Bitcoin Mining: En grunnleggende guide for nybegynnere

I forrige uke ba en venn av meg om å forklare Bitcoin-gruvedrift for ham på en måte som en femåring ville forstå. Det var da jeg innså at det ville være så mange ute som ennå ikke forstår begrepet Bitcoin-gruvedrift.

For nybegynnere, Bitcoin-gruvedrift er en energiintensiv prosess med å introdusere nye Bitcoins i økosystemet.

Du kan tenke på det et øyeblikk som oppretting av nye valutaer av forskjellige regjeringer over hele verden. Men i motsetning til regjeringene, er Bitcoins tilbud fast og regulert av matematikkens lover som er praktisk talt umulige å bryte.

Det er heller ikke så enkelt som banker som skriver ut nye valutasedler. I stedet utføres mye arbeid, energiintensiv og kostnadsinnsamling før du produserer en enkelt Bitcoin, som kalles bevis på arbeid.

Med tanke på det faktum at Bitcoin er basert på blockchain-teknologi, vil jeg anbefale deg å forstå begrepet blockchain grundig. For hvis begrepet blockchain er fremmed for deg, vil denne guiden kanskje ikke være til stor hjelp for deg.

  • Den ultimate guiden for å forstå hva en “Blockchain” er?

Hva er Bitcoin Mining?

Før du dykker inn i hvordan Bitcoin-gruvedrift fungerer, anbefaler jeg deg å se denne korte videoen om Bitcoin-gruvedrift for å få et samlet bilde av hva gruvedrift er.

Som nevnt i videoen, i motsetning til utskrift av fiat-valutaen av sentralbanker, utvinnes bitcoins på Bitcoin-nettverket. Tenk på det som gullgruvedrift, men på internett.

Og akkurat som gullgraving er kostnad og energiintensiv, er Bitcoin-gruvedrift også intensiv fordi den er sjelden og begrenset av utformingen av sin egen protokoll.

På samme måte som gullgravere, blir Bitcoins utvunnet av Bitcoin gruvearbeidere, og denne gruveprosessen introduserer nye Bitcoins i økosystemet.

Innføringen av nye Bitcoins skjer når Bitcoin-gruvearbeidere utvinner en gyldig Bitcoin-blokk med hell og tjener blokkbelønningen i nye Bitcoins. Denne prosessen er noen ganger også referert til lotteriet fordi denne prosessen med å vinne nye mynter skjer basert på gjetninger som gruvearbeiderne lager.

Dette er imidlertid ikke enkle, tilfeldige gjetninger. I stedet er de høyt utdannede og begrensede gjetninger som krever mye energi.

For at hvert gjetning skal til og med testes, trenger en viss mengde energi å bruke, der vanligvis de fleste gjetninger mislykkes, og kaster bort mye energi fra gruvearbeiderens lomme.

Uavhengig av det, lykkes en gruvearbeider i verden hvert 10. minutt å gjette det rett etter mye energiforbruk og får dermed legge blokken til blockchain og motta lotteribeløpet som er blokkbelønningen.

Hvilket betyr at gruvearbeideren som var i stand til å gjette en gyldig blokk, må ha gjort utallige forsøk før den nådde riktig gjetning, og igjen brenne mye energi.

Dette er bevis på arbeid og som en belønning for å forbrenne energien, får gruvearbeidere blokkbelønningen i form av Bitcoins som de senere kan selge eller HODL til gjeldende markedspris..

Per nå er belønningen for å finne en gyldig blokk på Bitcoins nettverk 12,5 nyopprettede Bitcoins.

Tilbake i 2009, ved starten av Bitcoin-nettverket, var blokkbelønningen 50 BTC. Denne belønningen halveres hvert fjerde år for å opprettholde inflasjonen og nå den totale forsyningen på 21 millioner en gang i 2120.

Dette var en ikke-teknisk måte å forstå hva Bitcoin mining er og hvordan det fungerer på et høyere nivå.

La oss nå se på en mer teknisk forklaring på Bitcoin-gruvedrift.

Hva er Bitcoin Mining? [Teknisk forklart]

Før jeg dykker inn i Bitcoin-gruvedrift, vil jeg forklare noen få begreper for å hjelpe deg med å forholde deg til det jeg snakker om.

  • Bitcoin Hash-funksjon

Bitcoin bruker SHA-256, en matematisk funksjon som tar en input av alle størrelser og produserer en fast lengde hver gang. Den genererte produksjonen blir referert til som en hash eller Bitcoin Hash.

  • Merkel Tree & Merkel Root

Merkeltre er et tre av hashes, og den siste hasjen av det treet kalles Merkel-roten eller rot-hasjen. Dette er et konsept innen informatikk og kryptografi basert på hvilken Bitcoin utvinnes. Bitcoin-blokktreet ser ut som dette etter å ha blitt haset i et tre:

Bitcoin-Merkel-Tree

Merk: Jeg har bare tatt 4 transaksjoner i dette eksemplet, men i virkeligheten er det flere hundre transaksjoner i en Bitcoin-blokk.

  • Mål & Vanskelighet

Målet og vanskeligheten til Bitcoin-nettverket er like ting, men vanskeligheter er mer forståelig i menneskets natur. Target er et 256-bit tall (ekstremt stort), oppnådd ved å hashe den forrige blokkens overskrift på en bestemt måte, som alle Bitcoin-klienter deler, mens vanskeligheter er et mål på hvor vanskelig det er å finne en hash under eller lik en gitt mål og måles i hash-rate.

