Bitcoin Lightning Network: Why & How It’s a Game Changer

  • Bitcoin er for kostbart å bruke til daglige transaksjoner!
  • Vet du at det koster mer i transaksjonsgebyrer når vi kjøper kaffe ved hjelp av Bitcoin?

De fleste av oss er kjent med problemene bitcoin står overfor i dag.

Bitcoin, den nye tidsalderen, skulle som de skulle være den raskeste og billigste transaksjonsmåten. Men det vi ser i dag er at bitcoin bare er i stand til å håndtere opptil 7 transaksjoner per sekund mens motparten Visa / Mastercard er i stand til å håndtere tusenvis av transaksjoner per sekund.

Selv om gebyrprisen har svingt, nådde den 55 USD i januar 2018 og har nå falt under en dollar, men kan stige igjen. 

Med slike brå avgifter, hvordan kan en gjennomsnittsbruker tenke på å adoptere dette desentraliserte vidunder i hans / hennes daglige liv? 

Tenk deg å besøke en kafé for en kaffe der du betaler et gebyr i bitcoins som er mer enn den faktiske prisen på selve kaffen, sinnssyk !! Og selvfølgelig, ikke glem antall minutter eller til og med en time som kan være nødvendig for å gjennomføre transaksjonen.

Og det er her en ny teknologi heter Lyn-nettverk kommer for å redde.

Hva er Bitcoin Lightning-nettverk?

For å forstå lynnettverk, la oss først ta en kort oversikt over hvordan bitcoin-transaksjonene fungerer i dag:

Hver bitcoin-lommebokholder har to nøkler, en offentlig nøkkel og en privat nøkkel. La oss ta en sak der jeg vil sende 1 BTC til en venn Harsh. 

Jeg logger på lommeboken min med min private nøkkel, skriver inn Harshs offentlige Bitcoin-adresse og mengden BTC som skal sendes fra lommeboken min, så klikker jeg på send. 

Etter dette venter jeg noen minutter til noen timer, avhengig av bekreftelsestiden til 1 BTC vises i Harshs lommebok.

La oss nå dele opp denne transaksjonen og forstå hva som skjer her trinn for trinn.

Anatomien til en Bitcoin-transaksjon:

Trinn 1: Jeg oppretter en transaksjon (tar innspill fra den forrige transaksjonen) som i hovedsak sier ‘send en bitcoin fra lommeboken min til Harsh’, og deretter signerer jeg transaksjonsdetaljene med min private nøkkel, som er som å gi godkjenning for at denne transaksjonen skal finne sted. Alt dette skjer utenfor kjeden uten å være involvert av blockchain.

Steg 2: Nå når jeg klikker ‘send’, sender jeg denne transaksjonen on-chain hvor en gruvearbeider vil hente denne transaksjonen for å bli plassert i en blokk som deretter utvinnes. Etter miningen er transaksjonen vellykket og blir registrert i den uforanderlige blockchain.

Her avhenger tiden det tar for gruvearbeideren å hente transaksjonen, avhengig av gebyrene du tilbyr for å betale gruvearbeideren. Mer avgiften du tilbyr mer er sjansen for at transaksjonen din blir hentet først. Les også: Hvor mye Bitcoin-transaksjonsgebyrer skal du betale for bekreftet transaksjon?

All denne prosessen tar mye tid og penger, noe som gjør mikrobetalinger for (som å kjøpe kaffe) veldig ineffektive.

Her kommer vårt frelser Lightning Network:

Lynnettverket er egentlig et betalingskanal lag som fungerer som et andre lag på toppen av Bitcoin-nettverket. Med lyn er tusenvis av transaksjoner per sekund med null til minimale avgifter mulig, også uten å gå på kompromiss med Bitcoins desentraliserte natur. 

Og ved dette kan vi absolutt irettesette påstandene til Bitcoin Cash og bli enda bedre enn det for betalinger som nevnt i denne morsomme, men mye relevante tweeten.

Lightning Network er en bitcoin-cache som lar deg forsinke avregningen for å spare avgifter og foreta øyeblikkelige innbetalinger. Bitcoin cache er Bitcoin. &# 128526;

– Jameson Lopp (@lopp) 29. desember 2017

Så ja, ved å gå ombord på denne teknologien, kan vi gå til en kaffebar og betale for kaffen vår på få sekunder. Lightning Network er allerede live akkurat nå på mainnet, men for tiden i testfasen, men man kan alltid bruke lynimplementeringene og lommebøkene til å være vert på mainnet og begynne å bruke lyn. (Jeg legger igjen alle viktige lenker på slutten av artikkelen)

https://twitter.com/g_durst/status/960696142445998080

La oss forstå hvordan Lightning Network fungerer:

Den grunnleggende ideen bak Lightning-nettverk er at ikke alle transaksjonene er nødvendige for å bli skrevet på Bitcoins blockchain. (husk denne tommelfingerregelen)

I motsetning til tradisjonell Bitcoin-transaksjon må man opprette en for at Bitcoin-lynnettverket skal fungere betalingskanal med en person vi ønsker å gjøre transaksjoner med. 

Denne transaksjonen skjer utenfor kjeden uten å belaste blockchain. Det vil si at det ikke er behov for “trinn 2”, som jeg tidligere forklarte at skulle finne sted hver gang jeg handler med vennen min Harsh. 

Det er bare for åpning og lukking av betalingskanalen vi krever aktivitet på kjeden som tradisjonelle transaksjonstrinn gjelder for. 

