Bitcoin för småföretag: Vad du måste veta

För ungefär ett halvt decennium sedan födde en programmerare eller en grupp programmerare under pseudonymen “Satoshi Nakamoto” ett mjukvarusystem som heter “Bitcoin” som kan köras över flera nätverk av maskiner som kallas gruvarbetare och alla över hela världen kan driva dessa gruvarbetare.

Således fördelades den nya ”internetvalutan” över hela världen och blev en sensation, eftersom den är gratis, snabb, enkel att använda och har “inga villkor”. Kallas även ‘Cryptocurrency’, bitcoins styr de flesta av internetpengetransaktionerna idag och förväntas bli ännu större under de kommande åren. Stora företag, företagsföretag har accepterat bitcoins som ett sätt att överföra pengar och besluta om de ska användas för småföretag behöver lite insikt i mekanismen och funktionen hos bitcoins, enligt nedan.

Bitcoin för småföretag: Vad är bitcoin?

bitcoin är helt en digital / virtuell form av pengar som kan utbytas mellan personer utan ingripande av regeringar, finansinstitut eller banker. Rent kryptografiskt, för definitionen av bitcoins, måste du veta hur det fungerar. En transparent storbok med namnet blockchain övervakar alla transaktioner mellan bitcoin-plånböcker och överföringen kan göras genom en unik bitcoin-adress genererad av privata nycklar som är avsedda för varje plånbok. Bearbetningen av bitcoin-transaktioner kallas “gruvdrift”, vilket bekräftar överföringarna endast genom enhälligt godkännande av alla system under blockchain för att transaktionen ska ske. Generellt sett betyder allt detta att ingen kan tvätta bitcoin-transaktioner eftersom de är under strikt kontroll och nätverksregler. Därför kan bitcoins sägas vara en lovande framtid för digitala valutasystem.

Vad är Bitcoin? En steg-för-steg-guide för nybörjare

Håll koll på din ekonomi och skatt

Bitcoins skiljer sig inte från fysiska valutor när det gäller att betala skatt och redovisning. Du måste vara medveten om det aktuella värdet av Bitcoins vid skattebetalningen, eftersom du inte kan betala IRS direkt i bitcoins. Så det kan hända att dollarvärdet på dina bitcoins skiljer sig mycket från deras ursprungliga pris. Därför är det viktigt att spåra ditt företags ekonomi och skatt. Använd dina Bitcoins på samma sätt som du skulle göra med dina dollar vid transaktioner, moms och årlig skatt enligt ditt företags vinst.

Gör din teknik redo för bitcoins

Att använda bitcoins är väldigt enkelt med bara lite förståelse för de tekniska aspekterna av mekanismen. För en rookie är det första steget att installera en bitcoinplånbok på din gadget (laptop / mobil), och du är där! Plånboken gör din första bitcoin-adress som du kan dela med dina vänner för att överföra pengar. Den enda fångsten här är för varje transaktion kommer det att finnas en ny adress. Bitcoin förlitar sig på blockchain (den offentliga huvudboken), som drivs av kryptografi. Poängen är att för att använda bitcoin krävs ytterligare tekniska funktioner på din gadget.

Låg risk för cyberhot

För att förstå hur bitcoins förhindrar cyberhot krävs en liten detalj av dess transaktionsmekanism. Blockchain lagrar alla bekräftade transaktioner mellan bitcoinplånböcker, vilket håller den privata nyckeln eller frön. Nu för varje transaktion genererar det specifika utsäde en unik bitcoin-adress som är slutgiltig och som inte kan ändras för den specifika transaktionen. till skillnad från högriskbetalningsportaler av betalkort / kreditkort bekräftar blockkedjorna transaktionen baserat på matematiskt bevis för att pengarna kommer från rätt plånbok. För att skärpa säkerheten ytterligare lagrar och sänder blockkedjor den bekräftade transaktionen offentligt och eliminerar alla hot om att stjäla eller felberäkna bitcoins.

Decentraliserat betalningssystem

Bitcoins kan kallas en “internetvaluta” på grund av dess fullständiga digitala identitet. Fullt decentraliserad valuta under ingen statlig jurisdiktion kan bitcoins spenderas eller tas emot någonstans i världen, så länge den andra parten också använder bitcoins. Om ditt företag antar bitcoins som medel för överföring av pengar kan ingen geografisk gräns begränsa exponeringen för ditt företag över hela världen..

Möjliggör friktionslös, gränsöverskridande transaktion

Bitcoin-transaktioner är en typ av peer-to-peer digital valutaöverföringsprocess, som inte involverar någon mellanhand mellan köpare och säljare. Detta innebär att en bitcoin-transaktion mellan Tokyo och London skulle vara lika enkel och problemfri som valutaväxling mellan två parter. Som diskuterats tidigare gör bitcoins mycket decentraliserade och digitala egenskaper det smidigt för gränsöverskridande transaktioner.

Tillåter kunder ett annat sätt att betala

Bitcoins möjliggör digitala kontanttransaktioner (till skillnad från kreditkortstransaktioner) via internet och är därför inte bundna av en central myndighet eller andra politiska partisystem. Uppenbarligen gör detta bitcoins mer lämpliga än kreditkortsbetalningar, PayPal etc. som tenderar att blockeras i många länder av myndigheterna då och då. Med bitcoins är det enda som behövs en bitcoinplånbok, och dina affärsbetalningar / ekonomier kan nå kunder över hela världen oavsett sådana begränsningar.

Känn begränsningar och risker för ditt företag

Även om det är mycket genomförbart och öppet till sin natur är marknadspriset på denna digitala valuta volatil och därmed mycket oförutsägbart för att göra affärsplaner. Så det är absolut nödvändigt att vara medveten om din affärsstatus och begränsningar innan du använder bitcoin för företag. Du måste utvärdera den ekonomiska säkerhetskopian av ditt företag om det skulle falla bitcoinpriser. Att känna till dina affärs begränsningar och risker, innan du använder bitcoins, skulle skydda dig i sådant negativt tillstånd om det uppstår.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me