  • Bitcoin Nonce

‘Bitcoin nonce’ er et bestemt 32-biters (4-byte) felt i inngangen til SHA-256 hash-funksjonen hvis verdi må stilles inn på en slik måte at den hashede utgangen inneholder et visst antall ledende nuller som skal være lik eller mindre enn målet. Og dette er feltet som gruvearbeidere spiller med for å få ønsket produksjon.

Ikke bli overveldet i tilfelle du ikke har forstått vilkårene nevnt ovenfor grundig. Jeg vil koble sammen alle punktene for å vise deg et større bilde som vil avklare ting.

Men for å koble prikkene, må jeg referere til min forklaring på Bitcoin-gruvedrift i forrige avsnitt. Hvis du husker det, diskuterte vi hvordan gruvearbeiderne vinner i lotteriet ved å gjette de riktige dataene som er umulige å finne uten å bruke energi.

La oss se hvordan en gruvearbeider vinner dette lotteriet.

For å lykkes med å utvinne en blokk, må en gruvearbeider hash blokkens topptekst på en måte som er mindre enn eller lik “mål.”. Denne blokkoverskriften er opprettet ved å hashe alle transaksjonene i en blokk, og derved danne et Merkel-tre med en Merkel-rot.

Videre er denne roten kombinert med en hash av den siste blokken og en nonce. Nå, disse rådataene til Merkel Root + Forrige Hash + Nonce + Tidsstempel blir satt inn i en SHA-256-funksjon for å produsere en bestemt type hash-utgang som er i henhold til målet.

Block-Hashed-header

Målet, når denne artikkelen skrives, er at SHA-256-hashen til en blokkoverskrift må være en 256-bits alfanumerisk streng, og må start med 17 nuller. Du kan også se her at målet på et eller annet tidspunkt i historien var å oppnå en blokk-hash med 8 nuller. Målet endres sammen med vanskelighetsendringen hver 2016-blokk.

Gruvearbeiderne kommer deretter til denne spesielle hasjen (eller målet) ved å variere en liten del av blokkens overskrifter, som kalles en “nonce.”En nonce begynner alltid med“ 0 ”og økes hver gang for å oppnå ønsket hash (eller mål).

Siden variasjonen av nonce er hit and miss, er sjansene for å få denne spesielle hashen (eller målet), som starter med disse mange nuller, veldig lave. Derfor må mange forsøk gjøres av en gruvearbeider ved å variere nonce og kontinuerlig variasjon av nonce på en inkrementell måte kalles matematisk gjetting av beviset.

Og dette krever en enorm mengde beregningskraft og maskinvareressurser som beviser at det utføres mye arbeid før man bryter en enkelt blokk. Derfor kalles dette “proof-of-work”.

Og på denne måten, uansett hvilken gruvearbeider som oppnår riktig Bitcoin Hash i henhold til målet, får du lotteriet og får blokkbelønningen på 12,5 BTC.

Og på denne måten blir blokken og transaksjonene i den blokken lagt til og oppdatert på den universelle hovedboken til Bitcoin kalt Bitcoin-blockchain.

Konklusjon

For å avslutte dette, vil jeg vise deg to forenklede grafikker av Bitcoin-gruvedrift som ytterligere vil øke din forståelse. Jeg har lånt dette fra internett.

Feil-Bitcoin-Hash

Vanskelighetsnivået avgjør starten på målet hash, som fortsetter å endre hver 2016 blokker, omtrent annenhver uke.

Riktig-Bitcoin-Hash

Alt sagt og gjort, det kan se ut som en fantastisk idé å komme i gang med Bitcoin-gruvedrift og tjene fordi nettverket er åpent for alle å delta. Imidlertid har Bitcoin-gruvedrift utviklet seg mye de siste ni årene.

Opprinnelig, da det ikke var noen Bitcoin-børser, var den eneste måten å få dem på å sette opp en full node og starte gruvedrift på CPUen din til du finner en gyldig blokk. Det er imidlertid ikke mulig lenger.

Bitcoin-gruvedrift fortsetter å bli vanskelig ettersom flere gruvearbeidere blir med på å opprettholde den balanserte generasjonen av nye mynter. Og gjennom årene mange gruvearbeidere med spesielle GPUer og ASIC gruvearbeidere har sluttet seg til Bitcoin-nettverket, og løfter dermed vanskelighetslinjen så høyt at det ikke lenger er lønnsomt eller til og med mulig å bryte på CPUer.

Nå har gruvedrift blitt en nisjeoppgave som krever at du gjør heftige investeringer i spesiell maskinvare, mye strøm og andre kjøleenheter. Derfor gjøres det nå i datasentre og store gruvedrift.

Med mindre du er klar til å bli gruvearbeider, fortsett å jobbe hardt i ditt nåværende yrke, HODL Bitcoins og følg med på CoinSutra.

Det er alt fra min side i denne artikkelen. Jeg vil gi deg en video der du kan ta en titt inn i en Bitcoin gruvedrift og forstå det bedre.

Hvis du liker denne artikkelen, ikke glem å dele den med venner og familie!

For videre lesing:

  • 5 beste Altcoins som aktiverte SegWit på Blockchain
  • Slik kan du akselerere faste Bitcoin-transaksjoner
  • Beste Bitcoin Blockchain / Block Explorers
  • Topp 5 Bitcoin-myter som må brytes
  • De 5 mest populære måtene å tjene Bitcoin på

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me