For en slik toveis betalingskanal er det nødvendig med en multisig lommebok, mens det i tradisjonelle lommeboktransaksjoner bare er avsenderen som må signere transaksjonene med sin private nøkkel, men i multisig lommeboktransaksjoner må både avsender og mottaker signere transaksjonene..

For å forstå dette konseptet riktig, la oss ta noen eksempler:

Eksempel 1: Direkte betalingskanal

Anta at Harsh og jeg er forretningspartnere, og vi trenger regelmessig å sende og motta penger fra hverandre.

Trinn 1: Først åpner vi en betalingskanal mellom lommebøkene våre og legger inn (forpliktelse) la oss si 1 BTC hver i kanalen. Nå er det totale beløpet i kanalen 2 BTC. Dette komplette trinnet foregår på kjeden.

Steg 2: Nå med 2 BTC i kanalen kan vi utføre et hvilket som helst antall frem og tilbake transaksjoner innenfor grensen på 2 BTC. Dette vil bli gjort utenfor kjeden, det vil si uten å kringkaste til blockchain. Derfor er det ikke noe behov for å betale gebyrer eller vente på bekreftelser og transaksjoner kan finne sted umiddelbart.

Trinn 3: Anta at nå er vi ferdig med virksomheten vår, og nå trenger vi ikke lenger å handle med hverandre. I et slikt tilfelle stenger vi den opprettede betalingskanalen ved å kringkaste betalingskanalens nåværende status, og den endelige avregningen på 2 BTC vil bli løst inn i våre respektive lommebøker. Dette trinnet skjer også på kjeden.

Derfor ser vi at, bare for å åpne og lukke en kanal, er det nødvendig å kringkaste til blockchain, og ikke mens du handler i en kanal.. 

Hvis du liker å lære å se på videoer, er det en video som forklarer Lyn-nettverket på et lettfattelig språk:

Eksempel 2: Routed Payment Channel

Anta nå at Harsh er en lokal bilforhandler, og jeg trenger å gjøre transaksjoner med ham bare en gang. I et slikt scenario vil det være dyrt å åpne og lukke kanalen bare for en transaksjon. I slike tilfeller kan ruting av Bitcoin-betalinger med indirekte kanaler gjøres.

La oss anta at vi begge har en åpen kanal med en lokal pizzabutikk. Her kan jeg fremdeles betale hardt med denne indirekte kanalen via en pizzabutikknode, forutsatt at alle kanaler har tilstrekkelig med midler.

På samme måte kan jeg gjøre transaksjoner med hvem som helst hvor som helst i verden via denne indirekte kanalruten der det kan være flere noder og kanaler i mellom, og jeg trenger bare en rute eller et nettverk av noder som lar meg koble / nå til mottakeren.

I begge eksemplene, hvis motparten er ondsinnet eller til og med om mellom-kanalen er skadelig, blir pengene dine tilbakebetalt tilbake til lommeboken din innen en frist. Dette gjøres via en teknologi som heter Hash Timelock Contract.

Selv om det er så revolusjonerende som det høres ut, har det også noen bekymringer:

Det er bekymringer med hensyn til hvordan denne modellen kan fungere med store transaksjonsbeløp, for mellomliggende kanaler for slike transaksjoner bør også ha et stort antall midler.. 

Det er frykt for at slike enorme kapitalkrav kan føre til dannelse av sentraliserte knutepunkter hvis eneste formål vil være å tilby lynknutepunkt som service. 

En slik hub-and-spoke-modell kan gi en viss grad av sentralisering i nettverket. Derfor gjenstår det å se hvordan disse bekymringene løses når vi praktisk talt begynner å bruke lynnettverket i stor skala.

Og når vi vil se adopsjon i stor skala, vil adopsjonen øke sakte fordi det ikke er en endelig endring, men det er en iterativ endring, og adopsjonen vil også være iterativ. Det er derfor det ikke er noe tidspunkt når vi vil si at Lightning Networks er fullstendig distribuert. Og det samme Jameson Lopp, en cypherpunk har nevnt i sin tweet tidlig i januar 2018.

Spørsmål: Når vil Lightning Network bli rullet ut?

Svar: Utrullingen har allerede begynt. Dette er en iterativ distribuert læringsprosess; det er lite sannsynlig at det vil være et eneste tidspunkt vi sier at LN er "distribuert" fordi den vil vokse organisk. Programvaren er aldri ferdig.

– Jameson Lopp (@lopp) 1. januar 2018

Men uansett, se denne korte videoen om misforståelser om lynnettverk, da den definitivt vil løse noen av de åpenbare spørsmålene.

Oppdater: Lightning-nettverket er større enn noensinne, siden det nå har vokst til en total kapasitet på 100 BTC med 12 K live-kanaler. Og også BTC-betalingsbehandlere som CoinGate legger til alle sine 4000 selgere på off-chain-løsningen til Bitcoin Lightning-nettverket.

Gi meg beskjed om dine synspunkter på Bitcoin Lightning-nettverk og hvordan tror du det vil endre hele landskapet av desentraliserte valutaer?

Dette er et gjestepost av Pranjal. Hvis du ønsker å sende inn et gjestepost på CoinSutra, kan du lese retningslinjene for innlevering.

Offisielle lynressurser:

Ytterligere forslag:

  • 5 beste Altcoins som aktiverte SegWit på Blockchain
  • Hva er Bitcoin? En nybegynnerguide.
  • Hva er ubrukte transaksjonsutganger (UTXOs)?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me