Är Bitcoin i stora problem? En möjlig Bitcoin Fork

Om du är en Bitcoin-investerare eller helt enkelt nyfiken på digitala valutor kanske du frågar dig själv varför dess värde sjunker så mycket under de senaste dagarna.

Tja, en av de främsta anledningarna är den fortfarande öppna debatten relaterad till blockstorleken som kan orsaka en gaffel (hård eller mjuk?) I nästa framtid..

Men först saker först.

Vad är blockstorleksdebatten?

Bitcoin-transaktioner registreras i blockchain, en offentlig huvudbok bildad av filer som kallas block. Nya transaktioner bekräftas av gruvarbetare i nya block som läggs till i slutet av kedjan och kan inte modifieras av någon.

Dessa block är för närvarande begränsade till 1 MB storlek. I de tidiga dagarna kunde block lagra upp till 36 MB data var och en, men 2010 reducerades detta till 1 MB på grund av potentiella skräppost- och / eller denial-of-service (DoS) -attacker.

Idag kan Bitcoin inte tillgodose efterfrågan på transaktioner på sin blockchain: ett nytt block skapas på cirka 10 minuter, så det är möjligt att validera högst 350.000 tx per dag.

Detta innebär att endast ett begränsat antal transaktioner kan bearbetas på en dag och just nu, eftersom transaktionerna växer mer och mer ökar tiden för att bekräfta och skriva dem på bitcoin blockchain samt tx-avgifter.

På grund av den längre tiden att bekräfta en transaktion kan användarna faktiskt välja att betala mer avgifter till gruvarbetare för att påskynda processen.

På det här sättet är bitcoin-transaktioner resultatet av dyrare, och blockstorleksdebatten fortsätter att vara mycket het, så experter och gruvarbetare diskuterar möjligheten att förstora blockstorleken.

Vad är en Bitcoin-gaffel?

Denna blockstorleksdebatt kan leda till en gaffel eller en förändring av bitcoin-protokollet för att ändra blockens struktur (och även storleken, naturligtvis).

En mjuk gaffel är en uppdatering av bitcoinprotokollet som orsakar en enda tillfällig avvikelse inom blockchain: gamla noder kommer inte att kunna känna igen de nya blocken som uppgraderats endast under en begränsad period, så det kan sägas att denna operation är reversibel.

På grund av denna funktion är det mjuka arbetet begränsat i de ändringar som utvecklare kan göra.

Å andra sidan är en hård gaffel en ersättning för bitcoin-protokollet som resulterar i en permanent avvikelse i blockchain. De gamla noderna kommer aldrig att kunna känna igen de nya blocken som genereras av de uppdaterade noderna, så detta är en oåterkallelig operation.

På detta sätt, i händelse av en hård gaffel, kommer vi att se en splittring i bitcoin blockchain med skapande av en potentiell ny digital valuta, som hände med Ethereum Classic-hårdgaffeln 2016.

Bitcoin Segregated Witness (Segwit)

En av de möjliga lösningarna som bitcoin-communityn föreslår är det så kallade Segregated Witness, eller SegWit.

Först föreslogs tillbaka 2015, Segwit är en mjuk gaffel som kan möjliggöra en ökad transaktionskapacitet utan att nicka storleken på blocken.

Enligt Ciprex VD Eric Lombrozo, också anhängare av bitcoin Core, kunde bitcoin-communityn äntligen nå en blockkapacitet 1,8 gånger högre än nu.

Segwit skulle också kunna lösa det smidighetsrelaterade problemet med kryptovalutatransaktioner, vilket blev en viktig fråga när Mt Gox kollapsade tillbaka 2014.

Tack vare SegWit kan de data som lagras i varje signatur tas bort från transaktionen och flyttas till ett “utökat block”, vilket resulterar i en mindre transaktionsfil och ett snabbare nätverk.

Just nu har SegWit många anhängare, inklusive flera bitcoinföretag som Ledger Wallets, Electrum, OKCoin, Bitfinex, Coinfloor, BitClub, BTCC och Bitfury

SegWit stöds också av många medlemmar i Litecoin-communityn, också för att detta altcoin kan användas som testnät för Segwit-implementeringen, eftersom bitcoin och litecoin står inför liknande problem relaterade till transaktioner.

Vad är Bitcoin Unlimited?

En annan potentiell lösning för att lösa blockstorleksdebatten är Bitcoin Unlimited (BU).

Detta projekt syftar till att tillåta gruvarbetare att välja sin egen blockstorlek genom att modifiera sina klienter och acceptera ett block som är större än den nuvarande gränsen, ställa in blockstorleken på ett dynamiskt sätt utan att behöva besluta hur man ska förbättra blockstorleksgränsen.

Segwit och Unlimited är två potentiella lösningar för att hantera samma bitcoin-skalbarhetsproblem utan någon hård gaffel.

Procent av stöd

Enligt Blockchain.Info, det finns en växande andel block som signalerar Bitcoin Unlimited Support (37% just nu) mot 28% signalerade av Segwit-supportrarna vid tidpunkten för pressen.

Men debatten är fortfarande öppen, och vi kan inte avgöra när utvecklare ska implementera en lösning eller vad den kommer att bli.

Varför altcoins växer

Naturligtvis driver denna osäkerhetsperiod bitcoinpriset – 5 medan jag skriver – och även värdet av andra digitala valutor som ökar sitt pris och når nya toppar.

Detta är exempelvis fallet med Ethereum, med sin digitala tillgång som nådde ett värde på cirka $ 60 för några dagar sedan.

I ett ögonblick av bitcoin-kris som denna likviderar investerare sina positioner och väljer en annan butik med värde som den som tillhandahålls av den digitala valutan med högre marknadsvärde efter bitcoin eller eter..

Men det här är en annan historia …

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me