor du må ta ekstra sikkerhetstiltak når du arbeider med disse tjenestene.

Desktop Wallets

Desktop-lommebøker er relativt trygge. Når du har installert dem på skrivebordet i slike lommebøker, får du din Bitcoin-adresse og private nøkkel i en nedlastbar og importerbar fil.

Disse importerbare nøklene kan gjøres passordbeskyttet og lagres på en minnepinne eller harddisk.

Men når du mister filen med den private nøkkelen, mister du bitcoins.

Jeg skal diskutere hver enkelt av disse i detalj i kommende artikler.

 • Mosebok
 • Atomisk
 • Electrum
 • Guarda

Her er noen få Bitcoin-lommebøker på skrivebordet:

Bitcoin Desktop WalletsBitcoin Desktop Wallets

Hardware lommebøker

Maskinvarelommebøker er i utgangspunktet en elektronisk oppfinnelse laget for å lagre dine private nøkler offline vekk fra det sårbare nettmiljøet, slik at de ikke kan hackes.

Noen hardware-lommebøker kommer med sikkerhetsnettkort som ligner på noen debetkort for å bekrefte transaksjonen. Noen har til og med en liten digital skjerm for å bekrefte transaksjonene dine.

De er manipuleringssikre og kommer med et begrenset brukergrensesnitt. Hvis enheten din blir ødelagt, så lenge du har en sikkerhetskopikode, kan du hente nøklene og bitcoinsene dine.

Noen av de populære maskinvarepungene er:

 • Trezor

Trezor

Trezor var den første hardware lommeboken som ble lansert siden oppfinnelsen av Bitcoin. Det er en liten enhet som kan kobles til en datamaskin via en USB-kabel. Det grunnleggende formålet er å lagre de private nøklene offline og signere transaksjoner.

 • Ledger Nano S

Ledger Nano S

Ledger Nano S kan brukes til og med på en datamaskin som er infisert med skadelig programvare. Den har to knapper som må trykkes sammen for å signere og bekrefte en transaksjon, noe som gjør det umulig for en hacker å bruke.

Ledger Nano S krever også at brukeren oppretter en PIN-kode ved oppsett. PIN-koden forhindrer tap av bitcoins i tilfelle Nano S går tapt.

Den støtter Bitcoin, Ethereum og andre populære altcoins, og kobles til andre programvarelommebøker som MyCelium. Her er noen videoer for å lære mer om Ledger Nano S:

Papir lommebøker (kald lagring)

Papirlommebøker er ganske enkelt Bitcoin private nøkler trykt på et stykke papir. Det kan ha Bitcoin-adressen også trykt på den, men ikke nødvendigvis. Papirlommebøker er en effektiv måte å lagre private private nøkler på.

De beskytter brukeren mot potensielt tyveri eller uhell med stasjonære eller mobile enheter.

Slike lommebøker kalles også “kald lagring” fordi nøklene genereres offline og aldri lagres online eller på en datamaskin.

Du kan lage papirlommeboken din fra bitaddress.org, som er en HTML-side spesielt for dette formålet.

Du kan lagre HTML-siden frakoblet og forbli frakoblet fra internett for å generere nøklene. De kan skrives ut på papir eller lagres som en myk kopi på en USB eller harddisk. Les min forrige guide på hvordan lage en Bitcoin-papirlommebok.

Bitcoin Paper WalletBitcoin Paper Wallet

Konklusjon

I en Bitcoin-lommebok er det viktigste din private nøkkel, fordi den vil bevise at bitcoins du hevder som din egen, faktisk er din.

I kommende innlegg vil jeg dekke hvordan du setter opp en lommebok for hver type (Mobile / Desktop / Hardware / Paper) og hvordan du lagrer / importerer dine private nøkler.

Hvordan holder du de private nøklene dine trygge? Gi oss beskjed om hva du gjør i kommentarene nedenfor !! Har du spørsmål om Bitcoin private nøkler? Spør gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Her er noen flere Bitcoin-lommebokrelaterte guider du må lese neste:

 • Fremheve forskjellen mellom feiing & Importerer private nøkler
 • Hvorfor skal du bestille 2 eller flere maskinvarelommebøker samtidig?
 • Sikkerhetsrisiko ved mobil, nett & Desktop-lommebøker på skrivebordet [Må vite]
 • Beste Bitcoin Wallet
 • Hvordan få en Bitcoin-adresse?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me